Renesme**
|
IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka IZVIRNO SPOROČILO: muki1 IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka IZVIRNO SPOROČILO: muki1 Uh, jaz bi se tudi malo oglasila danes na račun varčevanja v zdravstvu. Vsi vemo, kakšno je stanje. V zdravstvu je potrebno varčevati, ker so večinoma vse bolnišnice v minusih. In če se že mora zategovati pas, se res lahko špara na takem materialu, ala mrežaste hlačke in vložki, ki si jih pač s sabo prineseš pa je. Jaz sem definitvo za to, da se raje privarčuje pri materialu, ki ga lahko mamice kupijo same, kot pa recimo pri nakupu inkubatorja. Se mi zdi brezveze, da se okrog tega bunimo, dokler nam država omogoča eno leto plačane porodniške, pa vrtec za drugega zastonj itd... upam, da me niste narobe razumele, pa lep dan. muki, razumem, kaj hočeš povedati, pa vendar: koliko mrežastih hlačk je enako en inkubator? in kdo kupuje inkubatorje? bolnišnice same? nop. donatorji. zato moja jeza. tudi tebi lep dan he, he, sem vedela, da se bo kera zakačila v to. Ma, okej, pol pa ne inkubatorje. Pa vzemimo zdravila za raka, ali pa ne vem kaj. Karkoli. Poanta sploh ni zdaj konkretno v inkubatorju, ampak v tem, da je folk pri nas tako razvajen, ker so bili v preteklosti navajeni vse zastonj dobivat, zdaj pa ko se tudi naše zdravstvo in sociala bliža sodobnemu svetu pa je joj. Vsak samo čaka, kaj mu bo dano. Imam veliko opravka z romi recimo in imam poln **** tega, da vsak samo čaka, kaj bo dobil, ko pa mu nekaj ne dajo pa se buni. Sorry, ne gre nate osebno prav nič. Samo ta način razmišljanja mi je že zelo čez glavo prišel, da vsi samo nekaj čakajo, v resnici pa ne uvidijo koliko ugodnosti dejansko ta trenutek še imamo. In vprašanje, kako dolgo jih bomo še imeli. Tu pa pol za ene gate mrežaste vik in krik. saj te razumem, ampak penim pa, kadar so po tv dobrodelni koncerti za zbiranje denarja ali za inkubatorje ali pa za magnetni resonanco ali pa za ... a zdaj si bodo še učenci krede nosili v šole? to zame ni nobeno šparanje, to so kaplje v proračunu, veletoki pa odtekajo. in muki, ne se slepit, da dobivamo zastonj. seštej, koliko vsako leto plačaš za obvezno in zdravstveno zavarovanje, pa koliko za socialno, pa tako naprej. in dokler si zdrav, samo plačuješ, ko pa rabiš, je pa čas, da tudi kaj dobiš, se ti ne zdi. itak moraš imet veze in poznanstva povsod, da te sploh kdo obravnava kmalu tudi obvezno in dodatno zavarovanje ne bosta dovolj...važno je, da se ljudje ko gremo k zdravniku, sami postavimo zase, res je, da je to lažje, če se na stvar spoznaš ,meni je prav žal, cenejše ni nujno tudi boljše, država na račun mojega in zdravja mojega otroka ne bo šparala....pa že tako si marsikaj sami plačamo! Meni moja zdravnica ne piše več kar nekaj, pa pridite nazaj če ne bo boljše.....da mi tisto kar bi tudi sebi napisala, kar ve da bo pomagalo v najkrajšem možnem času, je pa res, da ne hodim po lekadole na revept, si jih kar sama kupim v lekarni! Vam povem primer od zdaj....tamala je prejšnji teden jamrala, da jo ušesek boli, kar tako...nič vročine...ker je dr. delala popoldne sem ji dala 1 žličko Calpola, izključno da je ne bo bolelo. Je ratala po pol ure prav pasja, skakala, norela, nič ji ni bilo, tudi popoldne, ko sva se šli pokazat nič, meni je bilo nerodno, ko sva čakali v čakalnici...zdravnica pogleda, reče, da je na meji, da nebi dala nič...pogleda grlo tudi na meji ne bo dala nič...pa se pogovarjava in naenkrat privleče palčko in vzame bris ...no čez 15 minut je bila potrjena angina, takoj antibiotike...tamala pa že skoz kot da ji ni nič, vročine nobene, apetit normalen, igra se normalno....
|