mk8
|
IZVIRNO SPOROČILO: lino Aja, Mk8 sem te želela vprašati za en nasvet glede fitnesa pa tega...kako je potem, kilogrami gredo pogosto malo gor, ker se maščoba preoblikuje v mišice, ki so težje-je res??? To je res ja. Samo pazit moraš, da ti pridobljeni kilogrami ne gredo gor na račun prevelikega vnosa hrane, ti se pa tolažiš s tem, da so se naredile mišice. Če razumeš, kaj hočem povedat Sama sedaj močno oklevam med fitnesom in zumbo. Zumbo sem že prej obiskovala in je noooro, je pa res, da nisem sigurna, da sem kondicijsko sposobna in ne vem, če ne bi bilo morda bolje najprej mal v fitnesu kondicije pridobit, pa pol naprej...sam se mi tut zdi, da tut v fitnesu ne bi zdržala 1 uro, ker doma naprimer naredim cca. 20 trebušnjakov, malo kolo gonim in podobne vaje za zadnjico,...pa pol spet 10 trebušnjakov, pa pol je to tut to, ker se malček vmes že naveliča mamo gledat kk se preteguje...mislim, da bi se pol v fitnesu osmešila in ne bi imela 1 uro kaj za delat Pa ne zamerit, sej vem, da sem komplikator... Nimam pojma, kaj je to zumba... Po pravici povedano, prvič slišim. Drugače pa se nimaš v fitnesu kaj osmešit. Tam se vsak briga za sebe in vsak dela za sebe, nihče ne opazuje druge, kaj delajo. Če bi šla rada na fitnes, kar pogumno in pocukaj za rokav enega inštruktorja naj ti program napiše. Boš imela več kot preveč dela. Sploh pa en obisk v fitnesu sam po sebi ne traja dolgo - ogrevanje (15 min), vadba na napravah (od 15 do 30 min - odvisno od števila vaj) in potem še ohlajanje (10 min), približno. Več nima smisla, ker se vmes telo preveč hladi in mišice niso ogrete, potem pa pride do poškodb. Ena ura je več kot dovolj, ni pa to tako, da bi celo uro na polno delala - imaš vmes odmore, menjaš postaje, tako da te nima kaj skrbet glede kondicije. Sam fitnes ni tako zelo kondicijsko zahtevna vadba (to mislim na vadbo na napravah in vadbo z utežmi). Kondicijsko zahtevne stvari v fitnesu so kardio naprave (tekaška steza, kolo, steper, epileptik) pa še to ne, če jih uporabljaš za ogrevanje in za ohlajanje. Nekateri jih uporabljajo za vzdrževanje in pridobivanje kondicije, ampak načeloma smo zagovorniki tega, da če greš na kolo ali stezo za dalj časa, je boljše, če to počneš zunaj na zraku (no pozimi je to bolj težko, čeprav ne neizvedljivo). To je to. Vprašaj, če te še kaj zanima. Nisi noben komplikator, to so normalna vprašanja.
< Sporočilo je popravil mk8 -- 4.2.2010 11:09:39 >