|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
16.6.2010 12:46:40   
tinca10
pozdravljene!

Chihuahua: čestitke še z moje strani, blagorčki ste že doma

mi pa smo imeli danes pregled in me je malo presenetila naša user posted image  ima že 3250g in smo že 2cm odprti, tko da je rekla zdravnica, da me v porodnišnico še ne bo poslala, ker še ni rednih popadkov, ampak da verjetno bomo pa kmalu šli ;) komej čakam

(odgovor članu mišu)
Neposredna povezava do sporočila: 4626
16.6.2010 13:02:46   
pikapoka09
Bina 83 in ostale julijke pozdravljene!

Pravkar berem vaš form, ker sem tudi jaz julijka in sem začela z dopustom tako, da je več časa za te stvari.

Kaj pa če poskusiš s temi vajami?
http://www.ringaraja.net/clanek/vaje-pomagajo-plodu-da-se-obrne_566.html

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 4627
16.6.2010 13:04:31   
šipek
Mišu: pokliči svojo G in povej kaj se dogaja & kako se počutiš, pa ti bo povedala kaj narediti. Če pa ona ne dela, pa pokliči v porodnišnico ali se pa pojdi pokazat! Zakaj bi te skrbelo?

Ja punce, vidim, da bodo sedaj sedaj začeli otročki "skakati" na dan! user posted image  Saj smo jih dolgo čakale kaj, sedaj pa težko verjamemo, da se bo res zgodilo. A ni to smešno!

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
16.6.2010 13:14:36   
eelyy
Ojla!!

Evo en pozdraveč iz moje strani.Sem kar malo zaskrbljena,ker sem pozitivna na bakterijo streptokok b in me seveda skrbi pa ne da kompliciram ali paniko zganjam sem rodila od taprve v 3 urah in seveda bo ta porod zdej še hitrejše potekal je pa fora vtem da je možno da antibiotik neprime in se otroček vseno okoži s to bakterijo.....zanima me zakaj potem pri tem takem še vedno reskerajo in porodnico pošljejo da rodi na naraven način,če niso prepričani kako in kaj....?
Ima katera še izkušnje s to bakterijo oiroma ste vzele bris?

mišu:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bo vse ok. stabo in tvojim malčkom

(odgovor članu šipek)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
16.6.2010 13:24:48   
Naomi1
Ojla Punce!

Kolk ste priden....en teden mi rač.ni delal pa sem mela že za dve uri dela....Komaj sem vse prečitala.
Ste prav luštne.....odpirate vse aktualne teme....tko da sploh nimam vprašanj.
Sama imam če 14 dni CTG, upam da me takrat da testirati še za st. b......čeprav mi je čudno da zdr.odlaša toliko časa,ker mi je rekl,da bi lahko že en teden nazaj rodila ker je dete že tako nizko.

Drugače pa mene čaka samo še pranje tetra plenic. Vse ostalo je urejeno.
Še vedno pa ne vem kakšna oblačilca naj pripravim za odhod dojenčka iz P....ok. se pravi dve velikosti sam kolk debela in kolk slojev, pa ali naj vzamem štumfe sabo....kapo.....čist sem zmedena.
Pa še modrček za dojenje moram kupit. Mislite da bo ena številka več dost velika?.....

Pozdravček vsem bodočim mamicauser posted image

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4630
16.6.2010 13:44:12   
DanijelaNeli
Mišu...počivaj...če pa se ti še kaj dogaja pokliči v ordinacijo pa ti bodo oni znali povedat kako in kaj.Koliko imaš pritiska?

Tinca...ti pa kar prehitevašuser posted image  Tudi ti počivaj kar se da,da boš šla spočita rodit...

Eelly...dobro je to,če ti odkrijejo Strp. predčasno in ob tem ti dajo ustrezno terapijo.Raje kot,da je pri porodu kaj narobe user posted image

Naomy...glede oblačilc...sej ob takšnem vremenu ne moreš vedet kako oblečt.Ti svetujem,da si pripraviš in ti potem tvoj možek naknadno prinese v P.Če bo še kaj za fliknit noter v torbo,pa mu samo poveš kje je in kaj na vzame.
Jaz imam osnovni kompletek:hlačke na žabice,spodnji bodi/kratek rokav,majčka na gumbke/dolh rokav,ter kapica.

