Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 20:58:34
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara ojla...čveke...mi smo pa od nedelje bili v bolnici sem mu dala v nedeljo zveča fizološko v noseka ker je mel fejst zamašenega pa se je začel dušit-kar hlipal je za zrakom...bil je tak božček mi je v bolnici rekla da se mu je vse iz noska zaletelo v grlu ko se mu je raztopilo...pol pa so ugotovili da ma ušeska vneta,pa grlo vneto...je virozo fasal...danes pa mi pove da ima pozitivni test na rotavirus a zaenkrat še nima driske... kako ve davate kaplice ad3 oz d3?na žličko al z mlakom oz čajem? Samo na žličko, je mala čistn nora na kapljice, se kar trese, ko zagleda Upam, da bo kmalu zdrav
< Sporočilo je popravil Lolita23 -- 18.9.2009 20:59:22 >
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:03:06
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m ja, sem ji dala banano not, ker nisem vedela kak je če jabolko dam zraven. Jutri bom poiskusla s jabolko. Moram pa povedat, da je ravnokar pojedla 2 zajemalki zelenjavne juhice z mesekom . Ne upam ji več dat,čerpav kar usta odpira Pridna Lija. Nika je pa danes pojedla četrt banane. Sam ne vem kaj ji je, da tolk poliva. Mogoče zato, ker je tak aktivna in itak ni sekunde na miru? Verjetno... Škoda, ker ne greš ven, pa tako si se veselila.No jaz bom tu, če boš za čvek. Sam boš ziher basket gledala... Aja, pa na postli sem s prenosnikom in brez miške, tak da bom bolj počasna.
< Sporočilo je popravil Najaa -- 18.9.2009 21:04:03 >
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:04:13
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m emvvm mmmm YN G V S Brin je prebral in sedaj narekuje odgovor: mmmm iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Nika se tud strinja. Le kaj majo to?
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:05:55
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara ojla...čveke...mi smo pa od nedelje bili v bolnici sem mu dala v nedeljo zveča fizološko v noseka ker je mel fejst zamašenega pa se je začel dušit-kar hlipal je za zrakom...bil je tak božček mi je v bolnici rekla da se mu je vse iz noska zaletelo v grlu ko se mu je raztopilo...pol pa so ugotovili da ma ušeska vneta,pa grlo vneto...je virozo fasal...danes pa mi pove da ima pozitivni test na rotavirus a zaenkrat še nima driske... kako ve davate kaplice ad3 oz d3?na žličko al z mlakom oz čajem? ajoj božček. Jaz dam ad3 (no, zdaj mi je dala d3, ne vem zakaj ) z žličko. Čisto, nič ne mešam s tekočino.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:25:35
|
|
|
|
ema tiara
|
sprašujem ker naš ni htel po žlički pa mi je rekel p da lahko z mlekom al pa čajem mešam...zdaj pa so ugotovili da ma mehko lobanjo ker mu d vitamina primanjkuje in so v bolnici rekli da se te kapljice primejo na steno flaške zato samo na žličko...na pregledu pa moram povedat da ga preglega ker je mehka lobanja znak rahitisa
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:25:45
|
|
|
|
dana
|
ema tiara - da se tamali čimprej pozdravi, pa da ne bo hujšega glede na diagnozo. Dons govorim s svakinjo in ji razlagam, da malemu dajem za kosilo vedno mešanico 3 stvari (vedno je osnova krompir). Pa pravi, da mu moram dajati samo po eno stvar, da se bo bolj okusa navadil. A res narobe delam Ker sem pri Tilnu delala enako, pa je skoraj vse. Edino kar ne je, je kuhana zelenjava. Te pa še jaz ne obožujem
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:29:26
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara sprašujem ker naš ni htel po žlički pa mi je rekel p da lahko z mlekom al pa čajem mešam...zdaj pa so ugotovili da ma mehko lobanjo ker mu d vitamina primanjkuje in so v bolnici rekli da se te kapljice primejo na steno flaške zato samo na žličko...na pregledu pa moram povedat da ga preglega ker je mehka lobanja znak rahitisa Mehko lobanjo? Kako pa to ugotovijo? Ker fontanela se ima pa čas zapret celo do drugega leta.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:32:22
|
|
|
|
ema tiara
|
zadnji del lobanje...sama ne vem točno kje...a pri treh otrocih nisem vedela kako pomembno je da se dajejo kapljice na žličko in redno...saj ni nujno da so posledice pri nejemanju,a če so so hude...bomo videli kaj bo rekel na pregledu...upajmo na najbolše...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:40:30
|
|
|
|
Najaa
|
Ja, vzadaj na zadnjem delu lobanje imajo tudi mečavo. To sem tud jaz šele pri tadrugi zvedla. Sej bo vse ok, boš vidla. Je pa pomembno dajat vitamine, ja. Kaj do zdaj jih nisi dajala? Jaz sem čez poletje tudi bila bolj lena in sem pozabljala, sam sem se tolažla, da smo velik vzunaj.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:42:00
|
|
|
|
PERSIDA
|
ema tiara naj te malo pomirim ,tudi moj anže je imel na zadnjem pregledu še bolj mehko glavico ,pa mu je povečala dozo kapljic jih pa vedno mešam v mleko in rekla da naj se ne sekiram ,ker to ni nič narobe ker je strokovnjakinja na področju nedonošenčkov ne dvomim v njo.Sem ,pa sama opazla ,da je imel malo mehko ko sem ga oblačla sedaj po mesecu dni je slika popolnoma drugačna.Je že dobil bolj trdo glavico.Tako ,da nič bat. To sta moja prva otroka ampak do sedaj se nikoli nisem zmotla glede njunega razvoja še vedno kar sem rekla je njuna pediatrinja potrdila.V nasprotju s teboj imata mojadva več pregledov zato sem že lep čas dr.Persida.Malo heca samo misli pozitivno in ne se takoj zasekirat,ker mene bi že lahko pobralo od njihove teorije.Vedno pravim dobro je vedeti.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:47:49
|
|
|
|
KOKICA32
|
Dober večer!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:48:56
|
|
|
|
ema tiara
|
sem dajala kapljice a v čaj...se pa še ne obrača na trebuh,se trudi in jezi zraven a še nima moči...bomo videli...pa hvala za spodbudo
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:50:44
|
|
|
|
PERSIDA
|
dana -mojadva imata dvojko hrane en mesec dni ,pa bi jo menjala že prej samo sem še imela enko zaloge.Nisem nič p.vprašala kar sama sem šla na dvojko ,ker sta me pri enki skoraj pojedla .In tudi ko sem rekla ,da jima dajem dvojko me ni nič okregala samo vprašala ,če dodajam gh in kaj.Tudi tukaj ni imela nič za pripomnit.Na začetku sem upoštevala vse njene nasvete (uspešno),sedaj ,pa sta gospodiča tako dobro razvita ,hvalabogu trkam,da mi ničesar ni prepovedala.Dobita samo pohvale ko jih vidi.In seveda mamici raste rit ,zato ,pa je tako velika .
