Bethany
|
dober dan, mmm, onur, krasen čajček... js sem zadnj čase kr skoz na čajčkih, takšnih in drugačnih... mi pašejo veliko bolj kot kava. Spanje: uf, naša čez dan spi veliko manj, gre spat nekje med 12 in 13 in spi uro in pol, maks dve, to se redkokdaj zgodi. Spi pa ponoči od sedmih zv. do šestih ali sedmih zjutraj... še največ mi je spala par mescev nazaj, ko sma se okoli dvanajstih vračale od kod in mi je zaspala v avtu, pa sem jo lahko kar notri pustila, ko je bilo še dovolj toplo, takrat pa je spala tudi tri ure. Kr nisem mogla verjet in sem jo hodla gledat in poslušat, če diha. Ima pa zadnje dni oz jutra neko foro, da se zbudi z groznim jokom, res ful ful joče, in ko pridem do nje, se me oklene kot klop, ni šans, da bi jo sam potolažla in pustila v postelji, da bi še malo zadremala. Nekatere dni pa se zbudi in takoj začne čebljat in na veliko nekaj razlagat... So to samo kake sanje, da se tako ustraši?? Hrana, js tud mislim, da nima smisla otroka silit, da naj nekaj je. Ko bo dost lačn, bo že pojedel, morda celo tisto, kar prej ni hotel. Naša načeloma zelo lepo je, ima pa včasih kak dan, da se ji nekaj upre in noče jest tisto, kar sicer rada je. In če po dveh poskusih še kr odmika glavico, niti ne pomaga da ji dam žličko ali vilčko v njeno roko, da bi sama jedla, jo kr pustim, mi tačas pojemo. Čez kako uro ali dve pa še enkrat probam, takrat pa ponavadi vsaj nekaj poje, če ne vse. Js pravim, če otrok dost pije, pri hrani ni treba take panike peljat, zaloge tak majo dost, da če kak dan čist štrajka, mu ne bo hudega. kako skutko ali jogurt pa verjetno vsak z veseljem poje, al pa kak keks, pa je. Kar se pa koščkov hrane tiče, se bo že navadil, vsak ob svojem času, js pa tud ne bi več miksala in pasirala, samo na majhne koščke nadrobila. otrok se vsak dan spreminja in raste in ima vedno kake nove fore, da nikoli ni dolgčas. Če se spomnem, da včasih naša ni pretirano rada jedla kr cele banane, po koščkih ali grižljajih, mi je zdaj tako hecna, ko si jo prav baše v usta, sploh ne pogoltne do konca, pa si že nov košček rine not... ful je hecna. Udarci in rane, baje tudi zelo fajn pomaga Justova kremica Tee tree, drugače pa bepanthen, aloe vera, hladilno mazilo, kot ste že navedle. Mi, na srečo z nekimi hudimi udarci (še) nimamo problemov.
< Sporočilo je popravil Bethany -- 19.2.2010 9:20:20 >
|