Nika v službi
|
Dober večer, moje dame! Nika v službi ni več v službi, ampak lepo doma na toplem. Kot ste nekatere opazile na Gmailu, sem spet malo potovala, ogledala sem si praznično okrašeno Nitro (SK), Schrems in Dunaj. Kako je Dunaj leeeeep, ojoj, vedno me čisto useka, ko pridem tja. In tokrat sem se ga res naužila, saj sem imela ob popoldnevih precej prostega časa in sem ga obdelala po dolgem in počez - Kärntnerco, pa Christlkindmarkt pri Rathausu, pa Weinachtsdorf na Theresien-Platzu, pa Graben, pregrešila sem se s sladkostmi Demla in Sacherja.... in mislila na vas. Tokrat nisem šla sama, zato je odpadla kakšno povabilo, ampak ob prvi priliki realiziramo tudi to. Čisto zares. Letos se mi sicer - nasprotno s prvotnimi načrti - vendarle obeta še ena pot, potem pa res zaključim za letos. Vmes sem na Dunaju doživela klic iz vrtca, da je Nika zakuhala in da naj pride nekdo ponjo, sem vso logistiko organizirala kar iz pisarne našega poslovnega partnerja, potem pa od mami izvem, da so ji očitno temperaturo narobe izmerili. V vrtcu je bila kao 38,2, doma pa 37,1°C. Kakor koli že. miško piško so obdržali doma in včeraj zvečer je bila neznansko srečna, ko se je lahko stisnila k mamici v objem. Danes me je čakal celodnevni delovni kolegij, ki smo ga izvedli v gostilni Janežič na Pšati v prijetnem, sproščenem vzdušju, prihodnji teden pa od srede dalje gostim Francoze. Bomo šli verjetno kar skupaj v mesto gledat prižiganje luči. Sicer pa smo pri nas vsi nekako na meji, kar se tiče zdravja. Kašlja in smrka Tomaž, pa še grlo ga boli, božjastno kreham tudi sama, nos se mi je malce umiril, sicer pa se počutim ok, Nika tudi malo kašlja in smrka, ampak bo - upam - zdržala. Očitno ji gre na bolje, saj če bi se zadeva slabšala, bi se verjetno to že prevesilo v slabši del od srede, tako pa je vsak dan bolje. Preventivno jo bom obdražala doma vsaj še v ponedeljek. Malo sem vas sicer brala, a res zgolj bolj površno, zato se v podrobnosti ne bi spuščala. 2ursae z zamudo voščim vse najboljše, Valli in Tilnu čestitke za prehod v otroško sobico, Beniki želim čimprejšnje okrevanje (in hvala, stara, ker misliš name, pa čeprav sem tvoj telefonski klic tako neprijazno skenslala med kolegijem ), Teta beta, čestitke za dober smučarski nakup, za konec pa 2ursae kličem - se vidimo na FB! Vsem ostalim, ki sem jih spustila, pa obljubim, da vas "obdelam", ko se poglobim v pisarijo preteklih dni. Nočko! p.s. Aja, kino, čvek, drink - SEM ZA!