|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
24.8.2010 21:39:24   
Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

Skratka, js ne vem, kaj bi naredila, ali naj še malo počakam ali kr v akcijo, itak ne veš, kdaj se bo sploh prijelo, pa kaj se bo vmes še spremenilo in zgodilo, pogoj pa seveda je, da imama vsaj en stalen vir dohodka (t.j. trenutno samo možev s.p.), da vsaj redne stroške pokrivama. Ostalo se že nekako reši. Najboljš, da prepustim odločitev višji sili, hehe. user posted image

Sem tudi sama v podobni dilemi. Pa glede na to, da še nisem bla zaposlena, bi spet dobivala 180 in še nekaj drobiža eurov starševskega dodatka. Sej mož ma kar Ok dohodke, nas pa močno bremeni 700 eurov stanovanjskega kredita...Pa še fax moram dokončat...Pa se nekje zaposlit, ker drugače ne gre...

katja - je bilo pa res pestro tole v kampu...tam kjer je najmanj treba, se prav nemogoče obnašajo. Glede maminega komentarja - moja mama bi znala tudi kaj takega izjavit. Eh, te mame...Moja se včasih tud tako obnaša, da mi daje občutek, da sem nesposobna skrbet za otroka, da ona bi to in to naredila bolje, da sem premalo skrbna, ker ne skočim na vsak njegov "au" itd itd......No comment.

Drugače pa mi Darievo trmo ohlajamo tako, da ga damo v posteljico, zapremo vrata in pustimo kaki 2 minuti. Itak se dere kot jesihar, ampak ko ga potem pridemo iskat, se v hipu umiri...Ponoči oz. zvečer ga pač ne moremo ohlajat v posteljici. Na srečo je sedaj kar v redu s spanjem. Tudi čez dan je danes spal 2 uri.

Jaz sem pa prejle prvič delala slivov džem, sem prinesla z Dolenjske cca 3 kg sliv, pa jih je treba porabit. Džem se še hladi, se mi pa zaenkrat zdi še precej tekoč...no se bo že ohladil in posledično strdil, razen, če nisem kaj zaj*.

Sem pa danes nabavila še nekaj stvari za Daria, ki jih rabi za v vrtec, tako, da sem spet olajšala družinski budget...viva la mastercard user posted image Sem pa kupila copatke za v vrtec, pa nahrbtnik, 3 spodnje dele trenirk, ene kavbojke na naramnice, bodije s kratkimi in dolgimi rokavi itd...

No, grem pogledat moj džem...sladke sanje!

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 24.8.2010 21:43:28 >

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
24.8.2010 21:45:35   
onur
Živjo. No, naš mali vragec je bil danes doma. Vročine ni. Verjetno je bila posledica zaprtja, ker je rekel mož, da se je danes zjutraj toliko pokakala in je ful smrdelo, pa tudi izpuščaje je dva dni prej dobila po ritki. Ali je bilo to, ali kakšna prebavna motnja. Jutri bo še doma, pol bomo pa videli. Začnejo pa jutri v vrtcu že z novimi skupinami.

Pomar*anča*, upam, da rešiti v pozitivno smer v zvezi z Galom in pregledom in bo vse ok.

_Katja_, je bilo pa res pestro. Polna luna je bila na vidiku. Je pa težko, če se ponoči dere. Po drugi strani, pa tudi si mislim (tudi ko smo bili mi letos v kampu) tako je, če imaš otroka in upaš, da te drugi razumejo. Ne more biti skozi mir. Naša se je včasih drla, no vendar podnevi, ponoči ne. So pa težke te trme, ko jih zagrabi. Je našo na morju zagrablo, ko smo šli na sprehod do mesta. Ni bilo čisto nič prav, pol se je pa tako ihtala, da se je kar tresla.

Bethany, najboljše, da greš na delo za otroškom. Pa mogoče kaj pripomoreš možeku, dokler si ne najdeš stalnega joba.