Mislim,da bomo mi kar ene dva tedna v dolgih rokavih,potem pa bomo počasi slekli...spet je odvisno kakšno poletje sploh bo.Čeprav napovedujejo nasplošno toplo..

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 4631
16.6.2010 14:08:48   
DanijelaNeli
Modrčki...glih zaradi navala mleka se izredno povečajo prsi in to traja nekaj časa.Potem pa jaz mislim,da se po enih treh tednih ustvari slika kakšne mlekarne bomo imele.
Rajši za začetek malo večji-ker si dajaš vatke noter,kot da ti je premajhen,ker si potem lahko zafrkneš bradavice-postaneje vdrte.

Mene pa naš user posted image  malo zafrkava z nekimi čudnimi gibi,...namreč pride do takega giba,da me potem špiknev levi nogi v višini ta zadnje...me špika kot pri išiasu ali herniji.
Mogoče se hoče obrnit al nevem kaj...
...bomo videli drugi teden na pregledu kako kaže...

Je pa ful nizko,...tako kot bi imela za it rodit.
Mal sem si sama kriva ker sem se nakaj naprezala dopoldne...
Moram se čuvat... In ostale tudi...

Grem jaz počasi proti vrtcu potem pa še kam...itak sva sami z Nelico,ker je šel tati delat...

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4632
16.6.2010 14:11:24   
Naomi1
Mene zadnje čase boli oz. špikne notri v pregibu noge.....pomoje je res baby že tolk nizko.

Neposredna povezava do sporočila: 4633
16.6.2010 14:17:23   
šipek
Tiste, ki pišete koliko ste že odprte... Mogoče malo smešno vrašanje... Zanima me, kao to veste? Ali vam G naredi vaginalni pregled, da to vidi ali kako?

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 4634
16.6.2010 14:35:04   
kenya
Živjo!

Chihuahua, super da ste doma user posted image   user posted image . Zdaj se pa le cartajte.

Tinca, ti si pa vdim da že v nizkem štartu user posted image   user posted image , tko da boš res kmalu že spoznala vajinega user posted image

Evo mene nazaj s pregleda. Kot ponavadi nič posebnega, 'oddelala' tam 3 ure, da sem bila v ordinaciji potem 5 minut user posted image . Mah, sej itak ni nič posebnega pri meni. Moja user posted image  se spet obrača na vse strani in to je počela ravno ko mi je meril razdaljo simfiza- fundus. Tako da spet ne vem v kakšnem položaju je, ampak ima še dovolj prostora, pa še velika ni in zato se lahko še kar nekajkrat obrne.
Sem vprašala o Dinatal gelu, pa je bil odgovor tak kot sem ga pričakovala, da ga po njegovem mnenju ne potrebujem in naj 100 eurov rajš za kaj bolj pametnega porabim. Sem se smejat začela. Bom vidla sama, potem ko se bo vsa skupaj začelo. Saj v bistvu je res, da če gre hitro potem itak ni časa še s tem se ukvarjat.
Drugače imam pa sedaj pregled na 2 tedna, pa Pušenjak  gre na dopust in se vrne šele v avgustu, tako da se nas bodo sedaj podajali drugi g. med sabo. Mi je pa malo žal, ker imam same poletne otroke in je on vedno na dopustu takrat, ko imam jaz rok. user posted image

Mišu, zate upam da si se šla pokazat k svojemu ginekologu al pa kar v porordnišnico, ker tole pomoje ni ravno o.k.

Eelyy, tako kot je rekla DanielaNeli, da je dobro da vedo že pred porodom za okužbo s streptokokom. In ti potem dajo antibiotik pred porodom oz. po potrebi user posted image .  Moja svakinja je ugotovila da je okužena že čisto na koncu v 39. tednu in je rodila drugič pa jih je na to opozorila v porodni in je z dojenčico vse o.k.
Drugače pa moj g. pravi da je itak malo možnosti za okužbo in da se mu ne zdi smiselno, da se testiram. user posted image
Ampak, jaz sem zdaj naštudirala, da gre on itak na dopust in bom prosila naslednjič nadomestnega g. da mi vzame bris.

