Mishan
|
Dobro jutro vsem! Bina83: glede kilogramov. Sama sem trenutno nekje na +10, včeraj pri zdravniku sem imela 3 kg več kot mesec prej. Rediti sem se začela že kar kmalu, ker mi je tudi trebuh začel rasti že praktično od vsega začetka. Ne sestra, ne zdravnik nista komentirala moje teže. Sem pa tudi sama sicer suha, že leta imam cca 53 kg (+/- 2 kg) Jem veliko sladkarij (kot bi bila odvisna), jem večkrat zvečer (prej nisem). Če mi paše hamburger, si ga privoščim ...pač sem se odločila, da se ne mislim preveč sekirati. Sem pa tudi sama naredila cel doktorat iz tega - ker sem bila tudi sama presenečena nad to spremembo. Večinoma mi gre itak vse v trebuh - se mi zdi ogromen (čeprav mi je všeč ) - seveda pa se mi sedaj pozna malo tudi na stegnih, riti in obrazu (nekaj pač mora "nositi" to medicinko na trebuhu) Ker je bilo trenutno veliko mojih kolegic nosečih in po "razgovoru" z domačimi, sem prišla do naslednjega zaključka. Bolj suhe ženske se v nosečnosti bolj zredijo. Moja teta je suha in visoka kot prekla, pa se je med nosečnostjo zredila 30 kg. Moja sestrična se je zredila 25 kg (pa je sedaj 1 leto po porodu bolj suha kot kadarkoli prej - za moje pojme že presuha in to brez hujšanja in telovadbe). Moja suha sodelavkam športnica - čez 20 kg. Skratka...lahko bi naštevala v nedogled. Ne sekiraj se, ker to ni nič takega. Po porodu bo že bolje. Do takrat pa uživaj. Itak pa je tako - vse nosečnice smo res luštne. Včeraj sem imela redni pregled (btw, vse ok). In ko sem tam v Leonišču sedela in čakala na vrsto, je mimo prikoracalo precej trebuščkov. Mislim...kile gor, dol...vse smo kot ene račke. Hecne. In res...kile sploh ne igrajo nobene vloge Naslednji pregled imam 28.4. V ponedeljkek sem bila še na 3D pregledu v Dravljah pri Reševi. Res je bil lep pregled - ponovna morfologija s to razliko, da si res lahko zmišljuješ in zveš vse kar te zanima. je sicer z rokicami zakrivala obraz ampak občasno je le pustila, da si njeno visočanstvo lahko tudi ogledamo. Ima pa precej velika stopala (bi rekla da je to gensko ) pa drži se za nos (očitno v tej plodovnici ne zna pihati ven - kot njena mama v morju ). Drugače pa sem tudi jaz ZELO vremenska in imam kar nekaj težav zadnje dni Od tega, da 2 noči nisem popolnoma nič spala, do tega, da sem bila tudi sicer brez energije, trebuh mi je pritiskal na vse notranje organe in sem bila kot invalidna, včeraj me je pa cel dan trgalo v rami, da mi je bilo od bolečine že kar slabo. Tako da sočustvujem z vsemi, ki imate podobne probleme in držim pesti na hitro izboljšanje. Pa ugotovila sem, da imam počasi že res probleme z umivanjem stopal, obuvanjem, depiliranjem, obračanjem med spanjem in jutranjim vstajanjem - kjer se moram kot hrošček nekako zagugati in prekucniti. Si raje ne predstavljam kaj bo čez ene mesec?? Verjetno bom zbudila mojega zraven in ga prosila, če me lahko zjutraj na noge postavi. in potem upala, da se ne bom kje prekucnila Aja, gorenjke...telovadba v Lescah... http://klubsportainzdravja.si/1/ Je samo ob sredah ampak je kar intenzivno. Ko sem bila prvič sem mislila, da bomo bolj kot ne sedeli, pa nekaj počasi delali pa tko...nosečniško ležerno pač. Noo, pa smo eno uro skakale po stepu tako, da sem mislila, da me bo kap! Drugič je bilo že bolje. Ampak glede nato, da z nami skačejo tudi take, ki so teden dni pred rokom, že ne more biti tako slabo Tix...ti si na bolniški, ne? A te je kdaj že obiskala komisija? In a si imela kakšne probleme pri podaljšanju bolniške? Lep dan vsem,
|