nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Bolj, ko berem tole debato, bolj sem vesela, da si z raznimi brati in svakinjami nismo tako blizu, da bi se obdarovali Evo, ravno to je poanta... da se podarja iz srca ali pa raje ne. Iz tega vidika sem tudi sama vesela, da se obdarjujemo le s tistimi, ki smo se blizu, ostali pa dobijo kakšno malenkost (čokolado ipd.), ki niti ni stvar te debate. In ja, če podarjaš iz srca, to terja določen čas in napor, ker pač želiš slavljencu pripraviti prijetno presenečenje in to počneš z veseljem. V nasprotju s tistimi, ki jim je za drago osebo škoda potrošiti kakšno sekundo in se jim ne zdi vredno malo obremeniti možgančke ter imajo raje brezoseben nakup tik pred zdajci. No, ja, tukaj se poraja vprašanje, kaj za nekoga pomeni ˝biti blizu˝. Ker tukaj lahko beremo, da folk npr. na rojstni dan povabi 40 ljudi (celo žlahto) in se potem zmrduje nad darili nekaterih. Mene ne bo noben prepričal, da je čisto vseh teh 40 ljudi slavljencu blizu, zato je logično in pričakovano, da bo vsaj 2/3 daril temu primerna oz. obdarovancu brez vezna, zgrešena, neuporabna. Ampak človek, ki povabi toliko ljudi, bi, za moje pojme, to moral pričakovati, zato se mi zdi skrajno grdo, da se nad darili potem zmrduje. In tukaj beremo, ˝dobila sem rjuhe od tašče in sem jih dala naprej, ker se barvno ne skladajo z barvo spalnice ˝(meni totalno beden izgovor, ampak ok), a po drugi strani je vsak drugi post na Dipo-tu, kako snahe mrzijo tašče. Ja , a ni logično, da taščino darilo itak ne bo nikoli zadosti dobro, če se ne marata? Če bi tašča taki snahi podarila npr. samo čokolado, bi bila pa snaha u iber užaljena, da o tem, kako bi zgledal njen post tukaj gor, če ji tašča sploh ne bi ničesar podarila, raje ne pomislim O kakšni ˝bližini˝ je torej tu govora? Hočem reči, da se veliko ljudi kr neki obdaruje, in to zgolj in samo zato, ker se to kao spodobi. Ker se pač spodobi, da babica nekaj podari vnukinji, tašča snahi, svakinja svakinji ... ne glede na medsebojno razumevanje in bližino. Dejstvo je, da je v sedanjem času obdarovanje popolnoma izgubilo svoj pomen. Ne gre več za odnos ˝želim te obdariti, ker te cenim, te imam rad ...˝, ampak za odnos ˝moram te obdariti, ker se to spodobi, da bom izpadel fajn, da se bom izkazal, ...da bom tudi jaz in in bom že oktobra nabavljal novoletna darila ...˝ In danes folk živi dobesedno pod pritiskom obdarovanja. Ker če babica ne obdaruje svojih vnukov, ni dobra babica; ker če otroci ne obdarujejo svojih staršev, niso spoštljivi otroci; če starši ne obdarujejo svojih otrok, so čudni; če brat ne obdari sestre, je ne mara; če svakinja ne obdari svakinje, je škrta in hinavska, ... To je današnje obdarovanje - vsi ostali, ki v pretiranem in evforičnem obdarovanju ne vidimo nobenega smisla,tisti, ki smo zadovoljni, tudi če nas tašče in svakinje in sestrične ne obdarujejo ali nad njihovimi darili preprosto ne vihamo nosu ... smo pa ... zgleda, da iz nekega drugega časa.
< Sporočilo je popravil nejcko -- 30.10.2009 22:53:29 >
|