Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 IZVIRNO SPOROČILO: Repka Oprosti Kepica, podoživljaš svoje travme iz otroštva. In, ali je bistvo v tem postu zanemarjanje otroka? Kamor si speljala post! Ma kake travme iz otroštva. Lepo te prosim. To nima dobene veze z mano. V takem obupnem čustvenem stanju sem tudi sama že bila ampak sedaj v teh odraslih letih. Hvala bogu je moje otroštvo bilo nepozabno. Pa ni to bistvo teme. Kam sem jaz speljala post, pa nisem želela ravno v smer zanemarjanja otroka, ampak enostavno ne razumem žensk, ki več kot leto dni samo jamrajo ne ukrenejo pa nič. Dobijo milijon koristnih nasvetov, katere preslišijo. Ja kaj za vraga pol sprašuje. ? Verjamem da si želi partnerjeve ljubezni, ampak od katerem partnerju ona govori? O tem govedu, ki ga ima doma? Ma lepo vas prosim no. Kaj je punca iz kamene dobe? Da neve koliko rib je v morju?? Dobrih rib. In kaj me najbolj razjezi je to da se taaakooooo sama sebi smili. Ja kaj se ima za žalit, če pa si je za nastalo situacijo kriva popolnoma sama. Če bo mene tip žalil, sem sama kriva ker to dovoljujem, če bo me udaril sem si sama kriva, ker ga nisem pravi čas udarila z Tefalovco po globusu, če bo žalil mojo družino sem si spet sama to kriva ker se ne postavim za njih.... Naj mu neha prati, likat, peglat, kuhat...itd. Popedena naj sebe in svojega otročeka in pika. Za koji k...... mu fila rit pol pa joče tu gor kak baraba nič ne naredi. Ja nor bi bil če bi se zraven silil. Moje mnenje je, oz. moj nasvet da naj popoka stavri in šiba k staršem. Tega primata pa naj pošlje na luno ali pa k njegovi pokvarjeni družini. Samo pa še vseeno morem avtorici posta rečti, da se mi zdi totalno svinj.... egoistično in bezobrazno to, da vam starši plačujejo pol najemnine. Kljub temu, da jih tvoj presvetli lubi tako šinfa. Ti pa nisi v mojih očeh nič boljša od njega če se ne postaviš za njih. Moj še ene grde besede ni rekel čez moje starše in vem, da nebi, ker si ne upa. Aja pa še en dobronameren nasvet: tudi jaz sem mislila umret zaradi nekega paramecija. No hvala bogu so me Rija in njej podobni feferončki tu na RR streznili. Sedaj imam doma najbolj zlatega bodočega možeka kaj je možno. Kateri kuha, čisti, pere, pegla.... + to pa je zelo dober do mene. In vem da bo dober tudi do najinega otroka. Pa sem tudi mislila da ni boljših moških nasvetu. Bull shit. Ogromno jih je. Le srce je potrebno odpret pol pa pride vse samo od sebe. . Draga moja poslušaj nasvete punc, ker vedo kaj govorijo. Pa preberi si ta najbolj pikre poste, ker le ti te bodo streznili. No vsaj mene so. Ponavadi je tako, da moraš nekaj na svoji koži sprobati, da prideš do spoznanja. Mnogokrat vidiš primere, ki so za druge pametni, da zase ne vedo, ko se znajdejo v podobni ali celo enaki situaciji, pogrnejo še bolj kot človek, kateremu so svetovali. Se je potrebno zavedati, da eden ni isti in da tudi kot na drugi strani ni isti partner, ki bi nasvet pomagal, ko je tebi ali komu drugemu. Ja, sicer, seveda, kot marsikdo pravi že za druge življenjske situacije, lahko je srati s polno ritjo. To je tako kot pri prijateljstvu - nekdo ti stoji ob strani, ne glede na to, kako se odločiš in te za to ne obsoja. Prijatelj bo počakal, da človek sam pride do spoznanja, kljub nasvetom, pa mu ne bo hrbta obrnil, četudi se bo še enkrat opekel, temveč mu bo kljub temu stal ob strani. Poti spoznanja so različne, mar ne? Kot drugo, kar sem odebelila, nihče ni nikdar kriv samo eden, če sta v zgodbi vsaj dva, nikdar krivda ne more biti samo na eni strani! Veš, kako je ironično prebrati, kjer očitaš osebi, da mu pere, kuha, pegla, sama pa se pohvališ s tem, da to dela tvoj možek - jap, lahko je srati s polno ritjo. Vsako življenje ima svoje poslanstvo, svoj namen, vsakemu je dano življenje, ki ga uči in pač mora dati skozenj stvari, ki so mu namenjene, da se nauči. Poglej zdravnike, svetujejo bolnikom, ne delaj tega in tega, a sam to počne. Ja no, pač dohtarju očitno ne škoduje ali pa mu, ker pacient ne pozna njegovega zdravstvenega stanja, zdravnik pa njegovega pozna. V končni fazi, zdravnik naredi svoje delo, ko pacienta opozori, vendar mu bo kljub temu pomagal, četudi pacient zaide malček stran. Ti bom povedala en primer. S tem, ki je pokojni, sva imela v 10 letih predah in sem spoznala pač nekoga. Obnašal se je grdo. Samo enkrat. Prijateljici takratni sem pojamrala, zato da sem dala iz duše in ne iz razloga, da iščem rešitev vprašanja, se vrniti ali ne, ker sem se odločila za slednje. No, prijateljica je drugače razumela in mi je rekla, da če grem nazaj, mi bo obrnila hrbet. Pa sem bila šokirana, veš zakaj? Ker nisem govorila o tem, da grem nazaj in kot drugo, je podala bistvo njenega delovanja. Sem s takim prijateljstvom zaključila, bilo ji je še dolgo žal, tudi po nekaj letih, ko me je hotela nazaj za prijateljico. In kaj se je zgodilo. Dobila je tipa, zanosila z njim, se poročila, dobila je po tintari v 100x hujši obliki od deca, s katerim se je poročila, pa me ni ganilo, ker se je samo potrdilo, da nikdar ne obsojaj, če nočeš biti sojen. Skratka, ženska je želela nasvet, ni je treba obsojati, ve, da je narobe, morda potrebuje vzpodbudo in kot je nekdo napisal, ni je potrebno nekam pošiljati k ekspertom za pomoč, ker če bi tule razbirali zgodbe, bi bila vsaka skoraj prva ali druga potrebna kake strokovne pomoči, zato ni fer, da ste se obesili ravno na to. Tisti, ki koga podi na kako strokovno pomoč, je ponavadi jo sam še bolj potreben, ko spoznaš dejanja. Morda vzpodbuda, da se pač s takim človekom ne oženi, bi ji prišla prav. Včasih je to dovolj, da se bo punca prav odločila. Če bo zgrešila, vi nikdar ne zgrešite pri svojih bolj banalnih odločitvah, pa vas še vedno kdo podpre in nudi ramo?
|