Mamice dveh, treh in večih otrok (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Teya*D. -> Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 12:07:15)

Pozdravljene drage mamice!

Zanima me, kako ste se odločile, da ste po dveh sončkih sprejele še tretjega?
Je bilo nenačrtovano, načrtovano? Kako ste izpeljale stroške, prostorno stisko mogoče, predvsem pa po porodu urnik?
Sama imam namreč dva sončka in že kar nekaj časa se pojavlja želja po še tretjem. Ga ne načrtujeva, oba sva rekla, da če bi se zgodilo bi ga imela ampak trenutno imamo majhen problem s prostorom, zato željo vedno potlačim in si mislim, da nekoč bom že. Seveda imam še druge načrte, ki pa bi bili ob ponovni nosečnosti prestavljeni na stranski tir, kar je najmanjši problem.

iskreno se vam zahvaljujem za odgovore in nasvete!

Lep dan, Teya




kjava -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 12:12:03)

Bil je načrtovan, odločila sem se zdaj, ker mam rajši malo razliko v letih, pa itak sem vedno imela namen met 4 otroke, tako da je samo vprašanje, kdaj bo še eden, ne če bo [sm=smiley36.gif]. Stroški pri tretjem so minimalni, itak mamo v glavnem vse že od prvih dveh, za naprej se pa ne obremenjujem s tem. Za urnik ti pa povem spomladi, ko pride tretji član. Ampak me tud glede tega ne skrbi.




Teya*D. -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 12:39:39)

wiiii[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] kar štiri imaš željo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!
pri nama je tak, da ne načrtujeva imava pa res še veliko stvari od tamalih dveh, ki sta tudi ena za drugo rojeni, tako da kar se tiče stvari nebi smel bit neki velik problem.
Večji problem je potem stiska s prostorom. Je pa tako, da mi trenutno zamuja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Ker pa imam zdravstvene probleme( zaradi katerih je tudi možnost izostanka perila ) sem možnost nosečnosti postavila na zadnjo črto.
Res pa je, da pri teh težavah nimaš prsi kot da bi si jih ravno dala povečat pred par dnevi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], zato sem posumila tudi v smer nosečnosti ali pa da bo kmalu perilo, ki trenutno izostaja.

kjava želim ti lepo nosečnost in da bo po porodu 'kaos z urnikom' čim manjši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!

lp




srki -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 13:03:43)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Bil je načrtovan, odločila sem se zdaj, ker mam rajši malo razliko v letih, pa itak sem vedno imela namen met 4 otroke, tako da je samo vprašanje, kdaj bo še eden, ne če bo [sm=smiley36.gif] . Stroški pri tretjem so minimalni, itak mamo v glavnem vse že od prvih dveh, za naprej se pa ne obremenjujem s tem. Za urnik ti pa povem spomladi, ko pride tretji član. Ampak me tud glede tega ne skrbi.


Čestitke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Drugače pa imam dva, pa menim, da je kar zadost.




nejcko -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 13:05:05)

Želja po tretjem otoku se je rodila že kmalu po rojstvu drugega otroka in ja, bil je načrtovan (sicer malo prej, ampak narava ima svojo pot). Stroški so, kot je že napisala Kjava, minimalni, seveda bo drugače potem, ko bo vrtec, pa šola, ampak zaenkrat ni panike. Edini strošek je bil nujni nakup večjega avta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Organizacija - mah, nič posebnega. Tudi jaz sem se bala, kako bo šlo zjutraj enega v vrtec, enega v šolo, tretji pa dojenček ... pa zima ... potem pa je steklo brez problemov. Sprva sem zjutraj kar spečo zapakirala v voz in smo leteli, zdaj si je pa že sama ˝naštimala uro˝ in tako zjutraj komot vse porihtam. Je pa res, da sta večja dva že kar samostojna, kar mi je v veliko olajšanje. Zvečer se je pa tudi kar poklopilo in ni nobenih problemov za odhod spat, pa sem velikokrat sama s tremi.