Poli*, lahko pa se ne bo poslabšalo ob prehladih. Naša je imela tudi bronhitis in trkam je do zdaj ok, vmes je bila tudi prehlajena. Res pa je tudi, da ob prehladu in kašljanju vžgemo inhalator in pomaga.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
25.8.2010 6:48:56   
_katja_
Mornin'

IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA*

IZVIRNO SPOROČILO: _katja_

Če bi bli doma bi ga nesla po mrzel tuš ali pa po riti pa bi se zdrl in verjetno slej kot prej zaspal.

pa to pomaga? ker mene je že parkrat držalo, da bi ga nesla pod tuš, zadnič je dve uri kričal, ker ni bilo po njegovo! kok me je ob žice spravljal!! sem kar sesalec priklopla in posesala celo stanovanje on pa zraven hodil in kričal.... ampak meni je bilo bolje, ga nisem tako dobro slišala. ker sem veliko prebrala o tem da zna to magat če je trma neznosna (kar pa pri nas zna bi, pa imam visoko mejo) so pa res včasih tako nepredvidnjivi... pa čisto prav da greste okol, če imaš male otroke še ne pomeni da moraš bit doma!

Ne vem če pomaga, še nisem probala. Ampak predvidevam, da če se dere z ihto za brez veze in ga drugače ne moreš umirit, da ga postaviš pod tuš, da prekineš ihto.

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

A potem po mrzlem tušu nehajo jokat?? Se mi zdi, da bi naša le še bolj začela.
Ponavadi, če je utrujena in noče it spat, nič ji ni prav, pa meni še mal film poči zaradi sitnarjenja, potem malo povzdignem glas (zavpijem) in začne še bolj jokat . Tko da jo moram potem spet tolažit in ujčkat .

Pri nas je pa že kar standard. Dela lumparijo, mu rečem parkrat lepo pa nič. Potem pa rečem, da bo mami huda, pa Nace meni nazaj reče:"jokal, moja moja". Ker točno ve, če ga kregam se začne jokat in se hoče stiskat k meni. Ampak zdej včasih pomaga že samo to, da rečem, da bom huda. Včasihuser posted image Drugače pa malo povzdignem glas in se nardim strogo in je ok.

Bethany: kaj v akcijo. Poglej mene...1.9. sem nastopila službo, konec mesca je bil pa že test pozitiven. Sem mislna, da me bo kap. Ampak se je super izšlo. Vsaj porodniške dobiva mal več kot 185 eur. Pa ko zdej gledam backa mi je super, da sta tolk skupej. Ravnateljica se je pa tudi sprijaznila s temuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda
Eh, te mame...Moja se včasih tud tako obnaša, da mi daje občutek, da sem nesposobna skrbet za otroka, da ona bi to in to naredila bolje, da sem premalo skrbna, ker ne skočim na vsak njegov "au" itd itd......No comment.

Aha potem nisem edina "nesposobna" user posted image Včeraj mi je ene 5krat rekla, da nej danes JAkca fajn oblečem, ker bo mraz. Mislm sej čutim kolk je mrzlo, a ne?!?! Anyway sej vem, da nam hočjo samo dobro ....
Btw: se je džem le strdil?

Včeraj sem spet nardila ful enih stvari, ko sem imela samo Jakca. Kljub temu, da je bil spet cel dan priključen na joško...res tko da na 1,5 ure. No danes je spet spal celo noč, tako da upam, da je nočnih hranjen zadnjih noči spet konec. Včeraj popoldne sem šla laufat mal, je prav sedlo. Pa še Jaka je bil neki sitko, v vozičku mu je pa ok.

Lp
K

www.fitnosecka.si
Vadba za nosečnice in poporodna vadba.

20.11.2008 smo dobili prvega sončka,
26.5.2010 pa je na svet prijokal drugi.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
25.8.2010 6:56:20   
_katja_
Pa spet ena kavica za dobro jutro...

user posted image

In slastne palačinke...
user posted image

Lep dan!
K

www.fitnosecka.si

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
25.8.2010 7:56:21   
pomar*ANČA*
jutro

bethany, andromeda: kar v akcijo, eno leto boste že pregurali, potem pa služba... ko sem z galom zanosila me je moj oči zaposlil, da sem dobivala vsaj 300e porodniške, pa tudi takrat dragi ni imel neke dobre plače, tako da smo morali včasih kar fajn razmislit kaj kupit, da smo čez mesec prišli, ampak se dauser posted image

dugače pa moj dragi tudi navija, da bi imeli še enega dojenčka... bomo videli.... mi je malce neprijetno, ker sem komaj z novo službo začela, pa ne bodo ravno dobro sprejeli... katja, je bil pri tebi kakšen problem? po drugi strani pa imam pogodbo do konca maja in bi zaradi porodniške bilo fajn, da grem nekje v maju v porodniško- tak da se nama že mudiuser posted image   

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
25.8.2010 8:20:37   
Bethany
Pomaranča, kok to zgleda, da si dobivala nekoliko več porodniške? Koliko časa si bila zaposlena? Js razmišljam v tej smeri, da se zaposlim pri možu, pa da dobima subvencijo od zavoda, ker bi me zaposlil, potem pa grem na porodniško, pa si verjetno lahko obetam kej več kot 250 eurov, kot bi dobila sedaj, ane??

