Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 13:56:43
|
|
|
|
grahek85
|
Uf sisi se nam ni včeraj nič javila Upam, da sta s pikcem ok.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:03:01
|
|
|
|
anita goitan
|
dan punce vas komaj dohajam kljub temu, da sem na dopustu, čveke Pišete, da vas skrbi glede teže, a je to 1.otrok, to je pomemben podatek, ker 2. in več so vedno težji, načeloma, recimo moja prejšnji teden, 33t je ocenjena na 2331g (+/- 340g) vendar to je samo računalniška ocena, in če bi videle moj buši ne bi mogle verjet (majhen), verjamem pa da bo večja kot pa je bila Zoja ob rojstvu (50cm, 3130g, 35cm).
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:05:04
|
|
|
|
tinncyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan dan punce vas komaj dohajam kljub temu, da sem na dopustu, čveke Pišete, da vas skrbi glede teže, a je to 1.otrok, to je pomemben podatek, ker 2. in več so vedno težji, načeloma, recimo moja prejšnji teden, 33t je ocenjena na 2331g (+/- 340g) vendar to je samo računalniška ocena, in če bi videle moj buši ne bi mogle verjet (majhen), verjamem pa da bo večja kot pa je bila Zoja ob rojstvu (50cm, 3130g, 35cm). (+/- 340g) - kaj pomeni to??
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:08:17
|
|
|
|
anita goitan
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan dan punce vas komaj dohajam kljub temu, da sem na dopustu, čveke Pišete, da vas skrbi glede teže, a je to 1.otrok, to je pomemben podatek, ker 2. in več so vedno težji, načeloma, recimo moja prejšnji teden, 33t je ocenjena na 2331g (+/- 340g) vendar to je samo računalniška ocena, in če bi videle moj buši ne bi mogle verjet (majhen), verjamem pa da bo večja kot pa je bila Zoja ob rojstvu (50cm, 3130g, 35cm). (+/- 340g) - kaj pomeni to?? dobesedno to kar sem napisala, za toliko so pri UZ lahko odstopanja, tist list ki ti ga na koncu UZ da G je razloženo, vendar še 1x, to so samo računalniške meritve dejansko bomo videle šele ko bo dete rojeno
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:08:19
|
|
|
|
polho3006
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Jaz imam prvi CTG 07.12. takrat bom v 37. tednu in potem mi je gin. rekel da vsakih 10 dni. Jaz sem mislila da bo potem pregeld vsak teden, vendar... čaki ka ne hodiš ti k Simonitiju?? Ja k Simonitiju ja.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:09:42
|
|
|
|
tinncyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Jaz imam prvi CTG 07.12. takrat bom v 37. tednu in potem mi je gin. rekel da vsakih 10 dni. Jaz sem mislila da bo potem pregeld vsak teden, vendar... čaki ka ne hodiš ti k Simonitiju?? Ja k Simonitiju ja. jaz mam tudi 7.12 pregled ob 11h in tudi ctg
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:20:43
|
|
|
|
Boka
|
Somic, samo da je mali ok! bo pa bolj pridno dete jaz imam 1. ctg v 36 tednu, to bo 16. 12. Pregled imam pa potem čez 2 tedna, pol pa vsak teden po 37. tednu.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:28:46
|
|
|
|
somic
|
IZVIRNO SPOROČILO: somic IZVIRNO SPOROČILO: Naty_ka IZVIRNO SPOROČILO: somic IZVIRNO SPOROČILO: Naty_ka Aja, Somic, še nekaj sem te hotela vprašat: poznaš ti mogoče eno punco- je kar nekaj let delala v istem hotelu kot ti. V strežbi. Je pa prekmurka. Je bila moja sošolka v SŠ in potem na faksu, pa se ravno dogovarjava za termin kdaj se dobiva na kavi Je pa lani (se mi zdi) pustila službo tam in šla delat v Lj-no potem pa je postala in ima sedaj hčerko. Poznaš? pa čisto možno, da jo poznam, odvisno na katerem oddelku je delala. moj je namreč vodja strežbe v enem od oddelkov. če mi mogoče zaupaš ime??? Darja ji je ime. ne... je verjetno delala v restavraciji, ne? ja, sem vprašala zdaj mojega, je ravno prišel iz službe. on se jo spomne, samo bolj slabo. pravi da je en kratek šas delala potem še tam na grand cafeeju z njim.
