NatyTaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: MONY25 js mam pa premejhn avto kdo bo spravu vse te stvari k sm jih prpravla v cliota Pol boš doma pustila!!! Hitro selekcijo delat!! Sem imela jaz vedno take probleme, pa se sčasom navadiš, da konec koncev če pa res nujno rabiš, lahko povsod vse kupiš od cot naprej... Recimo - paket plenic ogrom o zasede - tam jih kupiš pa porabiš pa je... Mojsonček - a misliš, da bova imeli par? JančiF - po moje je tole čisto nemogoče napovedat! Bi recimo rekla, da bo naša tasrednja, ko je punčka imela najmanjšo nogico, pa imata z bratom, ki je leto dni starejši skor isto nogo in to ene tri številke več, kot njeni vrstniki...pa tudi večja je. Sosedova mala ima pa polna 4 leta in nogico okrog tri številke manjše, kot naša 3,5 letnica. Po moje se ti res ne splača kupovat, tudi če je tolk ceneje - če jih ne boš mogla porabit je še to preveč, a ne? Pa tudi če otročku čevlja ne poskusiš direkt, ne moreš vedet, ali mu bo sploh šel gor. Naši recimo imajo vsi zelo visok nart in je zlo težko jim na pamet čevlje kupovat! 10ka - en mali nasvet, če ti ni odveč : nauči jo padit na rito. Ko ji je dovolj in te čaka, je ne dvigni, pač pa upogni in posedi, da si bo prišla gor, kako past oz. se vsest! Drugače pa čestitke za podvig...počak, da rata mobilna in se začne dvigovat povsod!! Jaz čisto nič več ne naredim. Evo zakaj...: Video Lisca in ostale, kar se posedanja pa tega tiče. Jaz po izušnjah menim, da je narobe otročka posedat al pa na nogice postavljat, če tega še ne zmore. Če vidiš, da ga kipne recimo. Je pa problem, ko enkrat ugotovijo drug položaj in se bunijo potem recimo leže. No za tole je pa idealen Bumbo. Otrok sedi in je ortopedsko podložen, si okrepi mišice in potem samostojno lepo sedi. Je pa tako, da vsest se ponavadi naučijo kasneje... jaz sem mu, ko se je takole jezil, kot tvoja, iz vseh štirih vodila, kako pride do sedenja in je uspelo (tako preko boka, da se vsede). zdej zna lepo sam in se ne buni. Je pa problem, če recimo noče bit na trebuhu, se posledično ne nauči ne plazit ne puzat, ga pa na noge postavljaš in ko enkrat ugotovi, da ima noge, shodi, ne zna se pa niti vsest niti na vse štiri postavit niti kolen skrčit potem pa pade s celega na tla in si prisluži fajn buško na glavi. No poznam enga takega fantka. To pa ni vredu. Jaz pravim, da je veliko bolj pomembno, da zna past, kot pa se postavlit na noge. Pa tudi to se jih da naučit. Seveda tudi naš taprvi tega ni znal in je še zdaj neroden. Pri tretjem pa že imaš izkušnje in je dosti lažje... Mony - fajn se imejte!!
< Sporočilo je popravil NatyTaja -- 20.2.2010 10:20:54 >
|