Čmrlika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mitch IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika IZVIRNO SPOROČILO: ronja mitch, nisem rodila v Mb porodnišnici, ampak obakrat v Ljubljani, kjer je baje najbolj strokovno osebje (predvidevam - ker pač vse kritične sem pošiljajo), pa ti garantiram, da bi se to lahko zgodilo tudi v Lj., postojni ali kjerkoli drugje... nikakor ne zagovarjam zdravnikov kar povprek, ker včasih res delajo oslarije 1A in sem jih že parkrat izkusila , ampak se vseeno splača čimveč vedet in čim boljše sodelovat. Torej: zdravniki se motijo, to je treba sprejet - če vseeno vsi preživimo in nimamo nekih daljnoročnih posledic, potem sem zadovoljna. ni pa nujno, da so se v tvojem primeru sploh zmotili: - s sprožitvijo poroda čakajo tudi v LJ., pa tudi v Avstriji, (mam svakinjo, ki je obakrat preklinjala to, obakrat rodila preceeeej po roku, prvič več kot 14 dni kasneje, drugič 10 dni kasneje), pa tudi v skandinaviji, kjer je vse najbolj napredno - če hočeš naraven porod, ne smeš težit s sprožitvijo, ker to po difoltu ni naravno - visok krvni pritisk ni isto kot preeklampsija - lahko je znak, da ima ženska preeklampsijo, če so še drugi pokazatelji: recimo visoke beljakovine v urinu - sam visok krvni pritisk je pa značilen za zadnje dni pred porodom, telo se pripravlja na ta način - če preeklampsija ni dokazana, potem pač opazujejo, ali je vse ok ali je res kaj narobe - zato so samo opazovali in niso hoteli nič naredit in dežurni zdravnik je tam res samo za nujne urgentne primere - nekdo, ki je na opazovanju, pa to ni - prav tako je normalno zmanjševanje in pomotnenje (postane belkasta, ne pa zelena) plodovnice - če je kritično in se porod ne sproži sam, potem ga sprožijo oni. - mekonij v plodovnici pa NI normalen in pomeni, DA SE PLOD NE POČUTI DOBRO, nekaj je narobe, zato ga je strah in se je pokakal (če parafraziram besede babic v mš in par knijg). mekonij v plodovnici pomeni, da je treba porod čimprej končat, ker se sicer otrok lahko okuži, poleg tega obstaja razlog, zakaj se je otrok tako slabo počutil (četudi ga mi mogoče ne vidimo, ko ga potgnemo ven). - glede meritev pH v plodovi krvi ne vem, ali se je zdravnik zlagal, ali se je zmotil, ko je narekoval odpustnico (mimogrede: jaz sem bila že kar precejkrat v bolnici, pa še NIKOLI niso vsega prav napisali ), ali se je zmotila sestra, ki je tipkala - so pa vse možnosti odprte... Torej: odgovor, zakaj se je zdravnik odločil za CR je v tem, da je bila plodovnica umazana (je bil notri mekonij), zato je bilo treba porod hitro končati - očitno se mu je zdelo, da sam porod ne gre dovolj hitro in je plod ogrožen - zato se je odločil za ziher varianto. Po pravici povedano, verjetno bi veliko žensk in otrok, ki se rodijo s CR vseeno preživelo, tudi če ne bi naredili CR, vendar pa nekatere ne bi. Zdravniki niso jasnovidci, da bi vedeli, kdaj pa zares ne bi šlo drugače - imajo svoje pokazatelje tveganja in se odločajo po tem. Jasno, da se kdaj zmotijo (velikokrat), ni pa lepo, da nikoli tega nočejo priznat. Ampak j* ga, taki pač so . Jaz sem recimo mela zelo zelo negativno izkušnjo z velecenjenim Pušenjakom, ki se mu temperatura 39 stopinj (ki so mi jo zmerili oni v bolnici) zdela lahko posledica nosečnosti (prav tako povišane bele krvničke, pa beljakovine, pa še kaj...). jah, včasih pač streljajo kozle, nimaš kaj! Smo živi in zdravi, hvalabogu! je pa gotovo zadnji g., ki bi si ga izbrala Drug primer: