Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 11:49:49
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: tassika Zvesta in na podlagi česa so ti določili zastoj rasti, kaj zdaj to pomeni, da te bodo bolj kontrolirali in prej sprožili porod? No upam, da bo mali/a še malo zrastel. tassika, jaz sme imela to diagnozo že v prvi nosčenosti in Izaka so po porodu vodili kot zahirančka... rodil se je z 2690 g in 47 cm...z dopolnjenimi 38. tedni... pri njem se je od 30. tedna naprej kazala nesimetrična rast.... glava, noge in trebušček so sledile vsaka svojim tednom rasti... ker sem imela pač že prvič to diagnozo, so sedaj še bolj pozorni in mi spremljajo rast že sedaj, čeprav se prav zastoj rasti začne kazat šele po 30. tednu, ko začne otrok pridobivat na teži... no, in se sedaj že ves čas kažejo rahla odstopanja, tako kot praviš ti, dete raste po spodnji meji krivulje... evo, prepišem včerajšnje meritve, sem v 25/4dni: BPD: 61,6 kar ustreza 25/0 tednu (torej zaostaja za 4 dni) AC (obseg trebuha): 192 (23+6) (zaostaja za skoraj 2 tedna) FL: 43 (24+0) (tudi zaostaja 2 tedna) No, na podlagi teh nesorazmerij in na podlagi prejšnjih meritev, je podal to diagnozo. Tako je BPD v 4. tednih zrasel za 4 tedne, torej primerno, AC je v 4. tednih zrasel za 3 tedne in FL v 4. tednih zrasel za 4. tedne. Sama se nekaj fejst ne obremenjujem s tem. Večkrat na dan se vležem, predvsem na levi bok, kjer so boljši pretoki. Tako bebi omogočam boljšo rast. Me pa edino skrbi, da bo mi proti koncu spet narasel pritisk in bom zaradi obojega skupaj ponovno pristala v bolnišnici. Samo tega me je strah. Ampak vse za dobro bebe. :) kaj to pomeni za v naprej? da me bodo pač še bolj redno spremljali, delali UZ-je in meritve... in če bi ugotovili, da se bebiju ne godi dobro, bi po potrebi sprožili prej... tako so mi pri Izaku sprožili točno na dopolnjen 38. teden...
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 11:50:39
|
|
|
|
tassika
|
No vidim, da bo malo treba spustit vajeti iz rok in malo več prepustit še komu drugemu, pa naj še njega malo polula, ne vedno mene . Previjanje pol ure po dojenju, ne vem če bo šlo, ker takoj po dojenju zaspi, ker jo moram ponoči zbujat za dojit oz se zdaj že sama jo grem previt, da se zbrihta, ker fdrugače v spanju joka da je lačna, zagrabit pa noče. Tako so mi svetovali v porodnišnici in potem tudi patronažna, jaz pravim, da je še majhna in da mogoče čez kakšen mesec, ko lepo pridobiva na teži in ostalo, ko bo malo več budna bo mogoče šel tudi ta sistem skozi. No vidim, da imava danes midve samogovore, nju bodo punce izločile, da ta tema ni za tukaj , samo se je fino pogovorit z nekom, ki ima že malo izkušenj za sabo. ps. na mail ti bom poslal par slikic
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 11:52:25
|
|
|
|
zvesta
|
nič vaju ne bomo izločile... jaz tako rada berem, za pisat mi pa ni vedno...
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 11:58:41
|
|
|
|
tassika
|
Zvesta, samo da vejo kaj delajo, boljše večkratne kontrole, kot pa da bi kaj spregledali. Ja za levi bok sem tudi jaz slišala, da je boljši pretok in sem večinoma ležala na njem, samo potem me je pa tako začel bolet, da sem se mogla mal okol obračat ponoč, med rojevanjem, mi je pa bolj pasal desni, levi mi je šel na živce, sem se takoj nazaj prekotalila Za pritisk pa nimam nobenega nasveta, bom držala pesti, da bo vse ok. Ve pa držite pesti danes za našo pilotinco, pregled ima ob 17.00., mi je napisala, da je zelo pozitivna in da je pripravljena na vse.
