petarda
|
Zdaj pa na hitro še porodna zgodba...na hitro zato, ker lahko vsak čas uleti....ni sicer doma, ker itak očetnovskega dopusta ne poznajo , zato pa uleti vsake pol ure preverit, če sva OK Torej.... v ponedeljek 10.01.2010 sva lepo odpeljala otroke v vrtec, potem še enkrat zaokrožila čez mesto, pa mimo porodnišnice, pa še enkrat čez mesto .....no in potem noter...jaz bi šla sicer še enkrat skozi mesto .... Najprej pregled, pa CTG, vse OK, le otroček ni dosti migal...potem me pa sestra vpraša: "Gospa...a vi ste sploh že kaj jedli danes?".... Pa jaz njej:"Ne. Če bi bila slučajno potrebna anestezija.".... Pa ona meni:"Oh, vi pa res na vse mislite. (Pa ne jaz ). Zato pa je otroček tako miren, ker še ni dobil za jest." Sem jo vprašala, če naj grem jest, pa je rekla, da še ni potrebe in da bomo videli kako se bo stvar odvijala. Potem pregled...pri istem ginekologu, kot prejšnjič, le da je bil tokrat veliko bolj nežen... Rekel je, da sem odprta 3-4cm in da naj grem rodit, da bo že enkrat za mano. Rekel je:" Babici rečte, da ste imeli ponoči popadke in v dveh urah boste rodili." Mamljiva ponudba, ne? In me pošlje v porodno...tam pogovor z babico....res OK babica, ki pa se ni mogla odločit ali je že čas, da mi sproži...ali ne...sploh glede na to, da sem imela najprej določen datum 08.01.2010 - glede na menstruacijo...torej bi bila šele dva dni čez rok... Odločili sva se za klistir...naredimo, čakamo...nič se ne dogaja (razen tistega, kar se mora )... Je bila ravno ura deset in me je poslala dol v bife na malo soka in majhen sendvič .....in tako sem se oblekla in sva z mojim krenila še na malco ..... Pridem nazaj ob 11.uri....se odločiva, da me pregleda, pa CTG...vse OK, odprta nič manj, nič več...popadkov ni bilo...me sprašuje kakšne so moje želje...naj mi predre mehur? Naj počaka in me pošlje na oddelek? Bi šla mogoče še za kakšno urico domov? V glavnem...na oddelek nisem želela it, domov me je pa res malo mikalo .... Ajooooooj..... bejbi se je zbudil in kolca v posteljici...moram k njemu.... nadaljevanje prihodnjič
|