|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nepravilen hendling - nepoučeni ali malom...
11.9.2009 19:59:36   
L1ana
IZVIRNO SPOROČILO: benika

... Glej, ni panike glede debate. Večino izmed nas je pa najbrž zmotilo tvoje odebeljeno pisanje. ...

Aja, vidim sedaj ja, da je morda izpadlo obtožujoče, ker sem poboldala user posted image , ampak je bila poanta v tem, da sem odebelila samo zato, da se je med kolobocijo besed, ki sem jih napisala (sem mojster za dolge stavke user posted image ) sploh videlo, kaj je poanta vprašanja.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.9.2009 20:01:54   
zvesta

Skratka, sprašujem se, kaj je krivo temu nepravilnemu hendlingu: nepoučenost (nekateri ne obiskujejo šole za starše, morda v kakem kraju pediatri in patronažna ne kažejo hendlinga, starši ne berejo forumov ...) ali enostavno le malomarnost staršev, ki se jim fučka za (pravilen) razvoj otroka?

Glej, ni panike glede debate. Večino izmed nas je pa najbrž zmotilo tvoje odebeljeno pisanje. Ne moreš ti človeka enostavno obtožit, da načrtno zavira pravilen razvoj otroka, če ne izvaja handlinga. Včasih je pametno pisanje prebrat, malce razmislit o učinku napisanih besed, potem pa šele pritisnit tipko za pošiljanje.

benika, načeloma se strinjam s tem, kar si napisala... ampak so tudi izjeme oz. da dam primer... ko je pediatrinja pri nečakinji ugotovila, da postrani nosi glavico in je dal sestri napotnico za razvojno, je moja sestra rekla, da njej pa ne bo nihče solil pameti o upravljanju dojenčka, ker je to njen tretji otrok... in ni šla.... temu jaz rečem malomarnost in da se jim fučka za razvoj svojega otrok...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.9.2009 20:06:21   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Jaz dam pa tej Leni Ani večinoma prav. Vse premalo se daje poudarka na pravilnem rokovanju z otroci.

Samo problem je v tem, da ni ustreznega izobraževanja staršev, razen v primerih ko pediater zazna nepravilnosti in pogojno da napotnico za RA. Kolikor berem po forumu, so pa čakalne dobe (vsaj v LJ) pošastno dolge... Tako da ni ravno za krivit starše, ampak zdravstveni sistem, ker handling ni vključen že npr. v materinsko šolo, v P in pa na prve posvetovalnice. Nas je npr. pediatrinja odrajtala na posvetovalnici v tretjem mesecu v 15 minutah, pa niti ga ni dala kravice past? user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.9.2009 20:09:59   
L1ana
IZVIRNO SPOROČILO: lake

Kje si se pa ti naučila hendlinga? V Ljubljanski porodnišnici te tega ne naučijo, v materinski šoli pokažejo za 5 minut, Patronaža pa tud ne pokažem vsaj meni ne.

...

Bila sem v šoli za starše v LJ porodnišnici (letos spomladi). In ja, res je bilo zelo malo o hendlingu - je sestra res samo na hitro pokazala in še to je bilo bolj tako mimogrede (kot da je to nekaj, kar itak vsi že vemo). Meni se je zdelo zanimivo predvsem zato, ker sem to videla prvič in se mi je zdelo, da najbrž je pomembno (če že to kažejo, najbrž ne kažejo kar tako).

Patronažni sem imela 2 (ker je bila ena vmes malo na dopustu) in sta mi obe pokazali hendling, takoj ko sta prijeli otročka. Sestra v ambulatni pri pediatru si je vzela ob našem prvem obisku kar nekaj minut, da mi je pokazala hendling, poleg tega me je še kasneje (ob odhodu) popravljala in mi asistirala pri rokovanju z dojenčkom. Tudi pediatrinji sem imela že 2 (poletni dopusti in to) in sta mi obe še dodatno pokazali nekaj prijemov (kljub temu da je to že pokazala sestra v sprejemni).