Katja, hvala za kavico in palačinke! Palačinkam se odpovem, se spet poskušam držat Montija, čeprav sem včeraj popoldne grešila - jedla prestice in pila radler... moja šibka točka. user posted image user posted image Pa danes spet jovo na novo.

Neposredna povezava do sporočila: 1931
25.8.2010 8:36:22   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

Pomaranča, kok to zgleda, da si dobivala nekoliko več porodniške? Koliko časa si bila zaposlena? Js razmišljam v tej smeri, da se zaposlim pri možu, pa da dobima subvencijo od zavoda, ker bi me zaposlil, potem pa grem na porodniško, pa si verjetno lahko obetam kej več kot 250 eurov, kot bi dobila sedaj, ane??

pol leta me je zaposlil za minimalca, da sem dobila toliko. res pa da je zdaj minimalna plača višja... pa jaz nisem bila zaposlena vseh 12m ampak samo 6 tako sem dobila za 6m plače in 6 m 55% minimalne plače oz prišlo je 465e in država vzame svoj davek, tako da sem dobila na koncu 320e.   
lahko te zaposli za  več oz za znesek ki ga dobi kot subvencijo in bo potem seveda višja porodniška.  malce si preračunaj, kaj se najbolj splača, tukaj imaš še link: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp
si pa seved lahko ubetaš več. če imata to možnost jo seveda izkoristita, ker lahko lepo prideš čezuser posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
25.8.2010 10:05:24   
orka
helow

porodniška...bethany= že res kot ti govori pomaranča a na vse skupaj jaz gledam malo drugače.Ni problem,da te mož zaposli vsaj za toliko časa ,da boš dobivala spodobno porodniško,lahko prijavi tudi večji od a od tega je potrebno plačati prispevke in višji ko je od večji so prispevki in če sta sama in kriza itak da povsod trka na vrata...??? ne wem no,odločitev je itak na vajini strani in verjamem,da bosta naštudirala da bo OK.Tudi jaz bi se lahko pri možu zaposlila,da bi mi vsaj leta tekla a kaj ko v tej krizi shajamo komaj z najosnovnejšim.Sicer pa sem itak v aktivnem iskanju joba in upam da čimprej pridem do le te.Enako želim tudi ostalim,ki so v podobni situaciji.

Radi se imejte in se veliko smejte

Neposredna povezava do sporočila: 1933
25.8.2010 10:48:03   
Andromeda
Hello!

katja - hvala za kavo in palačinke.

Mene pa zanima, kako se kaj vaši fročki igrajo z raznimi didaktičnimi in igračami nasploh, Dario npr. ima nek pojoči avto, v katerega mečeš like, ampak on tiste like sploh noče metat notri, ampak raje meče naokrog (recimov šipo, ko tako fino poči zraven user posted image ) Tudi kock ne mara zlagat, jih raje naokrog meče...se mi zdi zelo bister, ampak, ko se tako igra, izpade kot kak buteljček...Pa mu kažemo, kako se naj igra, pa seveda ne upošteva.Tudi voščenke raje meče po mizi, kot da bi kaj likovnega ustvaril z njimi.

No, smo končno dobili pediatra, karton je že na poti v Kranj, tako, da grem v petek podpisat izjavo, pa še potrdilo, ki ga rabimo za v vrtec, bo napisala npva dohtarca in smo ubili 2 muhi na 1 mah user posted image
Mi je pa čudno, ker me še vedno niso klicali iz vrtca za individualni razgovor user posted image Jih bom jutri poklicala, če ne bo še nič, kajti čez 1 teden začnemo že uvajat.
Se pa moram pohvalit, da mi je slivov džem super uspel user posted image Za prvič več kot odlično.

