|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
17.2.2010 20:03:02   
onur
ja saj bi pa noče nič probat! danes sem mu ponudila ribo-je samo zavohal da je nekaj drugega in niti ust ni odprl :( zato kuham posebaj...

Kaj pa če noče, da mu ne ponudiš drugega in ga malo pustiš ter mu čez čas ponudiš isto?

Mi smo malo prej prišli s pokopa pusta v vasi. Smo šli malo pogledat dogajanje. Petja je vse z zanimanjem spremljala, ker se je dogajalo. Šli smo tudi po čeveljce, vendar prišli bosi nazaj user posted image user posted image user posted image user posted image . Desni čeveljček je šel na nogo, levi pa ne. Bomo šli v soboto še v Cicibana, ker drugih sploh ne stlači na nogo.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 851
17.2.2010 23:12:31   
Andromeda
onur -ima Petja mogoče bolj visoko nart? Ker naš ima precej visoko nart, sem mela cele kolobocije, preden sem našla prave čeveljčke. Bomo pa kmalu šli po spomladanske čevlje, upam, da ne bom še iz iskanja teh doktorirala user posted image

watershine - malčki so po naravi radovedni in hočejo posnemat nas - Daria sem na "drugačno" hrano navadila tako, da sem mu jo dajala iz svojega krožnika..še zdaj se včasih zgodi, da sploh noče jesti iz svojega krožnička, ampak kaže, naj mu dam raje "mojo" hrano, pa čeprav je ista jed, le da je njegova bolj nasekljana. Pa veliko potrpljenja je treba. Naš ima ribo zelo rad, meso pa kakor kdaj. Juho bi pa tudi pri vsakem obroku jedel user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 852
18.2.2010 7:33:43   
onur
Dobro jutro. Danes si pa malo same izberite, kaj bi rade papcale, jaz vam ponujam sadje in zelenjavo.

user posted image

Jaz sem že v službi. Petja se je zjutraj zbudila že ob 6.15, ko sem jaz imela za vstat. Možek je šel takrat počasi delat. Jaz sem malo popedenala, nato še sebe, nato pa je prišla tašča in jo bo ona kasneje odpeljala v vrtec, pa tudi prišla iskat. user posted image user posted image user posted image user posted image
Zvečer greva z možekom na predstavo Moški&ženske.com. Vsako posebej sva gledala, bomo videli kako pa izgleda skupaj.

Andromeda: ja, Petja ima visok nart, ima prav dva hlebčka. Pol pa včeraj najdem primerne čeveljčke, pa provam desnega, ok, pa še levega, pa nikakor gor. user posted image user posted image user posted image user posted image  Bomo šli v soboto še do Nove Gorice in upam, da tam kaj kupimo. Tele cicibanke, ki jih ima sedaj so ji ok, ker so tako šivani, da gre noga gor, ma so ratali premajhni.

Hrana: naša pa je, če ima žlico in tudi ona brklja po krožniku. Včasih začne po krožniku razmetavat, vendar takrat vztrajno ponavaljam, da hrana ni igrača in če full razmetava, ji žlico vzamem. Drugače pa si tudi ona nosi z žlico hrano v usta. Ji pa tudi dajam na takih krožnikih kot jemo mi, svojega ima le zvečer, ko so na sporedu kašice.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 853
18.2.2010 10:43:57   
Andromeda
onur - hvala za tale odlične multivitaminski zajtrk. Imam pa tudi jaz eno nart višjo od druge, zato me ponavad en čevelj na začetku malo ožulji...Pa očitno tudi Dario, sicer ni videt, da bi ga tiščalo, mu pa eno nogo obujem težje, kot drugo.

