|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 14:01:11   
nejcko
 Meni je nekaj najbolj idiotskega splošno ljudsko prepričanje, da ˝eden ni nobeden, trije so preveč, dva pa ravno prav, sploh če je parček˝user posted image

Vsak naj ima toliko otrok, kot mu paše; jaz ne komentiram drugih in se na komentarje drugih tudi ne oziram. Če so slučajno že bili kakšni komentarji, sem se samo nasmehnila in šla dalje. Moji otroci so moji, jaz skrbim zanje in jaz oz. midva jih preživljava - ne živijo na račun nikogar drugega, zato naj bodo vsi kar lepo tiho.

Kakorkoli ... mnenje drugih pri meni ni nikoli štelo.

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 14:14:33   
srki
Tiste, ki imajo več otrok, nisem nikoli obsojala. Edino pri tistih, ki jamrajo, kako je težko in hudo s tremi ali več (kolikor jih ža pač imajo), da ne morejo normalno živet, da ne morejo nikamor iti, tiste pa malo čudno gledam, pač, o tem imam svoje mnenje. 

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 14:20:33   
mala maja
pri nas je je bil tretji čisto presenečenje, amapk čedalje bolj razmišljamo še o četrtem. če in kdaj pa se pustimo presenetiti.

Organizacije je res malo več, sploh pri nas ker ima večji full težave v šoli, mali je pa živček za user posted image . Na ta srednjega pa velikokrat pozabimo. prostora dovolj, pri denarju se minimalno pozna.
Glede oblačil, opreme in ostalega..... po drugem sem vse potalala prijateljicam razen posteljice in vozička sem mogla vse kupit. če bi imeli še četrtega bi bili na isztem. Smo brez vsegauser posted image se ne sekiramo.
Še največji problem je bil, ker smo imeli doma novi micen avto ko sem zanosila in ko je prišel nov član je bilo nuja zamenjati avto. To je bil še največji strošek.
pralni stroj pa tud pri nas laufa skoz user posted image

Ostalo pa čista uživancija. Sej pravim samo še vprašanje časa kdaj pride četrtiuser posted image ampak potlej imamo pa dovoljuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mala maja -- 23.10.2009 14:22:26 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 15:34:41   
Gina
Kaj rečejo drugi? To mi pa dol visi. Ljudje itak niso nikdar z ničemer zadovoljni - tisti, ki pač niso, zato ne vem, zakaj bi moja sreča morala biti odvisna od mnenja drugih. Zakaj ne bi dopustila, da ima vsak svoje mnenje glede tega? Naj ga ima. Drugače je pa tako, da jaz mnenja drugih o tej tematiki ravno zaradi teh razlogov nisem nikdar niti zaznala - z razliko mnenja mojega očeta, za katerega sem smatrala, da bi se lahko veselil z mano, pa mu je bilo vseeno takrat (čeprav ima vnuke na svoj način čisto rad, večji kot so, bolj) - ampak tudi to je bil moj problem, ker bi morala njemu pustit enako voljo in pravico do lastnega doživljanja kot vsem ostalim ljudem sveta. Štekaš, moj problem je bil to. Svoboda je bistvo človeškega obstoja in z našimi zahtevami, da vsi razmišljajo kot mi, ali da jaz razmišljam in se prilagajam drugim za vsako ceno, jemljemo svobodo njim in sebi. Sebi v toliko, da hočemo za vsako ceno ugajat in posledično postanemo nekdo drug, si jemljemo svobodobiti mi, biti čist s sabo zadovoljni kot Mi.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 17:28:25   
Teya D.
No, saj, nisem mislila, ko sem rekla, da mi mnenja tudi kaj pomenijo na tole, da bi mi zdaj nehče rekel, da ne smem met več otrok ali da bi pametoval v kakšni koli drugi smeri in da bi ga upoštevala...ni šans!
Tukaj nimajo nobenega pomena. Mene npr. potrejo taka mnenja, da ko sem se odločila za otroke, so me presenetile nekatere reakcije določenih ljudi, ki so mi v življenju dosti pomenili.
Pa zakaj, pa kak boš, pa tak hitro....itn. čeprav niso imeli niti pojma kako in kaj in to me je res vrglo iz tira, takrat še toliko bolj ko sem bila nosečka. Upoštevam pa npr. nasvete kako in kaj, kakšne predloge.... Nikakor pa ne pustim, da mi drugi krojijo moje življenje.