Ne vem, no, morda je to praksa le v našem zdravstvenem domu (morda tudi zaradi tega, ker so sosednja vrata -  vrata RA user posted image ), vendar sem bila v dosedanjih 3-eh mesecih deležna toliko bombardiranja o hendlingu, da se mi je zazdelo, da je to res neka nujna stvar in mi je bilo zaradi tega tako čudno, da tako malo ljudi upošteva to.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.9.2009 20:13:34   
L1ana
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

...  Tako da ni ravno za krivit starše, ampak zdravstveni sistem, ker handling ni vključen že npr. v materinsko šolo, v P in pa na prve posvetovalnice. Nas je npr. pediatrinja odrajtala na posvetovalnici v tretjem mesecu v 15 minutah, pa niti ga ni dala kravice past? user posted image

Ja, saj to se sprašujem - ali je premalo poudarka na tem, ker (kot sem v zadnjem postu napisala) sem bila sama deležna toliko informacij o tem, da mi je potem čudno, ko vidim, da ostali tega ne upoštevajo.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.9.2009 20:15:18   
Detece

icer se strinjam, da je preveč hendliga pretiravanja, se pa nikakor ne morem, da imamo mi, ki smo bili v hojicah in podobno, ok noge in hrptenico....partnet in jaz imava velike težave z držo in posledično s koleni, križem....in sva stara šele 26 let....

A to zato, ker sta bila v hojciuser posted image Dej lepo te prosim, reci da se hecaš. Vajina drža nima nobene veze s tem, a si ti 3 mesece letala naokrog v hojci.

Najbrž ne sam od tega, ampak vsega skupaj. Zakaj se potem ljudje kar naenkrat ne znamo več pravilno držati, in to že otroci preden dajo težke torbe na ramo.

Ma meni se o tem ne ljubi prepirat sploh, sem samo povedala svoje mnenje.
Drugač  je pa v vsakih človekovih možganih/dojenčkovih zapisan točen postopek razvoja. Mi starši, ki pa imamo preveč časa se ukvarjati z otroci, jih pa velikokrat spravimo na napačna pota - recimo držimo jih za roke ob prvi hoji, jim pomagamo vstajati ob prvih podvigih itd...a krava pomaga malemu teličku vstati in hoditi??....ne...pa vseeno zna....
Jaz govorim samo tako, kot so mene v razvojni poučili....in sicer, pustite otroka naj se sam razvija in tako se bo najbolj pravilno razvil...za to ne potrebuje nobenih pripomočkov in pomoči staršev....

Sicer pa vsaka mama ve kaj je za njegovega otroka dobro in jaz noben ne solim pameti....s svojim delat po svoji vesti...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.9.2009 20:18:06   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Detece

icer se strinjam, da je preveč hendliga pretiravanja, se pa nikakor ne morem, da imamo mi, ki smo bili v hojicah in podobno, ok noge in hrptenico....partnet in jaz imava velike težave z držo in posledično s koleni, križem....in sva stara šele 26 let....

A to zato, ker sta bila v hojciuser posted image Dej lepo te prosim, reci da se hecaš. Vajina drža nima nobene veze s tem, a si ti 3 mesece letala naokrog v hojci.

Najbrž ne sam od tega, ampak vsega skupaj. Zakaj se potem ljudje kar naenkrat ne znamo več pravilno držati, in to že otroci preden dajo težke torbe na ramo.

Drugač  je pa v vsakih človekovih možganih/dojenčkovih zapisan točen postopek razvoja. Mi starši, ki pa imamo preveč časa se ukvarjati z otroci, jih pa velikokrat spravimo na napačna pota - recimo držimo jih za roke ob prvi hoji, jim pomagamo vstajati ob prvih podvigih itd...a krava pomaga malemu teličku vstati in hoditi??....ne...pa vseeno zna....
Jaz govorim samo tako, kot so mene v razvojni poučili....in sicer, pustite otroka naj se sam razvija in tako se bo najbolj pravilno razvil...za to ne potrebuje nobenih pripomočkov in pomoči staršev....Sicer pa vsaka mama ve kaj je za njegovega otroka dobro in jaz noben ne solim pameti....s svojim delat po svoji vesti...