Nič, grem malo pospravit, pa miškotu pripravit malico.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
25.8.2010 17:29:31   
orka
helow
andromeda-super za P in za jem.In odg. na tvoje ? Pri nas se pa kocke enostavno ne smejo pospravljat,kakršnekoli...iz lesenih dela stolpe,iz legic zgradbe,mislim,po videnem bi človek rekel da bo arhitektka user posted image ... in tudi riše zelo rada...pa kaj bi naštevala mislim,da bo dovolj če rečem da mi za Emo ni bilo žal niti ene igrače ( pri prvih dveh mi je bilo za vsako kupljeno žal,saj jih nista uporabljala niti pod razno),like v lonček ki poje vse vrže že po obliki in ne samo skozi taveliko lukno...

Jutri pa drage moje punce mi praznujemo 2. rojstni dan user posted image  

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
25.8.2010 17:33:00   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: orka

helow

porodniška...bethany= že res kot ti govori pomaranča a na vse skupaj jaz gledam malo drugače.Ni problem,da te mož zaposli vsaj za toliko časa ,da boš dobivala spodobno porodniško,lahko prijavi tudi večji od a od tega je potrebno plačati prispevke in višji ko je od večji so prispevki in če sta sama in kriza itak da povsod trka na vrata...??? ne wem no,odločitev je itak na vajini strani in verjamem,da bosta naštudirala da bo OK.Tudi jaz bi se lahko pri možu zaposlila,da bi mi vsaj leta tekla a kaj ko v tej krizi shajamo komaj z najosnovnejšim.Sicer pa sem itak v aktivnem iskanju joba in upam da čimprej pridem do le te.Enako želim tudi ostalim,ki so v podobni situaciji.

ja, tega se vse zavedam, itak da bi plačevala samo minimum, ker še tam gre veliko prispevkov, ampak za te stroške bi lahko dobila subvencijo od zavoda, ki bi nekaj mesecev krila, medtem bi pa probala začet porodniško. Najboljš, da najprej zanosim, pa potem rihtam vse tole, hehe.

Kar se pa krize tiče, seveda je, ampak, če bi tako razmišljala, ne bi nikamor prišla. Bi se samo sekirala, da nama nikoli nič ne bo ratalo. Krizo je treba izkoristit, za vsakega se najde priložnost, sam iskat je treba. Pa midva imava dober potencial, samo štart je nekoliko zahtevnejši in dolgotrajnejši.

Tak da, punce, ste me kr malo opogumile. user posted image user posted image

Zdaj pa šibama na prvi sestanek v vrtec. Cau

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
25.8.2010 18:14:37   
Andromeda

Jutri pa drage moje punce mi praznujemo 2. rojstni dan user posted image  

Jaz sem se ravno danes spomnila na vas, da ima Ema jutri rojstni dan...user posted image

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 25.8.2010 18:15:10 >

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
25.8.2010 21:40:25   
onur
Živjo. Joj že drugemu letu se bližajo naši otroci, kar ne morem verjet. Drugač pa smo bili mi doma še danes. Je imela verjetno prebavne motnje, ker se je tudi danes fajno pokakala. Je pa pravi razbojnik. Zvečer sta šla s tatkotom koze gledat. Mamica pa je imela predstavitev od Nahrina, je prišla ena imet. Ko sta se vrnila, se je pa Petja pri nas zaigrala.

Igrače: riše niti ne rada, izredno rada pa sklada lego kocke pa dela stolpe iz lesenih kock, pa tudi liki ji gredo po obliki, barve so še vse večinoma rumene. Pa tudi puzzle ji gredo, tamajhne (imam pravljico, ki je sestavljena iz puzzel in malo ji jaz pomagam, ostalo pa dokonča ona). Najbolj zakon pa so lego.

Neposredna povezava do sporočila: 1938
25.8.2010 21:41:27   
onur
Jutri pa že gremo v novo skupino. Sicer vzgojiteljice že pozna (pomočnico manj) in svoje sovrstnike, ki gredo z njo. Upam, da ne bo težav. Samo mislim, da bo ful pogrešala zadjšnjo pomočnico, ker jo je imela ful rada.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
25.8.2010 22:18:50   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Jutri pa že gremo v novo skupino. Sicer vzgojiteljice že pozna (pomočnico manj) in svoje sovrstnike, ki gredo z njo. Upam, da ne bo težav. Samo mislim, da bo ful pogrešala zadjšnjo pomočnico, ker jo je imela ful rada.

