|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009 2.del
8.1.2010 12:38:16   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F
mini86, jaz dam kašico vedno v eno njegovo skledico (plastično, pisano) in tako vem koliko kdaj poje. Res pa je, da je zelo različno, odvisno od razpoloženja in od hrane. Če ima sadje, poje veliko več kot ponavadi.

Jaz tudi...zaenkrat še v stekleno in ne priporočam. Smo že pobirali črepinje. Kot kaže, bom imela naslednji teden nakupovalni dan v Lj in dobi plastične sklečke.

Jaz vsekakor odsvetujem steklo v bližini user posted image , ker Tom vse po tleh zmeče ali pa celo tolče s tem po tleh.
Ko Tom vidi svojo posodico postane tako navdušen, točno ve katere so njegove. user posted image

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
8.1.2010 12:39:32   
Mala_princeska
Manna še malo tolažbe zateuser posted image , danes M. ni hotla korenčka in krompirja user posted image user posted image jabolko je pa nekako zmazala.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
8.1.2010 12:39:57   
bačko
Kako sovražim sneg!Še po Žano ne morem v vrtec.Moram počakati da sosed pride domov da me pelje.Groza!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
8.1.2010 12:46:29   
bačko
Mi imamo plastične posodice.Ko Lora vidi te posodice točno ve ko zagleda posodico da bo papica.Jaz bom danes nardila obema kar zelenjavno rižoto.
Takole pa naša bejba sedi v stolčku od Žane:
user posted image
Tako pa se igra:
user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
8.1.2010 12:51:45   
princ_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Takole pa naša bejba sedi v stolčku od Žane:
user posted image
Tako pa se igra:
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kakšna frajerka

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
8.1.2010 12:54:24   
mini86
kok že lepo čiča..nš tud že samo pol mu pa mau zmanjka pa se prevrneuser posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
8.1.2010 12:59:13   
bačko
Ja Lora sedi tudi po eno uro in se ne prevrne.Edino če se obrača okoli z glavo potem ji malo ravnotežja zmanka in se prekucne ali pa se ujame na roko in se usede.
Me je pa danes presenetila in je spila 70 ml čaja.Ne vem kaj jo je pičilo ampam jaz sem bila zelo vesela.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
8.1.2010 14:07:01   
fragola
ooo bačko vaša Lora je pa res lepo sedi!
Naši tudi se trudi ma potem ji kar zmanka in se vrže nazaj, jo čist nič ne briga kam bo prletela.

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
8.1.2010 14:25:40   
kaminek
pitje, hm, čist odvisno od dneva. včasih spije tud 2 dcl, včasih pa skoraj da nič. silit pa jo ne morem, ker ne gre.

morm pa povedat, da je pa tud naša user posted image  včeraj dobila prvi zobek oz. je že kr velik š**** zunej. pa ponoč ji morm večkrat dudo popravt, se tolk premetava in jamra.
in jst sm se končno spravla v fitnes, zadnji čas, mi je moj mož kupu za RD enomesečno karto in sm že šla. tko, da sam tko naprej, pa mi bo uspel pridt nazaj v formo. je pa luštno, k si človk vzame zase čas in na nič ne misli. supercauser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
8.1.2010 14:27:10   
kaminek
bačko, prava pozerka je.user posted image
mi mamo tud tak foteljček, dons sm ji prevleko opravla in bo šla kmal sedet not. sadi že dosti stabilno, tud po eno uro, edin včasih se še mal prekucne v levo ali desno, drgač pa je stabilna.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
8.1.2010 14:37:29   
bačko
Fragola hvala!Zelo so mi všeč konfetki in sveča.Resnično hvala!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
8.1.2010 14:40:19   
bačko
Da pokažemo:
user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
8.1.2010 15:02:03   
manna
Živjo
fejči, uuu to pa je bil porod! No, glavno da je šlo hitro in gladko mimo, glede na to da je bil zamotan s popkovino je to sploh sreča!!

Mala princeska
, AM vrži stran, kot so ti že povedale.
Hanuši, en liter tekočine!! Ha ha saj se šalijo!! user posted image

Naša je itak izven vseh kategorij...če bi popila en deci čaja, bi blo meni to velik uspeh! Da o kašicah sploh ne govorim...

