|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
21.5.2010 13:45:43   
misar
aha, je bila nikita še mal hitrejšauser posted image user posted image user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
21.5.2010 13:58:32   
nikita*
Punce mene pa nekaj zanima. Zasledila sem, da so enim G rekle, da bodo pred rokom rodile. Na podlagi česa pa G to lahko preedvideva??

innes4
pa ne mislim tebe, ker je vse očitno, da boš kmalu imela svojega user posted image v naročju

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
21.5.2010 14:21:55   
Aninchy
Ja men je rok prestavla nazaj glede na UZ oz. velikost otročka... sam mi ga je prestavila sam za 5 dni in ni v MK nič prestavljala, sam okvirno mi je povedla da bo (naj bi blo) prej...user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
21.5.2010 14:35:21   
čeb Maja
IZVIRNO SPOROČILO: nikita*

Punce mene pa nekaj zanima. Zasledila sem, da so enim G rekle, da bodo pred rokom rodile. Na podlagi česa pa G to lahko preedvideva??

Meni je G zadnjič ko sem imela kontrolo rasti (v 35t/0d) rekla, da na podlagi pretokov, stanje plodovnice lahko računam da bo do 10.6. notri (rok imam 16.6.). Pravi da glede na velikost, ki jo žabonček ima, da je malo verjetno, da bo šel čez rok...
Verjetno to gledajo na stanje plodovnice (če že verniks notri plava) pa na pretoke (ali so že žile kaj zamašene), vidijo stanje posteljice.
Ker velikost ploda za PDP napovedovat je kredibilen samo tam do 13.t (že na morfologiji je to manj točno kot npr na nuhalni) - eno je starost ploda glede na oploditev, nekaj čisto drugega pa razvitost ploda - to je pa od vsakega user posted image posebej odvisno.

Mi je pa rekla, da je to nemogoče napovedati, ker kljub njenim besedam, se lahko pojavi nekaj in se porod začne jutri - še sami ne vejo točno kaj je to nekaj...

Zdej sem se pa razpisala k da dezertacijo pišem user posted image

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
21.5.2010 14:40:15   
Aninchy
No, sej men je "prestavla" rok že ko sem bla 12 tednov...

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
21.5.2010 14:48:53   
čeb Maja
IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy

No, sej men je "prestavla" rok že ko sem bla 12 tednov...

men tudi v 13. tednu

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
21.5.2010 15:30:48   
tukaj

No meni je tudi v 13 tednu rok prestavila, a mi je kar podalšala - iz 25.6 na 2.7 - torej dober tedene, ker je bil takrat naš mišek velik pač za en tedenj manj in nekje do 14 tedna bi naj vsi rasli enako, potem pa se začnejo razlike.

Kdaj pa se bo naš odločil privekati na svet bomo videli - verjetno bom med zadnjimi, tak da bom lahko spremljala vse vaše vesele novice. user posted image

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
21.5.2010 15:34:25   
nikita*
IZVIRNO SPOROČILO: tukaj

No meni je tudi v 13 tednu rok prestavila, a mi je kar podalšala - iz 25.6 na 2.7 - torej dober tedene, ker je bil takrat naš mišek velik pač za en tedenj manj in nekje do 14 tedna bi naj vsi rasli enako, potem pa se začnejo razlike.

Kdaj pa se bo naš odločil privekati na svet bomo videli - verjetno bom med zadnjimi, tak da bom lahko spremljala vse vaše vesele novice. user posted image

To razumem, da na začetku spremenijjo PDP. Ampak enim puncam pa G sedaj k smo že proti koncu rečejo, da podo rodile pred PDP. Na podlagi česa se to vidi??user posted image user posted image

(odgovor članu tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
21.5.2010 15:45:34   
čeb Maja
nikita* -  po moje na podlagi zrelosti posteljice, stanja plodovnice 

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
21.5.2010 15:47:16   
gajka
To razumem, da na začetku spremenijjo PDP. Ampak enim puncam pa G sedaj k smo že proti koncu rečejo, da podo rodile pred PDP. Na podlagi česa se to vidi??user posted image user posted image

