|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
9.11.2009 21:58:30   
*I.am.happy*
IZVIRNO SPOROČILO: divja

evo mene nazaj iz lj in iz pregleda ....
sem imela CTG, kjer še nič ne kaže nobenih popadkov, mali je bil tudi živahen, G me je tudi vaginalno pregledal in nisem še čisto nič odprta...
šokiralo me je pa to, ker kot sem že enkrat napisala imam že od avgusta naprej skoz zatečene noge, danes jih je pa celo pogledal in mi kar napisal napotnico za P, in pravi da se bo za jutri ali pa v sredo zmenil da grem rodit, pravi da zdej je pa že čas da grem...zdej me je pa kar malo strah ratalo, ker pri 1user posted image še ne veš kako in kaj,...sej vem zdej sem prav panična ratala....
ali mogoče katera že ima izkušnjo z umetnimi popadki, kako to zgleda, ali to dalj časa traja,....

divja....kolk pa maš ti zatečene noge? namreč jaz jih imam čedalje bolj, malo sem omenila mojmu G, ki pa se ni dosti sekiral? a ta v P ti je tudi razložil zakaj bi sprožil zadevo?

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
9.11.2009 22:47:38   
divja
hvala punce za odgovore, se bom probala čim bolj sprestit in prepustiti toku....

I.am.happy
noge sem imela kar zatečene, zadnje 10 dni je pa slabše, saj me pečejo gležnji ko grem po stopnicah, pa ko si masiram noge se prav poznajo odtisi noter...
ko sem prejšnji vikend ful zatekla sem imela že kar modrice in ko sem klicala v LJ P mi je zdravnik rekel da to ni dober znak in da naj se pridem pokazat, in da če ne drugače da mi bodo sprožili, no jaz sem za vikend počivala z dvignjenimi nogami in se je stanje izboljšalo
konkretnega razloga mi pa ni noben G navedel, samo to da v primeru zatekanja je fino čimprej rodit

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
10.11.2009 7:53:01   
mayamaya
dobro jutro!

še vse spite user posted image

danes je pa moj uradni PDP in čez eno uro imam CTG, moj user posted image pa tako lepo sladko spi, da se prav bojim kaj bo pokazalo user posted image . znakov pa nobenih. no, ponoči je neki špikalo, ma skoraj ni omembe vredno.

kakorkoli držite pesti, da bo user posted image živahen

pa lep dan, tuki se že kaže sonček user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
10.11.2009 8:05:32   
Eva19
Dobro jutrouser posted image

Dons, k sm mogla pa vstat ane, bi pa z lahkoto drugač še spala, joj user posted image se počasi že odpravljam... mam ob 9h ctg, pa morm bit ene pol ure prej v laboratoriju, da dam še vodo. Upam da bodo izvidi tko kot prejšnjič, uredu. Ker ponavad lih niso bli user posted image Drugač pa še 6 dni do PDP, pa tko upam, da se kej začne dogajat user posted image user posted image

lep dan vsem, poročam pol, kako je blo, ko pridem nazaj user posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
10.11.2009 8:09:16   
luan
Dobro jutro.

Danes imam spet CTG.Sem en teden pred PDP.Od polne lune naprej se je pri nas vse umirilouser posted image .Pred tem pa je grozil prezgodnji porod.Zdaj pa bom šla čez rokuser posted image .

Noge mi HB ne otekajo, saj nosim kompresijske nogavice.Sem pa včasih zvečer v glavo ko Bud Spenceruser posted image , se moj prav zabava ko me gleda.
Se pa zadnjih dva tedna fuluser posted image , v upanju da bomo kaj sprožili, pa nič.Sem bila pa že dva meseca nazaj precej odprta in so rekli nič crkljanja, če nočem še rodit.Saj pravim zdaj pa nič.

No bomo videli kaj bo danes povedala.
LP

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
10.11.2009 8:45:36   
*I.am.happy*
dobro jutro!

no danes imamo tudi mi CTG, vendar se ne bojim, da bi bilo zatišje, no saj zdej se preteguje 100 na uro. Bi bla pa vesela, če bi mi rekli, da tisto neko črvičenje , da so vsaj neki mini popadki;) sem že malo ferbčna kako zgleda tale našuser posted image in če je vse OK. In v končni fazi bi ga že mal crkljalauser posted image

še vedno sprašujem glede porodov? ste ležale, pol sedele, ste se vmes kaj sprehajale? to sem še vedno v dilemi, ker mi tako ali drugače ne paše ležat, ker me vse pritiska...hm hm hm

divja hvala za info. no tako hudo meni ne zatekajo noge. mi pa in mi ni všeč;)