Aleluja.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.9.2009 20:21:40   
L1ana
No, da dodam še glede LJ porodnišnice kot oddelka: tam nas s hendlingom res niso nič posiljevali niti kazali user posted image . Mislim, da mi je le ena od od sester rekla (pa se res ne spomnim ali res ali pa imam to v spominu od patronažne user posted image ), da otroku pri previjanju ne smeš (previsoko) vzdigovati nog, ampak ga večino časa pri previjanju imeti čim bolj v bočnem položaju. Pokazale so mi še položaj za podiranje kupčka (na roki - tistemu na rami močno nasprotujejo), pa še to le na mojo prošnjo. Ena od sester, se spomnim, da je močno zavpila, ko je videla mojo cimro, da otroka "gunca" in to odsvetovala (brez pojasnila zakaj ne user posted image , šele kasneje sem v tisti knjižici o hendlingu prebrala, da je možno, da pride do popokanja žilic user posted image ). S tem pa se hendling v LJ P (vsaj po mojih izkušnjah) konča. user posted image

Drugače pa mi je kolegica, ki je tudi rodila pred kratkim, rekla, da imajo velik poudarek na hendlingu v šoli za starše v ZD Šiška. user posted image

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.9.2009 20:22:31   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Jaz govorim samo tako, kot so mene v razvojni poučili....in sicer, pustite otroka naj se sam razvija in tako se bo najbolj pravilno razvil...za to ne potrebuje nobenih pripomočkov in pomoči staršev....Sicer pa vsaka mama ve kaj je za njegovega otroka dobro in jaz noben ne solim pameti....s svojim delat po svoji vesti...

Aleluja.

Ja, tudi jaz se strinjam z poboldanim. Pomagajno, kjer zaznamo nepravilnosti, drugače pa pustimo naravi prosto pot.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.9.2009 20:28:15   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: L1ana

Ne vem, no, morda je to praksa le v našem zdravstvenem domu (morda tudi zaradi tega, ker so sosednja vrata -  vrata RA user posted image )

Če je to na Metelkovi, si očitno izjema, ker nama niso pokazali razen položaja lunice (kar vem že iz MŠ), ama ništa. user posted image (no tam je tudi RA zraven, zato sem pomislila na M.) user posted image

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.9.2009 20:28:33   
L1ana

... in sicer, pustite otroka naj se sam razvija in tako se bo najbolj pravilno razvil...za to ne potrebuje nobenih pripomočkov in pomoči staršev....

Ja, in tale stolček Bumbo je potem tipičen primer zavajanja potrošnika user posted image   - v smislu da priporoča ohinsploh kako pomemben je tale pripomoček za razvoj, medtem ko je to v popolnem nasprotju s tem, kar priporočajo pediatri in fizioterapevti. In starši, ki so v pomanjkanju informacij, seveda nasedejo temu strokovnemu opisu ob izdelku: "Primeren za otroke od 3. meseca dalje. Ergonomska zasnova omogoča pravilno namestitev otroka v stolčku in pravilen razvoj hrbtenice vašega malčka. Priporočilo združenja ortopedov Anglije in ZDA."

Aja, pa da ne bo pomote: nočem delati antireklame za stolček, dala sem ga le za primer (kot enega od mnogih). Ta mi je pač tak "skrajno simpatično-neumen izdelek". user posted image

< Sporočilo je popravil L1ana -- 11.9.2009 20:31:23 >

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.9.2009 20:29:26   
L1ana
Ne, je ZD Moste - Polje.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.9.2009 20:31:56   
majana79
Hvala bogu da so vsaj nekje bolj 'pametni' in razložijo stvari. user posted image

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.9.2009 20:46:32   
L1ana
IZVIRNO SPOROČILO: manna

... Glede dvigovanja iz ležečega položaja pa so očitno tudi različna navodila - v knjigi Igrajmo se z dojenčkom je opisan "prsni prijem dojenčka"  kot povsem ustrezen (torej da ga primeš pod pazduhama in ga vzdigneš) ...

