|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
27.10.2009 13:13:51   
Fleka
Midva imava štiri(punco in tri fante).Hiška je zaenkrat še dovolj velika,lačni nismo,oblečeni smo solidno,.......stroški kar veliki(dva sta že šoloobvezna),a kar speljemo skozi mesec,....user posted image Pri četrtem je bil največji strošek avto(kupit smo mogli enoprostorca)user posted image

_____________________________

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 9:03:02   
Teya D.
Fleka user posted image  bravo da zmoreš štiri! Mora bit kar napet vsakdan.

Me zanima kako se znajdete glede imenuser posted image , glede na to, da so otroci živahni in tako, da se kdaj skregajo, stepejo. Zamenjate kdaj imena od katerega?user posted image   Meni se to včasih zgodi, ko se nam kam mudi pa se kregata za igračo pa imam samo dveuser posted image .

(odgovor članu Fleka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 9:24:01   
Fleka
Imena mi niso problem.Malce se mi zatakne,ko maram kje povedati rojstne podatke od kakšnega otroka(npr.pri zdravniku),.......malce pomislim pa je.user posted image
Napet vsakdan?Med tednom imamo kar pestro-sploh popoldan(plesne,verouk,skavti,..)Ta teden počitnic mi je kar fajn,da ura ni moj gospodar.user posted image

< Sporočilo je popravil Fleka -- 28.10.2009 9:28:08 >


_____________________________

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 10:22:12   
Teya D.
Potem pa ste kar pridni pri vas.
Počitnice so dobre za oddih, tudi za starše kot za otroke user posted image .

Ne vem, jaz imam vedno večjo željo po še enem sončku. In ko odtehtam minuse in pluse, želja mogoče malo zaradi straha in kakšnega minusa preveč ponike in se pojavi čez čas, še večja in močnejša.

Mislim, da bi bil primeren čas, saj čutim, da moje zdravstveno stanje ni najboljše in vprašanje kaj bo pozneje, če bomo lahko imeli in imam občutek, da mi bo nekako žal, če nbi mogli imet.

Bomo videli kaj bo rekel ginekolog.

(odgovor članu Fleka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 10:23:30   
kjava
Teja, čim manj razmišljaj. Skoči v vodo, pa boš že splavala user posted image

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 10:35:11   
Teya D.
Kjava mislim, da bi bilo to nekako še najboljše.
Saj pri drugi nismo toliko razmišljali kako in kaj, saj ni bila načrtovana. Sprejeli smo da je na poti in konec. In nam ni nič žal in tudi slabo nam ne gre.

Je pa problem, če res skočim v vodo in potem ne splavamuser posted image !

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 10:41:00   
kjava
Evo, že spet razmišljaš! user posted image

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 11:10:15   
Teya D.
user posted image user posted image user posted image  nimam stikala za 'off' user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 11:15:17   
Naty*Taja

TUdi mi imamo tri sončke z dokaj malo razliko - starejši je 4,5 let, srednja 3,3 mali pa 4m. Imamo se super. Finančno čist lepo zlaufa, ker razen plenic za malega ne rabim nič večjadva sta v vrtcu in eden zastonj..., avto imamo že od druge večji in čisto lepo spakamo vse not, organizacija je pa tako, da pri treh veliko manj kompliciraš in je veliko lažje, kot samo pri enem. Edino, kar meni res najeda živčke so cote!! Tega hudiča se pa ne znebiš niti za en dan! Sem že razmišljala o cotah za enkratno uporabo user posted image .
Z atijem si z dobro organizacijo tudi privoščiva sprostitev - sicer vsak zase, pa je ravno tako dobro. Skupaj bova pa uživala, ko bodo mali postali uporniki in se bodo začeli zapirat v svoje sobe...tam pri kakih 14, 15 letih...Veliko jih potem noče več na obiske sorodnikov pa to...user posted image
Aja pa bili so vsi trije spočeti načrtno v nenačrtovanem času...user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