Zrelost posteljice, količina plodovnice, dolžina in zmehčanost MV, dogajanje na CTG, lega otroka (če je že nizko spuščen)...Ampak ga vseeno ni junaka, ki lahko točno napove, kdaj bo dan D. user posted image Poznam eno, ki je bila kar nekaj dni 4 cm odprta, pa kljub temu ni bilo nič...Meni so prvič ves čas govorili, da bo še dvsaj 2 tedna notri, pa je naenkrat odtekla voda in nekaj ur kasneje smo že cartali. user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 21.5.2010 15:52:38 >

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
21.5.2010 16:17:28   
bcljka
hvala za odgovore glede porodniške ... user posted image user posted image user posted image

tega mi pa prej ni noben povedu... user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
21.5.2010 18:37:00   
nikita*
gajka: hvala to sem želela slišati. Prav sem razmišljala user posted image

bcljka: sej je res mal smešno, ampak sej veš to je naša ljuba Slovenijauser posted image . Važen da bomo 12 mesecov doma pa ne glede al je nega al porodniškauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
21.5.2010 19:33:19   
Aninchy

bcljka: sej je res mal smešno, ampak sej veš to je naša ljuba Slovenijauser posted image . Važen da bomo 12 mesecov doma pa ne glede al je nega al porodniškauser posted image user posted image user posted image .

Se strinjam! user posted image user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
21.5.2010 19:43:20   
čeb Maja
Jaz sem se pa prejle horsa nabasala, zdej grem pa likat ... spet...
Torbo sem si prinesla v stanovanje, zdej morm pa sam še kej notri dat user posted image user posted image user posted image

nikita - ja, gajka je razturila tole pojasnilo user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
21.5.2010 21:06:36   
nikita*
No pa je Slovenija postala bogatejša za dva fantka! user posted image user posted image user posted image V torek je rodila moja sestrična, danes (pred 4 urami ) pa še prijateljica. user posted image user posted image user posted image user posted image Kako lep teden user posted image

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
21.5.2010 21:10:45   
Bam Bam
No, kako fino fajn, da noben junijček ne prehiteva. Kar naj lepo koristijo all inclusive Mama hotel *****, dokler jim pripada. Čeprav jaz sem, po pravici povedano, že kar malo sita vsega tega trebuhastega stanja. A me katera razume? Torej, rada bi se v kakšne normalne cotke spet oblekla, da ne govorim o kakšnih štiklih :). Pa rada bi se normalno naspala (vsaj na trebuhu, če ne že celo noč), pa 150 obiskov WC-ja na dan mi je tudi že pošteno odveč. Pa spet bi rada nazaj svojo kondicijo, ne da me že šoping špecerije utrudi. Da ne govorim o tem, kako me že pošteno firbec matra, kakšen fantin si tako suvereno razriva prostor med mojimi kolki in rebri...

Sicer pa ženskice moje... iskreno vam priporočam, da nikar ne pričakujte, da boste rodile prej. OK, je že prav, da imate vse pripravljeno, ampak vam povem iz svoje prve nosečniške izkušnje, ko so me vsi prepričevali, da bom rodila vsaj 2 tedna prej, na koncu sem bila pa 4 dni čez rok. In tista zadnja dva tedna sta se vleeeklaaaa kot čreva... in vsak dan čez rok je bil dolg za en cel teden pred rokom. Tako da je bolje kar lepo čičati in čakati PDP ;)

No... pa nimam več kaj "pametnega" povedat, ker je tale naša Gajka prava mala nosečniška enciklopedija in pozna odgovore na vsa vprašanja :) Tako da grem jaz raje kar pred TV likat kavč :P

Aja, Bcljka, tebe sem hotla še zaslišat, za koliko je fotograf olajšal tvojo denarnico? Če ni skrivnost, seveda...

Pa naredite si lep vikend!

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
21.5.2010 21:24:45   
Aninchy
Br čer!

Bam Bam - ti si pa čist preveč realna nooo! user posted image Pust nam mal veselja! user posted image Sej itak vse vemo, da je vse odvisno od naših user posted image in verjamem, da v tem vremenu nobenmu ni za ven pridet!user posted image Tak da držimo pesti, da bo polna luna kaj pomagala!user posted image No, pa imamo spet nekaj za tolažit se!user posted image

Morm pa priznat, da men dnevi tečejo kot podmazani!user posted image Dan gre okol "ko bi psa u rit brcnu", zvečer pa vsakič ugotovim, da prav nisem NIČ pametnga nardila in da sem se samo vlekla sem in tja...user posted image user posted image In vsak večer sama sebi obljubim, da bom pa jutri le začela s čiščenjem in pripravljanjem torbe za v P, pa še zdej nič nimam...user posted image No, dans sem kupila dodatno zobno pasto, deodorant in tekoče milo, da imam vsaj doma, če ne že v torbi, če me slučajno kaj zagrabi. A ve boste imele šampon za lase zraven v P? Jst sem se odločla, da ne bom zraven nosila, ker bom tako v treh dneh doma, če pa pride do "podaljšanega bivanja", mi pa tako lahko kasneje še prinesejo, tak da ne bom komplicirala.