Sem se pa ravno včeraj spomnila enega dogodka izpred parih let, ko še nisem niti načrtovala otročka. Sem v eni trgovini videla eno mamico s čisto majčkeno punčko, ki pa je že hodila. Ampak je bla res drobižek, skor da jo pohodiš. Pa je drobencljala za mamico in na veliko nekaj razlagala. In sem si mislila takrat, oo kako lepo- taka majhna in drobna, pa tako hodi in govori. Mi je blo ful lepo videt glih zato ker je bla tko majcena.
No, zdaj jo pa imam eno ki bo taka  user posted image    Za našo vsi rečejo da ima tam cca 4-5 mesecev ko jo vidijo.

bačko, kako lepe slikice user posted image user posted image user posted image   Pravi cuker je!!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
8.1.2010 15:16:38   
bačko
Manna saj boš videla da bo slej kot prej dobila apetit.Počasi!Vem da ti je zoperno ker ne papa veliko ampak bo slej kot prej dobila apetit.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
8.1.2010 16:16:24   
Tira
Pri nas sneži, da je noro. Sem šla sedajle avto odmetat in ko sem končala je bil spet ves zasnežen user posted image  
Danes sva imela z M. razvojno in zdravnica nama je dala recept za telovadno blazino (ne vem kako se ji reče) in sem ful vesela user posted image  Baje so te blazine kar drage. Mi je pokazala par vaj za telovadbo in kontrolo imava čez 5 tednov. Mi je pa svetovala naj ne sedi sam dokler še ni popolnoma stabilen... njega nese naprej. V naročju pa lahko sedi, tako, da ga z roko naslanjam na svoj trebuh, da je res v 90°. Sem hotela že danes po blazino, samo glede na vreme ne vem. Sva še pri moji mami in niti ne vem, kako bova domov prišla user posted image

Glede pitja... naš popije 150 ml čez cel dan kompota, če imam srečo. Sem pa mislila, da je to dovolj... no sedaj pa vidim, da ne user posted image  Bomo še pil.

Sej ne vem, ali je pametno, da se pohvalim... danes smo spali celooo noč od 20h do 6.30 in to brez, da bi enkrat vstala za dudo ali še kaj več. Kar ne morem verjet. Upam, da ni samo ena noč, ki nama jo je poklonil user posted image  

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
8.1.2010 16:29:56   
manna
Tira, super za blazino, drugač so ful drage! Kakšne vaje pa ti je pokazala?

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
8.1.2010 17:19:05   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz sem rodila 10.6. ti si pa če se prav spomnem naslednji dan zvečer. Smo kar naenkrat slišali eno kričanje, no potem je pa itak cel oddelek o tebi govoril.

O fejči so še 24.6. govorili v porodnišnici user posted image

Staro mleko zavrženo in hvala vsem, je že šibal dragi v lekarno po novega pa bomo danes ali pa jutri zvečer probali.

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Tomu pa začenja rast četrti zobek, samo še čez dlesen se mora prebit. Na žalost ga pa noro srbi in si ves čas drgne dlesen in tudi zaspi veliko težje.

Kar se nočnega spanja tiče, ga pa lahko kar pohvalim (pa ne mu povedat, da se ne bo poslabšal), saj gre spat vedno ob pol osmih in spi do osmih in potem poležava v postelji skoraj do devetih.

Dnevno spanje pa še ni čista rutina in vsake par dni se upira, ampak stanje se izboljšuje. Res pa je, da nam zobki pri tem ravno ne pomagajo, saj si ves čas drgne dlesni in zaradi tega težje zaspi.

Pri nas noro sneži in upam, da se bo kmalu umirilo, saj moram jutri zjutraj v Ljubljano in bi bilo če bi bile ceste vsaj spodobne in ne popolnoma zasnežene in zmrznjene.

user posted image user posted image user posted image user posted image za zobke, tudi jaz sumim na 3. ga :-(
Ne bomo mu povedali user posted image
Snežilo je pr nas noroooooo.

I Bačko kot je cortkana in kako lepo sedi :-)))
Oooo user posted image user posted image user posted image da si jagodki biznis naredila user posted image user posted image user posted image res pohvalnouser posted image user posted image user posted image in lušni konfetki.

Kaminek
user posted image user posted image user posted image user posted image za zobek in user posted image user posted image user posted image za fitnes user posted image user posted image user posted image user posted image

Malo si tole preberite, je zanimivo:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1588010,1588010#msg-1588010

Tko da manna, če se boš lotila branja boš ugotovila, da nisi edina kar se neješčnosti tiče user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Tira
Danes sva imela z M. razvojno in zdravnica nama je dala recept za telovadno blazino (ne vem kako se ji reče) in sem ful vesela  Baje so te blazine kar drage. Mi je pokazala par vaj za telovadbo in kontrolo imava čez 5 tednov. Mi je pa svetovala naj ne sedi sam dokler še ni popolnoma stabilen... njega nese naprej. V naročju pa lahko sedi, tako, da ga z roko naslanjam na svoj trebuh, da je res v 90°. Sem hotela že danes po blazino, samo glede na vreme ne vem. Sva še pri moji mami in niti ne vem, kako bova domov prišla

