|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del
12.11.2009 11:49:49   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: tassika

Zvesta in na podlagi česa so ti določili zastoj rasti, kaj zdaj to pomeni, da te bodo bolj kontrolirali in prej sprožili porod? No upam, da bo mali/a še malo zrastel.

tassika, jaz sme imela to diagnozo že v prvi nosčenosti in Izaka so po porodu vodili kot zahirančka... rodil se je z 2690 g in 47 cm...z dopolnjenimi 38. tedni... pri njem se je od 30. tedna naprej kazala nesimetrična rast.... glava, noge in trebušček so sledile vsaka svojim tednom rasti...

ker sem imela pač že prvič to diagnozo, so sedaj še bolj pozorni in mi spremljajo rast že sedaj, čeprav se prav zastoj rasti začne kazat šele po 30. tednu, ko začne otrok pridobivat na teži...

no, in se sedaj že ves čas kažejo rahla odstopanja, tako kot praviš ti, dete raste po spodnji meji krivulje...

evo, prepišem včerajšnje meritve, sem v 25/4dni:

BPD: 61,6 kar ustreza 25/0 tednu (torej zaostaja za 4 dni)
AC (obseg trebuha): 192 (23+6) (zaostaja za skoraj 2 tedna)
FL: 43 (24+0) (tudi zaostaja 2 tedna)

No, na podlagi teh nesorazmerij in na podlagi prejšnjih meritev, je podal to diagnozo.
Tako je BPD v 4. tednih zrasel za 4 tedne, torej primerno, AC je v 4. tednih zrasel za 3 tedne in FL v 4. tednih zrasel za 4. tedne.

Sama se nekaj fejst ne obremenjujem s tem. Večkrat na dan se vležem, predvsem na levi bok, kjer so boljši pretoki. Tako bebi omogočam boljšo rast. Me pa edino skrbi, da bo mi proti koncu spet narasel pritisk in bom zaradi obojega skupaj ponovno pristala v bolnišnici. Samo tega me je strah. Ampak vse za dobro bebe. :)

kaj to pomeni za v naprej? da me bodo pač še bolj redno spremljali, delali UZ-je in meritve... in če bi ugotovili, da se bebiju ne godi dobro, bi po potrebi sprožili prej... tako so mi pri Izaku sprožili točno na dopolnjen 38. teden...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 626
12.11.2009 11:50:39   
tassika
No vidim, da bo malo treba spustit vajeti iz rok in malo več prepustit še komu drugemu, pa naj še njega malo polula, ne vedno meneuser posted image . Previjanje pol ure po dojenju, ne vem če bo šlo, ker takoj po dojenju zaspi, ker jo moram ponoči zbujat za dojit oz se zdaj že sama jo grem previt, da se zbrihta, ker fdrugače v spanju joka da je lačna, zagrabit pa noče. Tako so mi svetovali v porodnišnici in potem tudi patronažna, jaz pravim, da je še majhna in da mogoče čez kakšen mesec, ko lepo pridobiva na teži in ostalo, ko bo malo več budna bo mogoče šel tudi ta sistem skozi.

No vidim, da imava danes midve samogovore, nju bodo punce izločile, da ta tema ni za tukajuser posted image , samo se je fino pogovorit z nekom, ki ima že malo izkušenj za sabo.

ps. na mail ti bom poslal par slikic 

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 627
12.11.2009 11:52:25   
zvesta
nič vaju ne bomo izločile... jaz tako rada berem, za pisat mi pa ni vedno...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 628
12.11.2009 11:58:41   
tassika
Zvesta, samo da vejo kaj delajo, boljše večkratne kontrole, kot pa da bi kaj spregledali. Ja za levi bok sem tudi jaz slišala, da je boljši pretok in sem večinoma ležala na njem, samo potem me je pa tako začel bolet, da sem se mogla mal okol obračat ponoč, med rojevanjem, mi je pa bolj pasal desni, levi mi je šel na živce, sem se takoj nazaj prekotalilauser posted image  Za pritisk pa nimam nobenega nasveta, bom držala pesti, da bo vse ok.

Ve pa držite pesti danes za našo pilotinco, pregled ima ob 17.00., mi je napisala, da je zelo pozitivna in da je pripravljena na vse. 

