Drnula
|
nebo - jaz polno dojim in sem na Montignacu in nimam nobenih težav z dojenjem . Jem veliko, nikoli nisem lačna in tudi drugih težav zaradi prehrane nimamo - bebike nič ne zvija. Rodila sem 7.8.09, izgubila sem 6kg. Ta mala pa pridobiva ful, če bi bila na adaptiranem mleku bi mi P svetovala omejitev odmerkov. Trenutno se mi je teža čist ustavila, mislim, da že več kot 2t vegetiram na isti kilaži - 1kg gor/dol/gor/dol ... Količine hrane ne bom zniževala, vsaj za 1x, mislim, da bi mogla začet s kako rekreacijo, da bi napredovala vendar kaj bolj resnega za1x tudi odpade. Če ne drugega, ker sem imela CR in mi ni še čist fajn. Za vsakodnevna opravila ni nobenga problema, vse lahko počnem kot ne bi imela CR, ko je malce bolj naporno se začuti Bom še malo čakala. vitabella - jaz kruh delam skoraj tako kot kaminek. Moko kupim ali v Mercatorju ali Sparu od Žita, včasih v DMju od Alnature. Najboljša mi je pšenična polnozrnata, kruh je bolj mehak kot npr. od ržene. Enako za 1kg uporabim 1kocko kvasa (dovolj pa je že polovica). Moko stresem v večjo plastično posodo, notri vsujem zrna kot mi trenutno paše (sončnična, bučna, lan, sezam ), posolim z eno žlico soli. Na sredini naredim luknjico in vanjo zdrobim kvas, potresem eno žličko sladkorja, gor zlijem ca. 1dcl tople vode in čez stresem še malo moke. Počakam da kvas vzhaja. Ko kvas vzhaja zmešam z leseno žlico (in če nisem prej posolim zdaj :), sem nevarna da pozabim in potem je kruh prav ogaben). Potem dodajam toplo vodo, po občutku bi rekla, da vsega skupaj kar kake pol litra. Najprej mešam z leseno žlico in potem mesim še z roko, kar v posodi. Testo mora bit malo pacato, kot pravi kaminek, naj te to ne moti. Ne sme pokati - to je pretrdo, premalo tekočinel. Mora biti voljno, mehko. Ko zmesim dam vzhajat za pol ure in po pol ure spet pregnetem in že obikujem hlebčke ter jih dam na peki papir. Jaz imam navado da delam majhne hlebčke, neke večje žemlje, tako - za en obrok približno. Zložim jih enega zraven drugega v pekač, vsakega zarežem z nožem in dam še 1xvzhajat za pol ure. Te hlebčke jaz še namažem namesto z jajcem s kavo. Pridejo zelo lepe barve in voljni. Običajno še malo potresem s semeni. Ko so vzhajani pečem ca pol ure na 180 C, včasih malo dlje. Potem jih zmečem v zmrzovalnik in jemljem enega po enega, kot mi paše jesti Hanuši - meni je ful dobra temna čokolada. Jem jo kar pogosto, verjetno celo malo prepogosto in preveč tudi za Montignaca Jo maraš? Jedilnik za jutri? Se ga takoj spomnim: Z: polnozrnat ržen kruh (spet neslan ) z marmelado BS-specialiteto moje mame , kava z mleko, če mi bo pasalo pred tem še eno jabolko K: zelenjavna juha v kateri bo tudi nekaj piščančjega mesa, sir V: ovseni kosmiči z jogurtom, lešniki+mandlji+drugi oreščki (kar sila obožujem in z užitkom grickam zvečer in se bolj ali manj uspešno kontroliram pri količini) Malice bodo ali ne. Če bo, bo to spet brezkofeniska kava z mlekom ali jabolko ali temna čokolada.
< Sporočilo je popravil Drnula -- 25.10.2009 21:48:47 >
|