Največja muka mi je pa to, da hudič serje na kup oz. da se vsi dogodki okoli otrok (govorilne ure, roditeljski, zdr. pregledi, itd.) največkrat nagrmadijo na kup, največkrat celo na isti dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] in potem je malo panike z varstvom, seveda pa brez koledarja jaz ne bi preživela, ker je tega res toliko, da se mi na momente že meša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Drugače pa go for it!!! TRETJI JE PRAV ZA DUŠO BOŽATI.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image]




Tjašy -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 13:11:42)

Imam tri.Tavelka ima 12 let zato mi že pomaga kakšne malenkosti(posesati hiško,pobrati perilo,.......pospraviti posodo),fantička imata 3,5 let in 1 leto.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Pa saj gre-pospravljam in perem sproti,da se ne nakopiči,.....likam zvečer(ob gledanju Kmetije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]),ko otroci spijo.Finančno pa tudi kar "zvozimo".[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.10.2009 13:20:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




HuAnita -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 13:31:39)


IZVIRNO SPOROČILO: srki

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Bil je načrtovan, odločila sem se zdaj, ker mam rajši malo razliko v letih, pa itak sem vedno imela namen met 4 otroke, tako da je samo vprašanje, kdaj bo še eden, ne če bo [sm=smiley36.gif] . Stroški pri tretjem so minimalni, itak mamo v glavnem vse že od prvih dveh, za naprej se pa ne obremenjujem s tem. Za urnik ti pa povem spomladi, ko pride tretji član. Ampak me tud glede tega ne skrbi.


Čestitke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Drugače pa imam dva, pa menim, da je kar zadost.



Jaz tudi. No, včasih že malo prek teče,a mpak nekako furam - z rahlimi živčki pač, se je treba res zorganizirat, kako stvar opustiti, vključiti sorodstvo - tu je bolj švoh zadnje čase, ker mama pazi bratovega sina, ampak včasih pa vendarle kakšna roka od kod pomaga, da sfuramo vse skupaj...




Jančika_ -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 14:36:02)

Želja po treh otrocih je bila od nekdaj (pravzaprav celo po štirih, samo to pa ne vem, če se bomo šli). Prostorske stiske ni, stroški se bodo pojavili kasneje, organizacijo bomo pa tudi nekak speljali. Nekako me to ne skrbi; bomo pa videli čez kak mesec, če je moja brezskrbnost upravičena. Zaenkrat je samo eno veliko veselo pričakovanje.




bskrle -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 15:18:47)

Imamo 4 načrtovane, ker dojim, je strošek do enega leta res minimalen - plenice ipd., če so otroci zdravi je super.
Sfolgm it sama s 4  v trgovino po nakupih, mož pa itak obvlada sceno.
Prostora imamo za silo dosti, cunj tudi. Živcev pa en dan več, drugi manj. Je pa tretji res za crklarijo.




kjava -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 16:10:48)


IZVIRNO SPOROČILO: srki

Čestitke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].



Hvala! In tebi TeyaD [sm=smiley2.gif] Glej, tud če si noseča, nič zato. jaz vedno pravim, da se vsaka stvar zgodi z nekim namenom. Vedno se uredi, sam optimist morš bit [sm=smiley1.gif]




kjava -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 16:11:59)


IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Želja po treh otrocih je bila od nekdaj (pravzaprav celo po štirih, samo to pa ne vem, če se bomo šli). Prostorske stiske ni, stroški se bodo pojavili kasneje, organizacijo bomo pa tudi nekak speljali. Nekako me to ne skrbi; bomo pa videli čez kak mesec, če je moja brezskrbnost upravičena. Zaenkrat je samo eno veliko veselo pričakovanje.

Zdaj bom vedno kar počakala na tvoj post, da se bom lahko samo podpisala [sm=smiley36.gif]




Gina -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 16:28:10)

Tretji otrok je bil načrtovan in zelo zaželjen in resnica je: Tretji otrok je za crklarijo. Sploh če je med drugim in tretjim nekaj razlike v letih. V resnici ko vse skupaj sešteješ, stroški so in to ne tolk majhni. Pa druga bolj pomembna stvar, ogromno dela in malo časa. Ampak vse odtehta. Kaj je lepšega in bolj fajnega kot otrok? Meni zihr čisto nič.




Eillish -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 18:28:41)

Tudi mi imamo tri, načrtovane. In uživamo. Imamo pa tudi mi prostorsko stisko, tako da je že problem s spravljanjem oblačil, obutve, igrač... Pravkar se ukvarjam s tem, kako spraviti vse tri v kabinet velik 8m2. Pa kje naj ima ta večja pisalno mizo in šolske stvari. In podobno. Bi mi pa bilo neskončno žal, če ne bi imeli še tretjega, čeprav sem se med nosečnostjo kar bala. Zdaj si pa želimo še enega. Srečno!




