|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
27.1.2010 10:30:38   
Bam Bam
meymey... pri kroničnem gastritisu pa res moraš zdravo jest, ker so take hude diete :) Sicer nisem zdravnik, da ne bo pomote (samo guglat znam user posted image  ). Ampak če malo pomisliš, zveni precej logično, da bi Rupurut lahko preprečeval absorpcijo železa... Kako pogosto pa ga jemlješ? A brez njega ti pa ni za zdržat? Kaj pa če bi abstinirala s tem do naslednje kontrole krvi, pa boš videla, če je že kak efekt? Ali pa se posvetuj z zdravnikom ali farmacevtom... ti bodo znali bolj pomagat user posted image

(odgovor članu Honey26)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
27.1.2010 10:37:30   
misar
Honey ne ta teden ne grem na telovadbo, nimam varstva, bom šla pa zato naslednji teden v pon in sredo. komaj čakamuser posted image user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
27.1.2010 10:38:49   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: mkbk

Jutro.

Samo sporočam, da mi je včeraj na morfologiji postavil diagnozo IUGR, zastoj rasti ploda, naj bi bil za cca 1 teden premejhen. Naročil me je  v ambulanto za patološko nosečnost...šele drug teden user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  Sicer mi pa ni jasno, kako lahko pri odstopanju v velikosti za samo 1 teden govorijo o zastoji rasti... user posted image user posted image user posted image

V prvi nosečnosti sem tudi jaz pristala v ambulanti za patologijo, ker je pri morfologiji moja G odkrila, da ima otrok ful prevelik žolčnik. Svet se mi je sesul, cel popoldan sem prejokala in komaj dočakala tisti pregled za 2. mnenje v LJ (10 dni se je vleklo kot čigumi). Potem pa je dr. Cerar, ki tam dela, ponovil kompletno morfologijo, pa ni videl nobene panike, ker je bil pač žolčnik večji od povprečnega, ker itak nismo vsi po jusu... Po rojstvu so še enkrat preverjali na pediatrični v LJ in je bilo že vse OK. Tako da je bila panika čisto brez potrebe!

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
27.1.2010 10:57:09   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: misar
lepo sončno ledeno jutro. spet čohanje avta in spet poslušanje sirene (le zakaj tamala misli, da se mora vedno dret, ko jaz strgam avtouser posted image user posted image )

Mogoče pa samo navija zate! user posted image Dajmo, mami, dajmo, mami...! user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 27.1.2010 11:02:04 >

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
27.1.2010 11:38:54   
Bonnie_RR
Hellou!

štajerka... Res lep buši! user posted image

"slaba kri"... Mene so po porodu šopali z legoferjem, da mi je šlo gor že ko sem sestro samo na vratih zagledala (3x na dan). Sem imela baje že ful kritično vrednost, pristala sem pa tud na 2 vrečkah transfuzije.user posted image  Upam, da se tokrat temu izognem...

meymey... Tud meni se en teden sploh ne zdi nič kaj takega. Meni je pa v 1. nosečnosti G skoz govorila, da mali za 2 tedna prehiteva po rasti, tud na testu za sladkorno sem bila, na koncu v zadnjem mesecu pa naenkrat ni nič več prehitevaluser posted image user posted image , rodil se je skoraj na rok (2 dni prej) s čist povprečnimi merami - 3550g in 51cm.
Skratka, držim pesti, da gre samo za "lažni preplah" in da bo vse ok. user posted image

oblačila... Ja, zaenkrat še vztrajam pri navadnih, me pa že vse tako veže in stiska, da moram danes pri mojih že res poiskat nosečniške hlače iz 1. nosečnosti. Zgornji deli so pa že "prilagojeni"user posted image  - bolj elastični...

nenaspanost... Joj, mi pa zadnje čase vsi spimo ko ubiti. Še psa je treba zjutraj zbudit.user posted image user posted image

mraz... Ja, zima je, ne?user posted image

No, na koncu pa še čestitke za vse uspešne preglede, morfologije, potrjene spole... user posted image

