Maksi1
|
Hello, bejbike. Da se javim in povem, kaj je z nami. Čez vikend smo spet pohajali. Potepali smo se okrog Kranjske gore in šli še do Celovca, v Minimundus in na Gosposvetsko polje. Zarja je bla cel čas pridna. Danes pa spet rutina. Majchy - glede šole ti povem, da jo boš zlahka naredila. Vsaj po mojih izkušnjah: takrat ko imaš malo časa, narediš še več, oziroma bolje. Jaz sem hodila na poslovno šolo v okviru Ekonomske fakultete in višjo sem naredila redno, s povprečjem ocen 7, ko pa sem visoko naredila ob delu, pa sem naredila s povprečjem 9. Tako da boš videla, da bo vse ok. Konec koncev držimo februarčice pesti zate. Novi avatarji - super nove slikice imate. Shuka - WB! Tudi če se oglasiš samo 1x na 2 meseca, si naša! In nič hudega, če Maj ni v razvoju tako hiter, kot ostali. Tudi za njegove dosežke navijamo in se jih veselimo, kot za ostale naše ptičke in čebelice. Spraševala si glede hrane, sej vseh vprašanj si nisem zapomnila, tako da vpraši pa še enkrat, če bom kaj izpustila... Moja Zarja ima 2-3 obroke GH, od tega je 1 sadni in 1 kao kosilo (zelenjava, zelenjava+sadje, zelenjava+meso). Tretji obrok je odvisen od tega, kaj Zarja tisti dan hoče jest. Imamo namreč dneve, ko hoče samo mleko, drugič pa samo GH in zgodilo se je tudi, da je imela 5 obrokov GH (ampak to je bila izjema). Zjutraj ima ritem. Je ob 3.h, 6.h, 9.h in ob 12.h, potem pa je odvisno, kdaj gre spat in koliko časa spi. Tako da je 1x med 15. in 17. in 1x zvečer med 19. in 21.uro. GH pa dobi ali ob 12.h, ali potem popoldan. Če ne uspem skuhat kosila (zelenjavo, meso) za ob 12.h dobi, ob12.h sadje in kasneje kosilo. Meso: probali smo piščanca, purana in mleto meso v minešrci. P pa nam je rekla, da lahko damo tudi belo ribo. In sicer, da ni potrebe, dameso pripravljamo posebej, pač pa nej ji damo kar od tistega, kar mi jemo (le manj začinjeno, slano naj bo). Gluten: piškoti, kruh, pašta, kuskus, polenta - vse obožuje. Mlečni izdelki: ko uvedemo meso. Takrat si mislim, da bodo stalnica tudi 3-4 obroki GH, ker zdej mi kar zmanjkuje idej za pestro prehrano. Saj je res, da ni panike, če jedo otročki več dni isto, ampak meni se zdi boljše, da dobi več različnih okusov in različnih vitaminov in mineralov. Piškot - upam, da ste ok. Meni je tudi padla s postelje, pa ji nč ni blo. Mene pa je skori kap. P je rekla, da je za starše vedno najhujši prvi padec, udarec. Ampak, da nej se ne sekiramo, ker jih bo vedno več, s tem ko se začnejo postavljat na noge,.... Tanci - lepo se imej v Avstraliji. Pa je že boljše, da greš za krajši čas, ker z dvema otročkoma na letalo je težko it sam. Ko bodo mal večji, boste pa šli za dlje časa. Claud - mi tudi od 4. meseca čakamo zobek, pa ga še ni ven. Samo občasno je brez vzroka sitna in takrat rečemo, da zdej pa bo tale zobek. Pol pa mine kak dan, pa je spet po starem. Simona - lepo se imej v novi službi. Barbara - kako ste lepo urihtali spanje. Birdy - so samo za vas. Upam, da boste kamlu na zeleni veji.
|