TomTaylor -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 19:08:12)

svaka vam čast, jz pa imam ob eni hiperaktivki in eni dojenčici že čist nakodrane živce.




marijaa -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 19:43:58)

Ja ta drugi je bil načrtovan, ta tretji pa ne vendar se je narava malce poigrala z nami in smo drugič naleteli na akcijo plačaš enega dobiš 2[sm=smiley36.gif]. Ja najprej je bil šok, ko mi je g to povedal, dokupit je tudi blo treba kar dosti, vendar sedaj smo vsi v veselem pričakovanju. Kako je imeti 3 otroke vam pa januarja sporočim, no morda že prej.




ninocka -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 20:23:53)

Ze po rojstvu prvega sem si zelela 3 svoje (prej sem vedno govorila, da bom enega posvojila). Junija smo dobili tretjega soncka (najstarejsi je bil avgusta 4, srednji bo konec meseca 2), prostorske stiske ni, stroski so minimalni (plenice + cunjice za duso, ceprav jih od tevelikih dveh in necakov ze nimam kam za dajat), mali je priden, tavelika dva ga imata rada, skupaj hodimo vsepovsod, pa ni nobene panike. Sem mela cez poletje tavelika dva doma, pa smo se tud super rihtali.
Edino kupili smo nov avto (pa tega je v bistvu moj bolj sebi na cast kupil, ampak izgovor trije otroci - vecji avto mu je pa prav prisel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).




nejcko -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (22.10.2009 20:58:52)

IZVIRNO SPOROČILO: ninocka


Edino kupili smo nov avto (pa tega je v bistvu moj bolj sebi na cast kupil, ampak izgovor trije otroci - vecji avto mu je pa prav prisel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ).



Jah, ti deci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pri nas je bilo isto, čeprav priznam, da bi se v prejšnjem avtu verjetno požrli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




kalbo -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (23.10.2009 7:34:28)

Nisem sicer mamica treh, sem pa očka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Naši trije so na dve leti razlike, pa je organizacijsko manj dela, kot je bilo s prvim. Tretji je priden, tako zelo, da včasih kar pozabimo nanj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Gledam pa ženo, pa uživa s tatretjim tako, da jo je veselje gledat, ta ji je res za dušo.




skuštrana -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (23.10.2009 8:14:32)

Mi tudi imamo 3 in se imamo fajn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa tretji ni priden,ampak kar preživimo ( beri jaz sem zelo zahtevno dete, ki ne mara vozička , sling in podobnih zadev...) Je pa zato srednji pravi srček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz sem si vedno želela vsaj 3 z majhno razliko, tako da smo kar pohiteli in mi ni žal. Je naporno, ampak....Ko jih vidiš kako so super skupaj, ko se starejša 2 skupaj igrata, smejita mali jih pa opazuje kot da sta mu mala bogova potem vidiš da se splača.

Financijsko trenutno še ni neki zalogaj, to pride kasneje, najbolj me je strah logistike, ko bojo vsi po šoloh in raznoraznih dejavnostih...Bom res rabila en koledar samo za to, kot je že ena pred menoj napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]







beba76 -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (23.10.2009 8:36:17)

Trije so načrtovani, četrta ne, a ko je že bila, je ostala, žal pa nam seveda ni čisto nič. Stroški so, to ni kaj. Z oblekcami ne toliko, pride pa vrtec in vse druge aktivnosti, ko so večji. Pa če hujšega ne bo... Prostorska stiska je ali ni? Ne vem. V sobah so po dva (po spolih - imamo dva fanta in dve punci), pa se mi to ne zdi neka katastrofa. Nekaterim staršem je to hudo narobe, če nima vsak otrok svoje sobe, meni pa ni, ali pa je moje razmišljanje takšno zato, ker enostavno nimamo več placa. Torej s tem se ne obremenjujemo.
Glede organizacije pa je včasih treba delati čudeže, ker ko so otroci večji, je glasbena, pa treningi, pa verouk, pa.... Jaz 4 dni na teden vozim okrog po aktivnostih, pa sta samo dva v šoli, mlajša sta še v vrtcu. Tako da dokler si na porodniški in dokler so majhni, ni panike, pol pa maš kar napeto - še posebej, če nisi doma v mestu, kjer otrok lahko gre sam na svoje vaje oz. trening. Mi smo na vasi in smo primorani peljati na vsako stvar. Pa se zbašemo v avto in gremo, kaj češ.. Aja, pa res rabiš koledar, da vse slediš, ker ko otroke nenhno sprašuješ, kdaj maš to, kdaj ono, te majo poln kufer, češ kaj si še nisi zapomnila???
Pa pralni stroj laufa vsak dan, če en dan vmes slučajno ne, že mislim, da je kaj narobe. Likam skoraj  nič, ker vroče iz sušilca zložim, posesati mi pomagata večja, pa tudi kakšno posodo pospravita... Za čiščenje pa enostavni nisem več tako picajzlasta, kot sem bla. To je to.
In na koncu naj še dodam, da bi imela še enega otroka, če ne bi rabila roditi. Torej, le ni hudo, če jih maš več...




