Anitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Kako je s tem uvajanjem drugje? Koliko se vzgojiteljice sploh posvečajo otrokom, posebej novim prišlekom?? Aja, ko se je uvajala mala pika, sta se ji obe ful posvečali, skoraj preveč No, hočem reči, da se je počutila tam zaželjeno. v Nejčevi skupini so vsi novinci, in ravno zato smo bili ta dva dni razdeljeni v 2 skupini, da sta se lahko posvetili vsem in jih spoznali,kolikor je v dveh dneh mogoče.. čeprav rokice umivamo starši, skodelice držimo starši, previjajo pa one, razen če želiš sam. Bom opisala Gregorjevo uro in pol v vrtcu: prideva, se z vzg. pozdravimo. Pozdravimo pomeni, da se pozdravimo me 3, Gregorja noben ne "šmirgla". Mali stoji sredi igralnice, gleda naokoli in začne "nabirati". Vzg. stojita sredi igralnice in nekaterim otrokom podajata igrače. Mu po nekaj minutah čakanja porinem v roke en tovornjak, in ga ene 10 minut drajsa po tleh, vmes malo cmiha, hodi k meni ipd. Dobijo flaške, Gregor jo flikne po tleh in se dere. Jo poberem, mu še 1x ponudim, malo potegne in jo nesem na pladenj. Medtem vzgojiteljica s 4 otročki, ki se sami zberejo okrog nje, zlaga lončke, pom. vzg. pa se igra dičidičidiča s 3 otroki (od tega z 1 novincem). Ostali bluzijo naokoli, ena punčka nonstop joka (nje nihče sploh ne povoha, pa brez zamere!). Gregor ima tovornjaka dovolj, se začne jokat (od dolgčasa, toliko ga že poznam!) stoji in gleda vzgojiteljico. Ona ga pogleda, pogleda mene in se igra z omenjenimi 4 naprej. Ga niti ne povabi, pokliče k sebi oz. k igri. Počakam par minut - ker G. ne neha jokat, mu podam plastičen krožnik in se pomiri. Potem rečejo, da gremo ven na teraso. Tam otroci dobijo žoge, tovornjake, revije,... G. se igra s tovornjakom, malo z žogo, malo zdolgočaseno gleda naokoli in cmiha. Jaz stojim v kotu in ga vsake toliko grem malo zamotit, ker se mi smili, ko bi rad samo malo pozornosti, a ga noben od odraslih ne "šljivi". Pa da bi mu vsaj kaj rekli Vmes še 1x ponudita flaške, če otrok ne priteče ponjo sam, je pač ne dobi. Potem rečeta, da gremo noter in umit roke. Tiste, ki ne gredo sami od sebe v umivalnico, posamezno pokličeta, jaz čakam v igralnici. Gregorja pustita na terasi, ker ni šel za njimi. Jaz notri čakam. Potem imajo vsi umite roke in pom. vzg. lupi sadje. Vzg. otrokom reče, naj posedejo po blazinah in jim deli sadje. G. pokličem s terase, ga peljem umit roke in ga posedem na blazino. Vzg. mu da jabolko. Mali lepo sedi z drugimi in je. Potem stopim do vzg. in vprašam, kakšen je plan za jutri. Meni tu nekaj manjka - človeški stik. o kriza, jaz takim vzgojiteljicam ne vem, če bi otroka zaupala . Mogoče se pa tako obnašajo, ker računajo nate, da boš ti zamotila G, če si že tam Jaz sicer nisem nikoli bila z mojima v igralnici, ampak le ko sem ju oddala sem videla, da so ju lepo toplo sprejeli in ogovorili. Petjo še pretirano, ker je lansko leto vsakič sama najprej letela v naročje eni spremljevalki otroka s posebnimi potrebami (vsem je rekla, da je to njena najboljša prijateljica), letos pa je ni več, ker je ta fant odšel v drugo skupino. Vidiš, na to jaz računam No, se bom z njima jutri lepo pogovorila o vsem, ne mislim komplicirat, samo malo pozornosti za mojega fanta si bom izborila Ufffffffff Špelin@ zdaj sem pa jezna - tak odnos od vzgojiteljic me pošteno razp... saj meče slabo luč na nas . Ja kaj se pa gredo???!!!! Kako ne šmirglajo novincev!!!??? Upam, da bo jutri dan preobratov, ker tako se pa ne morejo iti