Šipek, da se ugotovi, koliko si odprta je treba vaginalni pregled narest. Ko si že bolj proti koncu ti to naredijo. Vsaj pri meni je tako. Nekje po 38. tednu.

Zdaj pa šibam po moje user posted image  v vrtec, potem si bomo pa privoščile en šoping user posted image   user posted image .

LP

Nobody promised you easy life.

Neposredna povezava do sporočila: 4635
16.6.2010 14:51:47   
Martinčka
Mišu kar pokliči ginekologa če te skrbi, ali pa cel dan počivaj pa boš vidla kako naprej...

evo jaz pa zdaj še palačinke nardim pa greva na morje za par dni... juhej! da ne boste preveč čvekale ker vas ne bom dohajala ko pridem nazajuser posted image ...

no mene sicer kar dajejo krči ampak mislim da ni hudega... morju se vseeno ne odpovemuser posted image ... vidim pa da ste res nekatere že v nizkem štartu! super... res se bližamo koncu..kooončno:) sta mi pa zdajle dva mesca taako hitro minila.. zeelo! tako da še ta mesec pa smo na cilju! komaj čakam!

drage moje uživajte in se razvajajte še zadnje dneve pred porodomuser posted image ....

MalaBiba glede seznama se bomo že znašle, brez skrbiuser posted image ... to pa res ni kaj takšnegauser posted image ... geslo za album bi pa morala dobiti na ZS v začetku junija! poglej ker sem ti ga 100% poslala, ker imaš odprt svoj albumček!

pozdravček vsem

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4636
16.6.2010 14:54:23   
tinca10
šipek: vaginalno pogleda ja... zelo neprijeten pregled. uglavnm pri nas je ugotovila, da je en prst čisto lahko prehoden, dva pa še ne (če bi bila, bi me baje poslala v porodnišnico)... potem je pa še tipala in rekla, da je maternični vrat popolnoma zmehčan. En dober prst odprtosti pa je ocenila na 2cm...

mi je kar srce poskočilo ko je rekla, da me ne bo več naročila na pregled, ker je zelo velika verjetnost, da bomo rodili prej kot v enem tednu ;) in še moj je bil z mano na pregledu, tko da se je tudi on kar malo prestrašil...

sm jo pa tudi jst vprašala za gel in je rekla, da je super... sicer da prav veliko o njem še ne ve in da je cena čisto nabita, ampak da se načeloma z njim zelo strinja, ker naj bi res olajšal porod (iztis)... je pa rekla, da je v osnovi to navaden gel (primerjala ga je z gelom za ultrazvok) in da če le imam možnost mi ga priporoča, da ga nabavim... tko da nisem več v dilemi, moj mi ga gre po službi kupit in je to to

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 4637
16.6.2010 16:17:47   
extra
Chiuauava čestitke za prihod domov in čim več lepih trenutkov.

Mala biba nismo te pozabili, si v našilh mislih in želimo ti vse najboljše z malim škratom.

Martinčka uživej na morju na ful, zdaj ko si še 2 v 1!!!

Vse ki ste v nizekm štartu vam želim srečen in čimkrajši porod.

Mene so tako strašili kako bom prej rodila, vendar nič ne kaže še na to. NO seveda sem pozorna na vsako spremembo in kr mislim, kaj pa če je zdaj to...vendar ni,...naša bejba šele uživa zdej. Trebuh pa raste in raste. Jutri imam zjutrej pregled. Bomo videli kaj bo.
Sicer me pa do roka loči le še slabih 14 dni. Aja pa ponoči sem danes hodila na dve uri na wc, to se mi še ni naredilo. Slabo sem spala. Kr nekej me je šravfalo. Drugače krčev in tega nimam, je pa prisotno stalno otrdevanje. Magnezija sedaj ne pijem več, pijem pa malinov čaj oz. malinove liste. Mogoče pa bo kaj pomagalo.

Ja vaginalni pregled ni prijeten, k ti gre kr z roko notri.....meni je to delal takrat ko je preverjal ali je MV že kej odprt. Zdaj mi ga ni že dolgo naredil.
Kako ste z apetitom? Jaz bi danes kar skoz nekej jedla, se pozna da je slabše vreme.

Včerej sem peljala kuža ustrišt, da je sedaj kot en becek hehe. Sam je cortek!!!

