|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
7.4.2010 15:13:42   
čeb Maja
- danes imam 2. predavanje v Lj., včeri smo dihale - smo bile kot lokomotivice user posted image
A še kakšna hodi ob 18.00?

porodniška - začnem jo (po mojih izračunih) 19.5.2010. Zdaj me pa zanima kaj sploh narediti zdaj, a grem na socialno pa dam kakšne papirje za uradni datum al.... Ker jaz bi vseeno rada še kar se denarja tiče, dala rada še aprilsko plačo zraven (ki jo dobim 15. maja) in me zgolj zanima za nastop porodniške - da ne skačem zadnji dan če morm še kej v službo prinest?
Kdaj morm pa kaj tja prinest - pa kaj v službo?
A se da kateri (že verjetno ta 100ič) razložit?
Hvalaaaaa user posted image

pazite nase...

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
7.4.2010 15:35:27   
ziva1
Jaz sem bila danes na testu sladkorne in je nimam user posted image . HB se mi je kr odahnalo, ker ko sem poslušala, kaj lahko ješ in česa ne, v primeru, da bi se pokazala S, mi je šlo kar na user posted image .
Aha naslednji pregled imam jaz 23.4. za seznamček.

Glede porodniške: bi ti pomagala pa nimam pojma oz. se še ne ukvarjam s tem, vem samo, da si jo lahko greš urejati 60 dni pred nastopom porodniške. In pa neke paprije za izpolnati, sem si jih sprintala dol z neta, ki jih je treba izpolniti in nesti na socialno (nisem še nič gledala kako in kaj, samo sprintala sem user posted image ). Sem pa našla te internetni strani CSD-ja, se mi zdi, mislim, da sem linke našla pri majčicah.

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
7.4.2010 15:39:39   
bcljka
čeb Maja - majkl hod ob 18h v MŠ v pordnišnico... glede papirjev: če bi rada dala aprilsko plačo zravn k jo dopiš 15.5. morš it po 15.5. rihtat papirje... ker se ti šteje 12 plač za nazaj od takrat k prideš... to sm lih jst 1 teden nazaj sprašvala user posted image ker jst pa z 21.5. nastopm porodniško in mi ful pomen da dam aprilsko plačo zravn... bom šla direkt 16.5, ok 17.5. je pondelkuser posted image na CSD z že vsemi izpolnjenimi papirji... pač un dnar za paket bom pol šele junija dubla nakazan...

dvojčica - jst ti ne znam kej dobr svetovat ... ker nism bla nikol v taki situaciji ... midva sva čist na svojem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
7.4.2010 15:48:03   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: čeb Maja

- danes imam 2. predavanje v Lj., včeri smo dihale - smo bile kot lokomotivice user posted image
A še kakšna hodi ob 18.00?

porodniška - začnem jo (po mojih izračunih) 19.5.2010. Zdaj me pa zanima kaj sploh narediti zdaj, a grem na socialno pa dam kakšne papirje za uradni datum al.... Ker jaz bi vseeno rada še kar se denarja tiče, dala rada še aprilsko plačo zraven (ki jo dobim 15. maja) in me zgolj zanima za nastop porodniške - da ne skačem zadnji dan če morm še kej v službo prinest?
Kdaj morm pa kaj tja prinest - pa kaj v službo?
A se da kateri (že verjetno ta 100ič) razložit?
Hvalaaaaa user posted image

pazite nase...

papirologija: jaz sem šla na CSD že precej prej, kjer so mi vse papirje pripravili zame in za očeta otroka (bom letos enako naredila, ker bi rada tud dala aprilsko plačo še notri). lahko si jih pa z neta sprintaš. tist papir, ki ti ga morajo v službi izpolnit ga neseš v računovodstvo, kjer ti izpolnijo kar morajo, pa tvoj dragi tudi v svojo službo, ker tud njegovih 12 plač rabijo, da mu obračunajo tistih 11 dni očetovskega dopusta (če se ne motim). no tik  pred zdajci sem pa papirje oddala na CSD-ju, brez komplikacij.

