|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008 - 2.del
14.9.2010 13:56:21   
Čarli08
tulila in pol sem clo jst tu in tam, čeprav ponavad tega res ne počnem

Jaz se moram včasih zelo zadrževat, mi je pa tudi že počilo. Včasih enostavno znoriš.

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
14.9.2010 13:57:32   
Čarli08
seveda se še moram posvetovat z vzgojiteljicami v vrtcuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Velika verjetnost, da ti bodo povedale, da je v vrtcu pridna

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
14.9.2010 14:13:21   
KAHLO
Čarli, misliš da rečejo to vzgojiteljice iz navade, al so v vrtcu res pridni doba pa se jim odpičiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tud, jaz sem včeraj skoraj potočila solze, od vsega tega besa, jeze, presenečenja, šoka, razočaranja (vse to se je v meni odvijalo) ko je včeraj vzganjala take neumnosti.........in vsa ta čustva sem držala v sebi, da ne bi pred malo eksplodirala........................če bi mi takrat nešče rekel pozor na štart zdaj......bi bla še hitrejša od joliiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
14.9.2010 15:23:58   
Čarli08
Kahlo, pri nas je tako, da je bil v vrtcu bolj priden - je pa zdaj že bistveno bolje, kot je bilo recimo par mesecev nazaj. 

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
14.9.2010 20:00:01   
*bubi*
leda, se pošteno zavedam, da lahko ima takšno obnašanje tudi ozadje. To so še drugi problemi, s katerimi se borim user posted image  

Eh.... sem si zadala, da se do konca septembra vpeljemo v službo, vrtec, popoldanske aktivnosti in podobno, pa bo potem boljše.

Ja, oba sem vpisala na gimnastiko, bubija v "gimnastični vrtec", bubiko pa v "telovadimo s starši". Zaenkrat fajn zadeva, predvsem bubi je navdušen, tako da user posted image  Upam, da bo kako odvečno energijo tam pustil.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
14.9.2010 23:33:53   
Lara Croft
pol pa mi je čist prekipelo, pograbim malo in za kazen grema domov, doma se nekaj še prereka, vrže barvice po tleh, spet jaz bla bla, vzamem barvice in jih spravim visoko na omaro, pol prišiba in me ze eno (palco od golfa....igrača), vžge po nogi...

Veš kak stres morjo doživljat ta mala bitjeca.... Kr naenkrat vse novo, drugačen ritem, face, hrana... itd...

Nestoj jemat zavrnitev in klofut osebno.... Ronja se samo drugače ne zna izrazit, pokazat svojih občutkov, nezadovoljstva....
Nestoj odreagirat preveč burno, ker ne boš naredila prow nič... samo še poslabšala boš situacijo,...

Tudi Lara je na momente agresivna, od kar je menjala vrtec.... in veliko več rabi mojo bližino, toplino, ljubezen... najmajn kar rabi je, da nekaj vzkipim in jo kaznujem... absolutno ji ne pustim,da me tolče, ropota ali razbiva tle.... ji mirno povem, da jo bom dala na tla, če ne bo nehala ali vzela igračo..  ji povem, da ni prav, kar dela in da če ne bo nehala, da ji bom vzela....

Mi2, ko je slabe volje, sva lepo doma, se cartava in pojeva, ji šepetam... Mal se probam postavit v njeno kožo, no...

Pomisli, kakšna bi ti prišla domov, da se ene par ur okoli tebe samo derejo... ali da se celo tudi sama cel dan prepiraš..... user posted image

didnnn.. kudnnn.... go... duju...

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
14.9.2010 23:35:59   
Lara Croft
Čarli, misliš da rečejo to vzgojiteljice iz navade, al so v vrtcu res pridni doba pa se jim odpičiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Doma ima občutek, da bi ga pa kdo morda razumel, če se potoži...

