|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
11.10.2009 22:38:43   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

koliko umetnega mleka lahko poje? jaz ga dam na prsi (levo-desno) potem pa še umetno mleko in mu dam kolikor hoče, a je to prav, ker mi nobeden ni nič rekel. koliko pojejo novorojenčki en obrok?
revež ne more bit lačen.

je že prav tako user posted image

a svojega drugače nimaš dosti?

jaz svoji po dojenju pripravim še 60 ali 90 ml AM, ocenim. če je premalo, pa še dodatno zmešam. ponavadi po flaši spet joška sledi, ampak bolj za crtanje user posted image

evo, sem pa ravno preizkusla tale bio Holle mlekec in ta tud ful lepo diši, ne tko kot aptamil, ki men smrdi.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 476
12.10.2009 8:15:05   
tažana
dobro jutro.

no danes sem prvi dan ostala sama z nežo doma. tavelika sestrica je v vrtcu oči pa v službi. kar paše malo miru user posted image .
škoda samo ker je slabo vreme. NO sicer imam pa tako ali tako veliko dela noter. Očitno bova morali z mojo sestrico, kar začeti prazniti mamino stanovanje user posted image .

Drugače pa nanj se pohvalim, da se z Nežo 2 dni samo dojiva user posted image . Očitno imam dovolj mleka in to mi je v največje veselje user posted image . Upam da tako ostane.
Malo se še loviva, ker ima trenutke, ko bi bila rada ves čas priklopljena ampak jaz pravim da ji zaenkrat še pripada crkljanje user posted image .

krčki: tudi nas nekaj zvija ampak ni prehodu in tam do devetih nekje mine. imam pa občutek, da jo je napenjalo zaradi mleka (aptamil) ker včeraj je bilo že bolje, ko sva se že drugi dan samo dojile. bomo videli v prihodnje.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 477
12.10.2009 8:55:34   
Erdbeere
dobro jutro čvekice...

Jagodka... kakšno mleko imaš ti to, da tvoja punčka samo spi? . Dej povej kje se to dobi

evo vila malina...to mleko se pa samo pri meni dobi user posted image user posted image user posted image je univerzano in zaenkrat prav fino funkcionira, nič ne smrdi, nič ne zvija, skratka najboljše.

Jaz pa zdajle čakam, da se mi likalnik segreje, da bom zlikala cunje, potem se bom pa lotila zdiranja vozička...če mi bo uspelo kaj. Baje, da ga moram zdret (če se bo dalo in ne bom vsega polomila) in akso namazat z mastjo pa ne bo več škripal user posted image user posted image user posted image me prav zanima, kaj mi bo uspelo.

Rabim pa kakšen nasvet, kaj naj skuham danes. Od vikenda mi ni nič ostalo, ker smo včeraj šli k mojim na kosilo in zdej ni nič za ponucat user posted image user posted image user posted image

Lepo se imejte, pa se potem še kaj oglasim.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 478
12.10.2009 10:20:15   
vila MaLiNa
Dober dan... upam, da ste vredu

veselka, dobra si, da boš zdržala en teden brez svojegauser posted image . Meni bi se zmešalo. Upam, da bo Aurora pridna.

Tažana me veseli, da je dojenje steklo.

Tanik glede šivov nevem. ampak za AM pa sem na začetku dodajala toliko koliko je pač mala zahtevala, samo ponavadi je bilo 60 mL dovolj. No sedaj imam pa dovolj svojega mlekauser posted image .

Jagodka, če bi imele vse tako mleko, se ne bi nič pritoževaleuser posted image . Za mojega se mi zdi kot, da po mašinskem olju smrdiuser posted image . No samo tamali je zgleda všeč... Za kosilo pa nimam pojma kaj deli.

Sicer sem ta post hotela pisati pod anonimno... ker veliko ljudi bere... ampak...

Se moram izpovedati, da mi bo lažje in da ne bom več user posted image .