Sej ne vem, ali je pametno, da se pohvalim... danes smo spali celooo noč od 20h do 6.30 in to brez, da bi enkrat vstala za dudo ali še kaj več. Kar ne morem verjet. Upam, da ni samo ena noč, ki nama jo je poklonil  

user posted image user posted image user posted image za spanje user posted image user posted image user posted image le tako naprej
Glede sedenja smo pa na istem. So pa v zgibanki Moj dojenček, ki je na netu položaji dojenčka (sedenje,....)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
8.1.2010 17:25:15   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Tira, super za blazino, drugač so ful drage! Kakšne vaje pa ti je pokazala?

Kakšne blazine pa so to? Ja za vaje pa tudi mene zanima.

No in še moja glavna ugotovitev dneva: moj otrok je lačen. Kot sem že napisala, sva se včeraj uspavali od cca. 20.30. -23.30 in potem se je tud ponoči zbujala, no potem pa od 8h - 10h lepo mir. In potem ni želela jesti korenčka in krompirja (mogoče sem ji ponudila prehitro), potem je dobila jabuček, zaspala za cca. urco, mogoče nekaj minut manj, potem okoli 15h se ni želela dojit - kar cuka se dol z dojke in sem ji lepo dala Frutek breskev z rižem, ker nimam nobenega zelenjavnega (kuhala pa še 1x nisem) in sedaj spi že 1 uro. Tako da zvečer bom najverjetneje poskusila z dodajanjem, pa da vidimo kje je hakeljc. Včeraj je pa možno tudi, da jo je kaj zvijalo ker je ješprenjček dobila (ker popustim taščinim starim merilom glede hrane user posted image ). Sem danes že precej prebrala o prehrani dojenčka in več ko berem bolj sem zmedena? user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
8.1.2010 17:43:33   
majana79
Tira, super za blazino. Imaš dobro zdravnico, ker jih ne predpisujejo radi. Kolegica ima dvojčka, 3 mesece prezgodaj rojena, hodita v RA že od začetka, res so se matrali in se še vedno, pa ji niso hoteli niti za enega napisat. Sta sama potem kupila, da so doma telovadili.

So pa to Airex blazine, cena je nad 100 evri.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
8.1.2010 20:03:14   
Tira
Ja, sej sem ful vesela in komi čakam, da jo gremo iskat blazino. Nisem pa čist sigurna ali jo bomo morali vrniti ali pa je prav naša. Bom sporočila.

Manna pokazala mi je vaje za obračanje. Naš M. se je šele sedaj začel obračati na trebuh in še to zelo malokrat. Je ugotovila, da ima res malo nižji mišični tonus. V bistvu niti ne vem, kako bi jih opisala. Važno je, da mu delajo trebušne mišice. Z desno roko ga primeš za njegovo desno stegno in mu koleno potisneš k popku, leva noga mora biti stegnjena in daš desno nogo čez. Jao, ne znam tko opisat. user posted image In enako delaš za nazaj. Tudi nosti ga moram tako, da ima eno nogo stegnejeno, eno pa pokrčeno in koleno čim višje (priprava za korake). Ali pa ga nosim, da gleda stran od mene... mi sedi na roki, z drugo roko pa mu držim trebušček čim bolj k sebi. Da ima res zravnano hrbtenico. Verjetno nisem dovolj dobro opisla.

Pa pri hranjenju mi je rekla, da mora biti žlička čim ožja in čim bolj plitva. Otroku se da žlička v usta, se jo nasloni na jeziček, da ga mal dol potisneš in ko otrok zapre usta jo vodoravno naravnost potegneš ven. To sem že vedela, ampak verjetno vse žličko navzgor ven potegnemo, da čim več poje iz žličke user posted image

Drugač sem pa prov slabe volje zaradi snega. Pa ga imam zelo rada, samo tole danes je pa toooo much user posted image Ko sva prišla domov, še do hiše nisem mogla... imamo klanec in nisem prišla gor z avtom. Sem ga tko namatrala, da so se vse lučke prižgale. Potem sem šla pa nazaj po klancu "rikverc" in kot, da še ni vsega dost... butnila še en avto zraven. Sicer mu je samo blatnik počil za en cm, ampak vseen bodo stroški. Sem pa besna nase in na tisto žensko, ker ga je imela parkiranega na cesti. Ampak kriva sem itak jz user posted image Ah, bo že...

