|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
2.10.2009 15:40:57   
Lubenička
Handling...jst to ne obvladam...pazim na njegovo glavico in hrbtenico to pa je to.

Čišča...pri meni je že rjavo...a še vedno traja...

Zaščita...kontracepcija pride v poštev po dojenju, tako da ne vem, kako bova midva...jst sm alergična na umetne snovi, ki jih imajo kondomi not, tako, da jih midva ne uporabljava...midva bova vrjetno kar brez zaščite, samo da se bo spraznil zunaj (tko sva prakticirala en let, k sm mela premor od tabletk, pa je blo vse ok...pol sva pa zanosila s tabletkami). user posted image

Lasje...meni so ful izpadali v nosečnosti...zdaj pa nisem nič opazila.

Izpadanje las pri dojenčkih...naš še ni plešast. user posted image A to so prav plešasti? user posted image Jaz sem mislila,da se pač zamenjajo, kot pri nas...eni odpadajo,eni rastejo...

Spanje...tole vreme tudi na našega fantiča vpliva. user posted image

Kg...po porodu sm jih zgubila 7kg, zdaj še 2...tako, da vsega skupaj 9kg. Čaka me še 6kg. user posted image Stare hlače oblečem, a so mi bile včasih bolj komot. Tale odvečna koža pa kar nekaj časa rabi,a ne? Meni se zdi,da v teh 15 dneh, ni nobene spremembe al pa sam jst ne opazm...
Ah...pa sej je vseeno...do poletja je še dolga. user posted image

Krči...naš jih ima. Kakec je pa rumen (zenf barva) in čist tekoč.

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu kdusic)
Neposredna povezava do sporočila: 251
2.10.2009 15:57:39   
Erdbeere
evo. sem vedela,  da sem pozabila se kaj komentirat...kontracepcija...jaz sem se odločila za mireno....upam, da ne bo kakšnih problemov po njej. 

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 252
2.10.2009 16:04:10   
tulpek
Je že bil alarm in spet drnjuha na meni user posted image , res ne vem , kaj mu je. zdaj, ko je prišel moj domov, ga bom še malo njemu podtaknila user posted image . Še dobro, da mali ne zahteva  hoje in da sem ugotovila, da sem lahko za računalnikom z njim.

IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Keglove vaje pa delam, ker nam je fizioterapevtka v porodnišnici rekla, naj jih pridno delamo, da bo šla maternica po CR lepo nazaj. Čeprav pri meni še vedno ni šlauser posted image . Aja... pa delam jih tudi takrat, ko od Tulpke post preberemuser posted image

bom še več pisala user posted image

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 253
2.10.2009 16:09:27   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička

Zaščita...kontracepcija pride v poštev po dojenju, tako da ne vem, kako bova midva...jst sm alergična na umetne snovi, ki jih imajo kondomi not, tako, da jih midva ne uporabljava...midva bova vrjetno kar brez zaščite, samo da se bo spraznil zunaj (tko sva prakticirala en let, k sm mela premor od tabletk, pa je blo vse ok...pol sva pa zanosila s tabletkami). user posted image

user posted image user posted image user posted image ta je pa dobra, ni kaj. Potem pa raje kar brez tabletk, če se odločita še za enega user posted image pa hitro po njih user posted image user posted image user posted image .

Js še ne vem... bo še treba razmislit, nič mi ni všeč user posted image . tabletke mi sicer niso delale težav, ampak vedno bolj dvomim v to, koliko so varne za uporabo...pa še dojenje...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 2.10.2009 16:11:33 >

Neposredna povezava do sporočila: 254
2.10.2009 16:45:34   
altaja
IZVIRNO SPOROČILO: kdusic

IZVIRNO SPOROČILO: barika
Handling, priznam, da ne znamuser posted image , me pa skrbi, ker se mali že od rojstva ful nazaj zvija, pa od drugega dneva že ful dolgo drži glavico pokonciuser posted image

A to je kaj narobe če drži ful dolgo glavico pokonci? To je zame vse prvič pa nimam pojma....

Naš tud že od rojstva ful glavico dviguje...zdej skoraj mesec pozneje pa sploh. Je že precej močan in bi že kar kravce pasel, ampak baje ni fajn in mu "ne dovolim". Ma kljub vse mu še prešibke vratne mišice. Bo mogel še mau mlekca pojest da bo frajer lahko sam okrog gledal user posted image

Laski:
nekaj mu jih je odpadlo, sam je še vedno precej čupavi. So se pa posvetlili, ni več tak črnček kot je bil.