Upam,,da bo šlo vse po sreči v novi skupini... Mene je pa danes končno klicala vzgojiteljica in imam jutri dopoldne razgovor z njo, pa še Daria bom vzela s sabo. Ja, ja, še malo, pa bo šlo zares user posted image Sem hotela danes copatke podpisat, pa so vsepovsod temno modre barve...bo treba kaj drugega pogruntat.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
26.8.2010 7:05:10   
onur
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Sem hotela danes copatke podpisat, pa so vsepovsod temno modre barve...bo treba kaj drugega pogruntat.

Ušitek na notranjo stran?

Neposredna povezava do sporočila: 1941
26.8.2010 7:07:53   
onur
user posted image

Ema vse najlepše želje.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
26.8.2010 7:16:27   
pomar*ANČA*
ema, vse najboljše in najlepše, bodi pridna in še naprej mamin&očijev ponos.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
26.8.2010 12:35:43   
Andromeda
Ema, vse najboljše, vse najlepše in najslajše!!!

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1944
26.8.2010 14:19:26   
Andromeda
Hello!

Za nami je razgovor z vzgojiteljico, prvi vtis je super, Dariu je bil vrtec zelo všeč, ga ni bilo nič sram in je hotel vse pretaknit user posted image Sem izvedela vse kar me je še zanimalo, 1. pa začnemo uvajat. Na kocu smo šli še skupaj z ostalimi otroci na igrišče, kjer je Dario veselo tekal naokrog in raziskoval, pregledal vse igrače za v peskovnik, na koncu sem ga pa morala dobesedno odnest v voziček, ker bi še kar tam ostal...No, sej bo naslednji teden user posted image

Potem sva šla še v qlandio za kake supergice pogledat, pa ali ni številk ali pa ful čuden model...ali pa cena, da te kap user posted image Potem sva zavila še v Hervis, pa je tam bila ena zelo brezbrižna mamica, njeni 3 mulci (od 3-6 let nekje) pa so divjali naokrog in z ene stalaže prevrnili vse čevlje tik pred mano...Una mamica pa nič, pa je videla in se naredila "glupo". Kako je že rekel M. Twain - nekateri otroci imajo slab vzgojene starše...ja, včasih bo še kako držalo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1945
26.8.2010 14:20:10   
_katja_
Pozdravček!

Včeraj sem uspela urihtat vse za novo vozniško. Da vam seznanim z dejstvi: zdaj ne bo več klasično vozniško, ampak kartica. upravne enote ne pošiljajo več na dom,ampak moraš pridet osebno iskat na upravno enoto. Obvezen bo zdravniški pregled za vozniško dovoljenje na 10 let.

Potem sem šla pa na hitro kavico s sestro  (brez otrok) in v trgovino. Pa še na hitrco v Igluja za dragega darilce kupit. Danes praznuje, tako kot Ema. Zvečer sem pekla in ptimala za danes in šla ob 00.30 spat Tako da zdaj spet kofetkam, ker se mi malo pozna. Dopoldne  sem bila z Jakcem na sistematiki, vse ok. Nace je bil pa tudi priden, tako da ni bilo kakšnih izpadov. Samo pridem pa vedno čist prešvicana domov, tkole če moram kam it z obema.

IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA*
dugače pa moj dragi tudi navija, da bi imeli še enega dojenčka... bomo videli.... mi je malce neprijetno, ker sem komaj z novo službo začela, pa ne bodo ravno dobro sprejeli... katja, je bil pri tebi kakšen problem? po drugi strani pa imam pogodbo do konca maja in bi zaradi porodniške bilo fajn, da grem nekje v maju v porodniško- tak da se nama že mudi  

Problema ni blo. Sam mal bedno mi je blo povedat ravnateljici. Ampak sem rekla, da je blo po nesreči in to je to. Je pa dobro sprejela, mislim čestitala mi je.

Bethany: ja čez Radler ga pa ni Posebaj tale ta nov Grenivka je super.

Tudi jaz bi se lahko pri možu zaposlila,da bi mi vsaj leta tekla a kaj ko v tej krizi shajamo komaj z najosnovnejšim.Sicer pa sem itak v aktivnem iskanju joba in upam da čimprej pridem do le te.Enako želim tudi ostalim,ki so v podobni situaciji.