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:52:22
|
|
|
|
PERSIDA
|
Oooo ,kokica helo.Daj rečima kako meni je danes.In ostale seveda.Če me zmanjka te veste da je lakota .Sta šla tak hitro spat ,da bo še verjetno akcija.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:53:20
|
|
|
|
PERSIDA
|
ema tiara - in kako kaj tvoje počutje?
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:53:20
|
|
|
|
yania
|
IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara ojla...čveke...mi smo pa od nedelje bili v bolnici sem mu dala v nedeljo zveča fizološko v noseka ker je mel fejst zamašenega pa se je začel dušit-kar hlipal je za zrakom...bil je tak božček mi je v bolnici rekla da se mu je vse iz noska zaletelo v grlu ko se mu je raztopilo...pol pa so ugotovili da ma ušeska vneta,pa grlo vneto...je virozo fasal...danes pa mi pove da ima pozitivni test na rotavirus a zaenkrat še nima driske... kako ve davate kaplice ad3 oz d3?na žličko al z mlakom oz čajem? božček... pa kaj vse ste pobrali... ma jaz mu dajem tole fiziološko že cel teden intenzivno, to pomeni večkrat na dan iz bočnega položaja po ene o.3 ml v nosek naenkrat...pa se mi že tako smili, ko ravno napačno vdihne, pa kar zraka zmanjka...kar učke ven izbuli in se fuuuullll ustraši...no danes sem mu samo 1x dala, ker ima že kar travme, ko ga samo na previjalno dam....ma so bogi res...pa še en klinc pomaga tale fiziološka,,,,no vsaj sčisti nosek trenutno....dolgotrajno je..to pa res...
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:53:43
|
|
|
|
Najaa
|
PERSIDA, kako pa otipaš, če je glava mehka? KOKICA, dober večer.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:55:01
|
|
|
|
|
Čer sem lahko malo v vaši družbi???
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:55:12
|
|
|
|
PERSIDA
|
Pri nas še vozimo brez fiziološke.Hb.Jaz še nisem staknila zato tudi onadva ne ,ker ponavadi od mene fašeta. za vse bubane.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:57:30
|
|
|
|
ema tiara
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA ema tiara - in kako kaj tvoje počutje? bolje,hvala...sem toliko pri sebi da laho prstke po tipkovnici premikam prej sem vas samo brala ,slabosti pojenjujejo,upam vsaj
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:57:34
|
|
|
|
trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA dana -mojadva imata dvojko hrane en mesec dni ,pa bi jo menjala že prej samo sem še imela enko zaloge.Nisem nič p.vprašala kar sama sem šla na dvojko ,ker sta me pri enki skoraj pojedla .In tudi ko sem rekla ,da jima dajem dvojko me ni nič okregala samo vprašala ,če dodajam gh in kaj.Tudi tukaj ni imela nič za pripomnit.Na začetku sem upoštevala vse njene nasvete (uspešno),sedaj ,pa sta gospodiča tako dobro razvita ,hvalabogu trkam,da mi ničesar ni prepovedala.Dobita samo pohvale ko jih vidi.In seveda mamici raste rit ,zato ,pa je tako velika . PERSIDA vsaka ti čast, da folgaš dva taka bavca pa smisel za humor imaš tudi sem se zak nasmjala zdaj
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:58:17
|
|
|
|
PERSIDA
|
cita - pozdravček ,končno nas je več na kupu. Najaa - odzadaj ,če otipaš lobanjo je kot bi se ti prst pogreznil v lobanjo.Naprimer ko prst pomoliš v kako glizi gobo približno tak občutek.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 21:58:36
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: cita Čer sem lahko malo v vaši družbi??? Ja seveda.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 22:00:07
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA cita - pozdravček ,končno nas je več na kupu. Najaa - odzadaj ,če otipaš lobanjo je kot bi se ti prst pogreznil v lobanjo.Naprimer ko prst pomoliš v kako glizi gobo približno tak občutek. ja ja, sej to pa vem. In to si ti otipala? joj sem jo šla zdej tipat, sam sem jo skoraj zbudila, koza neumna.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice 4.del 18.9.2009 22:00:12
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: cita Čer sem lahko malo v vaši družbi??? Kako vprašanje! Seveda!
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?