< Sporočilo je popravil somic -- 1.12.2009 14:29:16 >
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:29:49
|
|
|
|
anita goitan
|
Vprašanje: tiste ki imate otroke v privat varstvu kako odbijate od meseca, če ste kaj doma varuško že skrbi kako bo z decembrom (če grevi drug teden dol, pa konc meseca je moj na dopustu..), ona mi skoz ponavlja da v vrtcu odbijejo 1€, mislm haloo, sam v vrtcu varuške ne dobijo na roko 300€, baba ja sej vem, na Gorenskem sem doma..jaz pa tega nism vajena in nikol jo še nism okol prnesla.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:31:07
|
|
|
|
polho3006
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Jaz imam prvi CTG 07.12. takrat bom v 37. tednu in potem mi je gin. rekel da vsakih 10 dni. Jaz sem mislila da bo potem pregeld vsak teden, vendar... čaki ka ne hodiš ti k Simonitiju?? Ja k Simonitiju ja. jaz mam tudi 7.12 pregled ob 11h in tudi ctg Jaz pa ob 9.30, tako da se ne bova srečali. A datumm za naprej ti je že dal? Jaz imam naslednji CTG mislim da 16.12.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 14:39:26
|
|
|
|
tinncyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Jaz imam prvi CTG 07.12. takrat bom v 37. tednu in potem mi je gin. rekel da vsakih 10 dni. Jaz sem mislila da bo potem pregeld vsak teden, vendar... čaki ka ne hodiš ti k Simonitiju?? Ja k Simonitiju ja. jaz mam tudi 7.12 pregled ob 11h in tudi ctg Jaz pa ob 9.30, tako da se ne bova srečali. A datumm za naprej ti je že dal? Jaz imam naslednji CTG mislim da 16.12. ne nisem dobila zaradi tega ker ni vedel kako dolgo bom v P
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 16:11:31
|
|
|
|
Zala01
|
Živijo punce, no jaz sem iz šihta, še točno 1 teden, pa ga bo konec...naslednji torek sem že doma in tako sem fraj za 1 leto. Sej moram priznat, da že zelo težko delam, ves čas namreč sedim, po 3 urah me začne bolet hrbtenica...danes me je pod levim rebrnim lokom tako tiščalo, da nisem vedla, kako sploh dihat. No, zdaj sem se zjamrala in je že boljš . Jaz sem imela že 2 CTG-ja do zdaj, naslednjega imam čez prb. 3 tedne, do takrat moram še v laboratorij za tokso in krvno sliko.Pikec je zadnje čase bolj miren, očitno mu zmanjkuje prostora v mojem velikanskem trebuhu, ma važno da ga vsaj malo čutim. Nič, grem jaz zdaj malo pospravit stanovanje...
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 16:13:07
|
|
|
|
ellie
|
somic pri CR je odvisno od tvojega G...ker v bistvu ti on napiše napotnico. Eni so ful proti...in bodo do zadnjega vztrajali pri naravnem porodu, eni pa raje napišejo, če vidijo, da je možnost, da pride pri porodu do zapletov. Jaz vem, da bi, če se npr. otrok nikakor ne bi obrnil, vztrajala da mi vsaj ponudijo možnost izbire poroda. Sploh pri drobnih in majhnih ženskah lahko pride do zapletov. Jaz sem dobila od svojega otropeda, pri katerem sem se zdravila v otroštvu, izvid o mojih takratnih problemih s kolki. In potem me je G vprašal, če bi raje CR al naravni porod. In mi je brez problema napisal napotnico. Mi je tudi vse razložil o CR. anita koliko otrok pa ima v varstvu? Se niste na začetku dogovorili, kako je s tem, ko otroka ni? Jaz pazim samo eno punčko...in mi smo se že na začetku dogovorili oz. so oni predlagali, da mi plačujejo na mesec...ne glede na to, koliko je pri meni. Včasih je cel mesec pa še kakšen vikend...kak mesec pa jo imam samo 2 tedna. Vse je stvar dogovora. Ko pa bo šlo to za varstvo več otrok...bo pa tako kot v vrtcu. No...res pa je, da jaz ne delam to na črno
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 16:25:52