Z user posted image sva se zmenila, da bova imela 3user posted image , ker pač sama izhajava iz takih družin in sva se strinjala, da je fajn imeti brate in sestre. Do njih imaš seveda drugačen odnos kot do prijateljev, zmeraj so ti ob strani ne glede na kaj (vsaj pri nama).
No in ker sem imela zaplete pred porodom in zelo težek porod (priznam, ko pomislim, da bi morala še enkrat tako rojevati me kar strah postane...), se je enoglasno odločil, da je najina punčka za naju prvi in zadnji otrokuser posted image . Čeprav tudi sama nisem več za 3, za enega pa sem še... Me sploh noče poslušatiuser posted image . Pa je nad najino malo damo zelo navdušen, jo previje, podira kupčka, jo lupčka, se ukvarja z njo... vglavnem čisto nor je nanjo. No in vse to mi govori, ko se ukvarja z njo in ne da bi me pogledal v oči, potem se pa tako lepo k meni privije in misli, da je s tem pogovor in želja dokončnauser posted image , jz pa sem celo noč prejokala in še sedaj mi gre na jok... Samo silit ljudi ne gre. Saj morda ima po eni strani prav in bova najini damici lahko nudila več kot bi lahko dvema ali trem zakladom. Samo boli pa vseeno.

No tako... se že bolje počutim, zdaj grem pa kaj pojest, če mi bo seveda kaj pasalo.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 479
12.10.2009 10:27:27   
barika
DAn

Erdbere, jaz bom skuhala krompirjev golaž

Moje mleko pa diši po vaniliji user posted image user posted image user posted image

Vila malina, pusti času čas, verjetno bo čez kakšni dve leti nov user posted image na poti. Vidiš, moj pa hoče tri, jaz pa slišat ne morem o tem, ker sem vedno želela dva, trije otroci mi je pa tak ... ne znam razložit no, ampak v glavnem, nočem treh.user posted image

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 480
12.10.2009 10:30:12   
jullie
tažana sožalje še iz moje strani...
.....................................................

vila malina..mogoče je zdaj še prehitro razmišljati o še enem otroku..čez čas boš videla, da bo pa tvoj drugače razmišljal... ker bo na vse to malo pozabil... najboljše je, da sploh ne govorita zaenkrat o tem, da ne boš po nepotrebnem žalostna..js sem prepričana, da si bo premislil...
...................................................

..evo...mi smo pa pravkar imeli prvo kopanje in mala je HB uživala..upam, da bo vedno tako user posted image

..................................................

Neposredna povezava do sporočila: 481
12.10.2009 10:31:11   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: vila Maina

Sicer sem ta post hotela pisati pod anonimno... ker veliko ljudi bere... ampak...

Se moram izpovedati, da mi bo lažje in da ne bom več user posted image .

Z user posted image sva se zmenila, da bova imela 3user posted image , ker pač sama izhajava iz takih družin in sva se strinjala, da je fajn imeti brate in sestre. Do njih imaš seveda drugačen odnos kot do prijateljev, zmeraj so ti ob strani ne glede na kaj (vsaj pri nama).
No in ker sem imela zaplete pred porodom in zelo težek porod (priznam, ko pomislim, da bi morala še enkrat tako rojevati me kar strah postane...), se je enoglasno odločil, da je najina punčka za naju prvi in zadnji otrokuser posted image . Čeprav tudi sama nisem več za 3, za enega pa sem še... Me sploh noče poslušatiuser posted image . Pa je nad najino malo damo zelo navdušen, jo previje, podira kupčka, jo lupčka, se ukvarja z njo... vglavnem čisto nor je nanjo. No in vse to mi govori, ko se ukvarja z njo in ne da bi me pogledal v oči, potem se pa tako lepo k meni privije in misli, da je s tem pogovor in želja dokončnauser posted image , jz pa sem celo noč prejokala in še sedaj mi gre na jok... Samo silit ljudi ne gre. Saj morda ima po eni strani prav in bova najini damici lahko nudila več kot bi lahko dvema ali trem zakladom. Samo boli pa vseeno.

No tako... se že bolje počutim, zdaj grem pa kaj pojest, če mi bo seveda kaj pasalo.

ne sekiraj se,migva mava tud namen met tri otroke in je po prvem porodu rekel da bomo mel sam enga otroka,ker mu je blo tko hudo ker me je vidu kolk trpim pri porodu,men se sicer ni zdel. Ampak je čez par let že pozabu user posted image in mamo zdaj že ta druzga otroka. Pa spet ista pesem da ne bo nbenga več,ampak jaz vem da ne bo dolg trajal,da bo spet hitr pozabu. Pa sajk vidš svoje otroke hitr pozabiš na tistih par hudga v porodni. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 482
12.10.2009 10:36:30   
Mož*

Glej, Vila Malina, spomin na porod je pri obeh še povsem svež in sprejemati ad hock dokončne odločitve tako kmalu, najbrž nima posebnega smisla. Dobro je, da trenutno stisko izjokaš, a odločitve, koliko otrok bosta dejansko imela, se bodo najbrž rodile dosti dosti kasneje. Ko bosta spremljala rast in razvoj prvega otročka, ko se boste razvijali skupaj kot družinica.. ko .... in če....
Lp!

