|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
10.12.2009 11:51:07   
orka

Helow

Jaz se nikoli ne spuščam v študije raznoraznih škodljivih snovi,ker potem bi povsod našla kaj strupenega in nekoristnega , prav POVSOD.Ta vrsta paranoje ni zdrava,kvečjemu škoduje lahko.Se ravnam po občutku in seveda ni dobro otroka zavijati v vato,ko pa bo zrastel in uveljavljal svojo voljo bo vse drugače kot ste si zastavile in bo hudo,za vas in za otroka.Tudi mi smo bili majhni in so nam umivali zobe z pastami ki so vsebovale F in, nam kaj manjka?,ima mogoče kdo kako bolezen,ki ji/mu je povzročila vsebnost F v pasti?Za mene malo preveč komplicirate,a to je moje mnenje,ve se pa pač ravnajte po svoje.Moja sestra npr. je proti cepljenjem , zdrava prehrana ji pomeni vse,malo (3leta) hrani z bio prehrano,brez mesa=vegetarijansko,a kaj ko v vrtcu in šoli ni tako in je otrok zbegan kaj lahko kaj ne itd.Mala je non stop bolana,pobere vse kar lahko virusov.....pa še kaj bi lahko naštela.
Tudi ko sem bila v porodnišnici,kjer je moralo biti vse sterilno itd. smo se doma enako ravnali in smo vseeno non stop dobivali neke bakterije in nam je zdravnica rekla,naj ne bomo tako čisti,ker lahko včasih tudi škodi.
Ampak to so samo moje izkušnje in mnenja .

Lep dan

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 376
10.12.2009 12:52:38   
mojsoncek
hej hej... vidim, da zadnje dni kar pridno pisete. Je fajn, ko odpres forum in imas za prebrat celo stran user posted image .

ceveljcki - zaenkrat imamo kar cicibanove gleznarje (jih je dala svakinja), ker itak se ne hodi. Ko bo pa se malo bolj mraz oz. ko bo sneg, mu bom pa ene snezke kupila. Imam v Alpini ze nagledane, so fajn podlozene in niti ne tako okorne in storaste za hoditi.

IZVIRNO SPOROČILO: orka

Helow

Jaz se nikoli ne spuščam v študije raznoraznih škodljivih snovi,ker potem bi povsod našla kaj strupenega in nekoristnega , prav POVSOD.Ta vrsta paranoje ni zdrava,kvečjemu škoduje lahko.Se ravnam po občutku in seveda ni dobro otroka zavijati v vato,ko pa bo zrastel in uveljavljal svojo voljo bo vse drugače kot ste si zastavile in bo hudo,za vas in za otroka.Tudi mi smo bili majhni in so nam umivali zobe z pastami ki so vsebovale F in, nam kaj manjka?,ima mogoče kdo kako bolezen,ki ji/mu je povzročila vsebnost F v pasti?Za mene malo preveč komplicirate,a to je moje mnenje,ve se pa pač ravnajte po svoje.Moja sestra npr. je proti cepljenjem , zdrava prehrana ji pomeni vse,malo (3leta) hrani z bio prehrano,brez mesa=vegetarijansko,a kaj ko v vrtcu in šoli ni tako in je otrok zbegan kaj lahko kaj ne itd.Mala je non stop bolana,pobere vse kar lahko virusov.....pa še kaj bi lahko naštela.
Tudi ko sem bila v porodnišnici,kjer je moralo biti vse sterilno itd. smo se doma enako ravnali in smo vseeno non stop dobivali neke bakterije in nam je zdravnica rekla,naj ne bomo tako čisti,ker lahko včasih tudi škodi.
Ampak to so samo moje izkušnje in mnenja .

