bridget3
|
POZDRAVLJENE NOSEČKICE JUNIJČICE in SVEŽE MAMICE Spet me par dni ni na forum in že je 10 strani napisanih in moram za domačo nalogo vse prebrat na hitro Kje naj začnem? ŠTAJERKA: čestitke za tvoji pupi; prav lepe mere imata, se mi zdi :) Vse najlepše v navajanju na življenje v štiri TUKAJ: omenjala si bolečine v nogah/medenici? Ne vem, če imava enake bolečine, ampak mene zadnje dni bolijo pregibi med nogami; kot bi imela "muslfiber" oz. kot bi se preveč pretegovala kje na telovadbi in bi imela te pregibe/vezi nekoliko boleče ... Včasih me boli že, če ležim in dvignem stegnjeno nogo ... A je to kateri znano??? DIKSY: jaz sem hodila v UKC MB v Šolo za starše. V petek je bilo zadnje predavanje in podelitev teh potrdil (sem pa zadnjega špricala, ker je mami imela okrogli rojstni dan ; baje je bilo nekaj o dihanju, nič posebnega, se je dosti ponavljalo iz predavanja, ko je bila fizioterapevtka). A si bila tudi ti v tej skupini? Bila je namreč zelo obsežna; poletje bo pestro v porodnišnici Pri obisku porodnega bloka je bila tam babica Barbara (mlada, rdečelasa) prav prijetna ženska; upam, da naletim na njo v finalnem trenutku . BCLJKA: pri nas so v šoli rekli, da zaporedni gibi štejejo za enega ... ker drugače jih lahko našteješ 10 en-dva-tri; v parih minutah, če se živahen Spremljalo pa se bi naj 12 ur - torej, če je več zaporednih gibov, je to 1 gib, ko pa je vmes malo pavze in pride naslednji val, pa je to 2. gib. Mi bomo morali spremljati do pozno zvečer, ker je takrat najbolj aktiven - torej nekje med 11h-23h ali 12-24h. Za zdaj še ne štejem, samo spremljam "informativno", da se pač čez dan mali pamžek v trebuhu večkrat "oglasi" OBLAČILCA PRIMERNA VREMENU: tudi mi smo se v šoli spraševali, kaj bi naj bilo najbolj ustrezno ... so pa nam dali potem en "recept", ki naj bi bil dokaj ustrezen, čeprav se ga ni treba držati kot "pijanec plota", ker so dojenčki med seboj različni ... Recept : Če ima ati npr. kratke rokave, novorojenčku zadostuje ena srajčka z dolgimi (pač, dolgi rokavi); če ima ati dolge rokave, novorojenček potrebuje dvojne dolge rokave. JAJČKA: tudi jaz sem slišala, da ni dobro pretiravati z jajčko; jajčka bi naj bila predvsem za kratke ture; če pa je kaj daljšega, je pač treba bebico vmes ven jemat, da ni skoz sključena v lupinici. Jaz jo bom uporabljala za nakup v trgovini ali za obisk zdravnika, pa za sprehod do tašče ali mame, ki živita kar blizu in seveda za potovanje z vmesnimi postanki. CSD: Prosim za nasvetke tistih, ki ste že napredni pri papirologiji. Da ne bi kaj zamudila ali spustila ... Jaz sem zdaj oddala papirje za pomoč za novorojenčka (276,11€ - pomoč dobim baje že 15.5., kar komaj čakamo ) in za porodniško. Zanima me, kako boste urejali za očetovstvo?? Če je kdo iz MB; kam morava z atijem iti, da to rešiva prej? Priznanje očetovstva, še kaj? ... Ali je še kaj za urediti pred rojstvom? Pomoč od občine pa se ureja po rojstvu na občini z rojstnim listom? Ko dobim zadnji bolniški list pa zaprosim še za solidarnostno pomoč, ki pripada tistim, ki so na bolniški več kot 3 mesece... Če katera ni seznanjena s tem, naj se seznani ... ker ponekod to ni najbolj "znano" oz. marsikdo skozi pade in ne izkoristi te pravice. Tako, dovolj sem klepetala Samo lepo še vas pozdravim in pošiljam sončka na "morčka", kot je ena punca prosila Primorke pa nam pošljite malce morskega zraka!!!
|