Mishan
|
Candy 24: jaz sem imela nazadnje hemoglobina 120 - kar je ok. Ti pa priporočam, da si probaš ta manjko železa urediti s prehrano. Malo pobrskaj po internetu - da ugotoviš katero hrano bi lahko vkomponirala v svoj jedilnik. Ali pa si malo večkrat privošči kakšen zrezek (če nisi slučajno vegetarijanka) V kolikor na naslenjem pregledu ne boš imela boljšega izvida, ti bodo sigurno predpisali dodatke v obliki tablet. Pa saj pomanjkanje železa je dokaj pogosto v nosečnosti, tako da se ne sekiraj. Maternični vrat sem imela dolg 37. in zaprt - so rekli, da je super. Candy24, razloži svojemu dragemu, da obstajajo še veliko bolj sentimentalne nosečnice in naj bo vesel hehe. Bi moral tvoj z mojim na pijačo - bi se tvojemu zdelo, da si čisto "neproblematična" Sicer pa sem jaz jokica tudi takrat, ko nisem noseča, tako da je moj že navajen Mah, kaj pa vem. Mene pa to nihanje razpoloženja ne mine. Oziroma..ne gre toliko za nihanje, kot za neke blodnje, strahove...Imam občutek, da sem sedaj v nosečnosti blazno prikrajšana (sploh v primerjavi s partnerjem), počutim se osamljeno, saj sem sicer zelo družabna in imam rada kakšne žurke, ples, koncerte itd. Sedaj so te stvari precej omejene, pa tudi prijatelji imajo občutek, da nosečnici ni do nekega ponočevanja in me seveda ne vabijo ven tako kot prej (kakšna zmota!! ) Seveda potem posledično zamerim partnerju, ker se njemu življenje med mojo nosečnostjo ni tako spremenilo (najlažje je za vse okriviti najbližje). Pa strah pred tem, da bi ostala sama, pa...vedno nekaj. Imam občutek, da bom s tem partnerja res odgnala in bom ostala sama. Če se želim o teh mojih mislih pogovoriti z njim, nikakor ne zmorem te komunikacije na način, da bi me razumel in ne bi mislil, da ga obtožujem in mu očitam. najhuje pa je, da je do mene res ljubeč, pozoren, da se otroka blazno veseli in vse. Skratka...kar nekaj. Sem prav jezna, da ne morem biti srečna s tem mojim luštnim trebuščkom. Sem že premišljevala, da me dejansko daje prednosečniška depresija, saj mi je na trenutke res težko in misli, ki me spreletavajo sploh ne razumem. Niso mi lastne. Nekaj dni nazaj sem doživela kar veliko stisko, neutolažljiv jok, nesmisel v vsem, prvič sem pomislila, da ne bom mogla imeti več otrok, ker več nosečnosti ne bi zdržala. (pa sva s partnerjem sanjala o tem, da bi imela 5 otrok, ki bi jih jaz sicer res rada imela ). Sem se že odločala ali naj si poiščem strokovno pomoč, pa sem se odločila, da bom probala problem najprej rešiti sama - s postavitvijo nekaj kratkoročnih ciljev, najti si moram kakšen svoj hobi in se več ukvarjati s športom. Pa verjetno vreme v povezavi s počutjem tudi ni na moji strani - res potrebujem dozo sončka. Tako kot pravijo"vsak je svoje sreče kovač" - bom že sama morala poskrbeti za moje psihično počutje. Je pa res hudo, ko sem nekaj bližjim omenila, da sem pogosto žalostna in sem psihično čisto na tleh. Oziv okolice je bil...beden. Me prav skrbi, da bi se me lotila kakšna poporodna otožnost, depresija. Zato sem se zavestno odločila, da o tem podučim moje starše in najbližje prijatelje. Če bom potrebovala njihovo pomoč, da bodo razumeli, kaj se mi dogaja. Poleg tega sem vse mamice, ki jih poznam povprašala, če so same imele kakšno poporodno...in razen ene so vse rekle, da ja!! Pred tem pa nikoli nobena ni govorila o tem! Ena je celo rekla, da je 14 dni otroka samo podojila, potem pa ga ni mogla več videti. In da je doživela veliko nerazumevanje svoje mame in bližnjih in je bila zaradi tega še bolj v stistki. Skratka - te stvari se dogajajo bolj pogosto kot se nam zdi. Buškolinka: Ne sekiraj se, če si bleda. Poznam precej ljudi, ki so res bledi. Moj brat je ne bled ampak bel kot jogurt, pa nima pomanjkanja ničesar. Pravzaprav je po vseh zdravniških kriterijih najbolj zdrav človek . Če se bo pa pokazalo, da ti manjka železa, se boš pa potem ukvarjala s tem. Če sama misliš da zgedaš ok, tako kot ponavadi, potem se ne sekiraj. Za drink sem tudi jaz za. Sicer nisem več iz Lj. (predvidevam, da bi se zmenile v Ljubljani?) pa ne morem reči še čisto 100%. Ampak načeloma pa ja, sem za. Evo, branja za celo popoldne Aja...kam ste se naročile na 3D/4D?
|