Lep dan

se kar strinjam ja :)

No takole... danes je moj zadnji delovni dan ta teden. Jutri pa dopust in podaljsan vikend user posted image . Mladinca gresta k tasci in tastu na pocitnice, midva z mozekom pa pobegneva za tri dni v Zrece. Se rabiva malo naspat, ker cisto premalo spiva. Po moje bova zacela prakticirati to, da bodo sli sotroci 1x na mesec k babicam in dedkom za eno noc, da bova midva malo notri prinesla user posted image

Sicer pa pri nas nic novega in nic posebnega... grem nazaj delat... pa pa

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 377
10.12.2009 12:54:05   
orka

IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

Tisti škorenjčki: imajo mehek usnjen podplat... se pravi da za v luže niso. user posted image Za tople nogice v vozičku so pa kul!

ja.to se pa strinjam

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 378
10.12.2009 13:04:08   
orka
andromeda http://www.male-nogice.si/Modeli.aspx Tu si med modeli čisto spodaj poglej podložene škorenjčke ,če so ti rjavi vredu,mi jih imamo in so zelo vredu in všečni.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 379
10.12.2009 13:27:19   
Bethany
eh, orka, ne tak resno vzet, da preveč kompiciramo... user posted image user posted image Po naravi nisem komplikator, za mene ne velja stari rek: "zašto jednostavno, kad može komplikovano"... Se pa trudim, tam kjer lahko, se izogniti škodljivim vplivom hrane in okolja. Ne samo za tamalo, ampak tudi za sebe in moža. In če se s tem, ko izberem pasto brez flora, izognem vsaj malo strupenim stvarem, sem zadovoljna. Itak se vsemu ne mormo izogniti. In še zdaleč ne zavijam otroka v vato... Imam pa izkušnjo v družini o prebolelem raku, ki se je srečno končala, torej ima tudi Elina te gene v sebi in bi ji rada dala čim več osnove za čimbolj zdravo življenje, da se morebitne rakave celice ne bojo imele možnosti razmnoževati. Torej čimbolj zdrava hrana, čimmanj sladkarij in takih izdelkov, ki telo samo zakisajo in dajejo odlične pogoje za razvoj bolezni, pa tudi izogib morebitnim strupenim stvarem, če je to možno... pa mislim, da ne kompliciram in ne zahtevam preveč...

Andromeda, no pozanimaj se, me zanima mnenje o flouru od učene osebe user posted image user posted image

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 380
10.12.2009 14:09:23   
Andromeda

andromeda http://www.male-nogice.si/Modeli.aspx Tu si med modeli čisto spodaj poglej podložene škorenjčke ,če so ti rjavi vredu,mi jih imamo in so zelo vredu in všečni.

OOO, hvala za namig, tisti rjavi so tudi meni všečni, pa še Dario ima rjavo bundico, pa kombinezončka tudi...pa kape in rokavičke tudi. Ker je rdečelas, mu rjava barva zelo paše.

Glede fluora in vseh pdobnih zadev, pa menim, da ne gre za kompliciranje, ampak le zato, da je človek ob poplavi različnih mnenj pač zmeden. Nam so v vrtcu in šoli dajali fluorove tabletke, če se prav spomnim (tiste male, sladke user posted image ). Tako kot sem enkrat dobila mail, da ne žvečit orbit, ker vsebuejo aspartam (btw - tudi znamenite skute fruchtzwege in vse piz* brez sladkorja ga vsebujejo), ki povzroča raka...no, potem mi prijatelj-farmacevt razloži, da bi mogla vsak dan požvečit kak kilogram orbitov, da bi bilo to škodljivo v tolikšni meri, da bi lahko povzročalo raka...

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 381
10.12.2009 17:04:24   
letalo
andromeda - lahko pade kakšna kavica, v januarju začnem spet delat, imam namreč podaljšano porodniško!, živim pa kakšnih 9 km iz kranja 

ma ja se strinjam s tem da živimo pač kakor živimo - ne gre več drugače; potrudit se je treba v največji možni meri, samo vsemu se pa tudi ne da izogniti; sama večkrat pomislim recimo na to, da v dobri veri malčku ponudiš sveže sadje - ja kaj pa je v tem sadju iz trgovine še zdravega? Citrusi so špricani, jabolka niso več jabolka (sem letos dobila res ene fajn jabolka od soseda, jih nič ne šprica - izgled jao, okus pa tak, da sem ugotovila, da sem že pozabila kakšen okus imajo prava jabolka). Toda kaj, ni druge, to je treba sprejet in s tem iti naprej, otrok prej ko se tega navadi bolje zanj.....

midva s fantom pa šibava drug teden na skiopening v dolomite, mali pa k babici v varstvo za 4 dni. Komi čakam!

lp

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 382
10.12.2009 18:27:53   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: letalo

...
midva s fantom pa šibava drug teden na skiopening v dolomite, mali pa k babici v varstvo za 4 dni. Komi čakam!

