Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 17:05:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa kdo bo to pucal
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 17:08:07
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Pa kdo bo to pucal Čistilka. Ups... čistilkE.
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 17:09:45
|
|
|
|
Anonimen
|
pa ni slabo za ljubitelje klasike. Bi se človek vseeno lahko navadu po moje.
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 17:10:35
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: water lily No, nekaj takega bi si pa jaz privoščila če bi imela tvojo denarnico http://www.luxhaus.si/downloads/vzorcna_blues_299.pdf Pa tam kjer je kao enosobno stanovanje bi nardila ven pisarno pa fitnes tale je kandidatka za najino naslednjo samo malo manjša mora biti....
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 17:18:18
|
|
|
|
ZARA
|
Jst bi v tako veliki hiši znorela.
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 17:47:27
|
|
|
|
rija
|
zakaj?
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 17:55:02
|
|
|
|
ZARA
|
Zato, ker mi je vse preveliko, enostavno se ne bi znašla. K mojemu karakterju pašejo Honke.
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 18:04:39
|
|
|
|
rija
|
ok, tako na taki lokaciji bi imela ampak vse ostalo mi je "pretežko" preveč lesa.....
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 18:52:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali se bolj splača kupiti hišo v III. podaljšani fazi za recimo 250 000 eur Te skoraj ziher ne. Ker imas se vedno precej dela z dokoncanjem (kar pravis, da niti ni za vas). Ker zahteva se vedno precej denarja. Ker na koncu nimas tocno tistega, kar si zelis. Razen, ce ni hisa na izjemni lokaciji in ti to, kako je razporejena, kaksni so ze do zdaj uporabljeni materiali in kaksna je energetska zasnova, ni pomemben faktor.
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 19:37:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Gita sej je lepa ma ni na gorenjskem Tista Luxhausova je res prima! Najbolj všeč mi je to, da ima dovolj prostora za en dostojen poslovni prostor doma. Kerensa tle pr temu dvorcu je pa že guest accommodation en mljon
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 19:38:11
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Zato, ker mi je vse preveliko, enostavno se ne bi znašla. K mojemu karakterju pašejo Honke. Ja, meni so honke tudi tooooolk všeč. Drugače se mi pa zdijo cene ubitačne. 500.000 eur dobiš, če 41 let in pol daješ vsak mesec na stran 1000eur. Ali če več kot 20 let daješ po 2000eur na stran na mesec. Lahko, če živiš nekje v evropi, ampak ne če si povprečen državljan s povprečno plačo v sloveniji. Sicer pa, če bi imela toliko denarja, bi kupila dokončano hišo ali pa zgradila hišo čisto od začetka, če bi imela voljo. Če kupiš nekaj nedokončnaega, je to pogosto jama brez dna. Ma že itak je hiša jama brez dna, ampak tako je pa še bolj.....razen če nimaš čisto nobenega problema z denarjem, potem je pa itak popolnoma vseeno, kaj storiš.
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 20:23:29
|
|
|
|
gita10
|
Poleg tega je potrebno vedeti, da takšne hiše imajo ogromno stroškov. Naprimer za našo hišo je plin pozimi v najhujših mesecih tudi po 500 eur / na mesec, potem elektrika že v dnevni sobi, ki je velika cca. 70 m/2 je toliko žarnic, da porabijo za celo stanovanje, da ne govorim še o ostalih stroških, pa še davek na nepremičnine nas čaka. In potem se ti lahko zgodi, da vse prihranke zmečeš v to hišo, ostaneš brez službe in moraš z socialno podporo plačevati stroške te hiše ali jo pa na brzino prodati pod ceno ( pa smo pri tistih revežih z 2000 eur plače o katerih je včeraj pisala Kerensa). Meni je sedaj grozno žal, da sva v tako velikem objektu ( letos sva prav zaradi recesije pregradila kuhinjo, spalnico), da ne potrebno vseh teh velikih prostorov ogrevati - in btw spet porabila skoraj vse prihranke. Če razmišljate o hiši si rajše narediti manjšo in za razliko denarja kupiti eno stanovanje, ki ga oddajate in ga potem v kriznih časih prodate ali pa kakšen vikend kot pa veliko hišo v katero celo življenje vlagate in vlagate in vlagate..... Sorry ampak zima se bliža in z njo ogrevanje.