S čim mažete vaše malčke, če se kam udarijo? (močneje seveda). Pri nas so tovrstni udarci, predvsem v čelo že skoraj vsakodnevni, ker je res ful živahen, prejle mi je padel s kavča, pa pod kavčem je bil še daljinc od Tv-ja, pa je ravno nanj priletel. Sicer se je bolj ustrašil...No, jst ga ponavadi namažem kar s hladilnim mazilom od penatena in moram rečt, da pomaga, pa sploh se nič ne pozna od udarca.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 854
18.2.2010 13:42:32   
watershine
pozdravljene!

ste navijale za našo petro-FENOMENALNA JE BLA (baje da ma zlomljena 3 rebra eno se ji je celo zapičilo v pljuča :S) upam da bo kmalu bolje :)

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Kaj pa če noče, da mu ne ponudiš drugega in ga malo pustiš ter mu čez čas ponudiš isto?

hja bomo še tako probali!

Andromeda-tudi naš obožuje juho na 1001 način, kar se druge hrane tiče je ne je na noben način, ati ga skoraj vsakič pri kosilu uzame k sebi v naročje in mu pusti da mu packa po krožniku v upanju da bo dal rokico v usta, amšak NE Anže da rokico v atijeva usta user posted image
udarci-če je rana z bepanthen plus, če je samo udarec mam pa eno domačo kremco in ko z njo namažem nima nič mavrice na glavi, drugače je pa proti modricam baje učinkovita margarina (malo mrzle margarine na rano in BAJE ne bo nič modro)user posted image

danes sem mela "spomladansko" čiščenje, se mi tok fino zdi da mam use v piko popedenan, tut za šolo use zrihtan :)))) med temi počitnicami je blo res velikooooo časa, zdaj naj se začne šola da hitro spacam te izpite:)

mam še eno uprašanje: kdaj in koliko časa vaši malčki spijo čez dan? Anže spi samo enkrat po 3 h zaspi pa nekje med 12.00 in 13.00!

kaj bote kuhale za kosilo, jst sm čist brez idej bo kr pečena bedra pa tenstan kromir-bo lubi ša najbol zadovoln, pa zelena solata :)

Neposredna povezava do sporočila: 855
18.2.2010 14:39:17   
orka
helow

IZVIRNO SPOROČILO: watershine

mam še eno uprašanje: kdaj in koliko časa vaši malčki spijo čez dan? Anže spi samo enkrat po 3 h zaspi pa nekje med 12.00 in 13.00!

kaj bote kuhale za kosilo, jst sm čist brez idej bo kr pečena bedra pa tenstan kromir-bo lubi ša najbol zadovoln, pa zelena solata :)

Ema spi v vrtcu tam nekje 2-2,5 uri...vstaja on 7-ih in tudi ob 7-ih hodi spat...se mi pa vseeno zdi da ji še malo manjka,ker za vikend je pa zelo zaspana in gre še dop. malo spat

kosilo danes = polpete in krompirjeva solata,že zelo dolgo nismo delali,pa še eden od otrok si je zaželel...drugače pa sem tudi sama začela ideje iskati po raznih kulinaričnih forumih,mi je tudi počasi že zmanjkalo svojega reperoarja user posted image ...drugače imam pa pozimi najraje kar enolončnice ko vse skupaj v ekonom vržeš pa je .,...najmanj časa pobere k so tko kratki dnevi,da raje izkoristimo čas zunaj.

Radi se imejte in se veliko smejte

Neposredna povezava do sporočila: 856
18.2.2010 14:53:13   
lyra*
Imam prevec casa in sem malo zajadrala na RR po dooolgem casu user posted image
Sploh ne vem o cem tece debata nic, samo pokukat sem prisla malo na to temo. user posted image

Kaj je pri nam novega? Preselili smo se daleeec vstran. :) Tako,da je tudi malo casovne razlike. In se nekaj... Spet smo v pricakovanju user posted image user posted image  Noseca sem ze 25tednov in imam rok 4.6.2010. Spol ze tudi vemo user posted image

Evo Zoja me potrebuje in ze nimam vec casa za pisanje.

