|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
1.4.2010 12:25:02   
chihuahua
Heej!

Meni je pa že tri dni tooolllk slabo...ne vem zakaj zdaj, pa tolk sem bla važna na začetku ker mi ni blo niti 1x!

lp od mene in user posted image

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
1.4.2010 13:13:49   
anajrim
Candy 24 - upam da se čim prej spet srečamo na telovadbi, ne morem pa obljubit ker mi non stop sestaniki uletavajo in nen vem kdaj in kako! user posted image

Zvezdica - upam da se stvari nekajo, ampak pri meni se očitno ne bo, zdaj nosim nosečniški pas in je veliko bolje!!!

danes je prvi april ampak to ni prvoaprilska šala: Danes sem bila zjutraj na kavi v eleklercu in kaj se zgodi...naročimo sok in sladoled , pride kelnarca im me polije s sokom totalno da sem imela cele hlače totalno mokre.user posted image user posted image user posted image Skor me je kap, nakar pa se ful opravičuje, potem je pa prav prijetno presenetila ko mi je v škatli prinesla 5 koščkov torte...njam...mljask,user posted image komaj čakam večer ko jo s prijatelji pojemo... hehe mal sem vam lušte naredila, ker jih ve tudi non stop meni delate user posted image user posted image user posted image

no lep dan še naprej

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu chihuahua)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
1.4.2010 13:15:08   
DanijelaNeli
Takole...kosilce je mimo...po dolgem času,pohan telečji zrezek in okisan krompir na solati z ohrovtom...Najbolj kar mi paše v nosečnosti pa je domača goveja juhica...

Tiste,ki ste kofetarce..a še pijete kavo v nosečnosti?user posted image
Jaz sem se navadla na brezkofeinsko od Illy-ja in mi je superca....

Upam,da bo počutje čez dan Ok,...pol grem po ta malo v vrtec,pa na banko in malo v šoping.Morem it mojemu kupit darilo za rojstni dan,pa še njehovemu bratu,ki ga praznujeta danes,na 1.april.....Sem imela v mislih za mojega kakšne fancy hlače in srajco...+ene teniseke od Le coq sportif.A kaj ko nimajo takooo velikih cifer...49user posted image
Je mal težko zbirat darila,če si že toliko let skupaj,...

Sem vseeno zjutraj na tehtnico tukaj doma...in mi pokaže 67.Zdej nevem,...koliko se je zlagala?
Nisem šla samo 4+ gor v nosečnostiuser posted image  Nevem,...

(odgovor članu chihuahua)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
1.4.2010 13:20:12   
balem
Ja jst še kr kofetkam, mi začuda paše kava (sicer je spijem v enem tednu tok, ko prej v enem dnevu)user posted image
Joj punce, sm neki našla, pa morem delit z vami... Sicer ni nič v zvezi z našimi bejbiji, sam je pa prava paša za oči (pa verjetn tud za želodčke)... www.laganache.eu
Za recepte moreš pa mal pobrskat user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
1.4.2010 13:26:50   
anajrim
Kar se tiče kave pravijo da lahko v nosečnosti in ko dojiš spiješ eno na dan... tako nič ne škodi!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
1.4.2010 13:46:09   
tix
A ma katera namen pirhe delat. Jaz sem se odločila, da jih bom letos z naravnimi barvami in to prvič, tako, da iščem kašne ideje po internetu, upam, da mi kaj uspe user posted image

Sem našla, da se najbolj obnese rdeče vino in čebula. Ima katera kaj izkušenj?

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
1.4.2010 13:54:08   
balem
Za vino je baje najboljši teran, pa ščepec soli zraven, teh se bom lotla tud jst letos, s čebulo jih barva moja mami že skoz, pa ful lepo pride, baje se da še s špinačo in cel kup drugih zadev...

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
1.4.2010 14:01:19   
anajrim
Jaz jih bom barvala kar z normalnimi barvami, drugače pa je full dobra rešitev čebula pa če daš še kakšen cvet ali vejico v najloko na pirh pride full lepo...user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
1.4.2010 14:07:07   
kenya
Halo user posted image ,

Jaz imam pa danes športni dan. No, mal sem mogla po nakupih, da napolnim hladilnik, pa vmes še s prijateljico na eno kavo in je bilo dopoldan mimo. Drugače pa nestrpno čakam na novičke iz porodnišnice, ker če bo vse po sreči, bom danes spet postala teta user posted image   user posted image . Moja svakinja že veselo diha v porodni.

