PABLO
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša No, sej je že čas, da sem prišla nazaj, bo malo več čveka...mislim, le 7 strani v 14 dneh ...naj vas bo sram ! Zdaj bo treba zopet malo bolj v akcijo! Pa je res bolj švoh postal tale čvek, no... ......Tudi na FB smo te pogrešali, res ! Čeprav niti ne vem, kaj naj napišem niti kaj naj komentiram, sem se spravila nekaj napisati . Če nisi zmeraj prisoten in ne sodeluješ, se je težko kar tako vključiti. Ko sem na hitro preletela objave, mi je všeč in mi je v spominu ostala objava tejkez, o "popoldnevih preživetih samo z Evo". Pri nas je to bilo že recimo delno prakticirano, ko sta npr. ati in Erazem 2x na teden hodila skupaj na treninge taekwondo-ja. To je bilo že kar super, se mi zdi, da mu je bilo všeč in je bil vesel, da je čas namenjen samo njemu. K temu je sodila še kakšna pijača po treningu, potem doma sta skupaj hitro pripravila večerjo, opravila brzinsko tuširanje.....Je fajn, da se ob večjem številu otrok pozornost razdeli in osredotoči na posameznika. Smo pa tudi izvedli željo, da bi šla z Erazmom v knjižnico, da bi si skupaj izbirala in pregledovala knjige, vendar z enim dodatkom - Otmarjem ....Oh, neee! To pa ni varianta sploh! Bi morala imeti 10 rok, da bi uspela vračati knjige na police in rolko, da bi ga po precej veliki novi celjski knjižnici lovila.... ...Tako da, naslednjič vedno in obvezno v knjižnico brez "dodatka"...hehe... Kahlica - je nismo nikoli uporabljali, razen julija na morju 12 dni. Uporabljamo nastavek za wc školjko. Tako-tako, včasih se je že zgodilo, da je pokazal, da ga tišči na stranišče, si je začel vleči dol hlače in je lepo kakal ali lulal....spet drugič se mu pač ne zdi pomembno, da bi ravnal tako. Umivanje zob - redko si pusti enostavno umivati zobke, ponavadi hoče sam, še posebej večkrat na dan in to v najbolj neprimernem času dneva, ko se npr. že tako počasi spravljamo ven....No, pač je treba nekaj igrati, si sam umivati zobe, se kaj hecati....Če si gre zobke umivati starejši brat, potem ni težav, si jih takoj gre umivati tudi sam...Se pa tudi zgodi, da kdaj izpustimo umivanje, če je takšna sila, pa tudi ni nič tako strašnega. IZVIRNO SPOROČILO: bella02 sayuri, a veš, kaj me muči? A bodo prvčki zdaj zajrkovali doma? Verjetno da ja, v šoli ni zajtrka. Malo me skrbi, kako bomo to izvajale, ker zna Teja stvar pošteno zakomplicirat. Al pa ne, njej je dost zjutraj flaša mleka . Kako boš ti to delala? Koliko nas je tukaj, ki bomo mele prvošolčke? Midve, Matejchi (punca, javi se nam kej, hudiča tud ), še katera? zajtrk - Tudi mi imamo letos pester september. Erazem v šolo, Otmar prvič v vrtec. Pri nas bomo vzeli zjutraj v šoli varstvo in v sklopu tega zajtrk. Si niti ne predstavljam, da bi se morala vsako jutro prerekat in priganjat poleg "vstani, umij, obleci, obuj, pohiti, daaaj, gremo..." še "jest, zajtrk, si že pojedel"...še posebej, ko je zjutraj tako zasanjan in počasen...s polno glavo nekih drugih bolj zabavnih misli od teh vsakodnevnih - suhoparnih ....že v vrtec sva vedno prihajala skoraj zadnja. Če bi moral doma še zajtrkovati, bi verjetno prišla v vrtec šele na malico... . Z atijem je prihajal precej prej, pač boljša komanda, tu je mami slabša in tudi bolj počasna - priznam ... evo, nekaj napisati, pa je nastal roman , že bežim...
< Sporočilo je popravil PABLO -- 20.8.2010 0:54:02 >
|