Mitch
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Se strinjam s tabo - samo v tem primeru je bil CR mogoče res nujen zaradi mekonija v plodovnici - tega ne vemo... Tega mogoče babice iz prve izmene niti vedele niso, saj ga ne vidijo... Mogoče dejansko niso naredili nobene napake. Verjamem, da se je tudi težko odločat, včasih pač ne veš, nekateri si ne upajo - po moje bi me kaka druga babica pri 1. porodu prerezala, ta pa si je upala tvegat in me ni (samo zato, ker sem res zgledno sodelovala baje ). Hočem rečt, da pač na idiote nabašemo povsod, v zdravstvu pa še malo večkrat , ker je to pač odličen študij za prepotentne ljudi ali za otroke staršev z goro ambicij, da jih izživijo na njem. Tako pač je, ker je to "cenjen poklic". Po svoje mi je tudi jasno, zakaj delajo toliko napak - ker če pogledaš njihovo literaturo... je včasih prav komično! Na strani 45 piše, kako določena snov ne vpliva na nič, na strani 115 pa so navedeni vsi njeni stranski učinki... Vem pa, da se vedno splača nasmejat! Vidiš, drugič me je sprejela ista babica kot prvič, spet vsa jezna na cel svet, da mora spet ona dežurat... In ona me besno sprejme, jaz se ji nasmejem: o, vi ste me pa že taprvič sprejeli! (brez podrobnosti, kako, seveda ) in ona pravi, da očitno res skoz ona dela, pa sva se nasmejali in potem ni bila več tako zoprna . Včasih je treba dat roko - prvi, čeprav si ti tisti, ki ga bolj boli in čeprav bi nekak pričakoval, da ti jo bojo drugi dali. če ti je ne, se stegni... Se splača, navsezadnje je njej to samo en delavnik, zame bo pa porod... Meni bo ostal v spominu, če bo slab, ne njej! Ravno zato, ker mislim, da NISO bogovi, pravim, da jih je treba preverjat: preverjat, kako so naštimali CTG, preverjat odločitve (kaj se res ne bi dalo brez umetnih popadkov - kaj pa če samo probamo brez, pa vidimo, če se bo kaj premaknilo...), ma vse pač. ker sami od sebe pač ne bojo vedno naredili najboljše. Saj jaz tudi v službi ne delam skoz na 100%... Zdravnik nama je rekel, da se carski rez dela zaradi nizkega pH-ja. V odpustnici pa piše, da te preiskave sploh niso naredili. Nekaj torej tukaj ne štima. OK, zdaj pa res... Lep pozdrav vsem!
|