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 629
12.11.2009 13:10:41   
sonček85
zvesta:držimo pesti da bo na koncu vse ok,moji kolegici so tudi rekli da bo zahiranček ,zdaj je pa bejba super,in tudi zahiranček ni bila na koncu se je vse lepo uskladilo
tassika:prepusti Zojo malo dragemu,boš videla kako mu bo lepo.

pilotina:javi kako bouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 630
12.11.2009 13:10:46   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

Jutro punce!
Sonček meni enostavno ne gre glasovatiuser posted image user posted image user posted image user posted image . Sem s ergeistrirala na drugi meil. pa mi sploh ni bil poslan potrditveni meil. Ma za obesit no. Lahko delam kaj hočem pa ne gre. Daj probaj se ti pod moje geslo včlanit. Mogoče bo pa tebi šlo. A boš probala?

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 631
12.11.2009 13:10:54   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: Rižkoo

Oj oj punce...
Ja, sonček85, men je pa tel. spet zatrokiru... in to takoj ko si šla?! Veš zakaj? Padel mi je na naše betonske stopnice... , zato.user posted image Za une zadevce ti sporočim, pošljem po mailu.
Juuupi kolk glasov mamo... , super a ne? Pa ti si ena zlatka.. sva fajn điro nardile a ne?? A je zobek vzunaj??

ja  điro je bil super,upam da kmalu ponoviva.
Ma joj bogi telefonček in ti,ker nisi mobilna.Pa upam,da ti ni zaradi mene paduuser posted image ko si se hotla oglasit
Zobek še ni zunaj ,ga je pa danes Zara dobila od Uršeuser posted image naš je pa čist na robu pogleda na plan user posted image
Ok za tisto mi pa sporoči po mailuuser posted image
Kako je Liam,čakam slikce user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 632
12.11.2009 13:28:38   
Kepica83
Punce samo na hitro vam pripopam eno slikico da vidite kaj sem pridobila novega na bušiju, pol pa me moj pelej na bazenuser posted image user posted image

user posted image žž

Je to linea negra ali ja??user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 633
12.11.2009 13:53:20   
MAŠKA
Ja Kepica! Ampak jaz je nisem imela niti v prvi nosečnosti in niti zdaj je nimam. Se mi je pa konkretno pokazala po porodu in bila vidna kakšnih 6 mesecv, potem pa je kar izginila. In pojma nima, zakaj je v nosečnosti pri meni niuser posted image

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 634
12.11.2009 14:55:48   
nadka30
user posted image

halo punce upam da se bo videla slika

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 635
12.11.2009 14:57:30   
nadka30
kepica hvala danes mi je pa ratalo, to manikenka ,ki je na sliki je moja petletna hči, to kar ima pa okoli vratu je pa šal, ki sem ga naredila, upam da se vsaj za silo vidi
kepica trebušček je super, nisem še vsega prebrala ko bom se ponovno javim
lp

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 636
12.11.2009 15:01:21   
nadka30
punce noš je bilauser posted image user posted image user posted image user posted image malo prekratka ampak sočna.
lp

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 637
12.11.2009 16:36:15   
a.biba
Prava lepotička tale vaša punči, Nadka 30!

user posted image bebica raste, Kepica. Krasno! To črto pa sem imela jaz samo do popka dol, gor pa ne. Vsaj zdi se mi tako. Za zdaj je pa še ni.

Zvesta upam, da se bo rast uskladila. Je pa sigurno ok, da bodo vsaj spremljali, da boste vedeli kaj se dogaja. Vse bo ok, nič se sekirat in dosti počivat na levem boku. Zato si v bolniški, veš, da počivaš. Tako, da si res vzami čas za kakšno knjigo in vodoraven položaj.

Saj še nisem vsega prebrala, bolj preletela. Sem prišla pogledat, če je že Pilotina kaj sporočila. Že cel dan držim pesti in mislim na njo.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 638
12.11.2009 17:21:59   
sonček85
kepica:ja to je linea negra.Jaz sem jo imela čisto malo,no lahko bi se reklo da je nisem imela.Super in uživajta na bazenčku,mi gremo naslednji vikenduser posted image user posted image
nadka:kaka lepotička

A ste oddale glaske?

