frrrr
|
helo. moji otroc so bli včeraj stari največji 3 leta, 3 tedne in 3 dni. najmanjša pa 1 mesec in 1 dan tehnični za Brino za nami... mala se pridno redi... odpustna teža je bila okrog 2700 (ne spomnem se več), včeraj pa imela 3950 zrastla je pa samo za 1 cm. je prava babnca, gre na širino, ne tolk na višino *lina* - te vljudnostne fraze so res fajn za slišat iz tako majhnih ust. se kr stopim ob kakšni pikapolona - nisi edina. smo bolj kot ne vse na istem, eni so že mim, drugi lezemo za njimi. no, morm rečt, da je pr nas bila najhujša faza 3 tedne nazaj, zdaj je pa vsak dan boljše. ob teh prepovedih sem se js tut že zamislila... ampak dejstvo je, da otrok mora imet meje, sicer se počuti izgubljenega. s temi prepovedmi in ponavljanju pravil grem večkrat že sama seb na živce, a enkrat bo menda bolje. midva res prakticirava z ignoranco in to takšno, da mu poveva, da ga ignorirava ( mu rečem ti mene ne slišiš, js pa tebe ne. ALI ko boš ti mene ubogal, bom js tebe.). pol pa doživi besen napad, pa ga objamem in počakam, da mine. in s tem sočustvovanjem mu v bistvu pokažem, da razumem njegov bes. s tem naj bi otroku pomagal obvladati bes, ker trenutno ga še ne znajo in ravno zaradi tega so taki izpadi. naš mali tut kr tk brezveze mahne, al pa se vrže po tleh... pa zraven se ponavadi še smeje. mi je pa zanimivo, da je lahko totalno razjarjen, pa vidi Brino in se ji nasmehne, ter postane taka nežna dušica, da pozabim na vse njegove traparije izpred 10ih sekund. evo, pravilo preko katerega js ne grem... higiena - roke umijemo pred jedjo, po prihodu domov, po uporabi toalete. tega ne toleriram za nič na svetu, je treba. okrog higiene ga še navajam, da se v straniščih ničesar ne dotika, in po uporabi toalete tut najprej roke umije, preden prijema kakšne igrače ali kaj podobenga. to mi tut dvigne vse kocine pokonc in si ne morem kaj. evo, pr pospravljanju igrač smo pa nekak dogovorjeni, da jih pospravlja sam za seboj. včasih mu pomagava. če jih midva sama pospraviva, jih pospraviva na omaro. ko so enkrat na omari, si jih mora prislužit. dobi jih nazaj, ko se nama zdi, da si jih je prislužil. torej ne počne potem nekaj samo zato, da bi dobil tisto igračo nazaj. v bistvu mora bit skoz priden, da jo dobi no, sej ni tolk hudo. pač odvisno kakšne volje sva en zaboj z igračami je že 2 al pa 3 mesece na omari. trenutno so še wow avion za katerega je včeraj že mau lobiral, a brez uspeha. pa gasilski avto wow je tut tam parkiran tale razstava na omari ga kr mau mori,čeprav je bil na začetku čist brezbrižen do tega in bi mu lahk vse igrače pobral. aja, pa pr varnosti ni popuščanja. recimo v banji mu ne pustim stat in ga vedno okregam, če stoji notr. pa na vrtljivem računalniškem stolu ne sme stat... pa še kaj, sam trenutno se ne spomnem. dans popoldne sva pa z Jašo zapravljala... sva šla do baby centra kupit zimski komplet zanj in rokavice... pa vzglavnik za Brino in dežno prevleko za voziček. je bil full priden. nisem še bla sama z njim v trgovini z igračami. sploh ni blo kakšnih problemov. sva se pri kakšni polici ustavila in kaj podebatirala. pa mogla sem mu razložit za kaj se uporablja prsna črpalka, pa zakaj so flaške no, zvečer je pa za razliko od preostalih dni zelo hitro zaspal. ker je doma, očitno ne da vse energije vn. včeraj sva šla na polurni sprehod, danes pa samo v šoping. moci, ko je vaša Zoja šrišla po prtljago, je naš že spal. sicer pa zaspi med 21. in 22. uro tolk se ima za zmenit, da je že kr noro. vse plišije smo mu ukinili. v posteljo lahko po tanovem vzame samo enega, pa se ima s tem tut tolk za pomenit. iz odeje si naredi reko al pa morje, pa plavata in delata jezove no, zjutraj pa zato spiiiimo... danes sem se prva zbudila ob 9ih, šla spakirat za k zdravniku, se spedenala, pol so se pa še ostali člani familije prebudili sm se pa razpisala... grem spat... nočko!
|