< Sporočilo je popravil misar -- 7.4.2010 15:51:07 >

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu čeb Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
7.4.2010 16:50:08   
meymey
IZVIRNO SPOROČILO: dvojčica6

puncee mene pa zdej neki druzga skrbi... ker sva s fantom pri njegovih doma (čeprav ločeno v masardi) je vsa njegova familja že trdno odločena, da bo živžav okrog tega otročka (je ta prvi v familji - pr njemu in pr meni)... mene pa že moti, kako se od fanta nona vtikava v reči, kako bo to in to delala, kako bojo hodili na obiske itd. tašča je zlata nasproti njej... mene pa že zdaj primejo živci, ko jo poslušam, kako bo ona cartala in razvajala ta mičkeno... kaj pa šele bo! vem, da sem malo offtopic tle sam bi želela kako spodbudno besedo: mislite, da bo boljše ko bo otrok res tu ali je boljš da že zdaj poberem šila in kopita in se vrnem domov k mami...  ta opcija obstaja...

pa dejte mi šele jutri odpisat, ker danes je tako lepo vremčke, da morste it na sprehod!!! user posted image pa hvala...

Moja priljubljena tematika user posted image

Poglej na forum partnerstvo in partnerski odnosi, tam imaš veliko punc, ki se soočajo s podobnimi težavami in veliko idej in predlogov, kako to rešiti..

Moj predlog: s svojo družino naj se pogovarja le tvoj partner (in obratno za tvoje). Pogovori se s fantom, razloži mu... daj mu za prebrati kak članek o starih starših (enega sem brala v reviji Mama - sem rekla da bom fotokopije nesla moji mami, moj pa njegovi :D).
Jaz mojemu počasi in previdno razlagam, da bi želela nasvete le, ko jih bom sama želela. Da ne maram, da mi nekdo soli pamet. Da sem dovolj odgovorna, da če nekaj ne vem, da se pozanimam in vprašam.
Da želim, da za najinega otroka veljajo najina pravila.

Zadnja domislica očima od mojega: "Ja naša babi pa bo kr povratno karto do vas kupila, kr bo skoz pri vas!"

in moj odgovor:"Ne se matrat, ni treba, ko bomo hoteli, da se vidimo bomo že mi poklicali ali pa prišli na obisk!".

Pri meni trenutno vlada pravilo brez obiskov v porodnišnici in prva dva tedna doma (razen tistih, ki jih bom JAZ želela). Če se bom počutila OK za obiske, pa jih bomo povabili kaj prej oz. tudi v porodnišnico.

Sliši se malo sebično, vendar je le ženska tista, ki je po porodu občutljiva in od partnerja pričakujem, da je on tisti "vratar", ki poskrbi, da v prvih dneh do njegove družinice pridejo samo ljudje, ki dajejo novi mamici pozitivno energijo.

Sem se razpisala user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
7.4.2010 17:25:32   
gajka
Bom še jaz svojo izkušnjo opisala. Malo pred prejšnjim porodom sva si uredila mansardo pri naših. V bistvu imava popolnoma ločeno gospodinjstvo, v "skupni rabi" imamo samo stopnišče, klet in pa okolico hiše. In se je že kmalu po Rokovem rojstvu začelo... Moja mama je prilezla gor takoj, ko je domov prišla. user posted image Moj ata se je že norca delal, če ji kar posteljo gor preselijo... user posted image Pa vsakič, ko je moj prišel iz službe, je bila mama gor namalana, za vikend že kmalu zjutraj... Dokler ni po ca. 2 mesecih mojemu neko sobotno jutro počil film in ji je povedal svoje user posted image (moje besede so bile prej kljub poskusom žal brez učinka). Potem je sledil dober teden totalne ignorance z njene strani (naju oz. nas je pač dala na popoln "ignore"). Hkrati smo se tudi nehali šlepat pri naših na kosilu in sem od takrat naprej tudi vedno sama kuhala. Ko je končno spet začela počasi govorit z nami, pa so se zadeve počasi postavile na normalen nivo (ni idealen, ampak realno idealizma pač ne morem pričakovat), ki traja še danes. Kuham sama, kvečjemu 1× mesečno se povabimo eni k drugim na kosilo, maksimalno 5× mesečno se povabimo eni k drugim na kavo... Zdaj znajo vsi potrkat na vrata, če pridejo za par minutk k nam... Skratka, zadeve so stekle po normalnih tirih. user posted image Je pa moglo enkrat orng počit, ampak očitno vsaj pri nas brez tega ne bi šlo. user posted image So pa HB vsaj toliko normalni, da poskušajo upoštevat najine želje pri vzgoji najinih otrok.