Odpadanje mojih las: niti ne, ubistvu normalno. Je pa res, da si več kot 14 dni po porodu (skoraj 3 tedne) nisem prala las. Na začetku zaradi fizične nezmožnosti, kasneje pa tudi zaradi nasvetov "starih mam". Ni blo težko zdržat pa še nisem hotla kakorkoli škodovat  lepim lasem user posted image in zdravju. Pa niti ne vem al je res al ne, da se ti lahko po porodu ful spremenijo.

Dan za crkljanje:
zgleda da je res...naš je ko mucek, sam neki stoka pa dremlje, v naročju se pa čist zabubi pa gleda...pa dudal bi se pri mamici, sam je mamica po nekaj urah raje dala dudo user posted image

čišča: skoraj je ni več user posted image še malo in adijo vložki!!!!!!

zaščita: sva se zadnjič pogovarjala...ne vem..neki bo treba pogruntat. Naslednjega potomca planirava šele čez kake 3 leta tako da brez zagotovo ne bova.

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu kdusic)
Neposredna povezava do sporočila: 255
2.10.2009 17:45:01   
škorpijončica

Živjo

Pa se je klepetanje spet začelo..nisem imela časa pridet na forum pa sem vas komaj dohitela..

Veselka; Pa res!!! Obe sva bile v Postojni in na isti dan! Pa še vem kako izgledaš tako da če bi te videla kje na hodniku bi te sigurno pozdravla... Do kdaj si bla v porodni? Jst sm not prišla ob devetih, rodila pa ob treh. Ps:tudi midva sva fouš za tako lepe fotke- deloma je dober fotoaparat, deloma je bil fotograf nadarjen in da ne pozabim tretji del; Aurora je tako lepa, da ji še tako profesionalne fotke najbrž krivico delajo.

Glede ostalih tem;
Slončkanje; Komaj čakam, vsako noč sanjam o tem.. sicer bi pomojem že lahko, ker nisem bila šivana pa tud čišče včasih kar kakšen dan sploh nimam, ampak bom vseeno počakala na pregled čez 2 tedna.
Zaščita; Joj, ne vem..tabletk mi ne bo hotel predpisat, kondome pa ne marava..hm, bom G vprašala..
Baby handeling; se trudim, da bi držala tako kot je treba, čeprav je kar težko... Tudi moja že za 2 minuti sama drži glavo pokonci je ful močna. Včasih jo dam malo na trebušček, drugače je pa za kravice past vrjetno še prehitro.
Za darilo sem dobila igralni center otok; Kdaj mislite, da bo mala dovolj stara, da se bo igrala z njim? Zaenkrat jo tudi vrtiljak nad posteljico nič ne zanima čeprav je že en mesec stara..
Kapljice za napenjanje
; V lekarni sem kupila Simplex al nekaj takega... Mogoče celo alo pomagajo ampak kakšne zelo očitne razlike ni... Se pa tudi meni smili ko vidim, da bi rada spala, pa se zvija, jamra, prdi...

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 256
2.10.2009 18:54:10   
Mož*
Spanje: naš bi čez dan ves čas spal pod pogojem, da ima bradavico v ustih. Sicer se pritožuje in nikoli ne spi več kot uro skupaj (pa še to ob vožnji). Z bradavico pa- ves čas po malem. Vrtiljak nad postreljico je zanimiv 3 minute, potem hudo protestira z jokom.
Dojenje: traja ves dan in nekih obrokov ob urah ni. Edino ponoči 1x spi 5 ur v kosu, običajno med 23. in 4. uro, nato pa še med 4.30 in 7.00 in to je to. Sicer se doji vsakih par minutm pa spet čez pol ure, pa zaspi po par požirkih, pa spi 15 minut in malce cuclja, pa spet vleče, pa spusti, pa poliva, ...
Izpadanje las: ne enemu, ne drugegu.
Tehtanje pri patronažni - le 1x, 10. dan po prihodu domov, takrat ugotovili + 270 g; na prvi posvetovalnici pri 26. dneh; +700 g od najnižje, oz. +500 g od porodne; trenutno 3700 g. Je najlažji med vsemi štirimi.
Čišča: še vedno traja, po vseh treh porodih 6 do 7 tednov.
Zaščita: izključno kondomi, kot doslej.
Držanje glavice: še ne.
Krči: tu in tam, včasih se par minut hurosnko dere, postane čisto rdeč, in spušča vetrove. Ampak tistih klasičnih, da bi se jokal 3 do 5 ur v kosu, nima. Blato je zlato - rumeno.
Handling: kar znam, saj je imel tretjerojenec kar precejšnji ekstenzijski vzorec. Tudi tega vsak dan bolj zateguje. Zlasti, ko ga previjam in se besno dere, postane trd kot deska in naredi lok.
Moji kg: - 1 kg (cca 45,5 kg), kot rečeno, sem bila na stari teži že 6. dan po porodu. Vsa oblačila so mi prav.

