Bety11
|
Škorpijončica.....Lep post si mi namenila....Sem kar dobila nasmešek ob branju....cmoka.. .. Nisem se razjezila, ker vem, da v vsakem odnosu pride čas prepirov (usklajevanja mnenj, stališč...) in to je dober čas spoznavanja, ko pa je beg največja napaka...Ne, jaz ne bežim... No, zdaj pa vam želim nekaj malo izpredavati, pa upam, da boste razumele in moje besede uporabile kot začimbo v situacijah, kjer je primerno.... PRVO ""...vse, kar se nam zgodi, je za nas dobro ali slabo (nas ogroža ali ne)...in če nas ne ogroža, je dobro, potem se v nas porajajo pozitivna čustva...(ljubezen, prijateljstvo, simpatija....) 1.če pa nam nekaj ni všeč, nas ogroža, ni dobro....potem poskušamo to spremeniti...in če smo prepričani, da vedenje drugega lahko spremenimo, potem se prepiramo, grajamo, se jezimo..... 2.Ko pa smo prepričani, da to vedenje ni mogoče spremeniti, poskušamo se umakniti, zbežati..... 3.In na koncu, če nas nekaj ogroža, in to ne moremo spremeniti in niti zbežati, potem postanemo pasivni, tihi,.. in ne čutimo ničesar več.... DRUGO O ljubezni, bližini, prijateljstvu, vrednotah.....se naučimo v zgodnjem otroštvu in je v naših glavah kot puzzle....iščeš pijanca za moža, ker si v otroštvu se naučila, da je biti s pijancem zakon, da je to ljubezen, da je to mož......Za spremembno vzorca na puzzlah je treba delati in delati... Če boste zdaj zapustile svoje slabe može, boste si zrihtale enakega, če puzzle ne spremenite..... TRETJE Veselka....napisala si, da sem jaz sama kriva,da tako pišem, da me narobe razumete..... Kar je napisano, gre skozi bralčeve možgane (predsodke, prepričanja, razpoloženje...) in postane "razumeti napisano.....ker ni pomembno kar je napisano ampak kako ste to razumeli....