Je pa res, da kritizirajo ponavadi ravno tisti, ki sami s seboj niso zadovoljni in svoje predsodke 'porabijo' na drugih.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 19:47:23   
Gina
Saj po moje ne mislijo slabo - oni imajo samo popolnoma drugačne prioritete, druge reči jim mnogo pomenijo. Če si potem zamišljajo sebe v tvojem položaju, pa da se jim scufa zraven, se jim začneš smilit ali se jim zdiš trapast ali malo nor, ker sami v tej situaciji ne bi čutili veselja in sreče, ampak napor ali odpovedovanje ali kaj vem kaj. Rajši imajo pač svoj mir in ambicije ali zabave ali kaj vem kaj že - vsak pač po svoje čuti. NIč narobe ni s tem. Zato je brez smisla kogarkoli poslušat kaj pretirano, ker ni v tvoji koži, nima tvojih meril, vrednot.

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 20:53:59   
Jančika_
Ah, ljudje rečejo vse sorte. Od kod te modrosti priletijo, boh pomagajuser posted image . Jaz se nisem nikoli ozirala na take pripombe, priznam pa, da me je tokrat nekajkrat vrglo iz tira, ko sem dan za dnem poslušala: A še en fantek??? No sej fantki so tudi fajn (a bejž nouser posted image user posted image user posted image ) in Bo pa v četrto punčka (ja, prav točno zato sva šla delat otroka, do bo punčkauser posted image ). Brez veze, res. Od ljudi, ki so mi blizu, itak ni bilo takih izjav. Najraje komentirajo tisti, ki se jih tudi od daleč vse skupaj čisto nič ne tiče. Aja, pa še to so me parkrat vprašali zdaj pri tretjem: A sta načrtovala? Pa saj imam raje, da direkt vprašajo, kot da bi nekaj ugibali, ampak tiste pripombe o spolu so mi pa čisto mimo, no.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 23.10.2009 20:54:57 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 21:08:04   
emaa
Glede števila otrok želja je bila imeti tri, toliko jih zdaj tudi imamo. Prostora je dovolj, dvojčka imata skupno sobo, ki jo lahko pregradiva, da imata vsak svojo, ko bosta starejša, naša najmlajša članica pa svojo malce manjšo sobo. Glede urnikov še ne vem, ker bo dragi ravno zaključil z očetovskim dopustom, tako da bomo videli. Drugače pa kar gre, kljub temu, da je bila mala zdaj skoraj en teden na PEK (stara je pa tri tedne).
Mnenje okolice je pa ravno to, njihovo mnenje, ki me ne gane, vsak ima toliko otrok kot mu paše.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
23.10.2009 21:39:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
23.10.2009 23:26:31   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Aja, pa še to so me parkrat vprašali zdaj pri tretjem: A sta načrtovala?


to je pa tudi meni tako mimouser posted image mislim ... Tako mi je hecno: ko si z nekom že dlje časa v vezi, pa mogoče malce starejši, nenehno najedajo, kdaj bo kakšen otrok; pride prvi in vsi navalijo, da zdaj pa mora biti še eden (nasprotnega spola, kakopak, ker če ni parček, je itak nekaj narobe) in potem se rodi drugi (če imaš srečo, imaš zdaj res parčekuser posted image ) in so vsi zadovoljni in oh in ah, kako je zdaj to fino ... perfektna familija, vse po planu, vse po jus-u ... in potem šok - a še enega boste imeli, a kar še enega, ... a je bil načrtovan ... joj, sta pogumna (zakaj žeuser posted image ). Aja, zato, ker imamo jajca prestopiti zaplankanost ljudske modrosti in oh, groza ,,, imamo jajca podreti tako prefekcijo 4-članske družineuser posted image

Ja, folk je prav smešen, če nekaj izstopa iz ustaljenih okvirjev in normuser posted image



< Sporočilo je popravil nejcko -- 23.10.2009 23:30:19 >

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 8:42:26   
skuštrana
Joj, naju so tudi vsi spraševali če se nama je ponesrečilo??? Mislim, če se ti pa danes v dobi kontracepcije in podobnega, pri najinih letih kaj takšnega ponesreči potem moraš bit pa res malo čudenuser posted image In sva vsem lepo povedala da ne in da so vsi trije planirani in zelo zaželjeni, pol so pa utihnili...Zdej pa že vsi pričakujejo kdaj bo 4user posted image user posted image
Mi živimo na Hr in tu smo šele atrakcijo, sploh ko jih začnem zlagat ven iz avta, vsi kar buljijo v nasuser posted image user posted image In potem nas gledajo in hodijo govorit ( predvsem starejše babice) joj kakšna lepa družina steuser posted image user posted image

TeyaB, če si otroka močno želiš, če imata kolikortoliko vse porihtano potem - go for it, ne se ozirat na okolico in podobno, ker okolici itak nikoli nič ne pašeuser posted image Jaz vem da bi bilo meni osebno zelo žal, če se ne bi odločila še za tretjega.