V porodnišnico je vsak popoldan prišel samo moj, moj brat je prišel enkrat dopoldan (ga sploh nisem pričakovala, najbrž ga je mama spojala user posted image , ampak ni bil čisto nič nadležen z obiskom), pa moja mama in ata sta prišla 2× (tudi dopoldan). Sicer pa tisti 3 dnevi v P hitro minejo in mi teh nekaj obiskov ni bilo prav nič nadležnih. Staršev od mojega ni bilo, so poslali telegram (čestitko) in se jim ni zdelo smiselno, da me okupirajo že v P (so se celo opravičevali, če res ni nič narobe, če ne pridejo, se jim ni dalo vozit 1 uro v eno smer, da bi bili potem pol ure na obisku). So pa starši od mojega prišli na obisk takoj prvi vikend po prihodu domov, da so malo svojega vnukca spoznali in pocartali... Potem pa niti nismo imeli kakšnih posebnih obiskov v 1. mesecu, HB se ni nihče kaj ekstra silil za obisk, pa tudi kakšnih posebnih zadržkov nismo imeli do njih user posted image ... Kdor se je najavil (itak so vsi najprej poklicali in vprašali, če lahko kaj pridejo mimo), je pač prišel, pa tudi vsi so bili pri nas čisto razumno dolgo.

dvojčica6
- glej, če je prvi vnuček, so pač vsi v velikem pričakovanju in vsi "glasni" kaj in kako... Počakaj, da vidiš, kako bodo zadeve stekle in nikar že zdaj ne začni s kakšno ofenzivo. Če bodo preveč vsiljivi, boste pač to potem reševali, vsekakor pa je najbolj na mestu, da gre tvoj v "bitko" z njegovo žlahto, ti pa s svojo. No, v skrajnem primeru, ko to ne deluje (kot pri nas user posted image ), bosta pač menjala vloge. Ampak do takrat je še čas in sploh ni nujno, da bo do kakšne bitke prišlo. user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 7.4.2010 17:42:14 >

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
7.4.2010 19:02:00   
gajka
čeb Maja - obrazce in ostale info najdeš tukaj (zgoraj levo imaš še linke do očetovksega dopusta, pa dopusta za nego in varstvo otroka...). Glede aprilske plače pa, a obstaja kakšna opcija, da ti jo v firmi obračunajo čim bolj na začetku meseca (ponekod so malo bolj fleksibilni glede tega), saj konec koncev rabijo samo tisto bruto cifro za vpisat in najbrž ne bo ravno panike, če bo nakazana nekaj dni po oddani vlogi. user posted image Drugače boš pač nesla oddat papirje takoj, ko ti bodo lahko uradno cifro vpisali.

Pa če katero firbec matra, kakšna bo višina porodniške, si jo lahko izračuna tukaj.

< Sporočilo je popravil gajka -- 7.4.2010 19:05:24 >

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
7.4.2010 19:29:34   
bcljka
ej ej ej ej ej ej... gajka... a če men že zdej (no realno, konc mesca) povejo kok bo aprilska plača pol grem loh vseen na CSD čeprou še ni bla nakazana?? ker to mi loh brez problema nrdijo kadarkol user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
7.4.2010 20:35:42   
nikita*
Jaz imam pa eno vprašanje glede računanja porodniške. Da gre po mesečni plači bruto to vem user posted image , ampak a se bruto spreminja, če si na bolniškiuser posted image user posted image Namreč nisem bila na bolniški, do nosečnosti. Samo kolikor je meni znano imam jaz skoz bruto isti, delam v javni upravi. A sem fino zakomplicirala user posted image user posted image

Hvala vam za odgovor user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
7.4.2010 22:13:25   
bcljka
na bolniški prejemaš 90% plače 1 mesec ostalo naprej k si pa prek komisje pa 80% plače... vsaj tko je blo men razložen...

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
8.4.2010 6:30:38   
Kiya
Dobro jutro, ena user posted image za vse. Sem že prvo dnevno črpanje mleka opravila user posted image

Jaz sem bila skoraj 3 mesece na bolniški in sem skos dobivala 90% bruto plače, ne glede na to a me je plačeval delodajalec ali ZZZS. Naj bi se pa dobilo nekakšno solidarnostno pomoč, če si več kot 3 mesece (skupaj) na bolniški.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
8.4.2010 7:50:17   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: bcljka

ej ej ej ej ej ej... gajka... a če men že zdej (no realno, konc mesca) povejo kok bo aprilska plača pol grem loh vseen na CSD čeprou še ni bla nakazana?? ker to mi loh brez problema nrdijo kadarkol user posted image

Glih konec aprila ti najbrž to težko naredijo, ker najbrž nimajo podatkov za obračun plač (povprečna plača za prejšnji mesec itd.), nisem računovodja, mogoče ti lahko glede tega katera druga pomaga. user posted image Vsekakor pa ti jo lahko obračunajo že prve dni maja. Sicer na obrazcu uporabljajo preteklik ("za že izplačane plače"), koliko pa potem CSD dejansko komplicira glede datumov (če je datum na vlogi pred datumom za izplačilo plače, ki se ga tudi gor vpiše) pa res pojma nimam. user posted image Pokliči na CSD pa vprašaj. Lahko jih pa v računovodstvu vprašaš, koliko fleksibilni so glede tega in kaj lahko oni dejansko naredijo...