Tudi jaz veslo še kofetkam naprej. Je pa odvisno,včasih spijem espreso, včasih pa brezkofeinsko kavo. Ponavadi spijem eno zjutraj in eno popldan. Mi začuda v tokratni nosečnosti nič ne smrdi in mi ni slabo po njej, kot mi je bilo v prejšnji.

Tix, jaz sem do sedaj velikokrat barvala v naravnih barvah. Še najbolj so mi bila všeč jajca kuhana v teranu. Naliješ 1l terana v lonec, daš notri jajca in jih kuhaš ene 25-30 min. Potem pa jih pustiš v vinu kar čez noč, tako da ti naredijo lepe kristalčke in jih naslednje jutro pobereš ven. Meni so bili te najbolj všeč in vedno so ratal. Sem pa barvala še v žafranu, lahko tudi kurkuma (3 žlice zmešaš z 1l vode in 2 žlicama kisa),pa rdeči pesi, pa mislim da enkrat celo v šipinači. Vsem dodaš zraven kis in vse kuhaš okrog 30 min.  Ampak sem pa ugotovila, da moraš imeti bela jajca, da se lepo prime.
Letos bom imela pa kar klasične barve. Pa še tamali bosta ustvarjali zraven, tako da bo pestro.

Kar se pa kg tiče, pa res ne razumem zakaj vsa ene tolk sekirajo ginekologi. Je čisto tako, kot je napisala Mishan, na koncu smo vse kot ene račke user posted image   user posted image  . Jaz sem sedaj na +5, ampak po praznikih bom pa sigurno že na +7 user posted image   user posted image .

Zdej grem pa na hitrco nekaj pojest. Meni, ko sem sama doma se mi sploh ne da kaj veliko kuhat. Ponavadi kar kakšna solata pade ali pa testenine z zelenjavo.

Lep sončen dan še naprej.

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
1.4.2010 14:23:58   
Naomi1
Nicolina: Kje si ti kupovala vozek? To si mela pa res srečo, da si dobila tak kompletek. Najbrž nisi kupovala letos?
Danes sem preklicala pikapolonice od Jesenic, Ptuja, Kranj (povosod zelo prijazni) ter Ljubljano (malo manj prijazni.....majo zgleda fulllll gužvo). Dobila sem cel kup informacij. Zdaj majo znižan že jane matrix za 499 eur. Sam se ugotovila, da ima baje plastniča kolesa (teh ne maram). Košarica/lupinica v enem pa je zelo ozka. Prašala sem če se da kupiti samo športni del in košaro Capazo pro. Pa ravijo, da jih nimajo več na zalogi, drugače se jo je dalo kupituser posted image .
Pa skoraj sem že mislila, da mi bo ratal dobit idealno kombinacijo.

Informacija ene prodajalke.......da se znajo vozički z majem podražit, ker pridejo novi modeli ven in bodo zelooo dražji od teh starih. Očitno trgovci vidijo da bo bebic letos velikkooo.

KAVICA: vsak dan spijem en ali dva kapučinčka. mislem, da nima kaj škodvat. pa še kakšen piškotek notri namočimuser posted image  za slajši dan.

Tudi jaz sem imela včeraj pregled. Vse ok.....cukar ok, urin ok....okoli kilže zdravnica pravi da sem pridnauser posted image . Ne vem koliko časa mi bo še uspevalo.....
Naslednji pregled 28.4.......in to bo že/šele 28 teden.....joj gre počasiuser posted image

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
1.4.2010 14:53:08   
.tojeto.
No, pa sem iz pregleda. Vse OK user posted image , naš fantek pridno raste in je še vedno obrnjen na glavo, če bo po sreči bo tako tudi ostal.
Tudi moji kilogrami so podivjali - sem na + 10 user posted image . Mi pa nista ne ginekologinja in ne sestra nič rekli in sem potem kar sama ginekologinjo vprašala in njen odgovor je bil, da je to še vse OK, glede na to, da pred nosečnostjo nisem imela odvečnih kg.
Me je tako potolažila, da sem si takoj po prihodu domov privoščila obilno pojedino user posted image ...