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
10.11.2009 8:54:47   
pikica 28
IZVIRNO SPOROČILO: divja

evo mene nazaj iz lj in iz pregleda ....
sem imela CTG, kjer še nič ne kaže nobenih popadkov, mali je bil tudi živahen, G me je tudi vaginalno pregledal in nisem še čisto nič odprta...
šokiralo me je pa to, ker kot sem že enkrat napisala imam že od avgusta naprej skoz zatečene noge, danes jih je pa celo pogledal in mi kar napisal napotnico za P, in pravi da se bo za jutri ali pa v sredo zmenil da grem rodit, pravi da zdej je pa že čas da grem...zdej me je pa kar malo strah ratalo, ker pri 1user posted image še ne veš kako in kaj,...sej vem zdej sem prav panična ratala....
ali mogoče katera že ima izkušnjo z umetnimi popadki, kako to zgleda, ali to dalj časa traja,....

oj, jaz sem rodila z umetnimi popadki, ker me moji niso nič odprli in sem se mantrala dva dni s svojimi popadki. Ko pa sem dobila umetne, pa se je vse tako hitro odvilo in smo rodili v 2,5 uri, nič rezana in nič raztrgana. Če mene vprašaš, so me moji popadki veliko bolj izmučili, kot pa umetni. Pa so me vse strašile kako umetni bolijo. Kaj pa vem, so bolj močni ampak se vse hitreje odvija. Če grem ali ko bom šla še enkrat rodit, bom kar sama rekla za umetne, če me moji spet ne bodo odpirali...

Zato divja ne boj se...

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
10.11.2009 9:03:56   
among_the_clouds
Dobro jutro punce,

ja, zgleda, da se enim user posted image  res ne mudi na svet. Tudi meni so napovedovali prezgodnji porod, evo, pa imam samo še 5 dni do PDP. Počutim se vse boljše. Narobe svetuser posted image
Kaj vas tok s temi ctgji matrajo - moj mali je bil vedno tako živahen, da ctg sploh ni mogel normalno risati črt in so mi vedno rekli "Uhh, ste jedli, ne?" in potem še "Jah, nič, pa naslednjič". In nazadnje je ctg kazal redne popadke, ki sem jih sicer čutila, ampak še zdaleč ni bilo nič posebnega in je minilo. Tako da je ta ctg bolj tako, no. Ne gre mu slepo zaupati in se sekirati zaradi tega.
Glede ležanja/sedenja/polsedenja/hoje med popadki v p - iz svoje izkušnje povem, da ko so popadki tisti res pravi, so tako močni, da ne moreš hoditi. Jaz sem bila v ležečem-polsedečem položaju. Sedeti ne bi mogla.

Pa en lep dan vsem skupaj!!

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
10.11.2009 9:22:05   
srecna_zvezda
Dobro jutro tudi z moje strani!

Vidim da se se nic ne dogaja...user posted image dajmo, razveselimo s se kaksnim novimuser posted image ! Glede CTG-ja bi se jaz strinjala s among_the_clouds saj je najbolj pomembno da me cutimo nasga bebija cez dan. Vceraj ko sem imela CTG je bila z mano se ena mamica, ki je ravno vceraj imela dan D pa je bla vec kot pol ure prikljucena nanj a gibov otroka ni hotelo zaznati. Je sestra rekla da ocitno spi, ceprav ga je med drugim tudi zokala vsake toliko casa. Je pa tista mamica rekla da drugace ga ona skoz cuti... Tako da nic se sekirat, saj bo.

Moj user posted image je pa odlocil da ga se dolgo ne bo zgleda. Veselo brca, se premetava po trebuscku a ven noce priti.

Ne vem katera je omenila da bolj ko se bliza porod, manj ima popadkov in vedno bolje se pocuti...user posted image se pridruzujem temu. Ceprav imam vsake toliko casa neko spikanje cisto nic ne kaze na kako konkretno zadevo. Sva z ocijem ze kar malo nestrpna ratala...user posted image

(odgovor članu among_the_clouds)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
10.11.2009 9:33:45   
ninka80
Oj,

nič novih user posted image ?