Jaz imam ravno kontra problem. Bi raje še kakšno lansko marčevsko plačo noter vključila, pa žal ne morem dat vloge tako hitro. user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 8.4.2010 7:51:16 >

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
8.4.2010 7:55:38   
dvojčica6
Jutro!

Hvala punce, ker se vam da pisat - sej v bistvu sem že ene par forumov pregledala, ampak situacija je pač od enega do druzga različna in jaz bi rada mela kolkor tolko normalne odnose - sej z mano so vsi ok, sam že vem, da bo kažin pri otroku - eni pač ne razumejo besede: tega ne dovolim (nona od fanta) - se je jasno pokazalo, ko sva dobila muco in smo ji prepovedali jo hranit (ji je vedno dajala kose pršuta itd) in ona to še vedno počne, kljub naši prepovedi... me skrbi, da če ji bom rekla: ne, mi pa nočemo, da daješ sladkarije našemu otroku, bo ona to vseeno počela za našim hrbtomuser posted image user posted image user posted image   Fant pravi, da jo moram ignorirat, ampak jaz tega preprosto ne znam... user posted image  

meymey meni se ne zdi nič sebično: jaz sem že povedala tašči in noni od fanta, da bom prvih 14 dni zaklenila vrata in spustila noter kogar bom hotela in kadar bom hotela... pa so šli takoj v luft, da bojo vrata podrliuser posted image user posted image ampak prve dni ko se loviš glede vsega pa res ne mislim poslušat visokih tonov navdušenih non in pranon in : joj, to smo pa mi čisto drugače delali... user posted image

Dovolj o tem - sam še to -tiste k ste na svojem user posted image sem vam tolk foušuser posted image user posted image user posted image

Drgač vidim, da smo že v nizkem štartu glede poroda - vedno sem si mislila, da se bojo stvari začele ful hitro odvijati enkrat ko bom začela te papirje CSD-jevske rihtat...

Kiyauser posted image user posted image obvesti nas še kaj, kako napreduje mala Julija!

Glede višine porodniške se jaz nimam kaj silit, glede na to,d a sem zaposlena od 1.3. je verjetno prav vseeno kdaj nesem papirje noter - bom dobila pač to minimalno...

Drugega trenutno ni na sporedu -  sem še preveč v skrbeh zaradi bodočih odnosov, se moram malo sprostituser posted image

Bodte v sončku -danes spet razturauser posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
8.4.2010 8:21:00   
misar
dobro jutro

res lepo jutrouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: gajka

IZVIRNO SPOROČILO: bcljka

Glih konec aprila ti najbrž to težko naredijo, ker najbrž nimajo podatkov za obračun plač (povprečna plača za prejšnji mesec itd.), nisem računovodja, mogoče ti lahko glede tega katera druga pomaga. user posted image Vsekakor pa ti jo lahko obračunajo že prve dni maja. Sicer na obrazcu uporabljajo preteklik ("za že izplačane plače"), koliko pa potem CSD dejansko komplicira glede datumov (če je datum na vlogi pred datumom za izplačilo plače, ki se ga tudi gor vpiše) pa res pojma nimam. user posted image Pokliči na CSD pa vprašaj. Lahko jih pa v računovodstvu vprašaš, koliko fleksibilni so glede tega in kaj lahko oni dejansko naredijo...