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 857
18.2.2010 15:40:44   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: lyra*

Imam prevec casa in sem malo zajadrala na RR po dooolgem casu user posted image
Sploh ne vem o cem tece debata nic, samo pokukat sem prisla malo na to temo. user posted image

Kaj je pri nam novega? Preselili smo se daleeec vstran. :) Tako,da je tudi malo casovne razlike. In se nekaj... Spet smo v pricakovanju user posted image user posted image  Noseca sem ze 25tednov in imam rok 4.6.2010. Spol ze tudi vemo user posted image

Evo Zoja me potrebuje in ze nimam vec casa za pisanje.

Lyra!!!!!!!!!!!!! Pa ravno včeraj sem se spomnila nate in si mislila, le kej je zdej ta punca user posted image Čestitke za ponovno nosečnost!user posted image Nameni nam kako sliko tvojih 2 lubic...Pa radovedna sem, kje sedaj živite?

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 858
18.2.2010 15:46:01   
Andromeda
kuhanje - jst sm tud naveličana oz. se mi zdi, da jemo eno in isto stvar user posted image Ekola, danes imamo na sporedu korenčkovo juho z zdrobom in musako z mleto govedino. Za sladico pa buhteljne, ki sem jih včeraj spekla, sem jih delala prvič in sem ponosna na svojo stvaritev. Včeraj smo imeli krompirjev golaž (brez mesa, ker je pepelnična sreda), jutri bo pa kaj ribjega na meniju.

Neposredna povezava do sporočila: 859
18.2.2010 21:48:20   
poli*
Watershine- mi imamo že od začetka uvajanja gh velike težave, ker punca noče in noče jesti. Sedaj je malo bolje, ampak da bi kaj novega poskusila, pa ji ne pride na pamet. Juha, mineštra, testenine, malo meska, jogurti, mlako, čokolino in gres so stvari, ki jih rada je. Ostalega pa noče. No,danes je celo jedla rižoto. Pire krompirja ne mara.. ahh.. bo pa elegantna user posted image

V vrtcu poje za zajtrk samo 1 žlico! user posted image  Upam, da se kmalu kaj izboljša. 

Neposredna povezava do sporočila: 860
18.2.2010 23:08:52   
Andromeda
A vam povem, od česa sem jst zrasla? Od kakava v mleku, pohanih piščančjih bedrc in pomfrija. Pa solato sem imela rada in kasneje še gobe. Vse ostalo sem pojedla bolj za vzorec. V 1. razred sem šla pa z 18 kilogrami. Tolk imajo otroci pri 4 letih baje...Moji so doživljali živčne zlome, ker nisem nič marala jesti, pri 4 letih sem bila zaradi tega celo na gastroskopiji (še sedaj se spomnim tega, kako sem celo ambulanto user posted image ) Pa je en star, legendaren pediater rekel, da nima smisla, da se me sili s hrano, ker sem zdrva kpt dren in imela super dobro kri... Tako, malo tolažbe za tiste mamice, od katerih malčki so slabi jedci.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 861
19.2.2010 7:21:35   
onur
Dobro jutro. Danes pa vam nudim malo čajčka.

user posted image

Udarci: jao, ne mi govort o njih, me je kar strah. Zdaj se ji počasi celi presekan "jeziček" na zgornji dlesni. Če je udarnina na koži, ji ponavadi namažem z aloe vera, ker hladi, pa kar pomaga.

Spanje: naša tudi hodi spat tam med 12.00 in 13.00 ter spi odvisno od dneva, 2 uri, 2,5, 3, rekord pa je bil 4 vendar samo enkrat do zdaj. V vrtcu pa spi manj časa. Spi samo enkrat.

Z mojim sva šla včeraj gledat Moški&ženske.com. Supre predstava, nasmejala sva se do onemoglosti, ker take pokajo.

Neposredna povezava do sporočila: 862
19.2.2010 9:19:24   
Bethany
dober dan,

mmm, onur, krasen čajček... js sem zadnj čase kr skoz na čajčkih, takšnih in drugačnih... mi pašejo veliko bolj kot kava. user posted image user posted image

Spanje: uf, naša čez dan spi veliko manj, gre spat nekje med 12 in 13 in spi uro in pol, maks dve, to se redkokdaj zgodi. Spi pa ponoči od sedmih zv. do šestih ali sedmih zjutraj... še največ mi je spala par mescev nazaj, ko sma se okoli dvanajstih vračale od kod in mi je zaspala v avtu, pa sem jo lahko kar notri pustila, ko je bilo še dovolj toplo, takrat pa je spala tudi tri ure. Kr nisem mogla verjet in sem jo hodla gledat in poslušat, če diha.

