|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008 - 1.del
29.9.2009 13:06:14   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish

tu je mišljeno postavljanje na noge pomoje...... takrat je lahko problem...shodijo pa tud kasneje pa ni nič narobe...

Ne hoja je mišljena Gold fish. Če nima razvojnih težav naj bi otrok načeloma shodil do 15 meseca. Sem prav vprašala in je rekla shodila samostojno.

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
29.9.2009 13:11:42   
Olivija*
ja ja, naj bi....
tudi rodili naj bi se v 40. tednu, pa se eni že pred 35im tednom, druge je pa treba na konc 42ega na silo ven skopat user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
29.9.2009 13:40:10   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: pf

IZVIRNO SPOROČILO: gloria

...se strinja z user posted image ...jaz niti slučajno ne dovolim da se ga vodi za roke pri hoji...čakam da se sam  spustiuser posted image .....tudi P mi je tko povedal in zdej baje ni nič narobe če ne shodi do 18 meseca....

To se pravi, da še nič ni hodil Nik? NIkoli niti probal ni? To se meni čudno zdi, pa ne zameriti. Dobro mogoče ti ne nakaže, da bi hodil. Moja L se recimo postavi ob sedežni in prehodi celo in če sem recimo tam zraven nje še jaz mi da roko in me kar potegne, da bi šle recimo v kopalnico gledat pralni stroj. Ne stalno, velikokrat na dan pa. Meni je pa v RA rekla, da če do 15 meseca ne shodi jo moram poklicati in jo bo pregledala.

.....vidiš meni pa to ni čuden...smo različni...jaz ga nisem in ne bom silila v nobeno stvar.....Nik hodi sam da se drži sedežne,pojstle,ali pa stene in mu gre prav dober...obstoji že sam za par sekund....ko hoče pogledat kakšno drugo stvar se vrže na kolene in že šiba dalje,se vstane in hodi dalje....ko se bo pa sam spustil in nardil par korakov bom pa rekla da je shodiluser posted image ....pa brez zamer....HB mi pa doma vsaj to upoštevajo da mi ga noben ne vleče za rokce in hodi z njim.....

NIK:mami ti si moja ljubica :)

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
29.9.2009 13:42:50   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

...se strinja z user posted image ...jaz niti slučajno ne dovolim da se ga vodi za roke pri hoji...čakam da se sam  spustiuser posted image .....tudi P mi je tko povedal in zdej baje ni nič narobe če ne shodi do 18 meseca....

To se pravi, da še nič ni hodil Nik? NIkoli niti probal ni? To se meni čudno zdi, pa ne zameriti. Dobro mogoče ti ne nakaže, da bi hodil. Moja L se recimo postavi ob sedežni in prehodi celo in če sem recimo tam zraven nje še jaz mi da roko in me kar potegne, da bi šle recimo v kopalnico gledat pralni stroj. Ne stalno, velikokrat na dan pa. Meni je pa v RA rekla, da če do 15 meseca ne shodi jo moram poklicati in jo bo pregledala.

user posted image user posted image user posted image  valjda da je probal, ko mamice ni bilo zraven user posted image

...ja lahko da je probal,se ne sekiram za tistih pet minut....user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
29.9.2009 13:51:20   
gloria

Res je, pf, to je razlika. Problem vodenja je pri otrocih, ki sami še ne prestopajo, starši pa jih za roke dobesedno v zrak držijo in vlečejo naprej, noge pa potem zadaj capljajo.

Če je otroku ena roka dovolj, da lepo hodi, rabi to za sigurnost (v glavi) in ne za oporo.

Bubika ima sicer že kar nekaj kilometrine in ji ni problem sami hodit, ampak vidim, kako zelo rada da rokico in greva skupaj. Ji rečem greva pogledat to in to in mi že da rokico, da bi skupaj hodili.

No vsaj ena me razume, ker sem že zdaj študirala, če nobeni od nas otrok ne da roke in gresta malo recimo iz sobe v sobo, ali okrog hiše. Ker ipak so stari že 13 mesecev, ne sedem, osem. Malo že pa mora iti. Če ne bi mi še čisto nič nakazala, da bi malo rada šla z roko v roki, vam povem po resnici bi me skrbelo. Meni je v RA rekla, da glede na videno kako hodi z roko v roki bo verjetno shodila do 15 meseca in če ne, da naj se oglasiva, tak da mislim, da to ni narobe. Da bi se pa otrok sam spustil od sedežne ne vem do mize brez da bi kak korak naredil prej z roko v roki, to pa lahko minejo še meseci. No ne vem, to je moje mnenje. Kar tako se ne spusti.

