botrca
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 mene pa domače povedano kr srat navije, ko berem kaj v stilu ja sej naši starši tud niso poznali handlinga, pa je vse ok, moj otrok je ok, pa ga od 2.meseca nosimo pokonci itd. dejte no če pogledamo malo nazaj - naših starih staršev, pa tudi staršev večinoma ni noben cele dneve vlačil po rokah, tlačil v stolčke, ležalnike, hojce, jih za roke vlačil okoli, postavljal na noge in podobne neumnosti. ne, njih so previli, nafotrali, tesno povili in pustili nekje, dokler se niso tolk drli, da so jih spet previli, nafotrali itd. in sami so pol lazili okoli, kobacali, shodili. in noben ni shodil pri 10. mesecih. pa ne zato ker so naši zdej tolk napredni. to sta generaciji, k sta zdej tolk stare, da lohk rečejo ja z nami je pa to pa narobe al pa ni narobe. takrat se pač noben ni ukvarjal z otroci kaj ekstra. pol je pa ratalo moderno, z otroci se ukvarjat, prišlo je to predvsem z osemurnim delovnikom, življenjem v blokih in odvečnim časom. naenkrat je blo in in važno, da otrok sam kmalu sedi, pa hodi, pa začeli so se prodajat razni pripomočki, ki jih prej ni bilo in se tudi ni vedelo kake posledice bojo mel na razvoj. in ta generacija smo mi zdej. na nas se zdej vidijo posledice in naših otrocih se bojo še bolj, ker je teh bedarij vedno več. tolk k je v naši generaciji ukrivljenih in uničenih hrbtenic, kolkov, kolenskih vezi, slabe drže, skolioze, ma da ne govorim. pa to smo ljudje pod 40. naši stari starši in starši so fizično v boljšem stanju kot mi. a je to normalno? tko da ne mi bluzit o tem, da ker se pa glih vsi pohabljeni ne plazimo po tleh, je pa kr ok. ker ni. ma nobena žival ni tolk glupa k človek nobena žival ne sili mladičev v nič, dokler to sam ne naredi. pa naj se gre za motoričen razvoj, al pa hrano al bilokaj. samo človek je tolk brihten...groza. gibalni vzorci, ki jih otrok osvoji v prvem letu, ga zaznamujejo za vse življenje,vplivajo na ves njegov kasnejši gibalni razvoj, v prvem letu se da regulirati in popravljati, potem ne več, kar je, je. in ko zdej, super mamice, ki veste kaj je najboljše za vaše otroke kar rastete in kipite od sreče, ker vaš otrok pri 3m sedi, pa pri 6m ga za roke vodite okoli, pri 10 pa shodi, me res zanima če boste tko cvetele in kipele, ko bo pri 30 imal uničeno hrbtenico. takrat naj vas pa gloda in kljuva. če bi takrat delala drugače, če takrat nebi bla tolk pametna in vedela kaj je najboljš za mojga sončeka, a bi dons imel ok hrbetnico? naj vas kljuva in žre. mene ne bo. se popolnoma strinjam