Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 10:48:29
|
|
|
|
tulpek
|
Barika... le glej, da te ne pošljejo domov . Upam, da imaš lisice zraven . Veselka, midva sva bila dva dni nazaj na sprehodu, ampak samo malo okoli hiše, ker js še ne zmorem veliko. Komaj čakam, da se mi šivi zacelijo. Je pa že boljše, danes že brez problemov sedim na stolu za računalnikom .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 11:03:31
|
|
|
|
veselka
|
tulpek, še meni ko nisem bla šivana sem mela kr kakšna 2 tedna težave s hojo, ker me je med nogami vse bolelo. sem pa že v soboto po porodu šibala po večje modrce in sem se premikala kot en invalid ... no, takrat ni blo smešno, od hormonov sem se pa parkrat še skor zjokala sred nak. centra. pri meni ni blo 3. dne po porodu nobenega jokanja, zato je pa kasnej tolk več , na trenutke pa vložki vir80 so groza. sama sem najprej kurila svoje, prou za čiščo, kakih 30 cm dolgi vložki, fini mehki. in ko mi jih je v P zmanjkalo, sem uporabila vir in me je spodaj začelo vse pečt . sm hitro naročila druge.
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 11:49:11
|
|
|
|
barika
|
Evo, takle mamo, so me pregledali, 2 cm odprta, dr. mi je dala gel, zdej pa cakam, da zadeva prime. najkasneje ponoc bi pa ze moglo bit *ce bo zadeva prijela*. evo,danes je ena manj za odstrel
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 12:09:42
|
|
|
|
Nepoznana
|
Super Barika ! Čim hitreje in čim manj boleče ti želim!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 12:11:10
|
|
|
|
klaja
|
Jeeee, zdaj pa gre zares Barika!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 12:16:35
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Evo, takle mamo, so me pregledali, 2 cm odprta, dr. mi je dala gel, zdej pa cakam, da zadeva prime. najkasneje ponoc bi pa ze moglo bit *ce bo zadeva prijela*. evo,danes je ena manj za odstrel NO, no, pol si je tvoj fante zgleda zbral 20.9. GO Barika, GO Barika
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 13:11:04
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka tulpek, še meni ko nisem bla šivana sem mela kr kakšna 2 tedna težave s hojo, ker me je med nogami vse bolelo. sem pa že v soboto po porodu šibala po večje modrce in sem se premikala kot en invalid ... no, takrat ni blo smešno, od hormonov sem se pa parkrat še skor zjokala sred nak. centra. pri meni ni blo 3. dne po porodu nobenega jokanja, zato je pa kasnej tolk več , na trenutke pa vložki vir80 so groza. sama sem najprej kurila svoje, prou za čiščo, kakih 30 cm dolgi vložki, fini mehki. in ko mi jih je v P zmanjkalo, sem uporabila vir in me je spodaj začelo vse pečt . sm hitro naročila druge. Veselka, meni se zdi, da me od samega poroda nič ne boli, samo od šivov . Mogoče se motim in bi mi sicer tudi kaj bolelo, pa sedaj za vse krivim te šive . Vložke pa imam Vir natural in Vir ekstra (modra in zelena embalaža) in mi obojni ustrezajo. V P so pa imeli ene od Senta firme in so mi bili tudi OK. Sem pa imela močnejšo čiščo samo prve dva do tri dni, od takrat je pa šibka. Pečejo pa samo šivi na trenutke, jih zato veliko hladim s tušem, ampak je tudi že boljše v primerjavi z nekaj dni nazaj.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 13:13:03
|
|
|
|
tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Evo, takle mamo, so me pregledali, 2 cm odprta, dr. mi je dala gel, zdej pa cakam, da zadeva prime. najkasneje ponoc bi pa ze moglo bit *ce bo zadeva prijela*. evo,danes je ena manj za odstrel Meni gel ni nič prijel, samo do konca je zmehčal vse skupaj, so me pa dali naslednji dan na umetne in je šlo hitro... Tak da kmalu boš cartala . Ampak je pa res že čas . Še dobro, da so se tu končno usmilili.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 13:21:00
|
|
|
|
Bety11
|
Veselka, Tulpek....in ostale, ki ste rodile...Upam da delate Keglove vaje!!!!!!!!! Zeeeeelo pomembno..... Drugače bodo mišice ostale ohlapne, vse raztegnjeno, od seksane bo nič in še maternica bo lezla ven, ker jo nič ne drži .....najmanj 300 krat stisnite in spustite mišice na dan.....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 13:35:00
|
|
|
|
polari
|
Barika, naj ti hitro mine...
