OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajetam* Meduzica, meni so po prebranem všeč bolj nasveti od pediatrinje glede uvajanja GH. Je zelo podoben sistem kot sem ga imela pri starejši razen glutena, ki sem ga takrat uvajala kasneje. 1. Gluten sem uvajala šele po 8.mesecu. Sem pa slišala, da so glede glutena sedaj nova navodila. 2. za ribe se ne spomnim, mora biti pa čimbolj sveža riba zaradi alergij. V starih ribah se nabira snov, ki lahko povzroči alerg. reakcijo. 3. olje se dodaja, in sicer 1 žlička na koncu kot ti je rekla P 4. pri uvajanju tudi poslušaj P, najprej eno zelenjavo oz. sadje samo 1 obrok na začetku(in ne 3), zato, da se otrok navadi 5. če ni potrebe počakaj do 6. mes. 6. Tale s kravjim mlekom je pa najbolj neumna izjava- meso in mleko nimata nič skupnega razen, da sta od krave. Z Mlekom se čaka do 11 mes oz 1.leta . Kravje mleko je zelo težko prebavljivo za dojenčke, tudi za odrasle. Če nimaš svojega mleka, kupi prilagojeno in potem s prilagojenim delaš različne kašice dokler otrok ni dovolj star. Jogurte in skute iz kravjega mleka pa lahko uvajaš že prej , pri 8.mesecu. Prav tako do 8.meseca počakaj z zelenjavo, ki zelo napenja, stročnice, zelje etc. Če ima katera še kakšne nasvete , naj me prosim dopolni oz. popravi. Naša pediatrinja lih tako pravi,babca je še bolj stroga. Edino za olje mi ni nikoli nihče rekel,da naj ga dodajam. Pa dojenje in samo dojenje do 6 mes. Ja en obrok zelenjave(taprvo) dnevno,pa to isto zelenjavo daješ min.3 dni,da se pokaže morebitna alergija.Potem pa dalje.Edin za korenček je rekla,da lahko mešam,ker full zapira.Jaz sem pri obeh začela z jabolčkom,potem pa zelenjava.Zdaj sem začela pa z večernim obrokom,da vidim če mogoče zaradi lakote zadnje čase slabše spi.Dam ji pa od milupe riževo kašico al pa od hippa.Počasi bom kakšen jabolček spasirala pa bo.
|