lp

Uuuuu! fauš fauš fauš! user posted image user posted image user posted image Js bi tudi...user posted image user posted image kam v dolomite? Mi smo hodili tri leta zapored, pred mojo nosečnostjo, v Oberegen in Valle di Fiemme.... kak se mi letos spet lušta it. user posted image user posted image

(odgovor članu letalo)
Neposredna povezava do sporočila: 383
10.12.2009 20:48:36   
orka

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

da bi mogla vsak dan požvečit kak kilogram orbitov, da bi bilo to škodljivo v tolikšni meri, da bi lahko povzročalo raka...

potemtakem naj bi to veljalo tudi za pasto,bi jo moral leta in leta jesti....

bethany sploh nisem tko vzela,samo mnenje sem podala user posted image user posted image

Jaz pa ne smučamuser posted image ,se pa zelo rada sankam,sploh če so otroci zraven user posted image ,ja tečem pa na smučkah.Mi je padla ena ideja danes na misel,in sicer da bi s sestro za vikend flat zamenjali ona v Lj. mi v Kr.G. pol k bo mal snega .Upam,da mi bo ustregla.

Letalo-uživajta na smuki
Mojsoncek-tudi vidva si dajta duška

Sem vam kr mal fouš,k lahko tkole kam greste,jaz sem brez varstva in sem priklenjena na dom,ampak....drugo leto bo pa drugače user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 384
10.12.2009 21:26:54   
onur
Živjo. Mi gremo jutri na sistematiko. Sem danes klicala, da ne bi prišle, ker je bila bolna in še jamlje antibiotik, da ne bi rada, da bi bila cepljena, pa je rekla, da vseeno pridemo in opravimo tehtanje in merjenje. Mala je postala pravi razgrajač. Sem mislila, da me bo kap včeraj. Živimo v spodnjem štuku v hiši. S taščo pri meni v kuhinji pijeva kavo, mala pa je z notnotom v dnevni sobi in se odpravi po hodniku. Potem pa tišina. Grem na hodnik in me skoraj kap, ko vidim, da so vrata od stopnišča za v zgornje stanovanje odprta. Mala pa sedi na peti štengi in se mi smeje. Ja je tast pozabil za sabo zapreti vrata. Glavno, da se ni nič zgodilo. Danes pa jo pustim v njeni sobi. Spodnji predal od previjalne mize je bil odprt in je razmetavala plenice. Skočim v kuhinjo, pridem nazaj, mala pa sedi v predalu in se mi spet smeje. Jao. Zapiram vsa vrata po hodniku, drugače zmeraj kaj ušpiči.

Letalo: superca za smuko. Jaz tudi uživam v smučanju (me je možek navdušil pred kratkim) in če bo vse po sreči bova šla za kak dan kam. Si jo nebi upala za več dni pustiti samo. Za zdaj še ne.

Mojsonček: vidva kar uživajta.

Danes nismo šli po čeveljčke, je rekel tatko, da gremo jutri, da bo šel tudi on.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 385
10.12.2009 21:31:58   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

da bi mogla vsak dan požvečit kak kilogram orbitov, da bi bilo to škodljivo v tolikšni meri, da bi lahko povzročalo raka...

potemtakem naj bi to veljalo tudi za pasto,bi jo moral leta in leta jesti....

[

verjetno res...pa vsaj pol tubice dnevno user posted image

letalo
- potem zmenjeno za drugo leto, uživaj še do konca porodniške...Pa fajn se imejta z dragim v Dolomitih!

Pa še 1? - kako vam kaj malčki jejo sadje? Dario ga zadnje čase sploh ne mara, razen kupljene kašice. Edino mango spravi po grlu. Kivija ne mara preveč, mandarin sploh ne, da o jabolčkih ne govorim... Zanima me tudi, če jejo sadje narezano na koščke in da ga sami jemljejo s krožnika ali po žlički?

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 386
10.12.2009 21:33:33   
Andromeda
eh, pozabla - mojsonček - uživaj z možekom v Zrečah, lepo se sprosti in predvsem pošteno naspi in spočij!