Berem, da imate vse CTG. Imam ga na PDP (v ponedeljek). dans ponoč sem imela spet lažne popadke, ki so kmalu prenehali in sem lepo zaspala do 9h.user posted image

I.am.happy...jst sem hodila dokler sem lahko, potem pa sem bila v polsedečem položaju.

zatenje nog..mi zatekajo že 2 meseca, pa je vsakič rekel, da to za njih ni zatekanje user posted image user posted image . No, na zadnjem pregledu, pa mi reče: A veste, da zatekate?????????? S prstom pritisnil na kost na nogi in je nastala luknja, ki je potem počasi izginila (ma sem zakomplicirala).

Tako, grem zajtrkovat, pa se še oglasim.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
10.11.2009 9:41:29   
Perlica76
Ojla!

Da se še jaz malo oglasim.Včeraj mi je G pri pregledu rekel,da se mi MV mehča,zvečer se mi je izluščil čep in začeli so krčki-malo močnejši kot do zdaj,a neredni in neenakomerni.Danes so krči-popadki malo močnejši,a še vedno neredni,čakam tiste na 10min-upam,ad jih še danes dočakam.
Drugače se mi pa nič ne da,pa še vreme je temu primerno.Nič,grem še malo na bok!

Čav

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
10.11.2009 9:48:29   
Perlica76
Tiste,ki ste po roku

a je vam G pogledal kaj plodovnico in naredil UZ?Meni vedno nardi samo CTG in vaginalni pregled,pa me malo skrbi,če je to dovolj,skrbi me namreč,da bi blo kaj narobe s plodovnico,ali pa kilažo.....

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
10.11.2009 9:51:42   
eva1
Jutro!

O kok je blo fajn spat...
Jst sem lih včeraj rekla mojmu, da je vsak dan bolje ne slabi...da ne vem če bom kej rodila :)...Sicer imam še kr nekaj pred sabo jutri bom šele polnih 37 tednov, ampak glede na vse(težo, v 34 tednu je imel ocenjenona 3000- 3300g, pa glede na ledvičko) bi blo super, če bi se samo začelo do petka..kr takrat pa me čaka sprožitev! Lih včeraj je spet rekel G naj čimveč hodim in  user posted image da se vsaj malo pripravi, če že ne sproži!

Moja sestra je 2x sprožila porod z user posted image user posted image user posted image , jst pa tut pri tamali...mi je 2 uri po sexu šel čep, pol mi je pa voda odtekla..tak da sva se odločla z mojim da greva danes v akcijo..najprej na en dolg sprehod, pol pa vroč tuš in user posted image ..pa tko vse do petka-pol pa pomoje v petek tut stat ne bom več mogla, kaj šele rodituser posted image user posted image user posted image

Kar se tiče poroda-mene so poapdki ful manj boleli če se stala, ko sem se ulegla je bilo še bolj user posted image user posted image user posted image kot že itak, tako da bom tudi sedaj vztrajala pri tem da sem pokonci, ali na žogi(ki mi je tudi ful pasala)...sam uležt se ne mislim-vsaj do iztisa ne!

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
10.11.2009 9:58:58   
srecna_zvezda
IZVIRNO SPOROČILO: Perlica76

Tiste,ki ste po roku

a je vam G pogledal kaj plodovnico in naredil UZ?Meni vedno nardi samo CTG in vaginalni pregled,pa me malo skrbi,če je to dovolj,skrbi me namreč,da bi blo kaj narobe s plodovnico,ali pa kilažo.....

Perlica jaz sem danes 4.dan po roku, vceraj pa sem imela v P CTG. Pogledala me je na UZ in to je bilo to. V celi nosecnosti me se niso pogledali (razen ko je G jemala bris za streptokok) ali in koliko se ze odpiram oz. ce se mat. vrat mehca. Po moje je od vsakega G odvisno kaj naredi. Npr. jaz sem ravno vceraj imela tudi 1.CTG v celi user posted image . Do zadnjega, se pravi do dneva PDP pa sem imela preglede pri svoji G samo 1x na mesec. Baje ti pripada 10 obiskov pri G, jaz sem jih nastela 7. Tako da....koliko je to merilo...

Mogoce pa bi ti pomagalo kaj, ce bi rrekla da user posted image ne cutis dobro ali da se je zelo umiril in ti potem pregledajo se na UZ. Vsaj meni je moja G tako svetovala naj recem (ker se vsak G posamicno odloci ali te bo pogledal na UZ ali ne) da se je bebi zelo umiril....

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
10.11.2009 11:24:13   
Metuljcica77
Pozdravljene,

joj mate vse danes neki CTG, sm vam fouš, sicer ga mam tudi jaz jutri, ko je moj PDP, ampak komi čakam da vidm kaj bo in kako je stanje ...