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 14:06:14
|
|
|
|
tulpek
|
300-krat? Js jih delam, ampak toliko pa tudi ne. Bi mogla imeti povsod okrog napis: naredi keglove vaje, da bi se velikokrat spomnila. Se bom bolj potrudila.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 14:07:44
|
|
|
|
tulpek
|
Evo, sem si dala v podpis, vsaj ko bom na RR jih bom pridno delala.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 14:26:47
|
|
|
|
sontschica
|
Pozdravljene in novopečene mamice. hvala vsem za čestitke. najprej vsem mamicam iskrene čestitke, vsem želim veliko cartanja (žal si nisem ogledala seznama, katere že cartajo in katere ne), pa želim, da čimprej dobijo svoje štručke v roke. sej bi se že prej javila, pa enostavno ni časa. z Nikki sva prišli že prejšnjo nedeljo domov, potem je pa ta teden tako hitro minil. drugače je zelo pridno detece, vendar jo matrajo že prvi krčki, tako da je kar pestro. tudi midve sva imeli na začetku probleme z dojenjem, vendar je z nastavki veliko lažje, tako da se dojiva kar z nastavki. mleka je pa tudi dovolj. toliko za danes, porodno zgodbo vam napišem kdaj drugič, ko bom imela več časa. lepo se imejte in tiste, ki pa rojevate ali boste šle rojevat, želim hiter in čim manj boleč porod.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 15:39:35
|
|
|
|
škorpijončica
|
Živjo! Midve z Nio greva vsak dan za pol ure na sprehod, čeprav morm it čisto počasi in večkrat vmes počivat drugače mi pride slabo, pa je že dva tedna od poroda. Šivana na srečo nisem bila nič, sam morm se tudi jaz večkrat spomnit na keglove vaje. Zdaj grem pa kuhat. Barika, vso srečo in čestitke vsem novim mamicam. Evo slikca s sprehoda pa še ena doma
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 15:43:02
|
|
|
|
kepica
|
Lubenička mi je poslala slikico njenega Ariana Lubenička, še enkrat čestitke za malega cukrčka
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 16:31:56
|
|
|
|
Tanik
|
barika naj čimprej pride na svet kašni cukri so tamali škorpijončica, lepo da si v redu !!!tiste ki ste prvič mamice pa ostale: a ste se zavedale da boste mamice, da boste vsak čas rodile, prinesle domov otroka? jaz mislim da se ne zavedam tega, vsaj ne vedno. pa kar ene more imam, sploh ponoči.pa ne vem če sem pripravljena na vse skupaj. sploh ne vem kaj me je popadlo, a je to depresija
< Sporočilo je popravil Tanik -- 19.9.2009 16:32:10 >
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 16:37:55
|
|
|
|
Bety11
|
Škorpijončica....A ta punčka s dojenčkom si ti???? . ...Oba sta več kot lepa.... . Lubeničkaaaaa.....Lep dojenček....
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 16:39:27
|
|
|
|
Bety11
|
Tanik....To ni depresija....pač razmišljanja.... .....Ne skrbi, vse bo OK.......
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 16:54:24
|
|
|
|
JaLuca
|
pozdravljene toliko, da se javim, danes 3 dni po porodu sva doma z Andražem, sva že na porodni teži, kolko težko rodim, toliko imam potem mleka za izvoz in nimam problemov z dojenjem, sva pa zdrava in ok. me pa tokrat oči bolijo od poroda, se bom javila, ko bom utegnila, vsem pa hvala za čestitke... vidim, da se je Lubenička rešila, Barika pa še čaka.... da sem šla rodit, pa je tokrat pomagalo zvečer , čez 4 ure pa so se začeli popadki...... Ptujska porodnišnica - oba oddelka , pa saj sem že tam 3x rodila......pa ni pretirane gužve, kot pred 2 letoma..... papa
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 20:17:21
|
|
|
|
polari
|
O, kak je mirno danes... vse gledate dirty dancing???? Mnjam, kak je bil dober!!!!! Patricka mislim....... Z mano še vedno nič, le stalno otrdevanje......če ni bolečin, potem niso popadki, ne? No, grem dalje gledat.........pa upam na kakšne dobre novičke zjutraj.....