|
|
|
|
sisi77
|
Pozdravljene! Jaz sem še vedno 2 v 1 in bo verjetno tako ostalo do drugega tedna. Včeraj so mi v LJ namerili da ima najin pikec 1700 g 34 teden in zelo malo plodovnice. Je na spodnji krivulji in ima stisko zaradi premalo plodovnice. DR je rekla da bo še ta teden počakala potem me bodo pa sprejeli in sprožili porod. Kako si želim da bi najin pikec imel vsaj 2 kg pa verjetno ne bo šlo. No je pa res da mu bo verjetno zunaj lepše kot znotraj. V petek 4.12 imam pregled pri svojem G. v ponedeljek 7.12 pa v LJ kjer se bodo odločili kdaj bom rodila. Mi je moj G danes rekel da bom verjetno v bolnišnici po rojstvu ostala 2 do 3 tedne tako da imam praznike in praznično vzdušje zapečateno.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 16:31:20
|
|
|
|
somic
|
sisi, držim pesti da bo vse najboljše možno! kar se pa praznikov tiče, pa tudi če boš ostala v bolnici, boš imela božično novoletno darilo pri sebi, tako, da ti bo vseeno lepo
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 16:48:36
|
|
|
|
nincrli
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33 IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33 Mayčyca - a ni ultiva prepovedana sedaj? nam so tako reli v MŠ. Ultiva prepovedana??? Nam so v MŠ pa so prav priporočali ultivo. Sicer da je težko da prideš do nje ker jo iv ce. por. zvaja samo en anesteziolog, ampak da je najboljše sredstva za lajšanje bolečin, ker si ga doziraš sam po potrebi, da si razkroji takoj ko opravi svojo funkcijo, tako da na nima nobenega negativnega vpliva. Ker vsa ostala protibolečinska sredstva, razen EA delujejo tudi na , ki zato bolj omotičen. Tako sem jaz razumela gin. ki je nam je to razlagal in bila ravno zaradi te razlaga zelo navdušena nad ultivo, ker nima negativnih vplivov na . Ja to naj bi veljalo za Postonjsko porodnišnico, sem pa tudi zasledila da je tudi v nekaterih prepovedana...ne vem pa točno... Sem pa dobila obratno info kot ti..da jo zato ukinjajo, ker naj bi prešla tudi na .... Nam so tudi rekli, da samo ea ne pride na IZVIRNO SPOROČILO: grahek85 nincrli, nimam pojma na kerem CSDju se rihta očetovstvo, ker mava mi2 istega. Jst bi prej rekla na njegovem Drugače se pa zdaj dobi brez recepta tudi Canesten vaginalete. Se pravi en konjski tabletek za v nožnico za čez noč Ma boma že porihtala to... Sem dobila vitagyn c kremo, ki si jo morem noter iztisnit... Pa naj bi ležali pri tem, sam če bo cimra tu bo bolj težko Joj ta nadloga , še nisem mela kdaj tak fejst, ker še kar srbi upam, da bo pomagalo... alex17 jaz imam naslednji teden prvič ctg pa bom v 37.tednu... sisi77 držim pesti, da se še čim bolj poredi v tem tednu! A ne obstaja še ena verzija, da če se otrok ne obrne ti nekaj vstavijo in s z ritko naprej rodi
< Sporočilo je popravil nincrli -- 1.12.2009 16:49:16 >
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 16:52:17
|
|
|
|
grahek85
|
sisi, glavno da se zadeve premikajo in da te ves čas budno spremljajo! Saj tudi ta teža ni tako slaba, res ne. Se rodijo pikice težke tudi po pol kile, pa so potem čisto živahni in normalni otroci Mi je pa res všeč, kar ti je somic napisala in se takoj podpišem: IZVIRNO SPOROČILO: somic kar se pa praznikov tiče, pa tudi če boš ostala v bolnici, boš imela božično novoletno darilo pri sebi, tako, da ti bo vseeno lepo Srečno, pa javi se kaj vmes, če ti bo dolgčas
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 16:57:05
|
|
|
|
grahek85
|