Sem še hotla kaj napisat, pa imam kr naenkrat čist prazno glavouser posted image
Nosečniška skleroza je kriva, pravim jst. user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
21.5.2010 23:25:34   
bcljka
IZVIRNO SPOROČILO: Bam Bam

Aja, Bcljka, tebe sem hotla še zaslišat, za koliko je fotograf olajšal tvojo denarnico? Če ni skrivnost, seveda...

moje na veliko veselje nič user posted image ... drgač pa stane recimo tko v tem smislu k sm bla jst mislm da 70eur...

šampon za lase - jst ga niti slučajno ne bom mela sabo... lih se mi bo pa dal tm lase umivat... že tko se mi jih ne user posted image

jst grem jutr na poroko, tko da če dobim kkšn sms ga bom forwardirala dalje majkl, da ona objavi novico... sicer pa počakte do nedelje k bom cel dan doma user posted image

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
22.5.2010 7:26:13   
misar
evo eno lepo dobro jutro

kavica? user posted image

danes pa se obeta prav krasen dan. jaz jo maham v knjižnico se učit, moja dva pa naj se rihtata kot vesta in znatauser posted image user posted image mal sem hudičeva, ker je moj včeraj SPET (ponavadi pol leta nič ne banda, potem pa v enem mesecu vse nadoknadi user posted image ) ponočeval in prišel domov šele ob 3h. no zdele je pa že samoiniciativno vstal in zgleda kar mačkastuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sicer pa nimam kaj za dodat, razen, da danes naredimo en velik šoping, da nakupim plenic za novega člana, pa vložke in druge potrebščine zame.tako, da počasi se bo pa le nabralo vse kar bomo rabiliuser posted image

lep dan

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
22.5.2010 8:14:40   
naraščaj
Dobro jutro.

mo se že vsi najedl, ati je šel že na fax, frčafelcapa tle z mano sedi in neki čeča po listih user posted image .

Naspana spet nisem, sam to itak ni nč novgauser posted image . Sem pa celo noč šetala na WC, ker sem zvečer spila kozarc radlerja no pol sem pa mela. Sicer pa bi kljub temu hodla, sam bi šla sam po kaplco, tko pa je vsaj mal več blo.

bcljka, uživi na poroki, pa ne skač preveč, da ne boš še kam drugam odskakljala user posted image . Sem žleht, a ne user posted image

Dans mam v planu torbo zase napakirat (to govorim že tri dni), ker sem včer kupla še par stvari v DM (one male šampone, paste,..). Jaz sem sicer prpravla šampon in balzam. Sem mela prvič tut, pa je prov pršel, ker sem bla 4dni prej not in sem si tist dan (no noč), ko sem pol rodila, zjutri rekla, evo dans si lase umijem, pol grem pa rodit user posted image . Kot, da je bil to razlog user posted image . Pol rabim še sam kake priboljške, pa plastenko vode.

Brisače za user posted image  s kapuco: kje ste jih kupovale. Pri tamali sem jih kupla v Tušu, so mel tako dobre, kvalitetne, vpojne, debele, zdej jih pa nimajo več user posted image . ostale, ko sem mal gledala so take tanke, da mi jih kr ni za jemat. Eno sem pol vzela v BZ od Fehn, sam tut ni to to. Itak bom rabla še sam eno, ker so od tamle še tut ok, vendar jih tut zanjo še uporabljam.

Sem vmes mogla že natisnit pobarvanke in me punca vabi na barvanje user posted image .