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
1.4.2010 14:54:35   
.tojeto.
Za koledarček: naslednji pregled - 05.05.

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
1.4.2010 15:14:34   
Martinčka
DanijelaNeli te pa še tako dobro da si med nami madonca... če se slabo počutiš in se ti temni je najboljše da se malo usedeš in da imaš svež zrak in kakšen sadni gosti sok (jaz imam ponavadi od fructala smothie) pa gre na bolje ko dobiš malo cukra v sebe... ko je mene nazadnje skupaj vrglo v trgovini sem tako nardila, potem pa še na pol poti šla na bencinsko in še sladoled pomalicala:)user posted image

jaz pa bom danes kuhala pire krompir in zrezke v omaki za mojega, zame pa pire krompir in jabolčno čežano... komaj čakam da bo ura pet ker se mi prav lušta pirejauser posted image

prejle sem spet krč začutila ampak upam da je bil bolj za hecuser posted image ... zdaj nič več ne čutim krčev tako da vrjetno si je premislil ker sem trebušček lepo primla in mojmu čukecu razložila da pred julijem nima kaj ven hodituser posted image .. no mislim da je razumeluser posted image

jaz bom pirhe letos klasično barvala z barvami ter rožicami v najlonkah:) drugače sme vsako leto kaj ustvarjala in jih kr nekaj porisala ali jih oblepila s prtički ipd.. letos pa sem rekla da bo kr klasika in da bom drugo leto z otročekom spet bolj ustvarjalna... pa itak sem ugotovila da obiski vedno vzamejo najbolj preproste jajčke ker jim je lepših škoda pojest tako da so najlepše potem na koncu vedno ostaleuser posted image  ali pa so bile samo meni najlepšeuser posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
1.4.2010 16:28:37   
DanijelaNeli
Res se nisem glih vredu počutila... Komaj sem čakala,da pridem domov.Zdaj pa me edino nos martra in z učk tečejo solze... mi tamala nosi robčke.
user posted image  za vse preglede...

..kavč kliče...

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
1.4.2010 17:49:21   
Srčekgirll
Hojla!

Kako smo? Pr nas smo super. Včeraj sm bla na  UZ 3D in je vse ok in ful lepe slikce sm na CD dobila. Vemo kaj bo, sam ne bom tu pisala, k so vsake tolk "vohuni" tu gor . Drgač pa so mi po UZ zračunal PDP 25.6., sam je G reku naj se kr 1.7. držim.

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

Neposredna povezava do sporočila: 2815
1.4.2010 17:57:22   
rozinca33
Pozdravljene še od mene!
Se strinjam z dvema predhodnicama: preveč pišete - no ja, al pa js tako počasi berem user posted image me ni blo dva dni zraven, pa so tri nove strani nastale. user posted image
Tudi jaz sem danes bila na pregledu. Kg +10, pa štartala sem že s 75kg, pa ko sem vprašala, se nista ne sestra ne G nič čudili, sestra je rekla, da še enkrat en tolk user posted image pride. Povedala sem za otekanje nog (zastajanje vode) pa mi je G svetovala manj soli jest user posted image seveda v hrani.
Poslušali sva srčka, pa je šlo bol na knap, ker pikica tako leži, da ima srčka ravno pod mojo žilo. Ampak se ga je slišalo - glasno, hitro in močno - tak kot mora bit.user posted image user posted image user posted image
Ker sem Rh -, moram čez 3 tedne po injekcijo, takrat pa potem dobim datum za naslednji pregled, ki bo nekje proti koncu aprila - bomo spet meli UZ user posted image .
Vsem tistim, ki morate počivat - čeprav je težko, poskusite si naredit zalogo počitka za takrat, ko ne bo več možno (hranjenje user posted image na tri ure)
user posted image vsem, ki ste imele preglede.
Pa še glede kavice... prve tri mesece je še videt nisem mogla, zdej pa ne morem brez nje - prenizek pritisk.
Tudi meni se zdi, kot da mi trebuh otrdeva, ampak samo na enem mestu - in potem ugibam: je pikica potisnila ven glavico ali ritko user posted image
Pirhe pa pri nas barvamo s čebulnimi olupki, letos bomo pa dodali zraven še rdečo peso. Na jajčke pa vedno nardimo vzorčke s travniškimi rastlinami, ki jih navežemo v "štunf".
Mimogrede, a se boste fejst mastile z velikonočnimi dobrotami, al se boste pazle?
Uživajte v prihajajočih praznikih in naj vam minejo mirno.