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
14.9.2010 23:38:41   
Lara Croft
da bo iz takega malega angelčka takuser posted image zrasel

Kaj še bo, če je ne boš probala slišat, kaj ti pravi.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
14.9.2010 23:40:51   
Lara Croft
da tega ne dela zato, da mene jezi, ampak ker jo očitno nekaj muči, česar ne zna ne predelat, ne artikulirat. pa se potem obnaša kot najbolj podivjana pubertetnica.

user posted image

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
15.9.2010 8:30:53   
KAHLO
Dobro jutrouser posted image

Lara.....jaz se s tabo popolnoma strinjam, in tudi pred vstopom v vrtec sva se podrobno seznanila, kakšne so lahko reakcije, prav tako da moreva bit razumevajoča in ji nudit še več ljubeznič in časa kot ji ga že posvečava.....ampak v ponedeljek je pa prešlo vse svoje mnenje, tudi moje prijazno in mirno prigovarjanje, iskanje alternativ....ni pomagalo, in če ona nekoga prebuta, oz. ga lopne in ji jaz razlagam (v mirnem tonu, da to ni lepo, da se ta punčka oz. oseba pri tem ne počuti dobro, da se ne pretepa, ker tudi njej ne bi bilo všeč in bla bla bla.....) ona pa meni o oblakih in ptičkih, .........in pol še vajo neštetkorat ponovi.....pa ne poznam pardona.....jaz mislim da če se midvi pogovorima kar je nardila narobe in kaj je s  tem nardila prizadeti osebi......sledi kazen....jaz se v nedogled z trmasto dvoletnico ne bom pregovarjala, pr nas sledi kazen in to je hlajenje v sobi, ali pa odvzem ljubega ji predmeta......neka meja ji mora bit postavljena in njej tudi bit jasna.....in težavo kot je pretepanje, oz. neprimerno vedenje si žeilm da se reši takoj na mestu, da ve, kaj je narobe, tud v vrtcu pričakujem, da jo bo vzgojiteljica takoj na to opozorila, in ji razložila, kakšne posledice bo nosila.........en, dan si je prst porinla v usta in bruhala......kar prej ni nikoli počela, in to samo zato ker je protestirala......sem ji lepo razložila, da tega naj nikoli več ne počne, in ji tudi razložila zakaj ne in kakšne so posledice, in se do danes tudi ni ponovilo ( so me takoj opozorili, da ji ne smemo pustit, da bo z bruhanjem dosegala svojo voljo......ker se lahko res hudo konča).....zdaj že točno vem, kdaj joka od bolečine, žalosti, strahu in kdaj  izsiljuje..........
Skratka......nisem pričakovala da bo moja punčka takega vzkipljivega temperamenta........tud včeraj ko sva šli v trgovino, si je zaželela sok, vzamem sok, mi reče da bo ga ona na blagajno nesla prav, pol je ga hotla prej pit, sem rekla da ne da bova počakali da teti plačava, in je začela spet mahedrarit in ipiko furat, sem ji v mirnem tonu rekla da naj neha s tem mahanjem in kričanjem, če ne ji ne kupim soka, pa mi na zaj zakriči PA BOŠ..... sem ji rekla prvo da se z mano ne bo tako pogovarjala ....mala je še naprej opletala, pol sem pa ji sok vzela, ji pokazala da sem ga dala na polico, zato ker se tako grdo obnaša........in sva lepo šli, sicer je še do bloka kričala, za sok, sem ji rekla da če je žedna ima tukaj vodo......da soka pa ne bo, zaradi njenega obnašanja....in pol je bil pa mir!!!
jaz nevem, midva sva se odločila za takšno pot vzgoje..........in pri tem bova tudi vztrajala.....

Najine bližine in ljubezni pa ji definitivno ne primankuje, ker smo skupaj ves prosti čas in je tudi posvečen njej in njenim aktivnostim. Res pa je da se zdaj več pogovarjamo o vrtcu, o tem kako pomembno je da morava midva v službo.