Ima pa zadnje dni oz jutra neko foro, da se zbudi z groznim jokom, res ful ful joče, in ko pridem do nje, se me oklene kot klop, ni šans, da bi jo sam potolažla in pustila v postelji, da bi še malo zadremala. Nekatere dni pa se zbudi in takoj začne čebljat in na veliko nekaj razlagat... So to samo kake sanje, da se tako ustraši??

Hrana, js tud mislim, da nima smisla otroka silit, da naj nekaj je. Ko bo dost lačn, bo že pojedel, morda celo tisto, kar prej ni hotel. Naša načeloma zelo lepo je, ima pa včasih kak dan, da se ji nekaj upre in noče jest tisto, kar sicer rada je. In če po dveh poskusih še kr odmika glavico, niti ne pomaga da ji dam žličko ali vilčko v njeno roko, da bi sama jedla, jo kr pustim, mi tačas pojemo. Čez kako uro ali dve pa še enkrat probam, takrat pa ponavadi vsaj nekaj poje, če ne vse. Js pravim, če otrok dost pije, pri hrani ni treba take panike peljat, zaloge tak majo dost, da če kak dan čist štrajka, mu ne bo hudega. kako skutko ali jogurt pa verjetno vsak z veseljem poje, al pa kak keks, pa je.

Kar se pa koščkov hrane tiče, se bo že navadil, vsak ob svojem času, js pa tud ne bi več miksala in pasirala, samo na majhne koščke nadrobila. otrok se vsak dan spreminja in raste in ima vedno kake nove fore, da nikoli ni dolgčas. Če se spomnem, da včasih naša ni pretirano rada jedla kr cele banane, po koščkih ali grižljajih, mi je zdaj tako hecna, ko si jo prav baše v usta, sploh ne pogoltne do konca, pa si že nov košček rine not... ful je hecna. user posted image user posted image user posted image

Udarci in rane, baje tudi zelo fajn pomaga Justova kremica Tee tree, drugače pa bepanthen, aloe vera, hladilno mazilo, kot ste že navedle. Mi, na srečo z nekimi hudimi udarci (še) nimamo problemov.

< Sporočilo je popravil Bethany -- 19.2.2010 9:20:20 >

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 863
19.2.2010 11:10:20   
onur
Justova kremica Tee tree

Tudi s tem se jo že namazala. Drugače pa jo s tem namažem vsak dan za uhci.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 864
19.2.2010 11:13:01   
onur
Eno ? Naša Petjo, ko včasih histrično joče, ko želi zajokat se kar ustavi dihat za par sekund in nato naprej normalno joče. Se še kakšni to dogaja? Baje, da so to napadi v efektu in da izzvenijo.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 865
19.2.2010 11:38:09   
Andromeda

Eno ? Naša Petjo, ko včasih histrično joče, ko želi zajokat se kar ustavi dihat za par sekund in nato naprej normalno joče. Se še kakšni to dogaja? Baje, da so to napadi v efektu in da izzvenijo.

Našemu se to ne dogaja, sem pa ravno kakšen teden nazaj v eni reviji brala, da je to čisto normalen pojav med jokom.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 866
19.2.2010 11:42:48   
Bethany

Justova kremica Tee tree

Tudi s tem se jo že namazala. Drugače pa jo s tem namažem vsak dan za uhci.

ja, naj bi preprečevala vnetje ušes... olje tee tree še bolj, baje.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 867
19.2.2010 11:50:17   
watershine
Andromeda-sej tut jst sm bla ful izbirčna pri hrani, zrasla sem od Čokolešnika in piščanjčjih beder, nobene zelenjave, od sadja samo jabolka in banane, pa usake toliko časa kakšen zrezek pa čevape! ampak meni je bilo takrat samoumeuno da ne bom poskušala hrane ki je zanič, zdej ko gledam mojga otroka pa ni več tako enostavno user posted image