Jaz imam ravno kontra problem. Bi raje še kakšno lansko marčevsko plačo noter vključila, pa žal ne morem dat vloge tako hitro. user posted image

dejansko so na CSDju meni predlagali naj tako naredim, se pravi, da ne komplicirajo.user posted image

včeraj sem imela čast v živo spoznat Honey26, Celjanko. Prav super punca, se že veselim porodniške, da bomo lahko skupaj vozičkaleuser posted image

teme življenje staščo in sorodnikiuser posted image  ne morem komentirat, ker HB živiva na svojemuser posted image .
edina stvar, ki jo bom letos omejila so obiski v P po porodu, ker me je njegova familija totalno okupirala, sploh nisem imela minute pavze mendauser posted image . in je bilo utrujajoče, da sem mogla njegovo mamo tri dni zapored tam gledatuser posted image , pa njegovega brata 2x , pa obe sestri. tokrat sem že napovedala mojemu, da imajo dovoljenje, da vsak pride enkrat pa fertik.

grem še mal delat....še kar guuuužžžvvvvaaaaaaauser posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
8.4.2010 8:25:05   
rendi
Jutro lepe nosečke,

včeraj smo opravili 3D pregled in je vse v najlepšem redu. Potrjena je user posted image  in je zelo podobna sestrici v trebuhu....bomo vidli če bo tudi po porodu. Je sicer malo velika in se morem pazit s prehrano to je pa tudi vse.
lepo sem se oddahnila in videla vse organčke....
letim delat naprej....uživajte v lepem sončku....

rojstvo otroka je nekaj neopisnega...

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
8.4.2010 8:45:40   
nikita*
Hvala za odogovor, bom šla jaz kar lepo konec aprila to urejat, da ne bo še aprilske plače notri user posted image .

Kar se pa tiče življenja s taščo,....vas popolnoma razumem in vem, ni lahko, Midva HB živia na svojem, ampak, ko sem rodila je bilo na začetku kljub temu težko. Sploh kadar smo bili na obisku. Da o konstantnih telefonih in neuminih vprašanjih sploh ne govorimuser posted image . Jaz sem parkrat kar glas pozdvignila, ko smo bili na obisku, da so dojeli. user posted image je pa tudi rabil nekaj časa, da je videl kaj mu hočem dopovedati.  Stvari so se kasneje umirile in moram reči, da zdaj vse klapa. No, da se ne bom hvalila prehitro,.....user posted image .

Kar se pa obiskov tiče v P sem jih jaz prepovedala že prvič. K meni je hodil le user posted image , sedaj bo isto, le da bo poleg user posted image še naša deklica prišla. Jaz misli, da so prvi dnevi zelo pomembni za družino, da se ona spozna. Ne pa da še cela žlahta tam visi in potem vsi ugotavljajo komu je user posted image podoben. Pa si to malo štruco iz roke v roko podajajo. uf, kar ošpice dobimuser posted image user posted image . HB so v ljubljanski P obiski časovno omejeni user posted image .

No tako, sem se spovedala, zdaj grem lahko pa naprej delati user posted image

< Sporočilo je popravil nikita* -- 8.4.2010 8:47:08 >

(odgovor članu rendi)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
8.4.2010 9:11:13   
Kiya
Nikita razočarati te moram, ker če boš rodila v Lj. P, so obiski še vedno omejeni le na zdravega partnerja, sorojenci ali kako se že reče user posted image vseeno ne smejo k dojenčku in tudi kdo drug ne.

Jaz vsakodnevno poslušam od tašče kako bi ona rada vidla našo punčko, ampak kaj naj če so obiski omejeni, sej po eni strani je še bolje, ker če bi se vsi gnetli okoli inkubatorja kam bi pa prišli, že tako je gužva na celem oddelku.

Julija je stabilna, včeraj sva se prvič kengurujčkali in je zelo aktivna, vedno se neki obrača pa brca.
Me je pa včeraj presenetila dopoldanska sestra z vprašanjem če je zahiranček user posted image , sem kar malo čudno pogledala, ker do sedaj ni nihče nič omenil. Res, da je malo lažja od ostalih, samo tudi njena porodna teža je bila nižja user posted image .

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
8.4.2010 10:10:33   
milabe
glede obiskov sem že mojemu povedala, da on itak mora bit pr men ;))) moji starši in njeovi imajo neomejeno v bolnišnici, potem so pa še tu zelo zožen krog kolegov, ki lahko pridejo v bolnišnico (raje tja kot prvi teden domov)... itak imam rok konec junija, pa sem rekla, da vsi ostali pa lahko pridejo avgusta, ko ima moj tudi službeni dopust.... Tudi jaz nočem gledat prve tedne polno hišo....

Tudi midva sva v mansardi pri mojih, moja dva prideta gor na kavo max 2x na mesec, več sva midva na kofetku dol.... z vmešavanjem nimam nobenih problemov ne z moje in ne z njegove strani.... nikoli pa ne veš kako bo potem, amapk sem taka, da bom že takoj povedala kaj mi ne paše user posted image

Gajka: tud js bi še rada vrinla marčevsko plačo noter.... a si že preverla da je ne moreš dat zraven?  Js grem na CSD tam okol 26, pa bom rekla da je zadnja plača prejeta marčevska.... pa upam da mi jo bojo še sprejeli kot zadnjo.... ker zdej sem v bolniški in bi raje imela še en mesec več od leta 2009, ko sem imela normalno plačo...