Janči, ti si pa tako ali tako mama za fantkeuser posted image in si te ne predstavljam s punčko...user posted image


Najbolj mimo mi je bil pa komentar ene punce iz mojega rodnega mesteca, ko smo se srečale na sprehodu mi je rekla, a ti imaš tudi 3, zato ker je to sedaj modernouser posted image user posted image


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 24.10.2009 8:44:46 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 10:57:46   
ninocka
Pri meni ni blo lih nekih ful strasnih komentarjev, se je najdel kaksne pametnjakovic, ampak ni blo pa nic groznega...Edino na zivce mi je slo pa skoz, ko smo me sprasevali (in me se sprasujejo) kdaj bo 4. Pa to ponavdsi tisti brez ali z 1 otrokom user posted image
Pa ko gremo kam nas tud vsi buljo, kot da smo deveto cudo...user posted image

Jst pa ne razumem tega - zakaj pravijo, da je tretji za crkljanje? To mi je ze patronazan rekla, ces sej tretjega otroka ne rabis zares, je bolj za crkljanje? Meni so za crkljanje vsi, ne samo tretji...




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 11:38:48   
Teya D.
Gina se popolnoma strinjam. Glede na to da sem mlada in že ko sem prvič zanosila, sem si to želela, pozneje ne vem če bo možnost, da bi jih še imela, tudi ginekolog me je nagovarjal k tretjemu user posted image user posted image user posted image  ( presenečen da sem pri mojih letih mama dveh otrok ). Nikoli se nisem sramovala ali skrivala trebuha, še ko sem zanosila sem dokončevala šolo, bila deležna vseh mimoidočih pogledov ampak me ni ganilo. Najhuje je bilo mogoče takrat, ko sem slišala za kakšne zahrbtne kritike in pripombe ampak sem takšen človek, da če imam kaj proti kom povem takoj in to točno tisti osebi, ker ne maram opravljanja ( kakšna je katera, kam je šla in blablablauser posted image  )
Zato sem bila kar presenečena, ko sem zvedela za moje takratne 'idealne prijateljice' , da so mi zarile nož v hrbet. Osebno sem jim rekla samo da nimajo jajc ( jajčnikovuser posted image  ), da bi mi povedale kar imajo v obraz.
Seveda so se postavljale v mojo kožo in pametovale, kako sem zapravila mladost, kaj bi lahko še doživela, kaj bom zamudila itn. . Sem karakter zase, kot vsak/a od nas na svetu. Pravim, da če imaš željo ti že uspe. Jaz sem imela svoje cilje drugačne kot one, ki so jim bile zabave v noč in dobesedno 'nažiranje' z alkoholom tako zabavne, da so se o njih pogovarjale še cel teden. Čeprav sem imela trbušček sem uspešno končala šolo in potem rodila. Vse mi je šlo kot po maslu, čeprav nisva načrtovala pri prvi kdaj naj bi zanosila, rekla sva ko bo, bo. In ravno to mislim da je bil razlog večih razprtij, zavidanj in obrekovanj. Saj sem kljub vsemu zmogla naredit vse do konca. In to z zelo dobrim uspehom.

zivepo lahko rečem, da sem tvojih let in da imamo zelo majhno razliko med otrokoma. Manj kot leto dni.
Meni je moja mama rekla samo tole, kako mi bo uspelo naredit šolo, malo je bila v šoku potem pa je bilo ok. Bila je zelo navdušena. Tudi ostali so bili zelo veseli. Ker sva težko zanosila in potem kaj hitro še drugič, sva se jasno odločila, da obdrživa.

nejcko ja res se mi zdi, da če nisi v tej moderni 4-članski družini si 'out'. Ne vem od kod takšna ideja ljudem. Kaj pa mame 7 otrok in več. No, verjetno je večji primer s 5-imi otroki ampak vseeno, če so si želele. Poznam par, ki sploh ne uporablja zaščite, ker sta težka vernika in verjameta, da če bo otrok spočet, bo zato, ker je tako hotel bog in mati narava. Koliko jih mata, hmm mislim da 4,5? Ne vem pri tretjem sem nehala štetuser posted image .

