KAHLO
|
Dobro jutro Lara.....jaz se s tabo popolnoma strinjam, in tudi pred vstopom v vrtec sva se podrobno seznanila, kakšne so lahko reakcije, prav tako da moreva bit razumevajoča in ji nudit še več ljubeznič in časa kot ji ga že posvečava.....ampak v ponedeljek je pa prešlo vse svoje mnenje, tudi moje prijazno in mirno prigovarjanje, iskanje alternativ....ni pomagalo, in če ona nekoga prebuta, oz. ga lopne in ji jaz razlagam (v mirnem tonu, da to ni lepo, da se ta punčka oz. oseba pri tem ne počuti dobro, da se ne pretepa, ker tudi njej ne bi bilo všeč in bla bla bla.....) ona pa meni o oblakih in ptičkih, .........in pol še vajo neštetkorat ponovi.....pa ne poznam pardona.....jaz mislim da če se midvi pogovorima kar je nardila narobe in kaj je s tem nardila prizadeti osebi......sledi kazen....jaz se v nedogled z trmasto dvoletnico ne bom pregovarjala, pr nas sledi kazen in to je hlajenje v sobi, ali pa odvzem ljubega ji predmeta......neka meja ji mora bit postavljena in njej tudi bit jasna.....in težavo kot je pretepanje, oz. neprimerno vedenje si žeilm da se reši takoj na mestu, da ve, kaj je narobe, tud v vrtcu pričakujem, da jo bo vzgojiteljica takoj na to opozorila, in ji razložila, kakšne posledice bo nosila.........en, dan si je prst porinla v usta in bruhala......kar prej ni nikoli počela, in to samo zato ker je protestirala......sem ji lepo razložila, da tega naj nikoli več ne počne, in ji tudi razložila zakaj ne in kakšne so posledice, in se do danes tudi ni ponovilo ( so me takoj opozorili, da ji ne smemo pustit, da bo z bruhanjem dosegala svojo voljo......ker se lahko res hudo konča).....zdaj že točno vem, kdaj joka od bolečine, žalosti, strahu in kdaj izsiljuje.......... Skratka......nisem pričakovala da bo moja punčka takega vzkipljivega temperamenta........tud včeraj ko sva šli v trgovino, si je zaželela sok, vzamem sok, mi reče da bo ga ona na blagajno nesla prav, pol je ga hotla prej pit, sem rekla da ne da bova počakali da teti plačava, in je začela spet mahedrarit in ipiko furat, sem ji v mirnem tonu rekla da naj neha s tem mahanjem in kričanjem, če ne ji ne kupim soka, pa mi na zaj zakriči PA BOŠ..... sem ji rekla prvo da se z mano ne bo tako pogovarjala ....mala je še naprej opletala, pol sem pa ji sok vzela, ji pokazala da sem ga dala na polico, zato ker se tako grdo obnaša........in sva lepo šli, sicer je še do bloka kričala, za sok, sem ji rekla da če je žedna ima tukaj vodo......da soka pa ne bo, zaradi njenega obnašanja....in pol je bil pa mir!!! jaz nevem, midva sva se odločila za takšno pot vzgoje..........in pri tem bova tudi vztrajala..... Najine bližine in ljubezni pa ji definitivno ne primankuje, ker smo skupaj ves prosti čas in je tudi posvečen njej in njenim aktivnostim. Res pa je da se zdaj več pogovarjamo o vrtcu, o tem kako pomembno je da morava midva v službo. Drgače smo pa mi tudi včeraj vpisali v telovadbo s starši, je blo supeeeeeer, mala je se full razživela, igrali smo se igrico z živalmi, pa igrico kuhajmo čokolino, pa prevozna sredstva (tukaj smo se tud starši našvicali ), pol pa so postavli en velik poligon, kjer ni mankalo trampolina, gredi, kup blazin.....mislim super, mene so navdušili, ronjo pa tud......še cel večer je govorila kako je skakala, in da bo alenki (vzgojiteljici v vrtcu) povedala, kako je blo na telovadbi Sicer smo bli včeraj vsi skupaj na telovadbi, od zdaj naprej pa se je ati odločil da bo to njuno urica druženja.....tako da sem dobila uro in pol prosto na teden ....hmmmmmm....kaj naj počnem
|