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 13:10:41
|
|
|
|
sonček85
|
zvesta:držimo pesti da bo na koncu vse ok,moji kolegici so tudi rekli da bo zahiranček ,zdaj je pa bejba super,in tudi zahiranček ni bila na koncu se je vse lepo uskladilo tassika:prepusti Zojo malo dragemu,boš videla kako mu bo lepo. pilotina:javi kako bo
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 13:10:46
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 Jutro punce! Sonček meni enostavno ne gre glasovati . Sem s ergeistrirala na drugi meil. pa mi sploh ni bil poslan potrditveni meil. Ma za obesit no. Lahko delam kaj hočem pa ne gre. Daj probaj se ti pod moje geslo včlanit. Mogoče bo pa tebi šlo. A boš probala?
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 13:10:54
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rižkoo Oj oj punce... Ja, sonček85, men je pa tel. spet zatrokiru... in to takoj ko si šla?! Veš zakaj? Padel mi je na naše betonske stopnice... , zato. Za une zadevce ti sporočim, pošljem po mailu. Juuupi kolk glasov mamo... , super a ne? Pa ti si ena zlatka.. sva fajn điro nardile a ne?? A je zobek vzunaj?? ja điro je bil super,upam da kmalu ponoviva. Ma joj bogi telefonček in ti,ker nisi mobilna.Pa upam,da ti ni zaradi mene padu ko si se hotla oglasit Zobek še ni zunaj ,ga je pa danes Zara dobila od Urše naš je pa čist na robu pogleda na plan Ok za tisto mi pa sporoči po mailu Kako je Liam,čakam slikce
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 13:28:38
|
|
|
|
Kepica83
|
Punce samo na hitro vam pripopam eno slikico da vidite kaj sem pridobila novega na bušiju, pol pa me moj pelej na bazen žž Je to linea negra ali ja??
Najin sonček je privekal: 28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm. 1.Mesec: 4620g in 54.5cm 2.Mesec: 5690g 3.Mesec: 6400g in 63cm 5.Mesec: 7860g
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 13:53:20
|
|
|
|
MAŠKA
|
Ja Kepica! Ampak jaz je nisem imela niti v prvi nosečnosti in niti zdaj je nimam. Se mi je pa konkretno pokazala po porodu in bila vidna kakšnih 6 mesecv, potem pa je kar izginila. In pojma nima, zakaj je v nosečnosti pri meni ni
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 14:55:48
|
|
|
|
nadka30
|
halo punce upam da se bo videla slika
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 14:57:30
|
|
|
|
nadka30
|
kepica hvala danes mi je pa ratalo, to manikenka ,ki je na sliki je moja petletna hči, to kar ima pa okoli vratu je pa šal, ki sem ga naredila, upam da se vsaj za silo vidi kepica trebušček je super, nisem še vsega prebrala ko bom se ponovno javim lp
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 15:01:21
|
|
|
|
nadka30
|
punce noš je bila malo prekratka ampak sočna. lp
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 16:36:15
|
|
|
|
a.biba
|
Prava lepotička tale vaša punči, Nadka 30! bebica raste, Kepica. Krasno! To črto pa sem imela jaz samo do popka dol, gor pa ne. Vsaj zdi se mi tako. Za zdaj je pa še ni. Zvesta upam, da se bo rast uskladila. Je pa sigurno ok, da bodo vsaj spremljali, da boste vedeli kaj se dogaja. Vse bo ok, nič se sekirat in dosti počivat na levem boku. Zato si v bolniški, veš, da počivaš. Tako, da si res vzami čas za kakšno knjigo in vodoraven položaj. Saj še nisem vsega prebrala, bolj preletela. Sem prišla pogledat, če je že Pilotina kaj sporočila. Že cel dan držim pesti in mislim na njo.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 17:21:59
|
|
|
|
sonček85
|
kepica:ja to je linea negra.Jaz sem jo imela čisto malo,no lahko bi se reklo da je nisem imela.Super in uživajta na bazenčku,mi gremo naslednji vikend nadka:kaka lepotička A ste oddale glaske?