Neposredna povezava do sporočila: 483
12.10.2009 10:47:57   
veselka
oj,

a katera kdaj opazi kej čudnega v plenički (ne morm stisnt vprašaja user posted image )

ker jaz včasih opazim male rdečkaste sluzaste flekce. sem prejšnji teden klicala pediatrinjo, pa pravi, da če pridno papa in kaka, nima bit kej narobe. da lahko, da imam kako ranico v bradavici in potem pokaka to kri, ker se ne prebavi. je pa res, da me zadnje čase bradavice začnejo med dojenjem čudno od znotraj bolet, kr neprijetno, kot da bi me bodlo znotraj.

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 484
12.10.2009 11:06:38   
dolenjka
Dan user posted image

jaz sem najslabša septemberka, sej vem. Sej se bom kmalu razpisala, ampak zdajle se oglašam, ker sem videla Veselkin post. Veselka, nič slabega ti ne želim in nočem te prestrašiti, ampak kri in sluz v plenički bi lahko pomenila tudi kakšno alergijo user posted image  Morda na kaj kar si ti jedla user posted image  Malo si piši kaj ješ, pa kaj izloči in boš videla če bo kaj spremembe user posted image  Vsekakor pa ni nujno da je to to user posted image
Jaz sem pri Tari veliko krvavela iz bradavic, pa zdaj iz 1 tudi, ampak nikoli ni bilo krvi v plenički user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 485
12.10.2009 11:15:29   
aromaja
veselka...to zbadanje je pomoje izcejalni refleks, ker mene tut zbada. Flekci so pa lahko tista "menstruacija", ki jo našim punčkam lahko povzročijo naši hormoni. Pa če bi bila res hudo zaprta bi lahko bilo iz ritke. Kri iz bradavic pa...ka pa vem, ponavadi kri, če vstopi skozi usta, pride pri ritki ven črna. Vsaj pri odraslih je tako, ker se kri tudi prebavi.

Jaz sem pa danes dobila Syntocinon sprej. Ker mala ful vleče, v mojih dojkah je še mleko, teči pa proti koncu noče več dobro in ji moram pomagat s ful močno masažo, da se prikoplje še do tistih zadnjih par 10 ml. Zdej bom pa še s sprejem probala. Od močne masaže mam že čist boge joške.

Spali smo pa danes super. Midve v dnevni, ati v spalnici. Zaspale sva mal po polnoči, se ponoči kr leže ene dvakrat podojile in spale dalje, dokler naju ati ni zbudil zjutraj. Pol sva se pa preselile v tavelko postlo in tam odspale še dve urici....mmmm, dobra noč je bila!!!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 486
12.10.2009 11:23:14   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

kdaj grejo šivi na boljše, da lahko normalno sediš?

najhuje je po cca. 1 tednu, po 10  dneh vedno boljše, po 14 lahko sediš, ampak še malo čutiš, potem kmalu pa še to ne več. vsaj tak je bilo pri meni.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 487
12.10.2009 11:44:09   
veselka
sam "menstruacijo" naj bi imele prve dno po rojstvu, ne po 6 tednih user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 488
12.10.2009 11:47:53   
anitka7
Veselka verjetno gre res za kakšno alergijo na hrano. Mal bodi pozorna kaj poješ in potem začni najbolj alergene stvari izločat pa boš pol vidla če bo kaj sprememb.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 489
12.10.2009 11:57:28   
baby blue
Dobro jutro vsem

Mi smo imeli spet lepo mirno noč... Zvečer je jedla ob 8.00 in potem ob 22.00 potem je spala do 1.30 sva se spet lepo podojili potem je pa zaspala in je spala do 6.00... In očitno ji tole deževno vreme paše in je potem spala do desetih... Sam je bila prav smešna ko sem prišla do posteljice in je spala vzporedno s povštrčkom... user posted image Čisto se je obrnila ne vem kaj dela ponoči... Ali se boksa brca ali kaj user posted image user posted image

