Anonimen
|
!Ampak če otrok 6 let uboga ,da ne sme na cesto ,pol se mu pa vtrga in gre noret po njej in ga kličeš in prosiš naj neha pa še ne uboga ampak še bolj nori,kaj bi ti naredila ? ne vem, ampak to je že v osnovi nekaj narobe z vzgojo, da ti gre 6letnik tkole noret po cesti ker tolk star otrok pa že more razumet in vedet, saj v bistvu gre že v šolo in more znat po cesti hodit. rugo je, ko moreš dveletniku razložit. In kaj se bo zgodilo, ko bo najstnik, ki ga starši ne pustijo recimo na kak žur, .... iz jeze prijavil pristojim, da ga starši kloftajo in se seveda pri tem na debelo zlagal to pa je spet stvar pretekle vzgoje. meni je zelo všeč en rek, k sem ga zadnjič slišala - prvih 15let je težkih, ker takrat vzgajaš, pol pa nimaš več kaj, lahko samo gledaš kaj si naredil. kalbo jaz svoje otroke kar vzgajam, pa brezskrbi da je tko kot povsod - znajo pit živce. samo mogoče je razlika v tem, da imam jaz kar dobro izdelan plan, kako in v kaj želim vzgojit svoje otroka in na kak način jih bom vzgajala, s partnerjem se strinjava in na ta način ne vključuje fizičnega kaznovanja. in se nam zaenkrat kar dobro obnese, ker že od rojstva je vse usmerjeno v to, da otrok razume, da se mu če treba miljonkrat pove. in kljub temu da je tamala zelo živahna, trmasta in samosvoja, ko gre zares, ve da gre zares, ni mi treba miljonkrat govorit, uboga. in imamo pravila in pri njih smo dosledni, brez trtemrte, pa če se kdo na glavo postavi, k nema, tko bo in pika. je pa res da ne tulim in ne težim za vsak drek, so stvari ki so pomembne in so stvari, ki niso in to je fajn met razpucano. in fajn se je tud vprašat, kaj določeno dejanje doprinese k vzgoji, oz. kaj vzgoja sploh je. jaz pod vzgojo smatram to, da otroka čimbolj optimalno pripravim na življenje, ne to da more bit tko kt jst reče, da more ubogat in bit priden. in klofute in ustraovanje in kakršnokoli nasilje v ta moj koncept ne spada, ker po mojem mnenju ne doprinese nič k vzgoji, zaradi tega moj otrok ne bo nič boljši človek, kvečjemu kontra. no, bom vidla čez 15let je pa res da zlo pomaga da imam konjske živce, da sem blazno flegma in me res prav nič ne iztiri. in otroci me jemljejo resno, kdo bi si mislil, a ne
|