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 21:01:58
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Škorpijončica... joj imaš luštno hčerkico . Pa bravo za sprehode, nam zaenkrat še ni uspelo jet na pravi sprehod, ker mala zmeraj vključi alarm, drugače pa je cuker... Lubenička tudi tvoj fantič je lep Danes sem v dnevniku opazila, da je bil včeraj največji med rojenimi otročki . Barika... kako? Že rojevaš. Držim pesti, da res In kako ste kaj ostale nosečke in mamice?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 21:03:50
|
|
|
|
klaja
|
Tanik midva bova dobila tretjega , pa se sploh ne zavedam, da bo pri hiši še en otrok. Če ne bi imela v spalnici pripravljenih stvari sploh ne bi razmišljala o tem. Nikakor mi to ne gre v glavo. Škorpijončica kaka črnolaska je Nia, lepi sta obe! Lubenička tvoj Arian je tudi lep!!! Polari bolj se osredotoči na to, če bi bilo v rednih časovnih intervalih, ker mi je pred kratkim ena znanka napisala, da je imela samo otrdevanje trebuha na 10 minut in potem stalno manj in je čez par ur rodila. Jaz pa grem sedaj slike sortirat (moram sama sebe prisilit, da še to uredim), sem jih po enem letu dala razvijat, pa jih je nekaj čez 400, s tem, da jih imam še za babici in še nekaj za Julijin in Hanin album. Moje počutje je iz dneva v dan slabše, danes sem komaj naštela 10 gibov. Zraven otrdevanja trebuha in stalnih bolečin v predelu hrbtenice in jajčnikov, sem utrujena in se še komaj premikam. Sploh nimam več volje do ničesar, moji dve komaj kaj porihtam, joj upam, da se čim prej rešim, ker res več nisem za nobeno rabo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 21:38:43
|
|
|
|
Pupček
|
hojla, ste se pa res umirile s čvekanjem, se vidi, da so ta glavne čvekice že mamice postale, oz. rojevajo . mi smo v redu. dojenje nam gre, dojim jo pa vsakokrat ko se zbudi, torej na 1, 2, 3 ali 4 ure. opažam, da imam že ene dva dni več mleka, me zjutraj joške prav bolijo in komi čakam da se princeska zbudi. včeraj smo se prvič kopali in luana je prav uživala v vodi, čist se je sprostila, da so se ji kar učke zapirale . prav luštna je bila. po kopanju je bila tok zdelana da je pol cel dan spala - do večera, pol se je pa čukec zbudil. na sprehode hodimo vsak dan, začeli smo že prejšnji teden. pri nas je še toplo, tako da gremo tudi za dalj časa. luana v vozičku prav uživa, sprehod v glavnem prespi. LitlleMiss, pri nam v stanovanju je tudi ene 26 stopinj. mikeno oblečem v bodi z dolgimi r., žabice in nogavičke. pokrijem jo le z dekico, pa mislim, da ji je vroče k se sama odkriva, pa potna je tudi včasih. kaj pa vem, sej če ji je prevroče ali če jo zebe, zajoka, a ne . dokler otrok spi, mu je v redu.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 21:45:52
|
|
|
|
Pupček
|
čestitke vsem novim mamica . lepe otročke imate. Škorpiončica luštna mamica si . Barika... kako napredujete?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - 4. del 19.9.2009 22:15:44
|
|
|
|
polari
|
IZVIRNO SPOROČILO: klaja Polari bolj se osredotoči na to, če bi bilo v rednih časovnih intervalih, ker mi je pred kratkim ena znanka napisala, da je imela samo otrdevanje trebuha na 10 minut in potem stalno manj in je čez par ur rodila. Malo si me zdaj prestrašila, čeprav dvomim, da bi pri meni bilo to to. Ker ni nekih bolečin, samo intenzivno stisne....pa mali je fuuuuul živahen...vse mi en rine.... In tega me je glih strah...kak veš, kdaj se it pokazat? Kak veš, da je to to? Pa jaz sploh ne bi zdaj upala it v P pa to povedat, ker bi si mislile, da se mi je zmešalo...ziher... Rajši počakam na kaj bolj bolečega......pa pač doma rodim, hehehehe, hecam se....
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?