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 20:25:21
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 In potem se ti lahko zgodi, da vse prihranke zmečeš v to hišo, ostaneš brez službe in moraš z socialno podporo plačevati stroške te hiše ali jo pa na brzino prodati pod ceno ( pa smo pri tistih revežih z 2000 eur plače o katerih je včeraj pisala Kerensa). Pri kvazi revežih, menda.
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 20:50:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma men se ne gre za kalkulacije gita. Dejstvo je, da se zdaj nimava kam širit, torej je treba ali prizidati k obstoječi hiši (NOT!) ali poiskati drugo, primernejšo hišo. Valjda vsaka stvar nekej stane, življenje ni zastonj (moje mnenje o stroških kurjave itd.). Kaj vse lahko prinese prihodnost me ta trenutek ne zanima, ker je točka moči VEDNO sedaj! Ne prej, ne potem. Potrebe niso pretirane. Za vsakega otroka svojo sobo (enkrat pride še tretji), kar pomeni najmanj štiri spalnice, najmanj dve kopalnici in velik bivalni prostor. Ločen prostor za delo in arhiv, ter obvezno klet za vso ropotijo (na podstreho se mi ne lup vlačit jajc). Velik vrt (Anja ljubitelj rožic, grmičkov, gavtrož, motovilčka, paradajzka, itd.) ter moja ljuba gorenjska regija. Ne misliva pa kupovati hiše, kjer je "zgoraj prostor za še eno stanovanje", ker to enostavno ne gre. Mladina mora it od hiše pa fertik!
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 20:51:32
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Mladina mora it od hiše pa fertik!
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 6.10.2009 21:29:11
|
|
|
|
Majuska
|
Meni so te hiše čisto prevelike. Jaz bi bila zadovoljna tudi s kako atrijsko. Mislim da lahko najdeš na www.nepremicnine.net kar nekaj lepih hiš
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 7.10.2009 8:33:53
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Potrebujem mnenja izkušenejših kar se tiče nakupa/izgradnje hiše. Ali se bolj splača kupiti hišo v III. podaljšani fazi za recimo 250 000 eur ali popolnoma dograjeno in opremljeno hišo (z urejenim vrtom in okolico) za 550 000 eur? Jasno je potrebno upoštevati dva polno zaposlena starša z dvema micenima otročkoma. Oba starša rahlih živcev ter dve levi roki za ročna dela. Ne splača se ti ne eno ne drugo, še najmanj pa nakup hiše v III. podaljšani fazi. III podaljšana faza so zidovi, streha, fasada vse na hitro skup zmetano in okolica urejena. Teb pa manjkajo not še komplet inštalacije, ometi, estrihi. Fajn je, ko imaš okolico in fasado urejeno, pol ti pa skipajo kubik betona na lepo travico...ruknejo fasado, ugotovijo, da se je nekaj pozablo, pa ti lepo novo fasado preštemajo... Plus vsega so pa te bajte po navadi natlačene na pol premajhnih parcelah, ker so povečini grajene samo za prodajo. Kupit parcelo in gor montažno al pa zidano na ključ, odvisno, koliko se ti mudi. V vsakem primeru je pa treba pazit pri kateri firmi se to naroči in obvezno je treba imet dobrega in dobro plačanega nadzornika. Ti dve levi roki se pa lahko hitro spremenijo v dve desni. Glede na to, da je okol hiše vedno kaj za počet, pa priporočam stanovanje.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 7.10.2009 8:36:03 >
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 7.10.2009 8:39:02
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Zato, ker mi je vse preveliko, enostavno se ne bi znašla. K mojemu karakterju pašejo Honke. Ja, meni so honke tudi tooooolk všeč. Tudi meni, tudi meni