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 17:35:23
|
|
|
|
nadka30
|
danes je pa tudi meni uspelo glasovat sem glasovala kar za oba kepica le uživaj na kopanju in lepo linea negro imaš sonček en lep pozdrav , kdaj ne pričakuješ da bomo malo navijale pilotina javi kako je bilo moja noč pa je bila lepa ampak prekratka , mi je bilo zjutraj se kar težko vstat lp
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 17:41:53
|
|
|
|
sonček85
|
hvala vsem za glaske obeh Kdaj ne pričakujem hmmmmmmmmmmmmmmmm čez dve leti.Ne no zdaj pa resno ,sonček 25 kdaj naj navijamo?
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 17:57:59
|
|
|
|
nadka30
|
sonček85 ni panike ti kar povej kdaj navijamo lahko kar ta mesec začnemo sploh ni treba dve leti čakat . pa kje ste vse punce,kepico zastopim ker se v vodi z kepico-kepečkom napaka kje ste pa ostale
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 18:02:31
|
|
|
|
nadka30
|
zvesta koliko pa je tvoj Izak že star, verjetno si že kje povedala verjetno sem jaz spregledala pilotina
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 18:09:03
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30 zvesta koliko pa je tvoj Izak že star, verjetno si že kje povedala verjetno sem jaz spregledala pilotina nadka, Izak ima 2 leti in 4 mesece...
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 19:12:35
|
|
|
|
nadka30
|
večer dons je pa res en čuden dan, daleč naokoli ni nobene le kje se vse skrivajo? očitno se bom danes pogovarjala sama s sabo
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 19:18:38
|
|
|
|
zvesta
|
nadka, jaz te bom res pustila na cedilu... grem v posteljo, ker sem besna na mojega kot ris....
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 20:06:57
|
|
|
|
Kepica83
|
Kepica se vratila sa bazena . Evo v celem času kaj sva bila na bazenu sem se namakala max 6min. Nisem upala več. Ostalo sem sedela na robu in mojega cartala. Pa se je udaril z hrbtom v stopničko pa že mel čobico povešeno, pa ga je trebalo cartat. Pa je capkal po vodi pa se je z mezinčkom na nogici zadel pod vodo v stopnico, pa spet čobica, pa je spet trebalo cartat. Pa se je metal po vodi pa z glavo zadel v rob bazena, in evo čobico in spet cartanje. groza. Nevem kaj bo, ko bo najina beba prišla. s kom bom imela več dela?? Glavna sma bila na bazenu, vsi so naju gledali in se smejali. Sem pa bila naaaaaaajlepša nosečka tam ( če kdo vpraša, nisem bila edina ) . Nadka30 packa ena si imela dolgo, vročo noč. Lepo lepo. Joj kako imaš lepo punčko. Prava damica je za 5 let. Kaka lepotička še mora mamica biti. ? PILOTINCAAAAAAAAAAAAAA
Najin sonček je privekal: 28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm. 1.Mesec: 4620g in 54.5cm 2.Mesec: 5690g 3.Mesec: 6400g in 63cm 5.Mesec: 7860g
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 20:07:46
|
|
|
|
Kepica83
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta nadka, jaz te bom res pustila na cedilu... grem v posteljo, ker sem besna na mojega kot ris.... Zvesta zakaj si besna? Ne biti no. Moja moja.
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 20:11:19
|
|
|
|
mariee
|
Da se spet malo oglasim... še vedno sem 2 v 1 samo potepam se cele dneve v upanju, da me zvije Rižkoo in Tassika, vidve se kar zgovarjejta, mene ful vse zanima. Twixy držim pestke tokrat pa res ne sme it nič narobe!!!!! Pilotina javi kako je bilo!!! Zdaj grem pa pred tv, me ful medenica boli, ali pa kolki..
|
|
|
|
RE: **** V pričakovanju + **** - 3. del 12.11.2009 20:14:49
|
|
|
|
mariee
|
Kepica lepega trebuščka imaš. jaz imam tudi to črto...
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?