to je pa tudi meni tako mimouser posted image mislim ... Tako mi je hecno: ko si z nekom že dlje časa v vezi, pa mogoče malce starejši, nenehno najedajo, kdaj bo kakšen otrok; pride prvi in vsi navalijo, da zdaj pa mora biti še eden (nasprotnega spola, kakopak, ker če ni parček, je itak nekaj narobe) in potem se rodi drugi (če imaš srečo, imaš zdaj res parčekuser posted image ) in so vsi zadovoljni in oh in ah, kako je zdaj to fino ... perfektna familija, vse po planu, vse po jus-u ... in potem šok - a še enega boste imeli, a kar še enega, ... a je bil načrtovan ... joj, sta pogumna (zakaj žeuser posted image ). Aja, zato, ker imamo jajca prestopiti zaplankanost ljudske modrosti in oh, groza ,,, imamo jajca podreti tako prefekcijo 4-članske družineuser posted image

Ja, folk je prav smešen, če nekaj izstopa iz ustaljenih okvirjev in normuser posted image




Kako se strinjam s tabo... pa vse besede kr v prazno!!

Moderno? Marsikaj je moderno jaz pa sem upornik proti takim strašnim mdernim stvarem ki zadanejo ogromno folka, ki slepo sledi...in ne nimam zato treh! user posted image Imam jih zato, ker me izpopolnjujejo.

Crkljanje - ja, tudi jaz sem mnenja, da je tretji za tisto pravo crkljanje. Ninočka - jaz to gledam tako - valda so vsi trije za crkljanje, sam pri prvem misliš, kako bo to samo crkljanje...potem se pa izkaže, da je tistega bolj malo ,ko pridejo krči pa jok, ki ga še ne razumeš, pa  ko ne veš kako je točno prav pa te z vsemi info nafilajo...pri drugem je že malo bolje, pri tretjem pa vse teče čisto brez vsakih strahov, brezveznih obremenjevanj, vprašanj...je tako fajn sproščeno materinstvo...no zaradi tega je zame pri tretjem popolni užitek imet dojenčka. (prej je bilo pa včasih ta popolnost okrnjena z vsem prej naštetim)
Pa naša tavečjadva tudi malega non stop crkljata, se stiskata k njemu, ga lubčkata...E Skuštrana, naši so mali pa ga radi crkljajo, pa čisto sta ponosna, če ga držita v naročju, pa zjutraj prilezeta v spalnico in se vsak s svoje strani spravita k malemu in ga lubčkata pa objemata...ja, prava mala carta je!

Mnenja drugih - dol mi visi, kaj si mislijo! Itak sva se midva sama odločla in prevzela vso odgovornost za njih! Tako finančno in materialno, kot čustveno.

E Teja*D- čestitke za dobro izpeljano zadevo s šolo... tudi sama sem opravila 11 izpitov in diplomo z dvema (med nosečnostma in potem z bebicama) Sedaj s tremi pa še strokovni izpit, ki tudi ni mala malca, pa še dosti drugega...mene otročki pri tem ne ovirajo, ker imam voljo in seveda tudi ogromno pomoči partnerja pa tudi tašče!

Če bi se nam ponesrečlo bi tudi četrtega rodila ....user posted image


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
28.10.2009 12:06:48   
Teya D.
Torej, Naty-Taja, še en dokaz, da gre s tremi otročki in da ni tako hudo, kot se mogoče zdi na začetku.
user posted image  zate, ker ti to uspeva in tudi zato, ker si dokaz, da se da marsikaj naredit, če je le volja in želja ( v mislih imam šolo ). Kar se tiče oblačil... sem mislila, da imamo samo pri nas problem, kar se tega tičeuser posted image , sicer ni tako hudo ampak zdaj ko sta bili tamali bolani in je bilo tudi kakšno noč bruhanje, moram rečt, da se je kopalnica oz. košara v njej kar konretno napolnila. Pranje še gre, je pa sušenje že pravi izzivuser posted image .