Danes mi je prav dolgčas, mojega ni doma, vreme je oblačno in razpoloženje s tem povezano. Vendar po drugi strani paše, ker mi noge in roke manj otekajo.

No jutri se javim kaj je bilo na ctgju in na ultrazvoku....uživejte!!!!!

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 4638
16.6.2010 17:53:06   
eelyy
Evo mi smo bli v shopingu in sem nabavla previjalno podlogo in posteljino,tako da mislim da že vse imam mogoče res še kakšen bodi kr.rokavov in to je to.
Mali je tok priden mi sam zaspančka v postelji ob flaski in spi že dalj tako da imam mir,moj je v bolniški mi ful pomaga ker me noge zadnje čase tok bolijo pa otekajo.
Uf mogla bi zlikat mam kar nekaj strojev pa se mi neda,itak starši pridejo na obisk tako da bom kar zvečer ali pa jutri.

Glede te bakterije je pa tako
;vem da dobiš antiobiotik v žilo ampak je problem ker se lahko zgodi da neprime,če se bo porod odvijal zelo hitro...zato pa pravim da neštekam tega,zakaj v takem primeru nenaredijo CR zakaj še vedno reskerajo in kar dajo roditi na naraven način,če niso 100% da se bo otrok okužil ali ne,ker so posledice kar velike.
V prvo me nobeden G. ni opozoril na testiranje kakšne bakterije pa nič.....se mi je pa pri prvem otročku zgodilo,da se je v porodnem kanalu verjetno okužil s kakšno manjšo baktreijco in je imel par dni zatem vneto levo učko,ko sem klicala v Zdravtveni dom so mi povedali da nej spiram z fiziološko raztiopino no in po dobrem mesecu se je leva učka spremenila oziroma le šarenca v rjavo druga učka pa je ostala modra in je to posledica neke bakterije,k sreči je vse ok in je najbolj važno da vidi zato pa zdej redno hodimo na preglede vsakih pol leta na očesno in spremljajo vid...je pa takih ljudi kar nekaj da imajo barvo učk različno.

Nč zdej pa grem posod pospravt pa mal kavčat.

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 4639
16.6.2010 18:18:21   
soncekray
Eelyy, meni je zdavnik tudi rekel da po porodu natancno pregledajo oci, ker se v njih vidi ce je okuzen z kaksno bakterijo. Tak da kot sem jaz razumela, tud ce se okuzi, se da pac takoj antibiotik in naj bi blo to ok.
Jaz bom v petek zvedla ce sem poz al neg.

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4640
16.6.2010 18:47:40   
nagaja28
tinca, vso srečo. imam občutek, da bo kmalu. user posted image

tistim, ki se otroček še ni obrnil...zadnjič, ko je imela babica iz kranjske porodnišnice odprt forum, sem malo prebirala njene komentarje in mislim, da je celo ena od nas spraševala, kaj naredit, da bi se otrok sam obrnil in ji je babica predlagala nek indijanski most ali nekaj takega. poiščite forum, pa boste tam dobile odgovor. mislim, da je babica marjeta ali mateja.

mišu, jaz bi poklicala in vprašala, kako in kaj. tudi meni je bilo zadnjič slabo, ampak mislim, da je bilo to zaradi hrane, ker je minilo potem ko sem se šla spraznit user posted image .
drugače imam pa tudi jaz že nekaj časa krče, včasih se mi tako čudno zabija v tisto kost na boku.

vaginalni pregled zna bit zelo boleč. sicer moja ginekologinja je zelo prijazna in nežna in mi ni nikoli neprijetno, ker mi vedno pove, kako naj se postavim, v porodnišnici me je pa pri prvem porodu zelo bolelo, ker tko rutinsko zarinejo tisto roko notri in potem še sproščen nisi, pa te še bolj boli. meni je gineologinja razložila, da moram priti čim bližje in rit že skoraj dol iz stola dat, da je hrbet malo privzdignjen. če se tako malo usločiš ne boli.

jaz sem pa danes super, ker sem šla malo plavat. sicer v bazen, ampak je bil slan user posted image .
zdaj pa šibam na večerjo, ker me moja dva fanta že vsa lačna priganjatauser posted image