Ja, to je tudi mene najprej zmotilo, ampak potem - če pogledaš slikico, ki kaže primer - lahko vidimo, da dojenček na fotki že dokaj samostojno drži glavico. Hkrati tudi ne napišejo, iz katerega položaja ga je tako najprimerneje vzdigniti - v nadaljevanju na tej isti strani namreč napišejo, da ga je iz hrbtnega ležečega najbolje dvigniti bočno (in na žalost spet dajo za primer sliko dojenčka, ki že kontrolira svojo glavico). Res pa je vse to navedeno v poglavju "1. četrtletje" in si lahko marsikdo razlaga, da je to primerno v celotnem 1. četrtletju. Vemo pa, da so sposobnosti dojenčka pri 3-eh mesecih popolnoma drugačne kot pri nekaj tednov starem dojenčku oz. novorojenčku.  

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.9.2009 20:55:20   
Anonimen
mene pa domače povedano kr srat navije, ko berem kaj v stilu ja sej naši starši tud niso poznali handlinga, pa je vse ok, moj otrok je ok, pa ga od 2.meseca nosimo pokonci itd.user posted image
dejte nouser posted image
če pogledamo malo nazaj - naših starih staršev, pa tudi staršev večinoma ni noben cele dneve vlačil po rokah, tlačil v stolčke, ležalnike, hojce, jih za roke vlačil okoli, postavljal na noge in podobne neumnosti. ne, njih so previli, nafotrali, tesno povili in pustili nekje, dokler se niso tolk drli, da so jih spet previli, nafotrali itd. in sami so pol lazili okoli, kobacali, shodili. in noben ni shodil pri 10. mesecih. pa ne zato ker so naši zdej tolk napredni. to sta generaciji, k sta zdej tolk stare, da lohk rečejo ja z nami je pa to pa narobe al pa ni narobe. takrat se pač noben ni ukvarjal z otroci kaj ekstra. pol je pa ratalo moderno, z otroci se ukvarjat, prišlo je to predvsem z osemurnim delovnikom, življenjem v blokih in odvečnim časom. naenkrat je blo in in važno, da otrok sam kmalu sedi, pa hodi, pa začeli so se prodajat razni pripomočki, ki jih prej ni bilo in se tudi ni vedelo kake posledice bojo mel na razvoj. in ta generacija smo mi zdej. na nas se zdej vidijo posledice in naših otrocih se bojo še bolj, ker je teh bedarij vedno več. tolk k je v naši generaciji ukrivljenih in uničenih hrbtenic, kolkov, kolenskih vezi, slabe drže, skolioze, ma da ne govorim. pa to smo ljudje pod 40. naši stari starši in starši so fizično v boljšem stanju kot mi. a je to normalno? tko da ne mi bluzit o tem, da ker se pa glih vsi pohabljeni ne plazimo po tleh, je pa kr ok. ker ni.
ma nobena žival ni tolk glupa k človekuser posted image nobena žival ne sili mladičev v nič, dokler to sam ne naredi. pa naj se gre za motoričen razvoj, al pa hrano al bilokaj. samo človek je tolk brihten...groza.
gibalni vzorci, ki jih otrok osvoji v prvem letu, ga zaznamujejo za vse življenje,vplivajo na ves njegov kasnejši gibalni razvoj, v prvem letu se da regulirati in popravljati, potem ne več, kar je, je.

in ko zdej, super mamice, ki veste kaj je najboljše za vaše otroke kar rastete in kipite od sreče, ker vaš otrok pri 3m sedi, pa pri 6m ga za roke vodite okoli, pri 10 pa shodi, me res zanima če boste tko cvetele in kipele, ko bo pri 30 imal uničeno hrbtenico. takrat naj vas pa gloda in kljuva. če bi takrat delala drugače, če takrat nebi bla tolk pametna in vedela kaj je najboljš za mojga sončeka, a bi dons imel ok hrbetnico? naj vas kljuva in žre. mene ne bo.

(odgovor članu majana79)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
11.9.2009 21:01:52   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

mene ne bo.