Kar se mnenj drugih tiče pa ugotavljam, da sem mogoče oseba, ki si določene stvari preveč jemlje k srcu in se z njimi obremenjuje. Rada bi vsem pomagala ampak sem se morala sprijaznit, da žal nisem dobra vila ,da bi lahko mignila s palčko in bi tako bilo ok. So pa ljudje na svetu, ki se bodo v druge vtikali, jih opravljali, skušali popravljat itn., tega pa pač nihče ne more spremenit. Takšnih ljudi nekako nimam najraje ( verjetno nisem edina ) in dam tudi jasno vedet, da če komu kaj ni všeč, je to čisto in zgolj samo njihov problem.

Mi smo se carkljali, čeprav se mi zdi da je taprva malo že ven iz tega in res redko pride, da rabi malo tolažbe, medtem ko tamala misli da je kraljična in bi jo morali nosit in carkljat cel dan.user posted image


(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
29.10.2009 22:22:05   
taškica
Naj se še sama pofončkam na tej temi. Tudi nas je življenje kar presenetilo.....Imam fanta stara 6 in 7,5 let, pa smo letos dobili v tretje dvojčke. Pa so krasni, za požret. Nikoli si nisem mislila, da bom mama 4 fantolinom, eto pa sem. Pa se imamo supersko. Se pa strinjam , tole s pranjem perila je norišnica. Vsak dan 2 stroja. Mož se že pritožuje od kod takšen račun za vodoooo....user posted image

Glede izjav...vse mogoče se že dobila na pladnju. Da ne govorim o ženskah mamicah iz šole npr. ko povem, da imam 4, madona kot da se nimajo kaj pametnega več z mano pogovarjatuser posted image . Se mi zdi tako smešnouser posted image . In napogosteje slišim: Kako pa zmorete? Ja zaboga, kako le...pač tečemo maraton, nimaš kaj.

_____________________________

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
30.10.2009 0:37:10   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja


Crkljanje - ja, tudi jaz sem mnenja, da je tretji za tisto pravo crkljanje. Ninočka - jaz to gledam tako - valda so vsi trije za crkljanje, sam pri prvem misliš, kako bo to samo crkljanje...potem se pa izkaže, da je tistega bolj malo ,ko pridejo krči pa jok, ki ga še ne razumeš, pa  ko ne veš kako je točno prav pa te z vsemi info nafilajo...pri drugem je že malo bolje, pri tretjem pa vse teče čisto brez vsakih strahov, brezveznih obremenjevanj, vprašanj...je tako fajn sproščeno materinstvo...no zaradi tega je zame pri tretjem popolni užitek imet dojenčka. (prej je bilo pa včasih ta popolnost okrnjena z vsem prej naštetim)
Pa naša tavečjadva tudi malega non stop crkljata, se stiskata k njemu, ga lubčkata...E Skuštrana, naši so mali pa ga radi crkljajo, pa čisto sta ponosna, če ga držita v naročju, pa zjutraj prilezeta v spalnico in se vsak s svoje strani spravita k malemu in ga lubčkata pa objemata...ja, prava mala carta je!





Točno to so tudi moje besede: tretji je čisti užitek, in to prav zaradi tega, kar si napisala: pri prvem se učiš, pri drugem popravljaš, pri tretjem pa samo še uživaš user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
30.10.2009 6:41:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko



pri prvem se učiš, pri drugem popravljaš, pri tretjem pa samo še uživaš user posted image



eto!user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 30.10.2009 6:42:45 >

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
30.10.2009 7:34:46   
Meggi
Tako sta zagrete, da ne vem, če nas ne boste prepričale, nas že starine, ki meljemo, razmišljamo in zadaj nam ura tiktaka,... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
30.10.2009 9:22:13   
Teya D.
Meggi še te niso prepričale...user posted image mene so že zdavnajuser posted image .
Koliko informacij sem imela kako je cela štala, ko jih je več v družini, vidim, da ni tako hudo. Da se vse da če se le hoče ampak za vse je potreben čas. Nekatere stvari se mogoče pošlihtajo komaj ko so otroci večji in toliko stari, da lahko že kaj pomagajo, si kaj dajo dopovedat itn. . ( sem pa jaz že pri drugi mislila le kako bom zmogla, zdaj bi imela pa še tretjega sončkauser posted image , potem ko sem že po prvem porodu rekla, zdaj pa je dostiuser posted image )