Morm it, da ne bo užaljena user posted image

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
22.5.2010 9:00:52   
innes4
Ojla user posted image dons pa pri nas spet ni ni sončka user posted image teli oblaki mi grejo že pošteno na živce user posted image

Učeraj se mi je krvavljenje umirilo, dons zjutrej pa opazim na hlačkah rjav izcedek, poj sm pa nekaj na hitro vstala in evo ga čep (vsaj dozdeva se mi, da je to to- taka nagravžna sluzasta rjava stvar, velika za oreh user posted image )
Drugače pa celo noč nisem nič čutila mojga user posted image in tut zdej ga ne user posted image user posted image morm mal potelovadt, pa kej sladkega pojest, da ga mal aktiviram, ker me že kr mal skrbi, se je preveč umiril tale naš user posted image user posted image
Sem mela učerej popoldan nekaj popadkov, čisto nerednih, ampak sem kr prepričana, da so bili popadki. Bolečina kot menstrualni krč, raztezala se je pa od križa na trebuh...no ja itak so se pa poj umiril, tko da sem pa noč prespala super, sem samo enkrat za wc vstala user posted image

Zdej pa počas v trgovino, majo ta vikend v Mercatorju znižano grozdje (30%) in pa paket 2kg breskev (50%). Mmmm, se mi lušta sadja user posted image user posted image Pa Lidl ma jagode poceni, ampak kaj ko moraš že 15min preden se odpre tam stat in se borit, da dobiš še kakšno košarico jagod user posted image user posted image

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
22.5.2010 9:18:30   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: Bam Bam
No... pa nimam več kaj "pametnega" povedat, ker je tale naša Gajka prava mala nosečniška enciklopedija in pozna odgovore na vsa vprašanja :) Tako da grem jaz raje kar pred TV likat kavč :P

gajka samo rada pametari! user posted image

innes4 - ja, je po opisu sodeč čisto možno bil čep, lahko pa tudi kak ostanek od včerajšnjega krvavenja. user posted image Tudi opis popadkov je nekaj podobnega kot imam v spominu od prvič. Če pa user posted image ne boš čutila, pa kar v P pojdi. Pa srečno! user posted image

(odgovor članu Bam Bam)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
22.5.2010 9:29:17   
ivy@
čao

no evo včeraj sem klicala v P jesenice in se naročila na pregled v ponedeljek.sedaj bomo videli,kakšne so možnosti za naraven porod.odločila pa sem se,da grem v vsakem primeru rodit na jesenice.

zdej grem pa počas v trgovino,nekej za kosilo narest pa še polikat par cunjic za našega user posted image

papa

Naš sonček David,rojen 1.6.2010,nas pazi tam gor med zvezdicami!!Počivaj v miru moj sonček,radi te imamo!!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
22.5.2010 9:36:12   
nikcaa
juTrooOoo...user posted image da se prebudimo........

moja noc ni bila glih najboljsa... sm se skoz zbujala.. pa wc...pa neki slabo mi je blo...
tako kot tud zdej...zjutraj nism nč taprava.... uff....user posted image

hodim skoz kukat ce je katera ze mamica...user posted image

brisače- jst sm v pikapolonici eno kupila... eno dobila... zdej pa ne vem.. pomojem dve sta dovolj...

torba z v P-
jst si nism se nc naravila... bom pocasi... morem si se kej iz kupi... sam ne vem kam.. mam tolk teh seznamov da ne bom cesa pozabilauser posted image edino za user posted image sm neki napravila..na pol...user posted image

šampon za lase-
obvezna oprama, ker mi full hitro umazane ratajo.-. tako da je pranje las pri meni, usak drugi dan...

nic...grem jst kej popaapcat... in pol...??? bbb... mgar nazaj v posteljicouser posted image

LEP VIKEND...........

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
22.5.2010 9:57:42   
tukaj
No danes bo zgleda zopet en lep sončen danuser posted image user posted image .

Se moram pohvaliti-že tretji dan sem spala super, samo enkrat sem šla vmes na Wc - drugače pa - kot pred nosečnostjo. Upma, da tako ostane.

Imamo pa danes krst in sva botra - torej bo še naporen popoldan.

Nič uživajte in naj se vam ne mudi prevečuser posted image  ima user posted image  tudi svoje prednosti in potem bomo pogrešale svoje trebuščke. Sem ravno včeraj gledala najine amaterske fotografije in so super - sem kar ponosna na svoj buši. Kak bom šele na tistega korenjaka, ki se sedaj pridno premetava v njem.user posted image

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?