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 257
2.10.2009 20:23:32   
baby blue
Spanje... najina je kar pridna... Sicer je tako da ko se podojiva in podreva kupčka ponavadi na meni zaspi in ko jo dam potem v posteljico nekaj časa protestira in stoka pa joka pa godrnja pa se potem kmalu umiri...

Dojenje... Včasih zauga po 20-25 minutk včasih samo po 10... Dostikrat se zgodi da na joški zaspi pa ji potem hočem ven potegnit pa začne sesat spet user posted image včasih pa kar spusti vse...

čišča je pri meni že od samega začetka minimalna...

Glavico pa najina tudi že dviguje ja... Je kar firbčna ampak ji jo potem z roko kar zadržim da je ne da preveč nazaj...

Krči so tudi pr nas ja... Sicer ko jih ima se dere potem se pa sprdi in je dobro pa včasih ji pomaga da jo božam po trebuščku...

Handling... Ga ne obvladam čisto ampak se trudim da je ne suvam preveč in da je ne obračam premočno... Pa ko jo obračam ko se previjava jo lepo z roko primem med nogami... Pa vedno pazim da ima ko jo dvigujem podprto glavico in hrbtenico...

Zdej pa grem se je zbudila ker se je pokakala... Je čas za previt in podojit...

Aja blato ima pa tekoče in je take barve kot zenf user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 258
2.10.2009 20:40:10   
aromaja
Tehtanje jaz sem si tehtnico kar sposodila, ker sem hotela vedet koliko mala sploh dobi ven iz mojih dojk. Izposoja stane 10 evrov na mesec, kar se mi ne zdi dosti. Pa dostavijo ti jo brezplačno na dom in jo tudi pridejo iskat. Je pa tudi patronažna prinesla vago, ko sem jo prosila (še preden sem si sposodila)
Čišča vmes sem bila že pri ginekologu, ker mi je smrdela, pa ni bilo nič, Zdaj ne smrdi več, je pa rumenorjava, včasih še malo rdečkasta, mam pa še 3 tedne fore, da izgine
Kontracepcija verjetno bo Mirena, ne vem, se še nisem odločila.Sicer pa komaj čakava, oba, da bo lahko spet bolj živahno med rjuhamiuser posted image
Handling ga niti ne izvajam, pazim na glavo in to je to.
Glavica mala jo dviguje sto na uro, pa kok je močna!!!Sem tudi jaz mislila, da so dojenčki bolj švohceni. Se je pa rodila s fejst velik laski, ki so v treh tednih postali samo bolj svetli in mehki. Ima pa naša tudi malo zalizcev in malo puhka na ušesih, tko da jo ljubkovalno kličeva Wolverina user posted image
Moja teža je pa enaka kot pred nosečnostjo, verjetno...se še nisem uspela zvagat, ampak sodim po oblekah.
Spanje je opazno boljše, odkar ne oklevam z dajanjem AM po dojenju. Očitno ga rabi, torej ga naj dobi! Važno, da je otrok sit in zadovoljen!Malo je še težav z uspavanjem, ampak je ful boljše. Spi pa od polnoči do treh, pa potem do 6h-7h, pol se do desetih na eno uro zbuja, spi potem še od 11h do 14h pa od 16h do 18h, pa zdajle spi. Ni vsak dan enako, je pa ob približno enakih urah. Komaj čakam da bo mela premore po 4 ure, jooooojuser posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 259
3.10.2009 10:27:13   
kdusic
Hej!
No jaz sem se včeraj preveč hvalila kako Svit spi cel dan...smo pa potem trpeli s krči od 20 - 00 ure...sedaj pa ga spet nekaj zvija po malem...kaj so bogi...komaj čakam da to mine da bomo še bolj uživali skupaj...saj krči so tam nekje do 3 meseca a ne? Aja pa da mi celo noč prespi da se malo naspimo...
Nič gremo se ujčkat...
LP

31.8 09 smo dobili novega člana Svita.

