Anonimen
|
leela, ne mi rečt... da so pri vas ta mali huligani???? ježešna! jaz tudi premišljujem, da bi tile mulčki včasih rab'li kakšno po riti! ker lepa beseda ne najde vedno lepega mesta... so se zadnjič po našem igrišču podili taveliki (5-10 let) muslimanski otroci (ne me razumet narobe, nimam nič proti muslimanom! ampak tale skupinica je pa kar velika (cca 6 mulčkov) in meni, ki sem odrasla, strašljiva... ker gledam, kakšni bodo v prihodnosti) so skoraj izruvali tobogan, ko so se podili po njem (pa je kar velik in stabilen ta tobogan) pa spuščali so pesek (so si ga tlačili v majice) po njem... čisto so bili podivjani. pa jaz s svojima mulčkoma edina kultivirana na igrišču in me gleda Oskar, zakaj to delajo. pa mu odgovorim, da jim starši niso povedali, da se to ne sme delati... in glej ga , gre Oskar do tobogana (jaz Urbana ravno dojim) in jim začne, da ne smejo metati peska in da se morajo lepo igrati (sem bila kar malo vesela, da je moj mulček včasih nerazumljiv, telim otročkom pa še bolj, ker slovenščina ni njihov materni jezik...), se je že en postavil čisto z obrazom k njemu, a je videl, da ga gledam pa je šel rajši stran... in jim ni bilo več zabavno na toboganu, so šli na gugalnice, Oskar pa vesel do mene:"a vidiš, mami, sem jim povedal, da ne smejo metat peska, pa so se šli gugat,..." moj sinko dejansko misli, da je on za to zaslužen. me kar skrbi, ko bo večji, bo gotovo s kakšno buško prišel domov, ker se bo šel pravičneža. ali pa bo takrat, ko ga ne bom opazovala, njim podoben. ----- me kar neka tesnoba daje. tile roditeljski sestanki in starševska združenja,... ko pa pride kakšen prijateljček pa obrne en dva tri vse na glavo. se mi zdi, da jih preveč usmerjamo na poti, ki jih mi poznamo. morali bi živeti svoje življenje.
|