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
8.4.2010 10:10:48   
nikita*
Nikita razočarati te moram, ker če boš rodila v Lj. P, so obiski še vedno omejeni le na zdravega partnerja, sorojenci ali kako se že reče user posted image vseeno ne smejo k dojenčku in tudi kdo drug ne.

Ja sej, meni je to čisto ok, da pride samo partner. Sem se pa pogovarjala z eno, ki dela v lj porodnišnici, da lahko pride tudi hčerka/sin na obisk, seveda če je popolnoma zdrav ( vse bp ) in da je bolj strogo na intenzivnem oddelku, glede obiskov.
Jaz si res ne želim nikogar drugega kot samo moja dva user posted image .  Bomo videle kakšna direktiva bo junija, glede na to da ne bo obdobje viroz,....

kiya
user posted image user posted image da vajina Julija napreduje user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
8.4.2010 10:29:39   
Bonnie_RR
Dober dan!user posted image

Tamali je že ok (imel je virozo), tako da je danes že v vrtcu. Včeraj sem imela zobarja (je bilo na srečo hitro konecuser posted image ), danes popoldne gremo pa tiste dinozavre gledat - tole http://www.arboretum-vp.si/svet-dinozavrov.aspx .

Drugače smo kar ok, le da mi trebuh pogosteje otrdeva, spodaj me tud večkrat boli - verjetno premalo počivam.user posted image Sem skoz nekaj v gibanju zadnje čase...

Pa še ena stvar me muči... Že nekaj časa imam večkrat na dan pomodrele roke (zgleda ful grozno, če kam gremo, mi je kar nerodno). Sicer sem G na pregledu vprašala o tem, pa mi je rekla, da to ni nič kaj posebnega. Na netu sem malo brala in naj bi to pomenilo pomanjkanje kisika v krvi. Razmišljam, da bi šla tole še svoji zdravnici pokazat, ker me vseeno skrbi kaj bi to lahko bilo. Katera kaj ve o tem oz. se ji dogaja kaj podobnega??

Še aktualne teme:

porodniška... Pojma nimam o teh stvareh, ker sem skoz delala prek študenta in teh zadev nimam za urejat. Vsem pa želim, da uredite tako, da bo čim bolje in ugodneje za vas...

življenje s (širšo) familijo... Mi smo najprej (po rojstvu malega) malo več kot pol leta živeli skupaj z mojimi (v isti hiši, zgoraj 2 veliki sobi za nas) in ni bilo nobenih pretresov. Po tem času pa se nam je pokazala priložnost in smo se preselili na "svoje" (vikend mojih starih staršev v 3 štukihuser posted image ). Tam smo bili 2 leti, sedaj pa smo čisto na svojem.
Moje izkušnje so take, da so zadeve takšne kot jih dopustiš. Že na začetku je treba doreči nekatere stvari in, ob "normalnih ljudeh" bi zadeve morale funkcionirat.
Je pa verjetno tud od človeka odvisno, koliko si nekatere stvari žene k srcu. Mene recimo občasni komentarji o tem, kako je bilo včasih, sploh ne motijo, pa mojim oz. njegovim lahko čist komot (na prijazen način, seveda) poveva, kako in kaj s tamalim, brez kakršnihkoli zamer.
Ne vem, če bi bili ful problemi, verjetno ne bi dolgo vztrajali skupaj. Je pa po mojem najboljše, da vsak od partnerjev uredi odnose s svojo familijo, ne križemkražem...

obiski v P...
Js ne mislim nikomur prepovedovat obiskov, sem bila že prvič vesela vsakega (pa jih ni bila cela četa, ampak samo moji in njegovi - nimava nekih velikih družin, pa par mojih kolegic). Noter sem bila 16 dni in mi je prav pasalo malo pogovora, po vseh problemih sem pa tud potrebovala nekoga, da me je malo "gor držal". Dragi je bil pa tud ful veliko pri meni (še dlje je lahko ostajal, ker sama niti večerje nisem mogla jest in mi je pomagal). Tamali je bil pa tako priden, da ni bilo nobenih problemov z njim.
Sedaj upam, da ne bo problemov in da bom po 1 tednu že lahko šla domov.

obiski po prihodu domov...
Sploh ni bilo potrebnih nekih hudih debat, niti nikogar preveč posiljenega. Kaj pa vem, nismo komplicirali in je bilo vse super.