31.9.09; 49cm, 2990g
25.9.09; 1. mesec; 54cm, 3950g
28.10.09; 2. mesec; 57cm, 5760g
1.12.09; 3. mesec; 64cm, 6780g
12.1.10; 4 mesec; 67cm, 7900g

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 260
3.10.2009 11:36:47   
draja
Jutro punce!

Kako lepo je brati čveke o malih sončkihuser posted image user posted image . Pa da še jaz malo pokomentiram.

Tehtanje patronažna v LJ-Šiška je nima oz. je vsaj ne nosi s sabo okrog. Na pregledu pri 28-ih dneh je imel + 1.100 g od odpustne teže tako da sem brez skrbi, da lepo papca in se redi. Pa saj se mu tudi vidiuser posted image .

Dojenje se samo dojiva in nimava nobenih težav. K sreči, ker pri prvi je bil prvi mesec kar precej stresen zaradi dojenja in vseh spremljajočih težav. Je približno na tri ure, ampak to ni pravilo.Kot se pač zbudi ali pa ko je tečkanuser posted image .

Krči zaenkrat kakšnih hujših še ni bilo. Včasih malo zajoka, se sprdka in pokaka in je ok. Naj tako tudi ostane!

Kakanje kaka pa non stop. Včasih se tudi po uro do dve sploh ne ustavi in kar leti ven z njega. Včeraj ga je patronažna prvič kopala in se ji je fajn pokakal pred kopanjem, nato med kopanjem v vodo in pol še 3-krat po kopanju, da ga sploh ni mogla obleči. Ko ga je končno oblekla in mi dala v naročje se je pa takoj še malo olajšal v pleničkouser posted image .

Previjanje ponoči glede na to da skoz kaka se tudi ponoči previjava. In potem seveda vsaj uro do dve ne zaspi nazajuser posted image .

Čišča je skoraj ni več ampak se še kar paca. Prvič se je tako pacala celih 6 tednov. Glih tolk da moraš imet vložekuser posted image .

Lasje mu ne izpadajo, vsaj v večjih količinah ne, mu pa svetlijo. Meni pa tudi še niso začeli izpadati v večjih količinah.

Zaščita glede na to, da sem imela že drugi CR in da mi odsvetujejo še eno nosečnost, prvi dve leti pa sploh naj ne bi zanosila, bo treba nekaj zanesljivega pogruntati, ampak zaenkrat še nisva odločena. Meni ni nič všečuser posted image .

Oblačenje vedno ima zgoraj dva rokava, spodaj pa nogavičke in žabice. Imamo pa okrog 23 stopinj.

Toliko zaenkrat. Upam, da bom zdaj lažje sledila in čvekala z vami.

Lep vikend vam želim.

(odgovor članu kdusic)
Neposredna povezava do sporočila: 261
3.10.2009 12:26:12   
polari
Dober dan!

IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi

ENO VPRAŠANJE...kaj maste svoje user posted image oblečene zdej k je zahladilo...jaz ga mam v benkici in hlačkami - žabicami z naramnicami iz pliša...pa ne vem al bi dala še en puloverček gor da ga po rokicah ne bo zeblo???

Jaz Eneju zaenkrat oblečem bodi, prek še eno majčko, spodaj pa žabice in zoknčke....pa mu ni premrzlo....v glavnem, zgoraj ima dva sloja....

Ve že fejst hodite ven? Mi smo dvakrat šli malo.....če pa tak dolgo je, pa včasih niti ne zaspi, te pa se dere.....moram še probat....

IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Da se še jaz malo oglasim, med tem, ko je mali v pančevi deželi

Oblačenje - Jaz imam danes oblečenega v bodi z dolgimi rokavi, čez pa plišast puloverček in žabice, pa seveda nogavičke. Pa se mi zdi, da mu je ravno prav, imamo pa v stanovanju 24 stopinj. Je bolj po meni, mu paše toplo

Verjetno pa danes tole deževno vreme uspavalno deluje. Zjutraj me je skoraj kap. Zvečer sva se podojila ob polnoči, potem pa ob 3h zjutraj. In zjutraj se zbudim malo čez 8, me je kar vrglo iz postelje, ker mali ni nič jedel od 3h. Sem se tako ustrašila, da sem bila takoj budna Sem se ustrašila, da je kaj narobe, on pa spal kot angelček Ampak se je  potem ravno takrat zbudil, pojedel in zaspal nazaj. Verjetno je začutil visoko napetost v zraku zaradi moje panike Prejle sva pa spet pojedla in sedaj ponovno drnjoha kot polhek Danes je res zaspanček. Sem mu kar fovš, ker bi jaz tudi malo zaspala, pa me čaka priprava kosila.

To je mene tudi včeraj doletelo. Spal je od 12h do 17h. pa še prej je spal dosti......samo sem hodla okrog njega....

Ko ravno debatirate o denarju, ki ga prispeva občina. Pri nas dobimo baje okoli 250€, ampak ne sedaj. Šele ob materinskem dnevu, naslednje leto, konec leta pa je potrebno oddati neko prijavnico.

Čišča pri meni še vedno traja. Pri prvem otroku sem jo imela celih 6 tednov Sem se komaj sčistila do pregleda pri G. Tokrat je sicer zelo blaga, ampak je pa, da sem že prav sita teh vložkov na riti.

Pri meni je še , samo bolj blaga.....HB.

Ste že kaj razmišljale o zaščiti pred ponovno zanositvijo? Pri meni je sedaj to v planu, prej je nisem imela dolgo let. Sedaj pa smo verjetno zaključili z naraščajem in prav razmišljam, kaj bi izbrala. Ne maram pa hormonov, ker jih ne prenašam dobro. Sploh kontracepcijskih tablet ala Logest in podobno. Prav veliko mi potem ne ostane, me pa vseeno zanima, v katero smer ve razmišljate

Kaj pa handling? Ga izvajate? Jaz uberem neko sredno varijanto. Pazim, kako ga dvigujem, previjam pa ne po handlingu, ampak samo pazim, da ritko čim manj dvignem, ko mu podložim pleničko. Ker ta handling mi je res zakompliciran, pa še mali mi vedno bruha, če ga preveč premetavam, handling se mi pa zdi eno samo premetavanje. Sploh pri previjanju in oblačenju.

Sem htela nekaj probavat, pa mi glih ni ratalo...jaz tudi pazim na glavico......pa čimmanj premetavanja.....
Keglovih vaj ne delam ker dobesedno pozabim na njih. Občasno se sicer spomnim (sploh, ko vidim  post od naše Tulpike ), malo potreniram in je to to. Upam, da ne bo posledic.
Kg se za enkrat kar uspešno topijo. Ostala sta mi še 2kg, stare hlače pa komaj zapnem Ja, odvečna koža se pa ne skrči tako hitro, kot kg, nekaj so pa verjetno tudi boli naredili. hehe...bom imela vsaj razlog za novo garderobo

Meni sta zaenkrat ostala 2 kg in strije.....pa seveda še povešen trebuh-koža.....

Izpadanje las pri dojenčkih sem že par dni nazaj omenila, pa ni nobena nič napisala o tem. Vašim kaj odpadajo ali ne? Naš je povrhu čisto plešast V parih dneh je ostal brez. Ima klovnovsko frizuro. Povrhu brez, pri kraju pa puhek Še sreča, da ima svetle laske, da se ne opazi preveč.

Nisem opazila, da bi mu fejst, tu pa tam pa mu kaj pade dol.....user posted image

Sem se razpisala.... letim kuhat, da ne bomo danes brez kosila.

IZVIRNO SPOROČILO: barika
Handling, priznam, da ne znam , me pa skrbi, ker se mali že od rojstva ful nazaj zvija, pa od drugega dneva že ful dolgo drži glavico pokonci

Enako!!!

Vaši malčki že uporabljajo dudo? Jaz se malo nagibam k temu, ker včasih odpira usta in se joče, pa se je najedel in celo zaspal na joški, pa bi še več, čeprav mu je že gor malo šlo....jaz bi mu pol kar dudiko dala, da se pomiri in potolaži malo..... ne vem...