Zdej grem pa gledat Harryja, da se mal sprostim user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
8.1.2010 21:00:11   
10ka
tira - faca si, ko greš tkole rikverc v klanc user posted image . res je dobra zgodba, pač butnjen avto je ena obstranska škoda, kle nimaš kej. čestitke za blazino, jo je res ful težko dobiti na napotnico. drugače so pa čez 120€...

uvajanje GH - sem malo zmedena glede riža. a niso riževi kosmiči (kašice) ena najbolj nevtralnih jedi? jaz sem katji začela kuhat riževe kosmiče v katere vmešam kuhano zelenjavo. pa so ji kar OK. ampak ona je tako preprosto bitje, nič izbirčna. poje vse kar ji dam, razen če je ful zanič.

mi smo imeli včeraj cepljenje in je bila popoldne res bogica. kar jokala je, pa čisto je imela zatečeno nogo user posted image . sem ji dala calpol in je bilo čez eno uro že ok. samo kolk se meni srce trga, ko moje otročke kaj boli.

jaz sem pa prišla v fazo, ko sploh ne vem, če sem kaj drugega kot mama in gospodinja. tele tri leta dveh zaporednih nosečnosti in porodniških sta me čist iz tira spravili. pa čez slabih 5 mesecev mi poteče porodniška, meni bo pa verjetno do takrat IQ vsaj še za 20 pik padel. blazno dobro znam že debatirati o tem, zakaj ne smemo zveti hrenovk s sabo na kahlico, če nas sredi večerje prime lulat (s tjašo). pa 50 krat zaporedoma lahko rečem "am", ko hranim katjo. med prvo porodniško sem se vsaj učila, kako preživeti z novim bitjem; handling dojenčkov, pa uvajanje goste hrane, učenje spanja itd. zdalje mi to ni več intelektualni iziv. pa sploh se mi ne da iskat intelektualnih izivov, to je najbolj žalostno.

evo, sem malo pojamrala. grem mal gledat, kako kidajo user posted image

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
8.1.2010 21:06:08   
manna
http://static.ringaraja.net/1108364217/big/3987a762c708e65d2664b76f1ccbab08.jpg

Upam da je uspelo, to je naša pupa kadar noče papat!

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
8.1.2010 21:22:43   
manna
10ka, ja nevemžekje sem prebrala da ženska s vsakim porodom izgubi del možganskih celic user posted image
Nevem kako je to po treh letih, sigurno je težko bit vse hkrati pa še skrbet za svoje intelektualne izzive..ampak jaz mislim da je treba vse počasi, korak za korakom. Zdaj si pač bolj gospodinja, čez eno leto ali dve pa ne boš več. Ne vidim smisla v tem da bi se forsirala z nečim zdej. Že tko ne razumem ene znanke ki ima zdaj prvorojenčka (6m) in je oh in sploh dejavna, hodi 2x na teden na aerobiko + 1x na plavanje (!), poleg tega se uči za strokovni izpit, vedno urejena in naličena, vsak vikend pa gresta z možem tudi ven s prijatelji (sinka čuva babica) da imata kao čas zase. Mislim halo...jaz pol tega ne delam, pa imam polne dneve user posted image
Mah sej bo..

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2048
8.1.2010 21:28:52   
majana79

Že tko ne razumem ene znanke ki ima zdaj prvorojenčka (6m) in je oh in sploh dejavna, hodi 2x na teden na aerobiko + 1x na plavanje (!), poleg tega se uči za strokovni izpit, vedno urejena in naličena, vsak vikend pa gresta z možem tudi ven s prijatelji (sinka čuva babica) da imata kao čas zase. Mislim halo...jaz pol tega ne delam, pa imam polne dneve user posted image
Mah sej bo..

user posted image

manna, ne se secirat... eni tako, drugi drugače

meni ga nima nihče za čuvat, pa še zbuja se, tako da ga ne morem kar nekomu pustit, prijatelji imajo pa itak vsi otroke in je cel logistični podvig z varuškami, če se hočemo videt

jaz nimam nobenega slabega občutka, da sem zato kaj manj aktivna, čas zase imava pa midva tudi doma, si narediva kaj za pojest, pogledava film, ipd.

sem pa zato z J. cele dneve, se igrava, uživava, kdaj sem huda nanj, on name, pa mine dan en, dva, tri

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
8.1.2010 21:29:51   
majana79

http://static.ringaraja.net/1108364217/big/3987a762c708e65d2664b76f1ccbab08.jpg

Upam da je uspelo, to je naša pupa kadar noče papat!

o kere okice pa kolk lask user posted image

naš je še čisto puhast po glavi, sploh nima ornk lask user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.