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
27.1.2010 11:39:56   
mkbk
gajka-jst držim pesti, da bo pr men tud taka zgodba pa da pol ne bo nč preplaha

kety-sej to je to ko pri prvem ni blo vse ok, mislim, sedaj je fajn dečko, ker so mi pač to zgodilo tako pozno in je bil že dost večji plod, sicer je imel samo 2 kg in je bil nedonošenček, ampak je bila situacija taka, da so me dali rodit v treh dneh po ugotovitvi. Zdaj je pa še tako zgodaj, da če bo treba že zdaj rodit je to še oreng prezgodaj, tudi čez en mesec al pa dva, raj sploh ne razmišljam...

sej vam ne bom več morila, ko zunaj pa tak lep sonček sije, po moje za ljubljančane prvi letos! 

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
27.1.2010 12:15:11   
rea27
hojla, da se vam še jaz malo javim..Ko Eva Lana ravno spi..

Ja, bila sem na Morfologiji, tokrat je bilo vse okej, žile so lepo prehodne, plodek dovolj oz. primerno velik, vsi notranji organi bp, bomo imeli pa tokrat enega malega lulija user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..

Naslednji pregled imam 11.2. 2010!

lep dan še naprej

rea27

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
27.1.2010 13:31:53   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: mkbk

sej vam ne bom več morila, ko zunaj pa tak lep sonček sije, po moje za ljubljančane prvi letos! 

Čisto nič nam ne moriš!! Zato pa smo tukaj!! ne samo za lepe stvari, tudi za žalostne, ti stojimo ob strani!!!user posted image

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
27.1.2010 13:35:15   
pik ipoki

se odpravljam na izpit!!user posted image uapm da mi ratauser posted image , nisem ena tistih zagnanih pridnih študentk ki se pripravijo na izpit, včasih mi je full žal da nisem... sem bl na izi, če ne letos pa drugo leto!!

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
27.1.2010 13:40:48   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: pik ipoki

se odpravljam na izpit!!user posted image uapm da mi ratauser posted image , nisem ena tistih zagnanih pridnih študentk ki se pripravijo na izpit, včasih mi je full žal da nisem... sem bl na izi, če ne letos pa drugo leto!!

Držim pesti!! Srečno!!

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu pik ipoki)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
27.1.2010 14:02:14   
innes4
a mogoče katera ve, kje obstaja kakšna trgovina Peg Perego v ljubljani? Nekje na netu sem najdla, da obstaja trgovina mami d.o.o. (peg perego) na celovški cesti 53, ampak te podatki so stari 3leta, pa nevem če je ta trgovina še tamuser posted image
No, če katera ve kaj več, bom zelo hvaležna za vse info.user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
27.1.2010 14:13:24   
gajka

IZVIRNO SPOROČILO: innes4

a mogoče katera ve, kje obstaja kakšna trgovina Peg Perego v ljubljani? Nekje na netu sem najdla, da obstaja trgovina mami d.o.o. (peg perego) na celovški cesti 53, ampak te podatki so stari 3leta, pa nevem če je ta trgovina še tamuser posted image
No, če katera ve kaj več, bom zelo hvaležna za vse info.user posted image

Kolikor je meni znano, so se prestavili v Trzin. user posted image
http://www.mami.si/si/maloprodaja-d37.shtml

(odgovor članu innes4)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
27.1.2010 14:51:17   
nikcaa
mam eno uprasanje?...
ali se splaca kupit posteljico 140x70?
jutri grem v akcijo za posteljico, pa me zanima
ali naj ta vecjo uzamem ali bo 120x60 cist cool?
teh ta velikih je pa full malo pa so cene seenkrat drazje...user posted image
kaj se splaca dolgorocno gledano?

lep sonckas dancek...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
27.1.2010 15:06:23   
gajka
Večja bo dlje časa uporabna (razen, če planiraš dokaj kmalu še enega user posted image , pa bo itak večji najbrž moral v veliko posteljo, predno kinderpet preraste). Manjša zasede manj prostora (če imaš kako krizo s prostorom). Pri nas imamo 120×60, ampak ima že preko 30 let, pa nam že leto in pol čisto lepo služi (no, zdaj bo počasi treba našega palčka v veliko posteljo pošibat, da bo kinderpet lahko na novega user posted image počakal). Dolgoročno gledano - itak prej ali slej gre otrok iz kinderpeta v ''normalno'' posteljo, do takrat mu je pa po mojem mnenju tudi 120×60 dovolj velika.