Neposredna povezava do sporočila: 387
10.12.2009 21:36:20   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Živjo. Mi gremo jutri na sistematiko. Sem danes klicala, da ne bi prišle, ker je bila bolna in še jamlje antibiotik, da ne bi rada, da bi bila cepljena, pa je rekla, da vseeno pridemo in opravimo tehtanje in merjenje. Mala je postala pravi razgrajač. Sem mislila, da me bo kap včeraj. Živimo v spodnjem štuku v hiši. S taščo pri meni v kuhinji pijeva kavo, mala pa je z notnotom v dnevni sobi in se odpravi po hodniku. Potem pa tišina. Grem na hodnik in me skoraj kap, ko vidim, da so vrata od stopnišča za v zgornje stanovanje odprta. Mala pa sedi na peti štengi in se mi smeje. Ja je tast pozabil za sabo zapreti vrata. Glavno, da se ni nič zgodilo. Danes pa jo pustim v njeni sobi. Spodnji predal od previjalne mize je bil odprt in je razmetavala plenice. Skočim v kuhinjo, pridem nazaj, mala pa sedi v predalu in se mi spet smeje. Jao. Zapiram vsa vrata po hodniku, drugače zmeraj kaj ušpiči.

...

faca tale tvoja mala! user posted image user posted image user posted image Naša prav obožuje plezanje po stopnicah, se tudi sama večkrat napoti proti njim... js pa laufam za njo. no, v predal se mi še ni spravila, ga pa z veseljem prazni, je pa že stala na odprtih vratih pomivalnega stroja. In se ponosno smejala ... user posted image user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 388
10.12.2009 22:29:30   
onur
sadje: prej je jedla kašici od frutka, sedaj pa sem ji ponudla sveže sadje, pa ga je hotela. zaenkrat je jabolko, hruško, mandarin, banano. kivija ni hotela. sadje ji ponavadi narežem na koščke in držim, da trga z zobmi (ker če ji dam v roke si magari celo rezino zatlači v usta). mandarin pa en košček odgriznem na pol in dam v usta. je tudi grozdje.

eno ? kolikokrat na teden date meso, jajce oz. ribo? jaz ne vem kaj bi ji naredila npr. zraven ječmena, če je tisti dan brez mesa? user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 389
11.12.2009 6:26:00   
_katja_
Uživajte punce na oddihu. Mi gremo tud zdele do nedelje mal smučkah....wiii...

Lep vikenduser posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 390
11.12.2009 10:06:59   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: onur

eno ? kolikokrat na teden date meso, jajce oz. ribo? jaz ne vem kaj bi ji naredila npr. zraven ječmena, če je tisti dan brez mesa? user posted image

Meso naj bi jedli nekje 3x tedensko, jajce 1x, ribo po moje tudi 1x tedensko. Jaz mu ječmena ne dajem, kako ga pa pripraviš? Jaz včasih sploh ne vem, kaj naj skuham, ker zelenjave ne mara preveč. Tud če gledaš po netu jedilnike v vrtcih, je bolj malo zelenjave na tistih jedilnikih. Meso pa skoraj vsak dan.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 391
11.12.2009 10:29:18   
onur
Jaz mu ječmena ne dajem, kako ga pa pripraviš? Jaz včasih sploh ne vem, kaj naj skuham, ker zelenjave ne mara preveč. Tud če gledaš po netu jedilnike v vrtcih, je bolj malo zelenjave na tistih jedilnikih. Meso pa skoraj vsak dan.

za ječmen dam fižol (nato ga zmiksam), pa korenček, pa grah in ječmen, dodam še malo čebule in olivnega olja. zdaj ji dajem tudi fižolovko, pa kolerabo, pa repo (svežo - v vrtcu je jedla tudi joto iz zelja, ...). zdaj ko je fižol, so tudi mineštre. drugač pa v vrtcu res jedo vsak dan meso (juha ali mineštra in kaj mesnega).

Neposredna povezava do sporočila: 392
11.12.2009 10:36:06   
Bethany
Meso: ene dvakrat na teden ga mi jemo... včasih pride kak teden, ko je 4x na meniju, včasih pa samo enkrat.