Sedaj pa v ležalniku leži

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 490
12.10.2009 12:01:46   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

Veselka verjetno gre res za kakšno alergijo na hrano. Mal bodi pozorna kaj poješ in potem začni najbolj alergene stvari izločat pa boš pol vidla če bo kaj sprememb.

povsod piše kravje mleko, omenjajo tudi jajca. ampak sej je AM iz kravjega mleka user posted image . jaz jem kr konstantne stvari. mleko pijem redko, samo v kavi občasno, večinoma pa sojino zaradi bivših težav z želodcem. jem pa tudi sir. drugih mlečnih izdelkov pa večinoma niti ne, kak jogurt na kvarte.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 491
12.10.2009 12:04:15   
baby blue
Jst mleko spijem kdaj pa kdaj in sicer eno skodelico... Čaja za dojenje ne pijem sploh več sem ga kar opustila... Pojem pa kak sir in jogurt pa še to sadni...

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 492
12.10.2009 12:11:53   
anitka7
Veselka poskusi kakšen dan vse mlečno izločit,pa če ni sprememb pol izločiš jajca pa če tud to ni ti ostaneše sadje in zelenjava (paradižnik,paprika,citrusi-to je najbolj alergeno) A svinjino ješ?

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 493
12.10.2009 12:12:51   
veselka
evo, sm spet klicala pediatrinjo. jutri nesem vzorec blata v lab. dejte mi povedat, a mora bit vzorec pol tud jutri odvzet, al lahko danes, ko opazim spet zadevo

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 494
12.10.2009 12:14:43   
simonae
veselka vse kar so že prej napisale bi lahko bil vzrok temu v plenički.
Če je slučajno alergija - "najmodernejše" je a na mleko in jajca - 14 dni brez alergena popolnoma pozdravi stanje, če začneš dovolj zgodaj - če zmoreš, poskusi najprej odstraniti mleko živalskega izvora in seveda vse izdelke iz mleka - moja izkušnja je bila, da je to težko narediti. Mleko zamenjaj z ovsenim napitkom, ali sojinim. Sira se jaz težko odpovem, jogurti in pudingi pa so dobri tudi sojini ali ...

Tažana moje sožaljeuser posted image .
Me veseli, da se dojita!

VilaMalina tako kot so že pred mano zapisale. Pusti času čas. Pri meni je bilo obratno - težave sem imela pol nosečnosti in po porodu s hrbtenico,... Pa sem rekla, no enega bomo še imeli, a kasneje, najprej moram izboljšati mišice trebuha, rok... in sem kar odlašala. sedaj pa imamo že tretjega in nič težav!

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 495
12.10.2009 12:22:47   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

Veselka poskusi kakšen dan vse mlečno izločit,pa če ni sprememb pol izločiš jajca pa če tud to ni ti ostaneše sadje in zelenjava (paradižnik,paprika,citrusi-to je najbolj alergeno) A svinjino ješ?

ne jem mesa sploh. ma sem brala, da če se išče alergen, traja 2-3 tedne preden se pozna, ker se snovi iz telesa lahko tolk časa izločajo po zaužitju.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 496
12.10.2009 12:23:56   
simonae
veselka - po mojem je lahko blato od danes, ko to opaziš, le v hladilnik daj.

Punce, a je treba kaj narediti, da dobiš davčno, ali ti sami pošljejo?
vem, da je bilo o tem že govora, a sem pozabila.

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 497
12.10.2009 12:25:34   
anitka7
Veselka upam da čim hitreje ugotovijo kaj se dogaja

jaz sem mogla izločit mleko in vse mlečne izdelke iz prehrane ker pol tmalo dajejo krči

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 498
12.10.2009 12:28:40   
simonae
ja, res traja vsaj 14 dni, da se vidi, ali je kaj bolje - a če je to še na začetku, se izboljšanje vidi že prej.
Glede na to, da ne ješ mesa, verjetno poznaš tudi kaj veganske prehrane - torej, če je alergija na hrano - ob veganski naj bi se izboljšalo zelo hitro.

Srečno

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 499
12.10.2009 12:38:20   
veselka
kako se pa ugotavljanje alergije na kravje mleko potem skombinira še pri adaptiranem mleku
ker jaz pač ne dojim na polno, ker imam premalo mleka.

< Sporočilo je popravil veselka -- 12.10.2009 12:39:31 >

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?