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 639
12.11.2009 17:35:23   
nadka30
danes je pa tudi meni uspelo glasovat sem glasovala kar za obauser posted image user posted image user posted image
kepica le uživaj na kopanju in lepo linea negro imašuser posted image user posted image user posted image
sonček en lep pozdravuser posted image user posted image user posted image , kdaj ne pričakuješuser posted image da bomo malo navijale
pilotina javi kako je bilouser posted image
moja noč pa je bila lepa ampak prekratkauser posted image user posted image user posted image , mi je bilo zjutraj se kar težko vstatuser posted image user posted image
lp

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 640
12.11.2009 17:41:53   
sonček85
hvala vsem za glaske obehuser posted image user posted image user posted image user posted image

Kdaj ne pričakujemuser posted image hmmmmmmmmmmmmmmmm  čez dve leti.Ne no zdaj pa resno ,sonček 25 kdaj naj navijamo?

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 641
12.11.2009 17:57:59   
nadka30
sonček85 ni panike ti kar povej kdaj navijamo lahko kar ta mesec začnemo sploh ni treba dve leti čakatuser posted image user posted image user posted image user posted image .
pa kje ste vse punce,kepico zastopim ker se v vodi z kepico-kepečkom napaka kje ste pa ostaleuser posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 642
12.11.2009 18:02:31   
nadka30
zvesta koliko pa je tvoj Izak že star, verjetno si že kje povedala verjetno sem jaz spregledalauser posted image user posted image
pilotina user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 643
12.11.2009 18:09:03   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

zvesta koliko pa je tvoj Izak že star, verjetno si že kje povedala verjetno sem jaz spregledalauser posted image user posted image
pilotina user posted image user posted image user posted image

nadka, Izak ima 2 leti in 4 mesece...

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 644
12.11.2009 19:12:35   
nadka30
večer
dons je pa res en čuden dan, daleč naokoli ni nobeneuser posted image user posted image le kje se vse skrivajo?
očitno se bom danes pogovarjala sama s sabouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 645
12.11.2009 19:18:38   
zvesta
nadka, jaz te bom res pustila na cedilu... grem v posteljo, ker sem besna na mojega kot ris....

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 646
12.11.2009 20:06:57   
Kepica83
Kepica se vratila sa bazenauser posted image user posted image . Evo v celem času kaj sva bila na bazenu sem se namakala max 6min. Nisem upala več. Ostalo sem sedela na robu in mojega cartala. Pa se je udaril z hrbtom v stopničko pa že mel čobico povešeno, pa ga je trebalo cartat. Pa je capkal po vodi pa se je z mezinčkom na nogici zadel pod vodo v stopnico, pa spet čobica, pa je spet trebalo cartat. Pa se je metal po vodi pa z glavo zadel v rob bazena, in evo čobico in spet cartanje. user posted image user posted image  groza. Nevem kaj bo, ko bo najina beba prišla. user posted image  s kom bom imela več dela?? Glavna sma bila na bazenu, vsi so naju gledali in se smejali. Sem pa bila naaaaaaajlepša nosečka tamuser posted image  ( če kdo vpraša, nisem bila edina )user posted image user posted image .

Nadka30 packa ena si imela dolgo, vročo noč. Lepo lepo. Joj kako imaš lepo punčko. Prava damica je za 5 let. Kaka lepotička še mora mamica biti. ?

PILOTINCAAAAAAAAAAAAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 647
12.11.2009 20:07:46   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

nadka, jaz te bom res pustila na cedilu... grem v posteljo, ker sem besna na mojega kot ris....

Zvesta zakaj si besna? Ne biti no. Moja moja.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 648
12.11.2009 20:11:19   
mariee
Da se spet malo oglasim... še vedno sem 2 v 1user posted image samo potepam se cele dneve v upanju, da me zvijeuser posted image user posted image

Rižkoo in Tassika, vidve se kar zgovarjejta, mene ful vse zanima.

Twixy držim pestkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tokrat pa res ne sme it nič narobe!!!!!

Pilotina javi kako je bilo!!!

Zdaj grem pa pred tv, me ful medenica boli, ali pa kolki..

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 649
12.11.2009 20:14:49   
mariee
Kepica lepega trebuščka imaš. jaz imam tudi to črto...

(odgovor članu mariee)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?