Aja, pa naš mali je začel polivat.....če je preveč pojedel, je samo steklo ven iz njega, prav butnilo, še iz nosa!!!! Potem se pa takoj mali umiri in je vredu...zdaj pa jema po več obrokih, vmes dostikrat kupčka podirama....danes še ni polival, bomo vidli....

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 262
3.10.2009 14:10:12   
Massa26
Oj punce in septembrčki!

Mogoče mi bo uspelo kaj napisat, sem že večkrat začela, pa me je prekinil jok mlajše ali starejše hčerkice..

Sem na hitro pregledala fotke vaših otročkov, same lepotičke in lepotci. user posted image  (jaz ne znam slikce prilepit user posted image user posted image )

Naša Maja je danes stara tri tedne in se kar dobro rihtamo, edino tastarejša je bila v teh treh tednih že 2x bolna, to je malo zoprno..

Dojenje čez dan približno na dve uri, ponoči včasih še pogosteje user posted image . Sploh ne vem, če je lačna, ampak jo kar priklopim, da je ne bi navadila, da ponoči vstajava in se nosiva itd.

Spanje zvečer in ponoči noče spat v zibki, ampak samo pri meni v postelji. Ima prav nočni režim, ker podnevi čisto lepo spi v zibki. Kar precej spi, čeprav najdlje ene tri ure skupaj, praviloma se pa zbuja kar pogosto, tako da jo malo ponosim pa če imam srečo, nazaj zaspi.

Previjanje meni je bilo ful čudno, ko so mi v porodnišnici rekli, da se ponoči ne previja. Mašo (ima dve leti) sem previjala ob vsakem dojenju, tudi ponoči. Majo zdej ponoči previjem samo, če je pokakana (po nasvetu v porodnišnici naj je še to ne bi user posted image )

Handling poskušam, kolikor ga znam, vglavnem samo dviganje z boka in polaganje na bok. Pa v ležalnik je ne mislim dajat, razen kolikor ne bo nujno.

Tehtanje Majo je patronažna tehtala 2x., ima vedno tehtnico s sabo.

Aja, še tole bi vas vprašala, ali jemljete kakšna prehranska dopolnila? Meni je patronažna svetovala Immunal za dvig odpornosti.

Nič, budnica..

Upam, da bom imela čas pisat v tole vašo temo, ki je super, oziroma ve ste superuser posted image ! Če bo Maša v vrtcu, ga bom najbrž imela, sicer pa bolj malo..

Aja, tulpek, ful dober podpis!!user posted image

LP vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 263
3.10.2009 14:10:49   
Massa26
Samo še to na hitro.. Maja se doji lih ene par minutk, potem pa ali zaspi ali noče več!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 264
3.10.2009 14:48:30   
Lubenička
polari...jaz dudiko uporabljam že od drugega dne, ker mi je prvo noč skos visel na joški in ko sm ga odstavila, ker je zaspal, se je spet zbudil in se priklopil na joško... HB za dude. Uporabljam pa nukovo, k so baje najboljše...tudi zobkov ne uničujejo tok, kot nekatere, ker imajo prav poseben cucelj.

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 265
3.10.2009 15:17:33   
vila MaLiNa
Pozdravljene...

včeraj čez dan je mala spala, ponoči se je hotla pa crkljat user posted image . Ji moramo nekako dopovedati, da se ponoči spi in podnevi žurauser posted image user posted image , pa še nisva pogruntala kako naj ji to dopoveva. Če ima katera kakšen recept se priporočam.

Dudo so mi svetovali tudi v porodnišnici, ker je tamala požerušček in naj bi jo tako malo zamotila. Ima 4 dude, pa ji nobena ne ustreza, se zmeraj pritožuje nad nadomestkomuser posted image .

Kakšne igrače pa imajo kaj vaši pobalinčki in pobalinke? Ali jih katera kaj bolj zamoti in ali jih sploh zanimajo? Moje male dame še nič ne zanima, zaenkrat opazuje svet okoli sebe, včasih se jz z njo pogovarjam in ona krili nazaj z rokamiuser posted image . Se vse zmeniva, samo kaj ko je ne zastopimuser posted image user posted image .