Neposredna povezava do sporočila: 2816
1.4.2010 18:05:56   
buškolinka
Živjo nosečke!

Samo toliko da mal potarnam: danes sem imela prvi glukozni test in rezultat je nekoliko povišan (zgornja sprejemljiva meja=7,8, pri meni je bil rezultat 8,0), zato moram v sredo 7.4. na dodatni obremenitveni test user posted image - baje bom morala zjutraj na tešče spit še enkrat več glukoze kot danes (so mi rekli naj s seboj prinesem limonco, da bo lažje spiti) in potem bom visela v čakalnici kot pozabljen montlc in bom na vsako uro morala dajati kri - ŠTIRIKRAT user posted image - če bom zdržala, brez bruhanja, ker potem so izvidi neveljavni...

no, samo upam, da bodo rezultati OK, ker se mi res ne gre na dieto zdejle...

aja, pa za seznamček: naslednji pregled pri G 6.5.2010

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
1.4.2010 20:16:49   
Bina 83
Hojuser posted image !

Najprej hvala za vse vzpodbudne besede-res pomaga če nekomu mal potožiš, pa da veš, da se to ne dogaja sam teb, carice steuser posted image !

Zanima me, če veste v kakšnem položaju so vešiuser posted image ? Moj je nekako v sedečem, glavica je zgoraj tik pod prsmi, ritka mal desno od popka, nogice pa levo! Kako pa naj bi sploh bli obrnjeni v teh tednih? G mi je rekla da ima še dovolj časa da se obrne, kaj je pa normalno sem pa pozabila vprašatuser posted image !

Test glukoze: sestra mi je rekla naj nikakor ne pridem tešča na test, da moram prej zatrkovat! Men je to mal smešen, a je še katera mogla zjutri jest pa potem na test? user posted image

Pa še neki vam moram povedat, upam da vas ne bom prestrašila ampak moram delit z vami! Ena iz sosednje vasi je imela rok poroda nekje na sredini julija (čisto točnega datuma nevem). Prejšnji teden ponoči pa je začutila popadke in ko so jo pripeljali v porodnišnico je bila odprta že 7cm! Rodila je deklico s katero je vse ok, je izven življenske nevarnosti (seveda je v inkubatorju). Če bi bil pa deček se pa baje ne bi tako srečno končalo, ker se mal počasnejš razvijajo. Hvalabogu da se je tako rešilouser posted image user posted image user posted image !

Jutri pa petek! Jupi, upam na sončekuser posted image user posted image

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
1.4.2010 20:21:17   
mišu
Večer nosečke user posted image
Sem imela danes pregled in je vse ok, razen, da se morem pazit kil. V zadnjih 4 tednih sem se zredila za 4kguser posted image .... Pozno zvečer sva vedno jedla z dragim in to je to.... Kupila sva hišo in jo renovirava, pred 20 h nikoli ne prideva domov.... Bom se mogla res pazit, ker lahko nastopijo resne težave z pritiskom, cukrom.....

naslednji pregled 22.4.  - malo prej, ker je moj G odsoten

lepo bodite

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
1.4.2010 20:24:48   
mišu
bina 83 - jaz sem že imela test glukoze in ne smeš zajtrkovat pred testom, ker se ti že zarad tega zviša vrednost sladkorja. Potem nima smisla, da spiješ pocukrano vodo. Mene so kregali zarad tega, ker nisem prišla točno čez 1 uro nazaj, ampak 1 ura in 5min. Sem mogla naslednji dan vse ponovit..... Blek,.......