bskrle -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (23.10.2009 8:45:41)

Pa pralni stroj laufa vsak dan, če en dan vmes slučajno ne, že mislim, da je kaj narobe. Likam skoraj nič, ker vroče iz sušilca zložim, posesati mi pomagata večja, pa tudi kakšno posodo pospravita... Za čiščenje pa enostavni nisem več tako picajzlasta, kot sem bla. To je to.
In na koncu naj še dodam, da bi imela še enega otroka, če ne bi rabila roditi. Torej, le ni hudo, če jih maš več...

Se podpišem - ja in grem v sušilca po cunje.




Anonimen -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (23.10.2009 9:11:14)

oila!
tudi jaz sem mamica treh sonckov! fanta sta stara 8 in 6 let, pred dobrima dvema mesecoma pa smo dobili se princess....
nacrtovan ni bil nobeden....tako, da je moz dozivel do zdaj ze 3 velike šoke![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
jst bi mogoce imela se cetrtega....samo mi je dragi zelo nazorno namignil, da odpade!

kako nam gre? super....vsi trije so pridni. zivci mi zacnejo popuscati samo takrat, ko se zacneta tavelka ravsat!(beri: 3-7x na dan)
sem pa cele dneve sama s tremi, saj ima moz tak siht, da hodi domov skoraj dobesedno samo jest in spat. pa mi kar lepo tece. sem se navadila ohladit in tudi kako stvar pustim za kasneje brez slabe volje. sem kar malo ponosna sama na sebe, saj nimam ne tasc, ne babic v bajti.

in ja: tretji je za duso!!!!
stroski? trenutno nam gre financno bolje, kot je slo pri dveh.....vecji otroski dodatki, dodatek za veliko druzino.
cunj imam polno in lupim kaj , kot nekatere samo za svoje veselje.

spremembe: vse na boljse. ja koledar je tudi moj obvezni pripomocek, in ja, edini strosek je bil vecji avto![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




srki -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (23.10.2009 12:41:52)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Nisem sicer mamica treh, sem pa očka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Naši trije so na dve leti razlike, pa je organizacijsko manj dela, kot je bilo s prvim. Tretji je priden, tako zelo, da včasih kar pozabimo nanj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Gledam pa ženo, pa uživa s tatretjim tako, da jo je veselje gledat, ta ji je res za dušo.


Sem zgleda nekaj zamudila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Jaz sem pa vedno mislila, da imata dva. Ko se je rodila sestrica, sem celo prebrala na tvojem blogu vso "ceramonijo", a je bilo to v kratkem, al sem pa vse spregledala?

Pa čestitke.




Teya D. -> RE: Mamice dveh, treh in večih otrok (23.10.2009 13:49:01)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]Pozdravljene punce!

Zaradi zapletov pri emailu in komplikacijah sem morala menjati nick, tako da sta oseba Teya*D. in Teya D. ena in ista oseba[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Hvala za vse odgovore!
Sama sem naredila test in nisem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], bi pa želela bit, vendar bomo na tem še malo premislili.
Res je, da ste mi druge naredile veliko veselje in 'lušte' po tretjem sončku, vendar se moram ( morava)  za to zadevo še kar odločit in premislit. Če bi se zgodilo nenačrtovano, potem bi rekla da bi zadevo nekako lažje sprejeli, saj se nekako ne nagibam k splavu. Verjetno bi bil kar velik šok, pozneje pa bi že šlo.

Zanima pa me še nekaj. Sem človek, ki dam tudi nekaj na mnenja drugih ( sorodniki, najboljša prijateljica, tudi vaša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...) in me zanima, kako ste se ve spopadle z opravljivimi jeziki pri tretji nosečnosti?
Glede na to da sem zelo mlada, bi verjetno nekatere rekle, da se mi je totalno odkloplo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in tudi moji kolegi in znanci na tole zadevo ne bi gledali/gledale tako rožnato. Res pa je da je to moja odločitev in da tu nimajo besed, vseeno pa me znajo takšna in drugačna 'opravljana' spravit v slabo voljo ali jezo. 

Kako so sprejeli novico o tretjem sončku 'vsi ostali'?

lp

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]bravo mamice, da zmorete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>