skuštrana mislim, da ljudje malo izrabljajo, da se je zgodilo po nesreči, ker potem je reakcija ljudi malo bolj mila in drugačna od tega, če rečeš da sta pa načrtovala. Lažje je rečt, počil je kondom in potem dobiš odgovor, no saj nekako bosta pa že a ne, kot pa načrtovan je bil, pa potem poslušaš, pa bosta zmogla, pa kam bosta dala, pa kako vama bo šlo skozi in blabla 100 in 1 stvar, po možnosti 100x premleta.
Naju trenutno obremenjuje prostorska stiska, če te nebi bilo, bi takoj imela še enga sončka ( mogoče bo nenačrtovan ker ga mami tako hudo želiuser posted image  in ati nebo imel niti časa za razmislek (hec) ). Oba si želiva nekako treh pobalinčkov, on je bil sam, jaz sem sicer imela družbo v družini ampak sem vedno bila bolj sama.
Verjetno bova morala še kar nekaj časa počakat. Po drugi strani pa razmišljam tako, če bova čakala predolgo, potem bosta tamali že toliko starejši, prostora mogoče veliko več ne bo nikoliuser posted image . Če bi pa otroček že bil v trebuščku in kot presenečenje, potem pa bi morala takoj nekaj ukrenit in nebi razmišljala in premetavla stvari iz enega kota v drugega.user posted image Seveda se pa bova z mojim morala dokončno dogovorit.
Velik plus je že tole da vem, da si še enga želiva oba.

Kakšne bodo reakcijeuser posted image pestro bouser posted image ... že ko se pohecam, da bomo verjetno dobili še enega člana ali da ga načrtujemo, vsi pozelenijouser posted image ... le kako boš ( bosta ) zmogla.

Hvala vsem za nasvete in izkušnje! Z veseljem vas berem....

lp 

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 12:36:17   
skuštrana

Jst pa ne razumem tega - zakaj pravijo, da je tretji za crkljanje? To mi je ze patronazan rekla, ces sej tretjega otroka ne rabis zares, je bolj za crkljanje? Meni so za crkljanje vsi, ne samo tretji...


Tole sem tudi jaz hotela napisat pa sem pozabilauser posted image Meni so tudi vsi za crkljanje. Mogoče tako mislijo tisti, ki imajo večjo razliko med njimi, pa sta mogoče že starejša dva večja,se noče več stiskat pri mamiuser posted image potem pa pride ena taka štručka za crkljanje...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 12:45:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana


Jst pa ne razumem tega - zakaj pravijo, da je tretji za crkljanje? To mi je ze patronazan rekla, ces sej tretjega otroka ne rabis zares, je bolj za crkljanje? Meni so za crkljanje vsi, ne samo tretji...


Tole sem tudi jaz hotela napisat pa sem pozabilauser posted image Meni so tudi vsi za crkljanje. Mogoče tako mislijo tisti, ki imajo večjo razliko med njimi, pa sta mogoče že starejša dva večja,se noče več stiskat pri mamiuser posted image potem pa pride ena taka štručka za crkljanje...


jap....pri meni je ze tako!user posted image user posted image user posted image ...pa tudi mislim, da zato, ker smo pri tretjem ze dovolj izkusene in nas res malo katera stvar vrze iz tira. vsaj jaz tako cuti....veliko bolj mirna sem pri nini, kot sem bila pri prvih dveh. in se crkljaveeeee, crkljaveeee....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 14:26:59   
Teya D.
No, to sem jaz tudi pri drugi opazila, da ne skočim za vsako figo gor in delam cele štaleuser posted image .
Pri prvi je pač tak bilo, da skušaš narediti vedno prav in ker si prvič starš, ne dobiš pa nobenih navodil zravenuser posted image , potem pač te malo večkrat vrže s tira ja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 15:32:13   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Najbolj mimo mi je bil pa komentar ene punce iz mojega rodnega mesteca, ko smo se srečale na sprehodu mi je rekla, a ti imaš tudi 3, zato ker je to sedaj modernouser posted image user posted image


Tole je bilo napisano tudi parkrat tule na RR. Pa raje ne komentiram. Mislim, od kod idejauser posted image . Vsak naj ima toliko otrok, kot si jih želi in kot jih lahko preživlja. A ni fajn, če se to poklapa.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 19:23:12   
Teya D.
Ne vem v čem je smisel modernosti glede otrokuser posted image ...
Najlažje je dat nasvet in pametovat, ko še celo nimaš otrok. Sem bila dostikrat varuška otrok in ni niti malo podobno. kar se tiče previjanja in hranjenja že, tistih par ur že potrpiš, potem pa si spet prost in nimaš nič z otroci, če niso tvoji. To je takorekoč 'lažje' delo... Vse pa vemo koliko je še potrebno, vstajanje, dojenje... da potem otroci zrastejo, lepo spijo, so zdravi, da se lahko začne 'uživancija'...skrbi na 'off' pa nikoli več.