Mene tud ne. Zarad teh stvari ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.9.2009 21:08:00   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Hmm, si kdaj pomislila da malo pretiravas?

to je bila tudi moja prva misel...

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.9.2009 21:11:36   
lake
Drage moje!

Jst icer hendling podpiram, ampak mi gre pa bolj na živce kot pravilen hendling to, da vidim mamice z manj kot mesec dni starimi v trgovskih centrih, po možnosti sredi zime, ko je največji naval virusov. Verjemite ko zboli tok majhen otrok ima lahko veliko večke posledice kot nepravilen hendling. Mogoče tole ni za tole temo, samo mogla m povedat.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 43
11.9.2009 21:11:44   
anajmad
Moja tamala je bila rojena v 26.T in handling sem imela takorekoč v krvi. Toda povem po pravici nisem komplicirala. Svoje starše sem malo popravila,ko so jo imeli v naročju,imela sem jo tudi v "zloglasnem" ležalniku in kaj naj rečem zdej po treh letih in pol....je hipotona,je trda, in bla bla bla. Sploh ničesar od tega. Normalno razvita punca. Ne rečem,da to ni prav. Razni prijemi(jst jih še sedaj uporabljam)ker imam res dobesedno v krvi, še zmeraj prav pridejo. Mal mi je tko,ko vidim ko kašna mama dvigne dojenčka iz svojega vozička ko vrečo krompirja,toda ne bom pametovala. Zato so fizioterapevti in pediatri,ki so PLAČANI za takšne stvari. Je pa parav,tle se strinjam,da se mama tudi potrudi ,res pa ni treba pretiravati.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 44
11.9.2009 21:45:58   
L1ana
Hej, Lake, tale tema, ki jo predlagaš, tudi ni slaba. user posted image Se grem stavit, da bi se tudi razvila dobra debata. user posted image Imam namreč eno cvetko v familiji, ki je svoje 1 teden(!) staro dete peljala v šoping center (bilo je pozno jeseni - ravno čas, ko so začeli razsajati virusi) in se mi nato s tem tako pohvalila (v smislu: veš, mi smo pa naredili že ta korak), kot da bi njeno user posted image ravnokar shodilo. user posted image Ko pa sem rodila jaz, me je (ko je bilo naše user posted image še klasificirano kot novorojenček - torej manj kot 1 mes) vprašala, če smo v šopingu z njo že bili. Sem bila ob tem tako šokirana, da se se kar ustrašila, da moj user posted image zamuja kako razvojno fazo ali kaj takega, ker je to očitno ena od must-do zadev. user posted image No, saj smo ugotovili, vsak po svoje ... gremo nazaj na začetno temo (se opravičujem za skrenitev user posted image ).

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 45
11.9.2009 21:49:28   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Hmm, si kdaj pomislila da malo pretiravas?

to je bila tudi moja prva misel...

In moja tudi.
Ne rečem, če je otrok nedonošen. Pri prvi hčerki sem zelo malo uporabljala handling. Pri drugi pa veliko in še zdaj ga, ker je nedonošena. Ampak ne pretiravam in ni konec sveta, če jo kdaj nesem pokončno in če jo dvignem pod rameni. Napreduje lepo tako da vem, da delam dobro.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 11.9.2009 21:51:47 >

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
11.9.2009 21:58:20   
Raho
A ni handling? Hendling je????

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
11.9.2009 21:59:10   
L1ana

... če pogledamo malo nazaj - naših starih staršev, pa tudi staršev večinoma ni noben cele dneve vlačil po rokah, tlačil v stolčke, ležalnike, hojce, jih za roke vlačil okoli, postavljal na noge in podobne neumnosti. ne, njih so previli, nafotrali, tesno povili in pustili nekje, dokler se niso tolk drli, da so jih spet previli, nafotrali itd. in sami so pol lazili okoli, kobacali, shodili. ...