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
27.1.2010 15:14:11   
mkbk
se še kar strinjam z gajko. midva sva tud vzela ta malo, pa je menda ke do 3. leta, saj pol počas gre pa že v kako mladinsko posteljo oz tisto obično. Ko po moje tko dolgo itak ne bo hotu za rešetkam spat...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
27.1.2010 15:23:18   
krtkova
midva bova pa kar ta veliko.

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
27.1.2010 15:50:10   
mkbk
do bo hugo na kamot user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
27.1.2010 16:00:18   
nikcaa
aha.. super... s prostorom ni niti tolk krize...
tako da bo po vsej verjetnosti prisla u postev za velika...
sam...kaj ko ni dosti izbire...user posted image

kaj ve katera kaksne so ponudbe v ikei?
je kej izbire?
ne vem kam iskat...
po vsej verjetnosti pa kar v pikapolonico...

malcek smo se ucili, zdej pa ujet se zadnje soncne zarke danes...

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
27.1.2010 16:41:27   
bcljka
hoj hoj!

evo me z izpita... se nisem nč oglašala dopoldne ker sm se učila (zadnji trenutk seveda)... no in ker sm vse učenje podredila tistemu izpitu v ponedeljek je bil tale bl tko tko... ubistvu sploh nimam filinga... ker sm nalagala in nalagala in nalagala in nč konkretnega povedala... zdej lahko sam upam na 6 user posted image bomo vidl... naslednji rok tega izpita je pa 18.6. na moj PDP... se bom zmenla s prof. če loh kr v porodnišnici pišm user posted image

železo - tud jst sm mela nazadne premal železa tko da je ene dodatke železa k sm jih dubla na recept... sicer jem ful zdravo pa tud velik mesa (pol kile na dan)... sam je to piščanc... mogla bi kej rdečga pojest pa ne bi blo panike... tko da raj jem piščanca pa dodatek k redčga k mi je ogabn user posted image

in ne boste vrjele kaj bom danes počela... spet se morm učit... še 3 izpite mam do 12.2. ... ufff...

no, ampak jutr grem pa smučat, hura hura! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
27.1.2010 18:21:38   
soncnizarek25
ojla:)
evo punce, da se vam malo javim.

včeraj sem prišla dam, pa sem se vam že včeraj hotla javiti, pa ji je skoz ven metalo net, tako , da sem obupala.

moram počivati- nič gospodinjskih opravil, spolnih odnosov- skratka ležati.
ne vem kaj je v zraku, mi je pa danes poslala sms moja prijateljica, da je ona tudi včeraj šla v porodnišnico zaradi krčev.

punce pazite nase- ne naprezajte se preveč, raje malo počivajte.

zdaj pa čakam na pregled, da vidimo kaj bo rečeno, a bo bolniška do konca a jo bomo zaključili.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
27.1.2010 18:35:59   
meymey
Upam, da bo vse ok... za vse, ki imate/mo težave in težavice ... user posted image

Jaz pa imam vprašanje za prekaljene mamice (pa valjda v debato vabljene tudi bodoče mamiceuser posted image )... sušilni stroj - nujno potreben ali ne?