Jaz mam prvi uradni ctg zdaj naslednjič, pri polnih 35 tednih. Potem je mislim da kar na vsakem pregledu (ti pa ne vem nakoliko razmaka so). So mi ga pa že naredili v P na urgenci, ko mi je trebuh ful otrdevat začel. Čist lušna stvar, je fino tok časa srček poslušat Mam pa še en UZ, ker moramo preverit posteljico, ker je malo nižje, kot bi si želeli. Pregledi pa ne vem na kok bodo po tem, tega zdaj mam na 3 tedne.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 16:57:39
|
|
|
|
sisi77
|
Ja hvala. Res imate prav verjetno bo ta božič eden izmed najlepših pa čeprav v bolnišnici.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 17:20:45
|
|
|
|
Enkica
|
No pa smo dali pregled skozi. Naša punca ima 2200g in smo v 34/35 tednu. Glavica še vedno malo zaostaja, tako da grem v četrtek, 3.12., še na UZ v porodnišnico in morebitnim obstankom v njej, če ne bo vse ok. Potem pa imam še pregled pri svoji G. 16.12., kjer bova imeli UZ & CTG. Sem pa danes dobila napotnici za porod in rešilca plus vse izvide, ki naj bi jih imeli s seboj pri porodu. Za "nagrado" pa mi je G. danes dala tudi eno slikico kjer se vidi glavica in rokica. Joj, ko bi vsaj bilo vse ok na pregledu v četrtek. Držite pesti. Je pa danes za menoj naporen dan, ker nas je v 95 letu zapustil naš dragi ata. Ampak, ker vem kako moje počutje vpliva na mojo lubico si ne pustim, da žalujem ... to bom kasneje, ker moram poskrbeti prvo za njen razvoj. Želim vam prelep večer in se beremo.
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 17:47:32
|
|
|
|
naja6
|
Enkica;iskreno sožalje.Mi je pa zelo všeč tvoje razmišljanje o žalovanju in se popolnoma z njim tudi strinjam CTG;jaz sem danes stopila v 36.teden in ga do sedaj še nisem imela,niti mi ni omenjala da bo mi ga delala naslednji teden na pregledu,edino kar mi je v zvezi s tem rekla je,da naj 3 dni pred terminom pokličem v P,da me naročijo nanj,tak da ne vem,če mi ga bodo sploh delali prej Alex17;bom ti javila kako je bilo na pregledu,samo odkar si merim,sem opazila,da mi ful niha,pa ne jem niti sladkarij,niti belega kruha,za zajtrk ovsene kosmiče,skratka bolj dietno hrano,imam pa od 3,8-6,9 enkrat je bil celo po kosilu 8,9,pa nisem nič takega jedla,zato me bolj kot ne skrbi,ti pa v sredo javim kaj je rekel
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 17:57:15
|
|
|
|
nincrli
|
Enkica moje sožalje, je pa drugače res doživel lepo starost! Tista napotnica, ki smo jo dobili za ctg... moremo 3 dni pred rokom poklicat v P in se naročit a ne? Ker sem mal zmedena al mormo 3 dni prej it na ctg al tej poklicat... cjoo sem pa res pozorno poslušala
< Sporočilo je popravil nincrli -- 1.12.2009 17:59:17 >
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 17:58:09
|
|
|
|
naja6
|
nincrli;tri dni prej poklicat
|
|
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 18:21:22
|
|
|
|
Zala01
|
Sisi77 držim pesti, da bo vse OK kljub zgodnjemu porodu . Za praznike pa nič ne skrbi,jih je še veliko pred tabo.
|
|
RE: Januarke 2010 - 2. del 1.12.2009 18:46:48
|
|
|
|
Gwendolen
|
Enkica, moje sožalje! Sisi77, drži se!
Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen ------------------------------------------------------------- We're walking in the air We're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly
|
|
|
krst in veroukgoogicaali boste krstili svoje otročke, bodo hodili tudi k verouku?
prosila bi tudi za kometar, zakaj tako... hvala, lp :)da, oboje (
41%)
samo krst, potem bomo videli (
19%)
samo krst (
4%)
ko bo starejši se bo sam odločil (
14%)
ne (
22%)
Število vseh glasov: 1229Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!