I am happy ... glede poroda ... jaz probam bit odprte glave in se bom prepustila dogodkom, pač ne vemo kaj točno bo in ne želim delat nekega načrta, da ne bom potem razočarana, če ne bo šlo po moje ... vem pa da, če bo le možno bom poskušala biti čim dalj pokonci in hoditi okoli, vsaj v začetni fazi, saj to pomaga pri spuščanju dojenčka in naj bi bil porod zato hitrejši, pa računam da bom imela porodno mizo za polsedeči položaj.

A je katera prebrala knjigo Modrost rojevanja, kakšna se vam je zdela?

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
10.11.2009 12:47:08   
ninka80
Sem prišla pošpejat, če je kaj novega???

metuljčica77,
se čisto strinjam s tvojim opisom poroda. Tako sem storila 1. in upam, da mi tudi 2. uspe, saj je potem potekalo v porodni sobi ekspresno hitro.

Knjige pa nisem prebrala.

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
10.11.2009 12:53:13   
petkapet
Pozdravljene so-borke user posted image ,

Among_the_clouds, ja, tudi meni je grozil predčasni porod, tam okoli 32.tedna,...pa sem kaoo preležala stvar... no, zdej smo pa pregurali skor do konca user posted image .

Danes sem bila na CTG-ju, ki je bil zelo razgiban, kazal je visoke črte, ampak jaz sem čutila, da v tisto pritrjeno bunko na trebuhu, brca naš dragi korenjakuser posted image .

No, prejšnji teden mi je G. napisal za ta teden, da mi bodo sprožili porod. Ko pa me je pregledal in videl CTG, je rekel, da bi moglo it kr samo že ta tedenuser posted image , že komaj čakam. Zelo sem vesela, ker sem imela sprožen porod že pri prvem, pa bi rada pri drugem probala tudi svoje popadke user posted image .

Mayamaya, ekola, končno sva se malo nakelpetaliuser posted image .Kot si prebrala, se je G. premislil in bomo čakali. Alora, se vidiva skor sigurno v P user posted image .

(odgovor članu among_the_clouds)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
10.11.2009 12:54:42   
Eva19
No evo mene, spet doma. sem bla na ctgju, sem mogla mal telovadt, ker je user posted image spala, no ampak mi jo je še kr razmeroma hitr uspel zbudit. in pol je blo uredu. user posted image bije tko kt more, premikov je blo pa tud dost. Me je pa sprašvala ginekologinja, če kej čutm kakšne popadke al pa karkol, pa sm rekla da se mi zdi da ne, no ampak na ctgju so bli pa baje zabeleženi eni trije kar močni user posted image no ja kukrkol, pol je nardila še ultrazvok, plodovnice je še neki, pač količinsko dost, ne vem kok je to user posted image mere se tud ujemajo s tedni, edino za težo pa velikost nisem nič zvedla.

Mi je pa rekla G da mam ful nizko postlco, prej mi niso tega nikol rekl, na nobenem pregledu. pa zdej nevem kaj naj bi to pomenil, kej posebnga, al to ni nič tkouser posted image user posted image user posted image user posted image

Me je pa naročila spet v torek, 17.11. en dan po mojem PDP. je rekla da bom imela ctg, ultrazvok, pa tud vaginalni pregled, da bomo vidl, če bom kej odprta, do zdaj ni še nikol nič pogledala.  Jaz pa še vedno upam, da bom ja kkšn dan prej že šla v porodnišnico user posted image

lep pozdrav vsem user posted image

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
10.11.2009 12:57:31   
ninka80
IZVIRNO SPOROČILO: Eva19

Mi je pa rekla G da mam ful nizko postlco, prej mi niso tega nikol rekl, na nobenem pregledu. pa zdej nevem kaj naj bi to pomenil, kej posebnga, al to ni nič tkouser posted image user posted image user posted image user posted image

eva19, nič posebnega. Meni je to rekel v 28. tednu, pa da lbom prej rodila, pa počivanje sem imela..... evo, še vedno sem tukaj.user posted image Sedaj smo pa že tako pri koncu in je vseeno ali rodimo danes ali pa čez 1 teden.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
10.11.2009 13:45:06   
mayamaya
evo jaz sem tudi nazaj z maratonskega CTG- ja. sem skoraj korenine pognala user posted image . ampak sem ga delala 2x, ker s prvim G ni bil zadovoljen, ker je user posted image preveč spal. juhu.  user posted image in pol še enkrat v vrsto user posted image . sem se kar malo ustrašila, pa kaj ko dopoldne je vedno tako in sem že včeraj vedela da bo user posted image spal. mi ni bilo čisto vseeno. ampak se je splačalo. pol je bil pa graf baje šolski user posted image . no samo da je vse v redu.