Držim pesti, da čimprej najdeš šiht. Pri treh otrocih in z eno plačo, ti nič ne zavidam. Z dragim se včasih pogovarjava, da je pravi luksuz, da bi imela oba solidne plače. Lohka bi ful pršparal pa še kej več bi si privoščili. Ampak nimam se kaj pritoževat, zdej vsaj dobivam porodniško, čeprav ni ne vem kaj (manj kot 500 eur). Ampak za vrtec, plenice in hrano čez mesec pa zaleže.

Adromeda: Super da je slivov džem uspel Pri meni je tako, da je bilo včasih (kaksnih 15 let nazaj) ful domačih vloženih stvari, pa jih noben več ni hotel jesti. Zdaj pa ful manj vlagamo, ampak zelo cenim domače vloženo in je super. Je veliko bolj naravno in dobro. Pri nas se jaz zaenkrat še uspešno branim vlaganja (nisem še nikol). Vedno pa rada vzamem ko mi mami, sestra ali tašča kaj dajo.

Didaktične igrače: kakor kakšen dan. Včasih je kot podrepna muhca, sam za mano leta. Sej do zdaj ko je bil v varstvu ni bilo problema preživet popolneva, tudi če se ni sam igral, zdaj ko je pa doma, se pa nekako "navajava" na igranje. Pa se malo z njim igram in mu pokažem kaj se lahko z določeno igračo dela, potem pa se odmaknem. Včasih se pa tudi sam začne igrat. Knjigice so ful aktualne, od lego kock samo par stvari (avto, živali,...), avtomobili, žoge,... Se mi zdi da je ščasoma vedno boljše oz. se vedno več sam igra. Je pa tako, da se otrok ne zna sam igrat, ampak ga je treba naučit.

Emi vse najboljše za rojstni dan!!!!!

Lep dan vsem!

www.fitnosecka.si

Neposredna povezava do sporočila: 1946
26.8.2010 21:15:24   
Bethany
Najprej čestitke Emi za drugi rojstni dan!!

Ej, s svetlobno hitrostjo se bližajo že druge svečke. Pa se mi zdi, da smo komaj prvo dali skoz... ane? Kar naenkrat bojo v šoli, potem pa itak čas še bolj zdrvi. user posted image Nočem o tem razmišljat, ker se zavem, kako minljivi smo.

Torej, novosti... ja, vozniški izpit. V obliki kartice. Je moj mož menjal, takoj ko so se pojavili, lani menda, da jo sploh spravi v denarnico, zdajšnja oblika je namreč primerna samo za ženske denarnice, ki so večje, hehe. Ničkolikokrat se je zgodilo, da smo se kam peljali brez vozniške, ker jo je vedno moral prenašati iz enega v drug avto. Enkrat celo za cel teden v Italijo na smučarijo. Na srečo smo se tega zavedli šele na poti domov, da se prej nismo sploh sekirali, hehe... user posted image user posted image

igrarije: didaktične igrače so zanimive samo takrat, ko jo spodbudiš k njim. unega govorečega kužeka komaj porajta, ko ga vklopim in zapoje, elina zraven pleše, pa malo ga stiska, ko reče "objemi me", da bi se pa sama z njim zaigrala, pa ne. Tudi pojoči lonček z liki je raje uporabljen kot posoda za kuhanje, like ven zmeče, pol pa s kuhlo not meša. ČE pa ji rečeš, pa začne zlagat posamezne like v luknjice. Uni pojoči ključki - pritiska kr vsepovprek na gumbe, da kr neki špila, govori, poje... Tak da, pri nas so zakon avtočki, vlakci, traktorji, kosilnice, šajtrge in lego kocke. S temi se zna sama zaigrat. Aja, pa uni leseni pucli, ko so taki izrisani liki živali za ven ni not postavljat.

Naš razgovor z vzgojiteljico je bil tudi uspešen. Me ni strah začetka vrtca. Mislim, da se bo prav lepo vklopila in vživela v tamkajšnje življenje. Andromeda, to je ful fajn, da je bil Dario tak navdušen nad vrtcem. Verjetno že malo pogreša kako družbo, pa mal spremembe mu tud ziher paše.

Js sem pa kupla copatke za v vrtec od dr. harvey... poznate? Zgledajo fajn, noga diha not, pa mehki so.