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 7.10.2009 8:47:15
|
|
|
|
water lily
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Ma men se ne gre za kalkulacije gita. Dejstvo je, da se zdaj nimava kam širit, torej je treba ali prizidati k obstoječi hiši (NOT!) ali poiskati drugo, primernejšo hišo. Valjda vsaka stvar nekej stane, življenje ni zastonj (moje mnenje o stroških kurjave itd.). Kaj vse lahko prinese prihodnost me ta trenutek ne zanima, ker je točka moči VEDNO sedaj! Ne prej, ne potem. Potrebe niso pretirane. Za vsakega otroka svojo sobo (enkrat pride še tretji), kar pomeni najmanj štiri spalnice, najmanj dve kopalnici in velik bivalni prostor. Ločen prostor za delo in arhiv, ter obvezno klet za vso ropotijo (na podstreho se mi ne lup vlačit jajc). Velik vrt (Anja ljubitelj rožic, grmičkov, gavtrož, motovilčka, paradajzka, itd.) ter moja ljuba gorenjska regija. Ne misliva pa kupovati hiše, kjer je "zgoraj prostor za še eno stanovanje", ker to enostavno ne gre. Mladina mora it od hiše pa fertik! In vse te tvoje želje ti lahko uresničijo proizvajalci montažnih hiš(pazi da vzameš kakovostne). Imaš vse po svojih željah. Tudi parcelo po želji lahko najdeš. S tem da če narediš energetsko varčno hišo(kar si lahko privoščiš), tudi stroškov vzdrževanja ne boš imela visokih, navkljub veliki kvadraturi. O tem kakšno uslugo boš s tem naredila okolju pa sploh ne bom. Prihranke na kurjavi v taki hiši pa lepo daješ na stran za otročke , al pa greste na en res hud dopust lahko vsako leto. Ker na kurjavi se da res ogromno prišparat. In to brez dela. Samo pametno je treba načrtovat hišo. S tem si tudi zagotoviš "nerazbijanje" bajte čez kkšno desetletje dva, ko trenutno najbolj popularnih virov ogrevanja več ne bo. Recimo ta hiška je velika. Sob za otroke dovolj. Prostori veliki in svetli. Idealna za malo večje družine za moje pojme. http://www.luxhaus.si/galerija/blues_261.htm
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 7.10.2009 8:55:58
|
|
|
|
timoteja
|
Ej, pa svaka vam čast, da si lahk privošlite hiše za 550.ooo EUR, pa ne mi zdej pameti solit, da ste si pač tako miceno hiško GROZNO želeli, pol ste pa šparal par let, pa babi pa dedica sta mičken primaknila, pa boste kupli eno hiiiišššškkko. Je pa res, da opažam, da na koncih izven Ljubljane (mi npr.prihajamo iz Štajerske) prejemamo verjetno kar nekajkrat nižje dohodke kot npr. v LJ. z okolico. Sicer pa....blagor vam, vsem skupaj pa želim en leeeppp sončen dan.
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 7.10.2009 9:19:59
|
|
|
|
Pikec
|
Kolegica je, na sicer podarjeni parceli na Gorenskem, zgradila hišo, ki ustreza čisto vsem tvojim zahtevam + nad garažo ima en velik prostor kjer je trenutno soba za norenje otrok ampak se lahko uredi kot poslovni prostor saj ima tudi ločen vhod. Pravi da je bila končna cena z zunanjo zasaditvijo in zadnjim vijakom pr bajti (ima picajzlastega moža) cca. 250.000€. Hiša je sodobna uporabljeni so moderni materiali (ne avno poceni), ogrevanje je na lesno biomaso (zato pa mora met mal večjo garažo ). No kakorkoli meni se ni zdela draga če pomislim, da sem sama dala za 4 sobno stanovanje 150.000€.
|
|
|
|
RE: Zreli za nakup hiše 7.10.2009 9:39:55
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH Gita sej je lepa ma ni na gorenjskem Tista je res lepa in res ni na gorenjskem.
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.