sicer pa maternični vrat je zmehčan, odprta pa samo cca 1 cm tako, da ... lahko je kaj že danes ali pa čez en teden.
naslednji CTG imam pa že v četrtek user posted image , 2 dni po roku.

bo pa gužva v naslednji dneh v P kar nas je danes kar nekaj imelo rok user posted image .
petkapet mislim, da se bova še videle gor user posted image

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
10.11.2009 15:46:15   
petkapet
Mayamaya, jaz pa imam CTG kr naslednji torek 17.11... do takrat pa naj bi se sprožilo samo. Neki pa mi ni jasno, teden nazaj sem bila odprta 2 cm, ta teden pa en user posted image , kaj da smo kot školjkeuser posted image ?

No, meni zdej otrjuje kr trebuh, ampak ni še nič rednega.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
10.11.2009 16:14:48   
karin82
Ojla user posted image !

A danes pa nič novega, nobene nove mamice? Bomo vse drug teden v P letele user posted image

No tudi pri nas ni nič novega vsaj kar se tiče popadkov ali česa, kar bi kazalo, da se kaj dogaja. Sicer imam pa še točno en teden do PDP. V torek imam CTG, že tretjič. Moja G nikoli nič ne pokomentira mojega ctg-ja, skor ga ne pogleda, pa čeprav se že na prvi uč vid da sem ga imela dvakrat in obakrat zelo različne krivulje. Tko,da pojma nimam kaj je s tem.

Glede zatekanja- men noge ne zatekajo mi pa zadnje čase roke in to zelo močno sploh ponoči pa še čist mravljinčaste ratajo, hm, pojma nimam kaj je to.

Aja, pa še zadnje dni se ubadam z eno alergijo al ne vem čem, saj so se mi po trebuhu naredile majhne rdeč pikice, sem šla k splošnemu zdravniku pa mi je dal eno kremo k sploh ni primerna za user posted image user posted image jao te dohtarji. Pol sem mu pa še rekla naj mi da kri pregledat, ker sem neki prebrala o enih jetrnih testih in sem čist panična zdej. Tko da čakam izvide in upam da bo ok.

Aja zanima me še kako boste ve prekuhavale oz. sterelizirate dudke, flaške. Jaz sem jiih ravno včeraj pa imamo ogromno vodnega kamna in to s prekuhavanjem sploh ne gre. A katera ve kako je s temi sterelizatorji?

LP in uživajte v zadnjih nosečniških dnevih ;)

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
10.11.2009 16:15:54   
korala
Ojla user posted image  in mamice! Danes sem imela pregled. Je bil kar konkreten vaginalni. Vse je že zrelo in lepo pripravljeno za porod. Ginekologinja meni, da bo ta teden. Jutri imam amnioskopijo (pregled plodovnice), ki baje lahko tudi sproži porod.
Sem kar malo v transu. Jaz sem šele v 37t 3d, prijateljica pa že 5 dni čez rok in še čisto zabetonirana. Res smo si različne, sicer pa tudi pri meni lahko še traja...

Tako da...nohtki so postriženi, lasje oprani, najedla sem se, kot že dolgo ne user posted image

Jutri pa poročam. Ali pa tudi ne. user posted image

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
10.11.2009 16:56:25   
mayamaya
IZVIRNO SPOROČILO: petkapet

Mayamaya, jaz pa imam CTG kr naslednji torek 17.11... do takrat pa naj bi se sprožilo samo. Neki pa mi ni jasno, teden nazaj sem bila odprta 2 cm, ta teden pa en user posted image , kaj da smo kot školjkeuser posted image ?

No, meni zdej otrjuje kr trebuh, ampak ni še nič rednega.

ja, pri meni je tudi pestro že celo popoldne. je prav en lumpi tale naš user posted image . pa še ven ni prišel...kaj šele bo user posted image .
no, sej sem rekla, da za vikend bo gužva gor na hribu user posted image

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
10.11.2009 16:58:16   
mayamaya
aja, sem pozabila.
glede steriliziranja...jaz sem kar uno tekočino od chiccota kupila in z uno vse sterilizirala. se mi parva ni dalo prekuhavat. kakšnega strilizatorja pa ne mislim kupovat...no, vsaj nimam tega namena zaenkrat.

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?