MŠ... Bila sva prvič in sedaj ne bova hodila. V CE je tako ja, da je v enem tednu konec (3x po 3 ure), malo smo poslušali sestro, malo previjali in kopali plastične dojenčke, pa malo preizkusili pravilno dihanje in masažo. Kaj pa vem, nič kaj pretreslivega, ni pa škodilo...user posted image

Pa še eno vpr. za tiste, ki že imate otroke...

Boste imele ta velikega po rojstvu user posted image doma, ali normalno v vrtcu (če so)?

No, toliko zaenkrat... LP

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 8.4.2010 10:34:25 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
8.4.2010 10:41:55   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: Bonnie_RR

Obiski v P... Js ne mislim nikomur prepovedovat obiskov, sem bila že prvič vesela vsakega (pa jih ni bila cela četa, ampak samo moji in njegovi - nimava nekih velikih družin, pa par mojih kolegic). Noter sem bila 16 dni in mi je prav pasalo malo pogovora, po vseh problemih sem pa tud potrebovala nekoga, da me je malo "gor držal". Dragi je bil pa tud ful veliko pri meni (še dlje je lahko ostajal, ker sama niti večerje nisem mogla jest in mi je pomagal). Tamali je bil pa tako priden, da ni bilo nobenih problemov z njim.

Boste imele ta velikega po rojstvu user posted image doma, ali normalno v vrtcu (če so)?

Obiski v P...verjemi, da bi te motilo, če bi tako kot jaz bila še ne polne tri dni v P in bi se ti po napornem porodu naslednje jutro in dan po tem zvrstila cela žlahta. sem padala dol od utrujenosti. verjamem pa, da v 16 dneh pa paše, da nisi skoz sam.

Kar se tiče pa tamale in vrtca: sem ful razmišljala o tem in zdaj mislim, da bomo sproti videli kako nam bo pasalo. tiste dni ko bom v P bo ziher še v vrtcu, ko pa pridem domov se bomo pa sproti odločali. brez kaj na silo.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
8.4.2010 10:50:40   
nikita*

Ko bom v P bo normalno hodila v vrtec, potem bomo pa tako kot pri misar sproti videli, ji bova dala možnost izbire. Kar se pa tiče julija in avgusta bo pa doma, sicer točno datuma še nismo dločili. Je imela vsa leta počitnice in sva se odločila, da ji tega zaradi user posted image ne bova vzela user posted image .

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
8.4.2010 10:51:12   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: misar

Obiski v P... Js ne mislim nikomur prepovedovat obiskov, sem bila že prvič vesela vsakega (pa jih ni bila cela četa, ampak samo moji in njegovi - nimava nekih velikih družin, pa par mojih kolegic). Noter sem bila 16 dni in mi je prav pasalo malo pogovora, po vseh problemih sem pa tud potrebovala nekoga, da me je malo "gor držal". Dragi je bil pa tud ful veliko pri meni (še dlje je lahko ostajal, ker sama niti večerje nisem mogla jest in mi je pomagal). Tamali je bil pa tako priden, da ni bilo nobenih problemov z njim.

Obiski v P...verjemi, da bi te motilo, če bi tako kot jaz bila še ne polne tri dni v P in bi se ti po napornem porodu naslednje jutro in dan po tem zvrstila cela žlahta. sem padala dol od utrujenosti. verjamem pa, da v 16 dneh pa paše, da nisi skoz sam.

Žal nimam izkušnje s tremi dnevi v P, zato lahko pokomentiram samo glede na svojo (daljšo) izkušnjo.user posted image Na koncu sem hotela že na lastno odgovornost it domov in so se me le usmilili...

IZVIRNO SPOROČILO: misar

Boste imele ta velikega po rojstvu doma, ali normalno v vrtcu (če so)?

Kar se tiče pa tamale in vrtca: sem ful razmišljala o tem in zdaj mislim, da bomo sproti videli kako nam bo pasalo. tiste dni ko bom v P bo ziher še v vrtcu, ko pa pridem domov se bomo pa sproti odločali. brez kaj na silo.