...glej vaši otročki so shodli in meni se ne zdi to narobe še ga držite za eno rokco in hodite,jaz bom tudi delala tko,sam ko Nik shodi...s tem mislim tisto pravo hojouser posted image ....

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
29.9.2009 13:54:20   
gloria

tu je mišljeno postavljanje na noge pomoje...... takrat je lahko problem...shodijo pa tud kasneje pa ni nič narobe...

...ja tko je men P rekel....

...

Neposredna povezava do sporočila: 2456
29.9.2009 13:55:37   
gloria

user posted image user posted image user posted image  valjda da je probal, ko mamice ni bilo zraven user posted image

a misliš s taščouser posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2457
29.9.2009 14:03:25   
pf

.....vidiš meni pa to ni čuden...smo različni...jaz ga nisem in ne bom silila v nobeno stvar.....Nik hodi sam da se drži sedežne,pojstle,ali pa stene in mu gre prav dober...obstoji že sam za par sekund....ko hoče pogledat kakšno drugo stvar se vrže na kolene in že šiba dalje,se vstane in hodi dalje....ko se bo pa sam spustil in nardil par korakov bom pa rekla da je shodiluser posted image ....pa brez zamer....HB mi pa doma vsaj to upoštevajo da mi ga noben ne vleče za rokce in hodi z njim.....

Dobro vsaka pač po svoje. Samo očitno je razlika, ker meni nakaže, da bi hodila z roko in je ne silim. Tebi pa ne in šiba naprej plaze in valjda, da če bi postavila na noge in cokom pokom vlekla, da je to siljenje. Dokler pa L to prostovoljno dela sama od sebe, pa jaz to ne smatram, da jo silim. Je pa daleč od samostojne hoje to.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
29.9.2009 14:05:14   
pf

...glej vaši otročki so shodli in meni se ne zdi to narobe še ga držite za eno rokco in hodite,jaz bom tudi delala tko,sam ko Nik shodi...s tem mislim tisto pravo hojouser posted image ....

Še enkrat ponavljam, da Lana ni shodila samostojno še. Lana hodi, ampak želi še mojo pomoč z roko, ker ni sigurna. Samostjno hojo jaz dojamem tako, da ne rabi rokice in gre otrok sam.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
29.9.2009 14:07:54   
pf
Pustimo zdaj to, očitno vsak P dela po svoje kot smo že večkrat ugotovili. Tudi nasvete delijo glede na regije očitno. user posted image Glavno je, da bodo shodili.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
29.9.2009 14:12:10   
KAHLO
sem vam lih hotla napisat.......glavno da bodo shodili......pa da majo interes.............kaj te naj jaz rečem....k smo na ritiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
29.9.2009 14:15:55   
pf
MTY imaš z.s.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
29.9.2009 14:17:40   
pf
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO

sem vam lih hotla napisat.......glavno da bodo shodili......pa da majo interes.............kaj te naj jaz rečem....k smo na ritiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Brez skrbi Kahlo tudi tvoja Ronja bo prej ali slej šibala. A misliš da bi ji kopanje v bazenu kaj pomagalo? Mislim razgibavanje v vodi in to? Mogoče bi se ji mišični tonus popravil. Kaj meniš?

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
29.9.2009 14:41:41   
KAHLO
sem vprašala, pa je rekla fizioterapevtka da to njej nič ne pomaga......tak da pridno delamo vaje za trebušne mišiceuser posted image user posted image user posted image vem da bo enkrat šibala.....ampak k bo moja pupa to počela o čem ste ve debatirale (če bo hodla ob pomoči ali pa ne), bo se medi od veselja ritka sukalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
29.9.2009 15:07:33   
gloria

...res je tko....tvoja Ronja bo pa tudi šibala kmalu...

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
29.9.2009 15:08:51   
gloria

Pustimo zdaj to, očitno vsak P dela po svoje kot smo že večkrat ugotovili. Tudi nasvete delijo glede na regije očitno. user posted image Glavno je, da bodo shodili.

user posted image user posted image user posted image ...itak da bojo....