Bethany-tudi Anže je imel eno tako obdobje pa je potem minilo, ampak pri njemu sem ugotovila razlog-to je bilo okoli praznikov ko je bilo pri nas veliko ljudi, ki jih anže ni poznal, ponavadi so prišli ravmno takrat ko se je anže zbudil in seveda takrat ni bil ravno pri volji za nova spoznanstva in je jokal... takrat je jokal tudi ponoči, če je dan minil brez joka je bil tudi spanec miren :) zgleda da ma naš mali po noči povzetke dnevov (to sem ugotovila tudi pri kakih novih "besedah" ko poštudira kako novo mi jo še parkrat po noi med spanjem pove user posted image

onur-zakaj mažeš malo za ušesi? user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 868
19.2.2010 13:33:00   
onur
onur-zakaj mažeš malo za ušesi?

Kot je napisala Bethany, naj bi preperečevala vnetje uh, olješ pa še bolj. Tako, da sem rekla, da si moram še olje nabavit.

Neposredna povezava do sporočila: 869
20.2.2010 13:37:34   
watershine
aha to je samo za preprečevanje... a to jo mažeš ker je občutljiva al kako? naš še ni meu problemov z ušeski, in ga tut nč nemažem.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 870
20.2.2010 20:36:22   
onur
aha to je samo za preprečevanje... a to jo mažeš ker je občutljiva al kako?

Imela je že vnetje, zdaj pa to kar prakticiram.

Neposredna povezava do sporočila: 871
20.2.2010 20:43:58   
onur
Živjo, še malo od mene. Zjutraj smo šle s tamalo in taščo, kupit mali za obut. Ji je nona kupla. Dobila je cicibanke, ki jih edinole najlažje spravi na nogo, zaradi visokega narta. Bile smo v Novi Gorici, no popoldan pa smo šli še enkrat s tatkotom. Smo šli v Mercator gledat Pepelko. Tamala je na začetku spremljala, potlej pa se je naveličala, ker se ni preveč dogajalo. No pa smo šli še v DM po plenice in domov. Sedaj pa že spi.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 872
20.2.2010 22:31:04   
Andromeda
.Hello,

mi smo imeli pa danes obiske, Dario je bil v družbi dveh živahnih fantov (6 in 8 let), spekla sem munchmallow in to prvič, pa mi je odlično uspel user posted image

Vreme je prav kislo, amapk saj smo takega že vajeni med vikendi user posted image Baje bo jutri bolj jasno, verjetno bomo šli po kosilu na kak krajši izlet, če ne pa na daljši sprehod.

Pa še glede spanja - Dario spi podnevi 1,5-2 ure (ponavadi med 11.30 in 13.00 uro), zvečer zaspi ob 19.30 in spi do sedmih zjutraj. Mi je kar všeč takle ritem, čeprav mi kdaj paše malce poležat zjutraj. Med tednom mu ponavadi da očka za jest in včasih celo za 3/4 urce nazaj zadrema.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 873
21.2.2010 13:20:11   
onur
Živjo. Sonček user posted image user posted image user posted image user posted image . Se človek prav drugače počuti, pa čeprav imam rada sneg. Smo bili tudi mi trije zunaj. Malo smo šli s tamalo s triciklom, malo peš, malo smo se nesli in je blo. Kosilo je skuhala tašča user posted image user posted image user posted image user posted image , no pa saj večinoma ona kuha. Jaz kaj dokuam. Zdaj pa ati spravlja tamalo spat, da bova potem malo pogledala njegovo diplomo, ki se jo je lotil pisat.

Andromeda, recept za muchmellow.

Neposredna povezava do sporočila: 874
21.2.2010 16:10:33   
Andromeda

Andromeda, recept za muchmellow.

Jaz sem delala po temle receptu http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3197 - le da sem v nadev dala ene 5 dag manj sladkorja user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?