Midva zaradi rezervacij razmišljava o tem, ker jih je potrebno prej javit. Bodo ravno dopustniški meseci in vse bolj tako... user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
8.4.2010 11:19:38   
nikcaa
super, spet soncek....user posted image ceprav pravijo da bo pa za vikend dezek...user posted image

dvojčica6- tudi midva sva na mansardi... (si rihtamo in hitimo prej ko rodimouser posted image ) tako da bova loceno, nimava pa se svojega vhoda...to je v planu v bodoce... za enkrat pa mamo usi isto stopnisce...
kaksna bo situacijo ob rojstvu... hm... uprasanje... nikogar ne bom lovila, le tistih prvih 14dni bom pa useeno omejila obiskeuser posted image .. moji starsi pa sestra z druzinico..pa tasca... pomojem to je to... pol pabo usak zazeljen ko prideva z user posted image k sebi.... tako jst razmisljam...

obiski v P.-
za postonjsko porodnisnico nic ne vem ali so se obiski omejeni.. bili so zaradi te nove gripe...
samo parterja so spustili.. zdej pa nimam pojma.. na njihovi internetni strani pise da so se omejeniuser posted image
upam da se bo do junija spremenilo... ker si zelim da me poleg parterja tud moji pridejo obiskat....

kiya- kako je s tvojo pupiko...?? je ze pridobila kaksen gramcek?.... use dobro vama zelim....

se malo kosilce pripravljat... potem pa ne en sprehodek do nasega vikenda... sm se vedno sama... moj user posted image dela se od uciraj...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3649
8.4.2010 11:38:05   
bridget3

Pomodrele roke:
jaz imam s tem izkušnje - ampak nisem imela pomodrelih rok, ampak samo nohte; in ja, to pomeni pomanjkanje kisika v krvi. Ne vem sicer, zakaj je do tega pri meni prišlo parkrat, ampak mi je zraven tega bilo tudi slabo, sem se morala uleči, čez kakih 20 min je bilo bolje. Žal mi je, da sem včeraj na pregledu pozabila to povedat in vprašat... Pri meni je do tega prišlo, ko nisem nič takega počela, pravkar zajtrk pojedla in se malo po stanovanju sprehajala ... Upajmo, da ne bo več, oz. če bo, bom iskala odgovore še pri svoji ginek. Je pa bebi normalno izvajal ta dan gibe, tako da nisem bila preveč v skrbeh, mi je to pomagalo.

Bližnji sorodniki (predvsem starši mene in dragega) so dobrodošli v porodnišnici in tudi doma, dokler ne bo to pretirano - rada imam, če kdo ponudi pomoč, ampak da tudi zmore sprejeti moj "ne, hvala, bom zmogla" . Ni mi hujšega, kot ponujena pomoč in če se zahvalim in zavrnem, dobim z druge strani povešen nos in še kakšno sarkastično opazko: potem pa NIČ ... in dolg nos... user posted image Mislim, da če kdo ponuja pomoč, bi jo moral zato, ker jo nudi, če jo rabim; če pa ne, pa ne jemlje tega osebno.

Dvojčica, tudi jaz ti svetujem, da počakaš, da vidiš, kako bo steklo ... seveda se vsi veselijo, ampak ob tem jim lahko nežno poveš, da je lepo, da se veselijo, ampak seveda je to vajina nova družinica in bosta v prvi vrsti vi2 odgovorna za vzgojo in sama določala pravila.

Moje pravilo/odločitev za zdaj: Dojenčka ne bom izpostavljala cigaretnemu dimu! In če se dedek ne bo zmogel ob našem obisku zadržati, nas žal ne bo. Že sama komaj diham v tem in me predvsem zdaj v nosečnosti to še bolj moti, niti slučajno ne mislim potem tega nalagati novorojenčku; da se nadimi kot dimljena šunka user posted image

Pregled včeraj je bil kar zanimiv, nekoliko drugačen kot pretekli; ker je treba dati vodo pred pregledom, sem kar veliko spila in potem tudi izpraznila mehur ... ampak ko je ginek. iskala srček, ga ni našla - jaz opica, za fore skoz, se še smejim, potem pa sem se tudi sama zresnila user posted image ob zaskrbljenem oz začudenem pogledu dr. Pa greva še na UZ in tam ugotovi, da imam mehur čisto poln, dvignjen skoraj do popka in je bil srček čisto nekje pod mojo desno dojko... Ubogi pamžek se je čisto prilagodil mehurju in se stisnil proč, da ga sploh ni našla user posted image No, potem je bilo vse ok, meritve ok, je rekla, da ima kaaaar doooolgo nogo user posted image ni čudno, saj brca kot slonček user posted image

Uživajte v sončnem dnevu!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?