Drgače smo pa mi tudi včeraj vpisali v telovadbo s starši, je blo supeeeeeer, mala je se full razživela, igrali smo se igrico z živalmi, pa igrico kuhajmo čokolino, pa prevozna sredstva (tukaj smo se tud starši našvicaliuser posted image user posted image user posted image user posted image ), pol pa so postavli en velik poligon, kjer ni mankalo trampolina, gredi, kup blazin.....mislim super, mene so navdušili, ronjo pa tud......še cel večer je govorila kako je skakala, in da bo alenki (vzgojiteljici v vrtcu) povedala, kako je blo na telovadbiuser posted image user posted image user posted image user posted image Sicer smo bli včeraj vsi skupaj na telovadbi, od zdaj naprej pa se je ati odločil da bo to njuno urica druženja.....tako da sem dobila uro in pol prosto na tedenuser posted image user posted image user posted image ....hmmmmmm....kaj naj počnemuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
15.9.2010 9:26:24   
Čarli08
......neka meja ji mora bit postavljena in njej tudi bit jasna.....

Tudi jaz tako mislim.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
15.9.2010 9:30:59   
Čarli08
Sej bo, Kahlo - če boš vztrajna in ji vsakič povedala kaj se sme in kaj ne sme, bo to izzvenelo.

Tako, zdaj greva pa z mojo malo damico kofetkat. Oz. jaz bom kofetkala, ona pa čajčkala.

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
15.9.2010 9:58:25   
KAHLO
Čarli ....user posted image seveda da bouser posted image user posted image user posted image , sam nisem mogla tega v sebi držat, k me itak muči.....doma nočem pokazat, da sem zaskrbljena, razen mojemu dragemu.....pa sem se na RR izkašljalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nočem zdaj neke debate na to temo zagnat......to je bil samo moj en velik IZDIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHuser posted image user posted image user posted image user posted image
Sicer pa sem se že avgusta pripravila na to, da bo letošnji september pri nas praf fino čustveno pisano obarvan........Oktober bo pa utečenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo se imejta....................še posebaj zato ker glede na napovedi misli bit to zaden sončen dan v tem tednuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4038
15.9.2010 10:34:56   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO
tud včeraj ko sva šli v trgovino, si je zaželela sok, vzamem sok, mi reče da bo ga ona na blagajno nesla prav, pol je ga hotla prej pit, sem rekla da ne da bova počakali da teti plačava, in je začela spet mahedrarit in ipiko furat, sem ji v mirnem tonu rekla da naj neha s tem mahanjem in kričanjem, če ne ji ne kupim soka, pa mi na zaj zakriči PA BOŠ.....

znano, znano.....ampak jaz poskušam take stvari čist bolj na izy jemat...sploh ne debatiram z njo, ko ipiko zažene.....naj se zdere, zjoče, se bo že umira....ker se mi zdi, če ji v "tistem"stanju posvečam pozornost, je še slabše.....Vćasih jo v trenutku ipike pocartam, da se umiri. user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
15.9.2010 11:56:22   
leda
Veš kak stres morjo doživljat ta mala bitjeca.... Kr naenkrat vse novo, drugačen ritem, face, hrana... itd...

Nestoj jemat zavrnitev in klofut osebno.... Ronja se samo drugače ne zna izrazit, pokazat svojih občutkov, nezadovoljstva....
Nestoj odreagirat preveč burno, ker ne boš naredila prow nič... samo še poslabšala boš situacijo,...

Tudi Lara je na momente agresivna, od kar je menjala vrtec.... in veliko več rabi mojo bližino, toplino, ljubezen... najmajn kar rabi je, da nekaj vzkipim in jo kaznujem... absolutno ji ne pustim,da me tolče, ropota ali razbiva tle.... ji mirno povem, da jo bom dala na tla, če ne bo nehala ali vzela igračo.. ji povem, da ni prav, kar dela in da če ne bo nehala, da ji bom vzela....