Onur, a pri vas je tud vse rumeno?? user posted image user posted image Pri nas tudi, zgleda je to popularna barva za tamale, hehe... Sej pol se popravi in pogosto zadene pravo barvo, ampak vedno bo prvič odgovorila na "kaka barva je to?" rumeno. user posted image

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
27.8.2010 7:47:26   
pomar*ANČA*
jutro

pri nas se nič pametnega ne dogaja, le to da je VIKENDuser posted image user posted image  kok sem ga težo čakala, saj je bilo v planu da greva malce žurat, plesat..... zdej se pa mojim dragim nič ne dauser posted image  ga bom že vn zvleklauser posted image

dragi ima pa drugi teden rd, pa sem mu kupila eno uro ki si jo je full želel ampak ker me je ceneje prišlo (100e!!)  iz amerike sem jo seveda tam naročilain zdej imam težave z carino. sej bom rešila, če sem z poročno obleko zrihtala in to dve dni pred poroko bom pa še to urouser posted image

vozniška: jaz sem jo komaj prejšni teden dala delati- zaradi novega priimka in v 3h dneh je že bila pri meni v nabiralniku, mi je pa fajn da je kot kartica, če jo operam v pralnem stroju vsaj ostane cela

igračke: didaktične pri nas ne pridejo v upoštev, so nezanimive, ima pa rad kakšne lončke ki jih zlaga po velikosti, ali kocke, traktor, zmaga pa samokolnica in lopata, metla...

grem delat, dons imam celo nekaj delauser posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
27.8.2010 7:50:58   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_

Pozdravček!

Včeraj sem uspela urihtat vse za novo vozniško. Da vam seznanim z dejstvi: zdaj ne bo več klasično vozniško, ampak kartica. upravne enote ne pošiljajo več na dom,ampak moraš pridet osebno iskat na upravno enoto. Obvezen bo zdravniški pregled za vozniško dovoljenje na 10 let.

Lep dan vsem!

To pa zdaj prvič slišim da bi moral po 10 letih na zdravniški pregled? To da pa ti ne pošljejo domov pa vsaj v mariboru ne velja, ker meni so jo poslali domov, sem si hodla predpejšnji teden delat pa sem v roku enega tedna domov dobila me je na občini vprašala če mi pošljejo domov al pridem ponj, pa sem rekla naj mi pošljejo, ker se mi ne da v center mesta hodit.

Drugače pa nik je tudi zdaj že cel čaz z novo vzojiteljico sem pa žalostna ker je pomočnica v drugem vrtcu dobla daljšo pogodbo in je tukaj dala odpoved, zdaj pa pride ena nova - srčno upam da bo vredu, ker lanski dve sta bili ODLIČNI, če ne super odlični.

Ema vsenajboljše za drugi rojstni dan, se pa ji je zelo mudilo ne?

Eto še ena tortica:

user posted image

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
27.8.2010 8:48:05   
poli*
Pozdravljene.
Vidim, da ste se kar pogumno začele odločati za pluske! bravo. user posted image  
Midva sva se odločila, da bom jaz še mal med knjige šla user posted image , tko da še 2-3 leta verjetno ne bo nič. Če bi pa normalno delala, bi pa začeli verjetno čez pol leta delati na tem.

Porodniška- jaz sem se 5 dni pred nastopom porodniške zaposlila (kot gosp. pomočnica) pri mami, tko da sem potem imela 255€. Se mi zdi to zelo vredu vajanta (bi se še 1x odločila za to), ker 70€ več pa le ni tako malo, kajne? Pa delovna doba mi je tekla in po koncu porodniške sem imela še 3 mesece nadomestila iz zavoda (okrog 330€/mesec), pa zavarovan si ves ta čas...

Andromeda- kolk maš še do konca faksa? Sedaj, ko pojde Dario v vrtec se potrudi, da ga dokončaš (ja, sej vem, da ti nimam pravice moralizirat- hecam se).user posted image

Drugače pa veselo na delo, ane!user posted image

Danes se v našem vrtcu začnejo uvajanja v novo šolsko leto, tako da so naši malčki (no, sedaj so že veliki, ane) šli že v večje skupine.

Rojstni dnevi- naša punči bo čez točno 2 meseca imela 2 leti. To drugo leto je šlo (pre)hitro . Mamici je kar hudo, da je punči že velika, obenem pa sem vesela, da je zrasla v tako deklico.
[color=#000000 size=3] 

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......