Res pa je, da vsak par ve koliko zmore in premore za družino, ki si jo želi, le želje pa tukaj niso dovolj.

Občudujem pa mamice dvojčkov, trojčkov...vsaka vam častuser posted image ...res da sem mele eno za drugo je verjetno malo podobno ampak da imaš pa dva naenkrat ojoj...user posted image že ko se bi jok začel nebi vedela kam bi letela verjetnouser posted image .

In vse ki imate 3, 4 otroke in več user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
24.10.2009 19:23:39   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Jst pa ne razumem tega - zakaj pravijo, da je tretji za crkljanje? To mi je ze patronazan rekla, ces sej tretjega otroka ne rabis zares, je bolj za crkljanje? Meni so za crkljanje vsi, ne samo tretji...


Ja seveda so vsi za crkljanje, vsaj pri nas smo se dosti crkljali in se še, ampak pri tretjem sem vsaj jaz imela na nek način kljub vsemu veliko več časa zanj, pa še oba starejša otroka sta ga imela za crkljivčka, z veseljem sta mu vse k riti znosila. Poleg tega se mnogo bolj zavedaš, da se najbolj verjetno zadnjič crkljaš v neomejenih količinah s tako majhnim bitjecem in si za to enostavno vzameš še več časa kot prej. Pa kompliciraš tudi niti malo več ne. Pa vsaj jaz sem bila že malo starejša kot pri pravih dveh in sem reči gledala iz drugega zornega kota, so se mi prioritete spremenile. Ni bilo več važno zabavat ga kot prvega, pa spodbujat intelektualni razvoj na vseh koncih in ju dohajat v milion različnih rečeh pa dirkat s časom kot pri prvih dveh. Enostavno ni bilo več tako zelo važno. Bolj si free. Vse to pripomore k več crkljanja.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
25.10.2009 9:03:30   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Jst pa ne razumem tega - zakaj pravijo, da je tretji za crkljanje? To mi je ze patronazan rekla, ces sej tretjega otroka ne rabis zares, je bolj za crkljanje? Meni so za crkljanje vsi, ne samo tretji...


Ja seveda so vsi za crkljanje, vsaj pri nas smo se dosti crkljali in se še, ampak pri tretjem sem vsaj jaz imela na nek način kljub vsemu veliko več časa zanj, pa še oba starejša otroka sta ga imela za crkljivčka, z veseljem sta mu vse k riti znosila. Poleg tega se mnogo bolj zavedaš, da se najbolj verjetno zadnjič crkljaš v neomejenih količinah s tako majhnim bitjecem in si za to enostavno vzameš še več časa kot prej. Pa kompliciraš tudi niti malo več ne. Pa vsaj jaz sem bila že malo starejša kot pri pravih dveh in sem reči gledala iz drugega zornega kota, so se mi prioritete spremenile. Ni bilo več važno zabavat ga kot prvega, pa spodbujat intelektualni razvoj na vseh koncih in ju dohajat v milion različnih rečeh pa dirkat s časom kot pri prvih dveh. Enostavno ni bilo več tako zelo važno. Bolj si free. Vse to pripomore k več crkljanja.


To potrjuje mojo teorijouser posted image o večji razliki med otroci, ker pri nas ga tavečja 2 nič ne crkljata, no božata ga že, pa Liza ga ima na kolenih in bi ga nosila okoli non stop, če bi ji pustilauser posted image
Torej je crkljanje majhnega bebača domena mene in možauser posted image user posted image
Kompliciram pa jaz že tako ali tako ne....


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
25.10.2009 21:18:50   
ninocka

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Kompliciram pa jaz že tako ali tako ne....


jst tud ne...pa tud pri nobenem nisem...user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
26.10.2009 7:59:02   
kjava
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Najbolj mimo mi je bil pa komentar ene punce iz mojega rodnega mesteca, ko smo se srečale na sprehodu mi je rekla, a ti imaš tudi 3, zato ker je to sedaj modernouser posted image user posted image


Tole je bilo napisano tudi parkrat tule na RR. Pa raje ne komentiram. Mislim, od kod idejauser posted image . Vsak naj ima toliko otrok, kot si jih želi in kot jih lahko preživlja. A ni fajn, če se to poklapa.