moja bivša g. me je dala nazaj delat, ko sem bila noseča z Ronjo, čeprav sem imela pljučnico (je rekla, da kaj sem jaz bolana, se nje ne tiče, to se mam z osebno zdravnico za zmenit, plod raste in to je zanjo dovolj - potem je seveda plod nehal rast, ko ni več mel kje vzet, ampak to je bilo čisto preveč za njeno pamet, da sva nekak povezana ). Tudi velecenjeni strokovnjak zgoraj je rekel, da lahko grem v pon. delat, če želim - (v petek sem bila še v bolnici z vročino, enim kupom indikatorjev, da nekaj ni v redu, med drugim sem tudi v nezavest padala...) Včasih pač jemljejo vse skup bolj na izi, sploh ker vsi jamrajo in potem če ne jamraš, mislijo, da si ok. Tretji primer: Ronjo so mi po porodu vzeli, češ, da je okužena in jo dali na IE. Tam so jo meli 2 dni in ji seveda dali flašo (noben mi ni predlagal, da jo lahko dojim, sem se sama morala spomnit, pa še to ti dovolijo 3x na dan...) Ko sem spraševala, kaj ji je, nihče ni znal odgovorit in ko sem previdno vprašala, če so ziher, da sploh je res nekaj narobe z njo, so me nadrli ko cucka - in izkazalo se je, da ni bilo z njo nič narobe! Vsi testi negativni . Je baje tako reagirala zaradi moje težavne nosečnosti (pediatri tu so recimo rekli, da kako mislim, da ni bilo nič ginekološko narobe z mano, če sem bila pa skoz bolana.. da valjda da to vpliva na otroka itd... - bi jih najrajši zaprla vse skup v eno sobo, pa naj se med sabo zmenijo - moja bivša g. in g. Pušenjak, da nima veze, kaj sem jaz bolana, se bom že pozdravila prej ali slej, oni pa da je to cela štala...) Skratka: cvetke najdeš povsod! bodi vesel, da se je vse lepo izšlo, čeprav s CR, pa če je bil potreben ali ne. Se strinjam, da ga dostikrat delajo "za vsak slučaj". Ne vem, kako je bilo v tvojem primeru. Lepo, da opozoriš, vendar pa si ne ženi preveč k srcu. Poskrbi za partnerko, da bo čimbolje okrevala in naslednjič lepo počakajta, da se porod sam sproži, če bo seveda vse ok (to pomeni, da bo čutila otroka vsak dan vsaj 10x,...) - če si zelo ziher vase, potem si tudi zdravniki več upajo, ker vedo, da si priseben in zmožen več kot povprečje. Vsaj take so moje izkušnje. PS: mam pa tudi dobre izkušnje: predvsem s kirurgi, ki so mi odlično sešraufali nogo, roko, pa z nekaterimi na urgenci, ki so lepo mirno prepričali moja pljučka, da bi še malo dihala, itd... Eni so brihtni, drugi pa ne preveč - kot povsod. PPS: vsem polagam na srce, da od zdravnikov ne pričakujete ne vem kakšnih simpatij in prijaznosti - so dostikrat pač tečni - ampak če naredijo svoje in to dobro, ptoem zaradi mene lahko kolne med operacijo kolikor če in ingnorira moja vprašanja, če že res ne gre drugače... točna trditev, saj bi to moral vedet če si podkovan...pa tega nisi komentiral mogoče pa so delali c rez zaradi mekonija, saj ga morajo... in ne utripov... eh sem rekla da bom nehala. Preeklampsija je opredeljena kot pojav hipertenzije (povišanega krvnega tlaka), proteinurije (pojav proteinov v urinu, kar vidi zdravnik na laboratorijskem izvidu urina) ali obojega po 20. tednu nosečnosti. (Vir: ringaraja) (TOREJ ALI ENO ALI DRUGO ALI OBOJE. ZADOVOLJNA?) Nimam jaz bit kaj zadovoljna, ti si pisal kr takle strokovno pa ja pa ne...jaz to vem, ti baje tudi, zanimalo me je, kaj je v resnici tvoja draga imela, ker če jei mela samo povišan tlak, še ne pomeni, da je imela vse to......to ME JE zanimalo,pa verjetno piše na izvidu zakaj so se odločli za c rez, če ni laž...
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|