Sadje: če hočem, da poje neko konkretno količino, recimo za malico, ji dva do tri različne sadeže kr zmiksam, včasih dodam kake kosmiče zraven ali zmiksan keks, da je bolj nasitno. Samo za kako sladkanje pa ji dajem po koščkih. Pa si jih sama daje v usta... ali mečka med rokicami. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 393
11.12.2009 10:43:12   
orka
helow

sadje-je vse ,narezano na koščke,no banano ji držim in jo grize,moram ji pa sama devat,ker ona si vse koščke naenkrat stlači v usta,pol se pa davi...jo moramo še malo natrenirat,da se najprej en košček dol poje pa potem drugega vzame....zadnje čase so najbolj klementine aktualne

meso-sploh ne gledam več kolikokrat,ko je je in ko ga ni ga ni,jajčka ji več ne vmešavam v hrano,ga 1x/teden dobi vmešanega za zajtrk

ima pa naša Ema že svojo zadolžitev user posted image ....in sicer,skrbi za to,da imamo vsi copate na nogah,če je kdo brez mu jih takoj poišče in prinese user posted image user posted image user posted image seveda na lastno pobudo,ji nihče tega ne reče

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 394
11.12.2009 11:09:14   
Andromeda

Ima pa naša Ema že svojo zadolžitev user posted image ....in sicer,skrbi za to,da imamo vsi copate na nogah,če je kdo brez mu jih takoj poišče in prinese user posted image user posted image user posted image seveda na lastno pobudo,ji nihče tega ne reče[/color]

Hihi, Ema carica! user posted image Pri nas je pa ravno obratno - nam sezuva copate in jih potem zmeče na kup in se igra z njimi...

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 395
11.12.2009 11:55:04   
letalo
Tudi našemu paglavčku že orng hodijo traparije po glavi- zadnjič na primer sem ga zalotila (seveda je bila tišina in sem šla pogledat kaj naj to pomeni) v stranišču ko je svojo flaško za čajček veselo namakal v vodo v straniščni školjki, naslednjič pa se je zadeve že bolj strokovno lotil in se je čiščenja lotil kar z WC krtačo user posted image . Zelo uživa seveda tudi ko pospravlja po omarah, velikokrat se tudi vanjo usede in veselo miga z nogicami v luftu.

Sadje - odvisno katero - banano mu speštam z vilico in dodam malo jogurta, pa pobaše celo. Jabolka ponavadi narežem na manjše košče in jih veselo grizlja oziroma drobi čez celi dan. Citrusi, kiwi sta mu orng prekisla in ga kar ruka zraven. Rad ima tudi kaki.

Meso - odvisno od našega jedilnika od 1 do 4 tedensko, ribe jemo absolutno premalokrat, jajce enkrat tedensko.

lp

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 396
11.12.2009 11:56:50   
letalo

...

lp

Uuuuu! fauš fauš fauš! user posted image user posted image user posted image Js bi tudi...user posted image user posted image kam v dolomite? Mi smo hodili tri leta zapored, pred mojo nosečnostjo, v Oberegen in Valle di Fiemme.... kak se mi letos spet lušta it. user posted image user posted image

V Arrabo!

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 397
11.12.2009 13:41:44   
Bethany

...

lp

V Arrabo!

Arraba!!! Super smučišča! user posted image user posted image user posted image Uf, bosta uživala! user posted image

(odgovor članu letalo)
Neposredna povezava do sporočila: 398
11.12.2009 20:09:26   
onur
danes sva bile v posvetovalnici. sva se načakale. pa še Petja je pravi burkež. zdaj ko hodi ona veselo po čakalnici in se ustavi pred eno punčko in jo nepremično gleda, nato gre do njenega nonota in še njega nepremično gleda, ... user posted image user posted image user posted image user posted image cepile se nisva, ker sem mu rekla, da bi odložili, ker je bila bolna in še danes pije antibiotik. smo se pa zmenili, da jo cepim za pnevmokok. ima pa 77 cm in 10240 g. babura, ni kaj.
popoldan smo šli do opčin pogledat zanjo za obut, pa nismo nič dobili. tako, da bo treba kam drugam udart.
je bil pa danes avf že ob šesti uri. jao, se mi je kar mešalo, ker tako zgodaj ponavadi ne vstaja.
jutri, če nam uspe, gremo na igrico, popoldan pa k noni in nonotu in tam prespimo. možek ima v teh krajih itak novoletno fešto in bo šel nato domov, ker v nedeljo dela, me se bomo pa še v nedeljo cartale.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 399
11.12.2009 20:09:46   
onur
_katja_ uživaj.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?