Mene je G na prvem pregledu vprašala, če bomo meli zato še enga, ker je zdaj vrtec za naslednjega otroka zastonj user posted image user posted image Ja, točno to sem mela v mislih.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
26.10.2009 8:13:04   
Anonimen
meni je najhujse, ko kdo rece.....
iiiiiiiiii, no, pa LE imate puncko. ze ko sem bila noseca, so vsi govorili: zdaj bo pa puncka!!!!! agrhhhhhhhh!!!!!
bolj ko sem jim dopovedovala, da nisva delala puncke, da v bistvu sploh otrocka nisva delala, bolj so mi tupili, da zdaj pa mora bit puncka!!!!
in zdaj imamo puncko, in zdaj je svet lepsi!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
stara mama pa je bila najhujsa. meni je tupila in dokazovala, da mi pa res ne more bit vseeno kaj nosim. da ne, ne in ne!!!!in fora, prvic ko se je na UZ videlo, da bo puncka sem ji povedala. in od takrat naprej je ko sem prisla iz pregleda, ze ko sem na vratih stala kricala:
NOOOOOO???????A JE PUNCKA??????????
nic vprasanj v smislu, ce je z mano in otrockom vse uredu.....vazno je blo le , da je puncka!!!!
tako , da sem si na konci kar zelela da bi bil fantek, da vse po spisku za***m!

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
26.10.2009 12:48:45   
Teya D.
ko drugi bolj pričakujejo kot starši samiuser posted image
mi se nismo toliko obremenjevali s tem kaj bo drugič, čeprav sem si želela da bi imela par. Pa ne zato, ker je pač lepo meti par, kar tako ali tako je lepo, samo da bi probala še to, kako je imeti majhnega sinka. Verjamem, da je vellika razlika, ne samo zaradi spola ampak tako kot je vsak otrok zase poseben in drugačen, so stvari še toliko bolj drugačne verjetno ker je drug spol.

No, moram povedat, da sama si želim ampak sem še vedno bolj na tehnici bi, nebi... ( so + in - )
Moj je rekel, da bi bilo bolje počakat in bi imela pozneje še enega. Oba pa se nekako strinjava, da če bi se zgodilo naključno in nenačrtovano, potem bi verjetno vzela situacijo takšno kot je.

Sama pa zagotovo vem, da želja ne ugasne kar tako, samo ponikne in čez čas spet pride na dan.
Tako da se bom najprej pozanimala kako je kaj z zdravjem in verjetnostjo uspešne in zdrave nosečnosti, potem pa se bomo prepustili času in naključju. Nerada nekak planiram, imela pa vseeno bi. user posted image

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Mamice dveh, treh in večih otrok
27.10.2009 12:32:02   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Najbolj mimo mi je bil pa komentar ene punce iz mojega rodnega mesteca, ko smo se srečale na sprehodu mi je rekla, a ti imaš tudi 3, zato ker je to sedaj modernouser posted image user posted image


Tole je bilo napisano tudi parkrat tule na RR. Pa raje ne komentiram. Mislim, od kod idejauser posted image . Vsak naj ima toliko otrok, kot si jih želi in kot jih lahko preživlja. A ni fajn, če se to poklapa.




Mene je G na prvem pregledu vprašala, če bomo meli zato še enga, ker je zdaj vrtec za naslednjega otroka zastonj user posted image user posted image Ja, točno to sem mela v mislih.


Ja, kot da po vrtcu ni nobenih stroškov več. Kar nekaj.

To, da mi kdo govori, oz. mi je govoril, da bo zdaj punčka, ker imamo fant, pa ker ima sestra tri fante, me pa sploh ni ganilo. Pač, se mi zdi neko normalno pričakovanje ali navijanje, itak pa je vsakemu, no skoraj vsakemu, vseeno, kaj je.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




vneta ritka
Erin

Kaj od naštetega je najbolj pomagalo pri vneti ritki vašega otroka?

hrastovo lubje (7%)

canesten (9%)

praška pasta (17%)

bepanthen (39%)

cinkovo mazilo (10%)

hladilno mazilo... (18%)


Število vseh glasov: 283

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!