(odgovor članu soncnizarek25)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
27.1.2010 19:30:21   
bcljka
sušilni stroj DEFINITIVNO NUJNO POTREBEN! pa ne zarad dojenčka ampak tud tko... jst sm bla pametna k sm se preselila na svoje (5 let nazaj) da ga ne rabm in potem sm suvereno obešala pa obešala pa mi je visel po en teden in več, pa če sm preveč skupi obesla so stvari smrdele... in potem ko se je takrat še moj bodoči mož preselu je blo pa kr naenkrat tolk cunj da sploh nisem mela več kam obešat pa sm mela 3 stojala... umislla sva si sušilca in življenje je postalo lepše! pa še vse bolj diši user posted image
res pa je, da če ful športaš... recimo jst sm mela aerobiko dopoldne, popoldne, on je mel košarko, na faksu mamo mi vaje take da se lih tok prešvicaš da morš dat prat... se itak nabere ful več cunj in brisač za prat kt drgač... sam pr otroku se jih pa tud...
skratka, jst dajem vse v sušilca tud tist k ne smeš... tko da k kupujem stvari vedno pogledam če je za v sušilca, če ni vzamem 1 številko večjo stvar in potem se mi lih lepo skrči v sušilcu user posted image

sicer pa je to samo moje mnenje... user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
27.1.2010 19:34:02   
Kiya
Midva ga trenutno nimava, ampak ga bova kupila jeseni, ker si ne predstavljam da bi po par dni sušila stvari. Poleti pa itak ne bo problem, ker se bo na balkonu hitro posušilo :)

Kdaj pa otroci začnejo uporabljati vzglavnike? Sem gledala, da bi kupila komplet posteljnine z vzglavnikom, prešito odejo in vsem ostalim kar paše zravn user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
27.1.2010 19:50:06   
naraščaj
Ojla,

Jaz pa sem danes 3h čepaela pr dr, ker je bla taka gužva. Nakar mi je zdr., ki je nadomeščala mojo rekla, da mam premal hemoglobina (108) in je rekla, da naj stopim kr do G, ker je ravno začela delat ob 13ih. No in pol sem šla tja pa me je poklicala not in mi razložla, da v drugem tromesečju je vrednost nižja kot v 1. trom. in sicer je spodnja meja cca 105. Tako, da se zaenkrat ni odločla za dodatek. Mi je pa zmerla še trebušček in poslušala srček.
Vglavnem do ponedeljka sem še doma in nato mam kontrolo pri moji zdr (če bo že zdrava). Glava me pa itak boli, da je za znort. HB vsaj antibiotika nisem dobila, ker je rekla da so izvidi sicer na meji in da se zaenkrat ne bo odločla za AB.

IZVIRNO SPOROČILO: Bam Bam

postavil diagnozo IUGR, zastoj rasti ploda, naj bi bil za cca 1 teden premejhen

Čak, čak bejbi... globoko vdihni in preštej do 10. Za en teden premajhen otroček še ne more imeti diagnoze za IUGR... tako diagnozo postavijo kadar je otroček za 3-4 tedne premajhen... In dokler ne bo res take velike razlike, boš lepo mirna in optimistična, da je vse OK. Prav?

Mislim,da si kr prav napisla. Včasih kr prehitr začnejo strašit. Držise in pozitivno naprej

Štajerka26, iiiiiiiiiii kak lep buši. in ja socialka sem in delam v MB.

piki poki, go girluser posted image

Sušilc, zakon, sploh, ker sem v bloku in ni balkona. Sva ga nabavla v nosečnosti. Jaz prakticiram, da če se le da takoj vzamem ven in 3/4 kr takoj zložim in tako ostane minimaLNO ZA LIKAT user posted image

Nč, grem tamalo v banjo vršt pa še sebe pol pa posla vabi. Sem od tega čakanja dans čist preč.

Čao

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
27.1.2010 20:08:54   
krtkova
midva mava sušilc kombiniran s pralnm strojem in je pravzaprav namenjen le občasnemu sušenju. In ga ne uporabljava. Pa moj vsak dan športa, in bcljka sori, sam res ne vem kako lahko tok perila naberešuser posted image . Midva pereva samo za vikend (ko je cenejša elektrika) in obesiva 3 runde. Na splošno pa vsi svetujejo sušilc ob prihodu otroka. Jaz ga žal nimam kam dati.

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?