bridget3
|
Pomodrele roke: jaz imam s tem izkušnje - ampak nisem imela pomodrelih rok, ampak samo nohte; in ja, to pomeni pomanjkanje kisika v krvi. Ne vem sicer, zakaj je do tega pri meni prišlo parkrat, ampak mi je zraven tega bilo tudi slabo, sem se morala uleči, čez kakih 20 min je bilo bolje. Žal mi je, da sem včeraj na pregledu pozabila to povedat in vprašat... Pri meni je do tega prišlo, ko nisem nič takega počela, pravkar zajtrk pojedla in se malo po stanovanju sprehajala ... Upajmo, da ne bo več, oz. če bo, bom iskala odgovore še pri svoji ginek. Je pa bebi normalno izvajal ta dan gibe, tako da nisem bila preveč v skrbeh, mi je to pomagalo. Bližnji sorodniki (predvsem starši mene in dragega) so dobrodošli v porodnišnici in tudi doma, dokler ne bo to pretirano - rada imam, če kdo ponudi pomoč, ampak da tudi zmore sprejeti moj "ne, hvala, bom zmogla" . Ni mi hujšega, kot ponujena pomoč in če se zahvalim in zavrnem, dobim z druge strani povešen nos in še kakšno sarkastično opazko: potem pa NIČ ... in dolg nos... Mislim, da če kdo ponuja pomoč, bi jo moral zato, ker jo nudi, če jo rabim; če pa ne, pa ne jemlje tega osebno. Dvojčica, tudi jaz ti svetujem, da počakaš, da vidiš, kako bo steklo ... seveda se vsi veselijo, ampak ob tem jim lahko nežno poveš, da je lepo, da se veselijo, ampak seveda je to vajina nova družinica in bosta v prvi vrsti vi2 odgovorna za vzgojo in sama določala pravila. Moje pravilo/odločitev za zdaj: Dojenčka ne bom izpostavljala cigaretnemu dimu! In če se dedek ne bo zmogel ob našem obisku zadržati, nas žal ne bo. Že sama komaj diham v tem in me predvsem zdaj v nosečnosti to še bolj moti, niti slučajno ne mislim potem tega nalagati novorojenčku; da se nadimi kot dimljena šunka Pregled včeraj je bil kar zanimiv, nekoliko drugačen kot pretekli; ker je treba dati vodo pred pregledom, sem kar veliko spila in potem tudi izpraznila mehur ... ampak ko je ginek. iskala srček, ga ni našla - jaz opica, za fore skoz, se še smejim, potem pa sem se tudi sama zresnila ob zaskrbljenem oz začudenem pogledu dr. Pa greva še na UZ in tam ugotovi, da imam mehur čisto poln, dvignjen skoraj do popka in je bil srček čisto nekje pod mojo desno dojko... Ubogi pamžek se je čisto prilagodil mehurju in se stisnil proč, da ga sploh ni našla No, potem je bilo vse ok, meritve ok, je rekla, da ima kaaaar doooolgo nogo ni čudno, saj brca kot slonček Uživajte v sončnem dnevu!
|