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
29.9.2009 15:10:23   
gloria

Še enkrat ponavljam, da Lana ni shodila samostojno še. Lana hodi, ampak želi še mojo pomoč z roko, ker ni sigurna. Samostjno hojo jaz dojamem tako, da ne rabi rokice in gre otrok sam.

..ups sem milila da Lana že hodi samostojno...se vidi da ne berem vsega....user posted image ...za Bubiko pa že vem od prej da šibauser posted image ....

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
29.9.2009 15:15:04   
gold fish

Glavno je, da bodo shodili.

točno tak.......   user posted image

je pa res, da vsak P tera svojo, vsaka RA svojo, vsak fizioterap. svojo.....    pol pa me tu pametujemouser posted image

.....do 18 meseca bodo po moje vsi septembrčki samostojno hodiliuser posted image

< Sporočilo je popravil gold fish -- 29.9.2009 15:16:46 >

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
29.9.2009 15:23:02   
gloria
...ah sem zatežila z svojo teorijo...ni me treba brati user posted image ...je pa tko da kot mama mislim da delam ok,tako kot tudi ostale mame delajo najboljš za svoje otroke....rezultati so pa vidni....
....grem kaj delat da ne bo fraj dan šel za rr user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 2469
29.9.2009 15:24:32   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija*

ojoj, MTY, upam da imaš dodatek na neugodne  delovne razmere user posted image

user posted image
Tudi če ga ima, ji (nam) bodo zdaj vse vstran vzeli user posted image

Jaz se kar malo bojim, kaj bo. Oba delava v JU. Dragi je še bolj odvisen od dodatkov, zdaj jih bodo pa nižali. Ravno danes sem se šla za mojo plačo zbunit, ker sem bila kar malo razočarana user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
29.9.2009 15:27:29   
*bubi*

user posted image  pa daj že enkrat filmček ponami s tem ritkanjem in gor nalimaj. Me ful zanima, kak to zgleda. Ne prvi ne druga nista tega počela.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
29.9.2009 15:29:48   
*bubi*
Ej, Kahlo, kaj ko bi se 1x dobili, ko boš na Štajerskem. Je tu še nekaj kandidatk za mini srečanje. user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
29.9.2009 16:04:51   
arabela*
Jaz pa sem tak sklerozna postala,da to ni več res.

danes zjutraj sem šla k zobarju,varstva tako ali tako nisem imela,tako da je moj moral prit tačas domov in mi M počuvat...no,pridem tja in že lep čas čakam,nakar ugotovim,da sem bila včeraj naročena.............ma za znoret.user posted image

< Sporočilo je popravil Saraya -- 29.9.2009 16:06:54 >

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
29.9.2009 19:27:15   
Alenka_
čeeer punce!

sem ravnokar iz sestanka sveta staršev... razpuser posted image pa do konca... to je pa res treba kr usta z roko držat zaprta... eni imajo take ideje da samo gledaš... dobro, vsak ima svoje mnenje in to zelo spoštujem. ampak naj ostali še mojega!!! skoraj ničesar nisem mogla povedat brez da bi me kdo prekinil oz. grajal moje mnenje... mislm! pa saj sem samo svoje ideje delila z drugimi... jaz sem vljudno poslušala ostale in zastopila njihovo plat, moje mnenje pa so nekatere "pametne" mamice kar preglasile... joooooj sm jezna... poleg tega sem seveda namestnica predsednice sveta staršev za naš vrtec (ker smo le en izmed mnogih vrtcev) ...in sem sicer rada to, ker vem, da se grem to le zaradi moje hčerke... ostali pa so se te naloge izogibali kot da to ne bi bilo v dobrobit njihovih otrok... ehhh!

so mi pa tudi vse mamice skupaj z vodjo vrtca rekle, da gre Sara kamot lahko jutri v vrtec četudi mal še smrka in kašlja... da naj bo odsotna samo v primeru, da je res slabotna in vidno bolana. Sara pa je razigrana in normalno funkcionira čez dan... kaj ve mislite?
rekle so, da je nosek itak čez jesen in zimo več ali manj vedno poln... in če jo bom imela samo zato doma, bo doma celo leto...
prosim za mnenje punce!

grem zdej mal nazaj prebrat....

lep večer!

"Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni." (mati Terezija)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
29.9.2009 19:32:16   
Olivija*
alenka, ne morem verjet, da tudi tebe kaj razuser posted image , ko si vedno tako pozitivna in vzpodbudna.

saj bo šlo, mami! user posted image

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?