Mi2, ko je slabe volje, sva lepo doma, se cartava in pojeva, ji šepetam... Mal se probam postavit v njeno kožo, no...

Pomisli, kakšna bi ti prišla domov, da se ene par ur okoli tebe samo derejo... ali da se celo tudi sama cel dan prepiraš....

tukile sem morala pa kar vse skopirat in ti čestitat. super si napisala lara in bi (z razliko stila user posted image ) napisala sama lahko prov vse enako.

jasno pa, meje je treba met in jih dosledno uveljavljat, ampak se mi ni zdelo, da je o tem debata.

Neposredna povezava do sporočila: 4040
15.9.2010 11:57:40   
leda
nočem zdaj neke debate na to temo zagnat.....

ma bravo fridica. končno ena debata, ne pa sam osiromašen diskurz forumske generacije user posted image

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
15.9.2010 14:13:45   
Lara Croft
in pol je bil pa mir!!!
jaz nevem, midva sva se odločila za takšno pot vzgoje..........in pri tem bova tudi vztrajala.....

Itak...vsak po svoje user posted image

Sej jst se tut ne prerekam z Laro... če vidim, da me ne posluša utihnem in povem malček kasneje...

Pri takih situacijah, kot je bla ta s sokom pa Laro pustim, da se dere, jo dam sedet v nakupovalni voz, sok plačam in ji ga dam, ko se umiri - Ji tut povem... dobiš takoj, ko se umiriš... 

Pač, vsak po svoje... vsak dela tko, kot misli, da je najboljše..user posted image

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
15.9.2010 19:22:54   
leda
Pač, vsak po svoje... vsak dela tko, kot misli, da je najboljše.

točno tako. vsak dela najbolje kar zmore. meni se zdi, da so taki pogovori koristni, ker ti lahko odprejo drugačen pogled na stvari. in to, da ne mislimo vse enako, je itak osvežujoče. tko da le pogumno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4043
15.9.2010 19:37:15   
Čarli08
Sem glih hotela Lari pritrdit zadnjo misel, pa me je leda prehitela.

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
15.9.2010 20:08:15   
Čarli08
Naš je pa danes po šipi razbija, da jo je kar zvijalo. In sem tudi zakričala kot nora, od panike, da se ne bo razbila ... no, tud mene ni kaj prida poslušal, ko sem mu razlagala, kako nevarno je ... ta steklena vrata pri mojih doma ga non stop žulijo ...

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
15.9.2010 20:27:56   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: Čarli08

......neka meja ji mora bit postavljena in njej tudi bit jasna.....

Tudi jaz tako mislim.

Jaz tudi. user posted image

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4046
15.9.2010 20:31:25   
Čarli08
Pa saj se kar strinjamo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4047
15.9.2010 20:59:32   
KAHLO
no evouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa z novo debato na danuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
DB0F2A60-CDB1-0114-8BA9-E228B137607F1.02.28

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
15.9.2010 21:23:24   
Olivija*
kaaaj, a vse to nas še čaka!?!?

tretji dan uvajanja v vrtec za nami, do zdaj super, danes že prvič prespala tam... da bi le ostalo tako!

malim snočkom želim prijetno počutje v vrtcu, mamicam pa veliko potrpljenja popoldne user posted image

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
15.9.2010 21:24:26   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Čarli08

Naš je pa danes po šipi razbija, da jo je kar zvijalo. In sem tudi zakričala kot nora, od panike, da se ne bo razbila ... no, tud mene ni kaj prida poslušal, ko sem mu razlagala, kako nevarno je ... ta steklena vrata pri mojih doma ga non stop žulijo ...

Ja, on še nikoli ni videl, kako se šipa razbije in kakšne so posledice. To kar mu govoriš je za njega znanstvena fantastika user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.