Ja, evo, točno to sem mislila s tistim, ko sem napisala, če se "staršem fučka". Ker se mi zdi, da je vse prepogosto odgovor staršev (vsaj teh, ki jih poznam sama osebno in ki zavestno - torej taki, ki vejo, da so priporočila drugačna - narobe hendaljo svojega otročiča), da oni so pa tudi v hojci bili, pa njih so tudi starši za roke vlačili naokoli ... in da je z njimi (vsaj zaenkrat) vse OK.

Je pa res, kot sedaj ugotavljam, po vaših odgovorih, da je očitno še vseeno premalo osveščanja o hendlingu in zmerni/primerni uporabi pripomočkov in starši pač ravnamo tako, kot smo videli ravnati naše starše (ob bratih in
sestrah, recimo) ali koga drugega iz "prejšnje generacije".

Torej, je naslednji korak civilna pobuda za večje ozaveščanje o hendlingu? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
11.9.2009 21:59:20   
botrca

mene pa domače povedano kr srat navije, ko berem kaj v stilu ja sej naši starši tud niso poznali handlinga, pa je vse ok, moj otrok je ok, pa ga od 2.meseca nosimo pokonci itd.user posted image
dejte nouser posted image
če pogledamo malo nazaj - naših starih staršev, pa tudi staršev večinoma ni noben cele dneve vlačil po rokah, tlačil v stolčke, ležalnike, hojce, jih za roke vlačil okoli, postavljal na noge in podobne neumnosti. ne, njih so previli, nafotrali, tesno povili in pustili nekje, dokler se niso tolk drli, da so jih spet previli, nafotrali itd. in sami so pol lazili okoli, kobacali, shodili. in noben ni shodil pri 10. mesecih. pa ne zato ker so naši zdej tolk napredni. to sta generaciji, k sta zdej tolk stare, da lohk rečejo ja z nami je pa to pa narobe al pa ni narobe. takrat se pač noben ni ukvarjal z otroci kaj ekstra. pol je pa ratalo moderno, z otroci se ukvarjat, prišlo je to predvsem z osemurnim delovnikom, življenjem v blokih in odvečnim časom. naenkrat je blo in in važno, da otrok sam kmalu sedi, pa hodi, pa začeli so se prodajat razni pripomočki, ki jih prej ni bilo in se tudi ni vedelo kake posledice bojo mel na razvoj. in ta generacija smo mi zdej. na nas se zdej vidijo posledice in naših otrocih se bojo še bolj, ker je teh bedarij vedno več. tolk k je v naši generaciji ukrivljenih in uničenih hrbtenic, kolkov, kolenskih vezi, slabe drže, skolioze, ma da ne govorim. pa to smo ljudje pod 40. naši stari starši in starši so fizično v boljšem stanju kot mi. a je to normalno? tko da ne mi bluzit o tem, da ker se pa glih vsi pohabljeni ne plazimo po tleh, je pa kr ok. ker ni.
ma nobena žival ni tolk glupa k človekuser posted image nobena žival ne sili mladičev v nič, dokler to sam ne naredi. pa naj se gre za motoričen razvoj, al pa hrano al bilokaj. samo človek je tolk brihten...groza.
gibalni vzorci, ki jih otrok osvoji v prvem letu, ga zaznamujejo za vse življenje,vplivajo na ves njegov kasnejši gibalni razvoj, v prvem letu se da regulirati in popravljati, potem ne več, kar je, je.

in ko zdej, super mamice, ki veste kaj je najboljše za vaše otroke kar rastete in kipite od sreče, ker vaš otrok pri 3m sedi, pa pri 6m ga za roke vodite okoli, pri 10 pa shodi, me res zanima če boste tko cvetele in kipele, ko bo pri 30 imal uničeno hrbtenico. takrat naj vas pa gloda in kljuva. če bi takrat delala drugače, če takrat nebi bla tolk pametna in vedela kaj je najboljš za mojga sončeka, a bi dons imel ok hrbetnico? naj vas kljuva in žre. mene ne bo.

se popolnoma strinjam user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
11.9.2009 22:00:31   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

A ni handling? Hendling je????

Ja, sej je handling. user posted image Pa ko je že tako pomemben, zakaj ne uporabljamo slovenske besede zanj?

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.