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 4641
16.6.2010 20:09:25   
pilotina
chihuauha...user posted image da ste vsi skupaj in lepo se cartajte 

(odgovor članu chihuahua)
Neposredna povezava do sporočila: 4642
16.6.2010 20:15:07   
pilotina
mala biba...sem te pogrešala in ker si se oglasila sem prav vesela user posted image

mislim nate in na vajinega škratka user posted image

tinca10...ma super, še malo pa bosta imela vajinega dojenčka v objemu user posted image

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 4643
16.6.2010 21:53:26   
sabina84
Lp. Se opravičujem ker vdiram v vašo temo ampak naj vam sporočim da je vaša julijka MALA BIBA danes ob 16. v Ljubljani povila sinčka NEJCA.....

MALA BIBIKA je tu....čstitke od nas...user posted image

Lepo nosečnost vsem še do konca....lp sabina

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 4644
16.6.2010 22:08:56   
Kiwa
O Mala biba! Pa imaš svojega škratka user posted image
Upam, da ste ok...

(odgovor članu sabina84)
Neposredna povezava do sporočila: 4645
16.6.2010 22:23:40   
anajrim
user posted image user posted image user posted image Čestitke MALA BIBA...zdaj pa le pogumno naprej, držim pesti da se vam vse srečno izteče - javi se kaj...nestrpno čakamo kake info!!!user posted image user posted image user posted image

Vidim da ste nekatere že malo odprte..super...bomo začeli pa rojevatuser posted image user posted image user posted image hehehe.
Kar se pa tiče vaginalnega pregleda pa ga moja G absolutno ne izvaja ker pravi da je po nepotrebnem šlatati tam spodaj neumno...ker s tem so marsikateri že sprožili porod nenemerno pa še ni bil čas za to...ja pri moji sestri ji je v prvo 14 dni pred rokom njen G tlačil prste tja notri in ji je odletel čep in je šla samo še rodit...tako da če mene vprašate ni fino da šarijo po nas in nas tako pregledujejo...se stvari po naravni poti odvijejo pa je...VSEM PA SREČNO TISTE KI STE ŽE SKORAJ NA POTI V RIM!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No ja jaz grem jutri še v shopping v Celovec in upam da pridem nazaj v enem kosu...hehehe Moram pa priznat da je danes en zelo čuden dan...verjetno vreme vpliva na nas...meni je že cel dan čudno v trbuhu, mi zelo dol tišči pa napet je ves...pa ful sem utrujena čeprav sem dopoldan 3h počivala...bo pa jutri boljeuser posted image user posted image user posted image

Saj res UŽIVAJTE V ZVEZDI JUTRI!!!!!

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
16.6.2010 22:24:09   
soncekray
Jeeeeeeeejuser posted image Hvala Sabina za to lepo novicko. Cestitke Mala Biba. Srecno se daljeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
16.6.2010 22:44:03   
Fargesia
pa se je začelo dogajat tudi pri julijkah...na sosednjem forumu jih je že 5 rojenih!!!user posted image

meni G ni nikoli naredila vaginalnega pregleda. mi je pa zadnjič vzela bris za streptokok, ker imam fuuuul izcedka.

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
16.6.2010 22:49:10   
DanijelaNeli
Čestitke Mala Biba...Mali škrat-Nejc je malo pohitel...Ob tem mu želim naj se drži kar se da dobro in borbeno naprej...
...veliko user posted image user posted image user posted image ...

Danes verjetno res vpliva vreme na naše user posted image ...meni je bil prav tak težak dan...Prvič v user posted image , oziroma v tem zadnjem tromesečju.

Že prejle smo s ta malo prišle domov totalno utujene...kaj ne bomo če smo se napohajale skoraj do 20.ure...user posted image
Zdaj se držim,da mi gre spat kaj kmalu po 21.uri upam,da se mi bo držala takšnega ritma čez celo poletje...tudi potem ko bo user posted image ...

Najbolje je,da gremo spat...si nafilat baterije za nov dan...user posted image user posted image

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
16.6.2010 22:54:24   
cebelica_

ČEESTIIITKE mali bibi in cel kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image malemu Nejcu.

Nestrpno čakam novičke in držim pesti, da je vse v najlepšem redu!

Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?