(odgovor članu mišu)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
1.4.2010 20:28:55   
balem
IZVIRNO SPOROČILO: Bina 83

Zanima me, če veste v kakšnem položaju so vešiuser posted image ? Moj je nekako v sedečem, glavica je zgoraj tik pod prsmi, ritka mal desno od popka, nogice pa levo! Kako pa naj bi sploh bli obrnjeni v teh tednih? G mi je rekla da ima še dovolj časa da se obrne, kaj je pa normalno sem pa pozabila vprašatuser posted image !

Naša tud sedi lep na ritki :)
Baje je še časa dovolj, je pa s tem tako kot z vsako nosečnostjo, vsak dojenček se po svoje obrača, čeprav naj bi se nekje do 7-8 meseca obrnili. Mi je pa g zadnjič povedala, ker sem jo spraševala kako je s tem, da se je pred kratkim celo zgodilo, da so imeli že plan nardit CR, ampak so ugotovili tik pred tem, da se je dojenček obrnil... Pa je bil potem normalen porod user posted image

Pa moja kolegica je pravla, da se je njena dojenčica v dveh tednih 2x obrnala (prvo z glavco navzol, pol spet z glavco gor, pol na koncu je blo pa vse ok)user posted image

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
1.4.2010 20:47:47   
anajrim
Dober večer!

alo da vas prozdravim, čakam obiske...lep večer:

Čestitke za uspešne preglede!!!

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
1.4.2010 20:50:13   
nagaja28
živjo

Bina83, tudi jaz sem v prvi nosečnosti delala tak test, da sem morala priti 1.5 ure po zajtrku. dala sem kri in nisem pila glukoze. če bi bilo pa to kritično, bi šla pa še na glukozo, pa mi na srečo ni bilo treba it. user posted image mogoče boš imela tak pregled sladkorja.

ja, to je res, da se otroci skoz obračajo. jaz sem imela 2 pregleda v enem tednu, pa je bil vedno obrnjen drugače.

moja znanka je tudi rodila v 24. tednu in sicer punčko, rok pa je imela julija. po treh dneh (takrat sem jo srečala v porodnišnici) je bilo s punčko še vse ok, tako, da upam, da je tako tudi ostalo.

kenya, upam, da ste že dobili vesele novice user posted image .

mi še ne vemo, kako bomo barvali pirhe, sem pa od vas dobila par navdihov user posted image .

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
1.4.2010 21:37:21   
Keri
Lep pozdrav vsem skupaj. Zadnje čase vas samo še berem. No pa dodam še jaz del svoje zgodbe. Kar zadeva test sladkorja je bil o.k. Kri - železo se mi je poslabšalo, tako da mi je predpisala še več Legofer sirupa. Naslednjo kontrolo imam že 22.04., vzrok bolečine ob hoji, ne glede na hitrost. Če se bo stanje poslabšalo me bo dala ali na krajši delovni čas ali kar v bolniški stalež. V MB je testiranej na streptokok cena 35€, če pa želiš še ostale preiskave pa nekoliko več. Meni bodo test naredili ob naslednjem pregledu. To bi bilo na kratko vse. Lepo nosečnost, ter čim manj težav vam želim.user posted image

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
1.4.2010 22:23:35   
Pikica5
Pozdravljene,

Bina 83 ravno sem brala tvoj post o kilogramih in o tem da ti G teži, jaz sem v prvi nosečnosti se zredila iz 62 kg na 90kg, sicer sem nosla dvojčka, ampak vse eno, jedla sem normalno, tako kot drugače, bil me je sam trebuh, kasneje tudi sicer sem dobla močna bedra, ampak finta je v tem, da ene bolj zaliva voda kot druge in mene je, saj sem še teden dni ne po porodu tehtala 64kg, jaz se na tvojem mestu ne bi preveč obremenjevala sploh če normalno ješ, se gibaš ... ker če si med tistimi, ko ti voda bolj zastaja nič ne moreš glede na svoje kg, mene je za vsako nadrila, ker sem na vsake 4 tedne prišla s 4-6 kg več od prejšnič. V tej nosečnosti pa sem se do prejšnega pregleda zredila (22t) za 3kg, zdaj pa bo verjetno kar slabše, ker se mi dozdeva da mi je zopet začela voda zaostajat v telesu.

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.