ronja -> RE: Kaj bi ve naredile? (13.11.2009 14:03:50)
|
ery, z njim bi šla! Vsekakor in takoj, ko bi si to prvič resno zaželel, če pa ne takrat, pa vsekakor zdaj! Denar nikoli ne odtehta sreče! Nekak bo že ratalo, saj nista brezposelna. preberi si vse teme o taščah, pa ti bo hitro jasno, samo da je tu obrnjeno. Tudi meni bi bilo grozno, da bi tast ali tašča prišla in kar vzela otroke k sebi, pa čeprav v spodnji štuk! če je starš doma, se valjda vpraša! Ni prav, da ga ne upoštevata! Meni bi se tudi zmešalo! Stari starši vedno vsaj mislijo, da hočejo samo dobro - vendar je dostikrat dobro najprej njihovo dobro, potem pa šele od ostalih... Včasih pa je treba mislit tudi na druge, sploh če živiš z njimi. Zato je najboljše omejit kontakte na toliko, da ne poka po šivih - torej se preselit. V omenjeni situaciji vidim predvsem napako tvoje mame- šla je v "tuje" stanovanje. pa še odpeljala njegove otroke - meni bi tudi padel mrak na oči! Glede na tvoj drugi post, kjer je not mail od tvoje mame pa sploh nimate kaj skupaj iskati! kot jaz vse skup razumem tvoj ljubi mož nima prav nobene pravice v tej hiši in ni čudnega, da mu poči film. Ne sme si uredit prostorov po svoje, karkoli bi rad naredil, se tast meša zraven, gor v vaše stanovanje hodita kadar jima paše in jemljeta otroke, kadar jima paše! Sori, ampak to ni prav nobena ljubezen, to je nespoštovanje mlade družine! In nima veze, kaj tvoja starša kupita vnukom, če mate take odnose! Rajši se odselite, zaživite skup, verjetno bo moža tudi njegov bes minil, ker očitno vzroji samo zaradi tega, saj nisi napisala, da bi se sicer tako obnašal. Prav za nikogar ne dam roke v ogenj, da ne bi vzrojil do konca, če bi mu nekdo nekaj let zapored krojil življenje... Potem pa hodite na obiske, bosta imela otroka več od babice in dedka. Ne ostajat zaradi nekega občutka dolžnosti in krivde... Ker to, da se ti srce trga, da bi morala proč nekak ne gre vkup z mailom, ki ti ga je mama poslala - da ima občutek, da bi se ju najrajši znebila... Pokaži jima, da to ni res, da lahko mirno živita v svoji hiši, kjer imata vse tako, kot si sama zamišljata, vidva pa sta samostojna in lepo živita v najemu, tako kot vama paše in vama nihče otrok ne jemlje, ne hodi not nenajavljen itd... Nekako ne verjamem, da je tvoja mama kar prišla in brez besed vzela otroka. Ali pač. hehe, verjetno je rekla, bom odpeljala tamaladva dol. Ni se pa menila zato, kaj je imel oče o tem za povedat - kar bi bilo edino pravilno! Ne smeš otrok kar jemat staršem, pa ppika!!!! pa najde naj vzrok, zakaj ga vse tako jezi. Pa saj že ve vzrok! In je že predlagal rešitev! ni mi jasno: če bi bila ženska v tej situaciji, bi ji vse rekle, da naj spoka od te grozne tašče in da možu ultimat, da gre z njo ali ostane sam doma! Tu je pa identična situacija! Ni na vrat na nos - on je to že pred leti predlagal in verjetno ves čas to želi, samo zdaj mu je pa dojadilo. Jaz ga čisto razumem... Kaj pa je narobe, če babi pride izkat vnučka? ziher ni prišla zato, da bi tvojega jezila, ampak da bi ga razbremenila in seveda vnučka pocartala. Prekleto narobe je, če se babi nič ne meni za očijevo mnenje! Narobe je, če vnučko kar odpelje in oče nima kaj za govorit! Bi tebi bilo vseeno, če bi tast malo kar odpeljal, kadar bi se mu zljubilo? Mogoče ste tako navajeni, samo niso vsi - enim to ne bi bilo všeč. otrokom delata gotovo večjo škodo, če živite skup s starši, s katerimi se ne razumeta in potem gledata dretje in razbijanje! Če živite mirno na svojem in pridete z veseljem na obisk, je veliko boljše. Ko da otrok zgubi babico in dedka, če ne živijo skup[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] a te mama večkrat takole šunta in ti nabija slabo vest? tud jaz bi popizdila, če bi bila ali na tvojem ali na moževem mestu. Uh, nataša, če bi znala jaz tako lepo na kratko povedat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. POdpis, skratka! Isti občutek sem dobila, pa že s tisto košnjo in spoštovanjem starejših, itd... to si je pač treba zaslužit - s tem, da hodiš po mladih, jim jemlješ otroke itd... si ga pač glih ne zaslužiš!
|
|
|
|