Naši dve tamali sta od nekod prinesle idejo po še enem bratcu/sestrici ( doma sem imela jaz to v mislih in z mojim sva se o tem pogovarjala, ko sta že spali, tako da od doma bolj težko, da bi kaj slišale ). Verjetno sta slišale kakšen pogovor kje v vrtcu, vsake toliko časa pa slišimo tudi doma : ,Mami engra bratca/sestlco seeee'user posted image  , tamlajša pa hitro doda jaaaaa jaaaaa ja ja jaaaa user posted image user posted image user posted image .

taščica verjamem, da je predstava tvojih 5moskih.com zanimiva in poučljiva user posted image . Kaj pa si naredila, ko si zvedela, da pričakujeta dvojčka? Kaj je naredil partner?  ( glede reakcije kakšna je bila, aaaaaaaaaa dva imamo štalaaaa aaaaaaa user posted image user posted image ..nekaj takega al bolj mirno? ) Kaj pa vseeno na to porečejo babice in dedki, ko imajo zdaj toliko vnukov? Jaz namreč obožujem december in praznike, ker to mora bit fantastično, ko odpirate darila ali posedate skupaj, se kaj igrate in tako... Sem pa nedavno tudi sama vprašala eno gospo v vrtcu, ki ima štiri pajdašeuser posted image , kako zmorejo? Je rekla čisto preprosto, urnik imamo, pravila, glavno pa je da smo srečni. SEm rekla samo kapo doluser posted image .

Tako da punce, kar razpišite se, kak nasvet še dodajte, ki ste ga spoznale same in bi bil, dober za  mamice, ki že pričakujejo ali še bodo pričakovaleuser posted image tretjega,četrtega .... člana!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
30.10.2009 9:57:49   
princeska29
mi pričakujemo tretjega v januarju in kaj bo pa bo!seveda je skrbi in razmišljanja kaj in kako bo a jaz sem rekla tako če je za dva prostor bo pa še za tretjega bomo že kako zvozli čeprav bo res mala prostorska stiska a drugo leto če bo vse posreči se bo delalo zgornje nadstropje in bo takoj več prostora!

_____________________________

AMADEJ 26.11.2001 2750g-48cm
STASA 17.01.2008 3850g-53cm
ALEX 17.12.2009 3700g-53cm

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
30.10.2009 10:10:40   
skuštrana
Teya, uh, imena pa še jaz mešamuser posted image Pa rojstni datumi, nisem ravno tip za številkeuser posted image Moj mož je pred cca mesecem dni rekel cariniku, da je Liza stara 5, Arsen 2 in pol, Oton pa 2meseca (4,še ne2 in 3,5mesecev)user posted image user posted image

Naty, ja  itak, naša 2 bi ga tudi kar naprej nosila, pa Liza bi ga nesla v vrtec, pa Arsen zraven v posteljo, pa ...non stop, samo to ni tisto pravo crklanje, ker arsen še ne razume kaj je premočno, Liza se pa hitro naveličauser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
30.10.2009 10:15:45   
Teya D.
user posted image  princeska 29, torej otroček ni bil načrtovan ali kako? No, saj tudi če je bil čestitke!
Jaz preveč razmišljam se mi zdi ( trenutno zaradi tega, ker sem sama brez zaposlitve trenutno in službo danes presneto težko dobiš in prostorska stiska, ki se tako kot pri vas lahko reši ampak pač nekaj časa je potrebnega ). Morala bi res tako kot je rekla kjava skočit in to bi bilo to. Jaz menim, da so v življenju pomembne želje in ljubezen... Res je, da si tega ne moreš skuhat in pojest, da moraš imet denar, da lahko kaj daš na mizo ampak ne pustim, da bi mi življenje uničil materializem, ker po moje se tako ne da živet.

Tako da, živi se samo enkrat in mislim da je prav da je malo bolj na 'izi'.

(odgovor članu princeska29)
Neposredna povezava do sporočila: 68
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




IME ZA PUNČKO
amalia

KATERO VAM JE LJUBŠE?

TAJDA (43%)

TADEJA (12%)

JERNEJA (14%)

JANA (31%)


Število vseh glasov: 361

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!