Kakanje... no sedaj pa naša že dva dni kakala in se seveda pritožuje. Bomo zgleda tudi mi sladke kamilice delali.

Neposredna povezava do sporočila: 266
3.10.2009 15:43:32   
vila MaLiNa
No pa še ena spletna stran o masaži: http://www.videojug.com/film/how-to-massage-your-baby-for-health-and-happiness Moja mala uživa, ko se masiravauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 267
3.10.2009 18:54:09   
tažana
čer vidim , da je tu že stekla debata. o čem ste govorile se mi ne sanja, ker nisem imela časa brat.
mi smo kar vredu. glede na to da še ni 3 tedne od poroda se mi zdi že celo večnost- vrjetno tudi zato, ker mi stanje doma ni dopuščalo, da bi kaj počivala.

imeli smo nekaj težav, ko se neža ni redila, ampak sedaj napredujeva. en teden sem ji dodajala po flaši moje mleko, ki sem ga izbrizgala. ona je prej zaspala preden je pojedla in posledično se ni redila. no po enem tednu sva težo nadoknadile sedaj pa se spet samo dojiva. razen zvečer ji dam še nen 20 ml po flaši, da je res koma za v postlo.

ponoči: se zbuja na tri ure. včasih ne zaspi takoj nazaj in jo še ene 2x dam na joške potem je pa dobro. izogibam se temu, da bi jo imela v svoji postelji, ker potem jaz nič ne spim.

sprehodi: neža je zelo veliko zunaj. ta teden je bila 2x na dan po dve uri ziher zunaj, ko sta se z očkom sprehajala po jesenicah. ko sem šla danes jaz ven z njo mi je očka dajal navodila, kako jo moram voziti, ker sem jo jaz samo ene trikrat ven peljala.user posted image
no ampak sedaj bom vse nadoknadila. Na jesenice mi ni treba več in sedaj se bova lahko crkljale in počivale kar sem zelo pogrešala. user posted image

Ja nič grem se mal igrat z malo. tavelika je šla pa na podstrešje muzeja poslušat pravljico in reševat princesko! KOmaj čakam, da mi pove kako je bilo!

Neposredna povezava do sporočila: 268
3.10.2009 19:42:49   
aromaja
Uh, dudka...sem jo morala uvest že v porodnišnici, sicer bi mi skoz na joški visela, mene je pa že vse bolelo. Imamo pa eno NUKovo in dve od DM firme. Rajši ji dajem tisti iz DMja, ker imata simetričen cucelj-vseeno kako je obrnjena, pa brez locenčka so, pri NUKovi je skoz imela tisti locenček na nosu.
Mater, kako hitro ti otroci napredujejo, vsak dan bolj bistro gleda, vsak dan jo bolj okolica zanima...tako lepo je to gledat, doživljat, opazovat.

Sem pa šlampasta, še vedno nisem uredila zdravstvenega zavarovanja-ob vsem mi je to čist iz glave ušlo, čas pa kar leti! Tako, da moram to takoj v ponedeljek uredit, pa še tko dvomim, da bo kartica ZZ narjena do prvega pregleda, na katerega se tut še nisem naročila. Sam res...ko sva prišli iz porodnišnice, je biloo še uffa časa za to urejat, potem pa kot bi trenil, bo mala stara 3 tedne že!!!

Na sprehode pa mi veliko hodimo, ker jo vožnja z vozičkom uspava in lažje in dlje spi, če smo  zunaj. Gremo kar vsak dan vsaj enkrat za eno uro, pa tudi po dvakrat smo že šli. Doma jo včasih probava nategnit in jo dava v košaro, ki jo potem zibamo, ko da se vozi...ampak ne nasede user posted image

< Sporočilo je popravil aromaja -- 3.10.2009 19:44:36 >

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 269
3.10.2009 21:17:19   
jasmina in tadej
user posted image hej! user posted image

Sporočam da smo že doma!user posted image

Naš korenjak je v varnem zavetju!

Trenutno je v dobrem stanju je zdrav! Naš boj se bo pa začel(fizioterapije,soča,itd...)
Upamo da nebo kaj hudega čeprav nas strašijo z cerebralno paralizo.

Se slišimo še kaj ko bo malo več časa!

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 270
3.10.2009 21:34:43   
klaja
Jasmina in tadej že to je velik napredek, da je Timotej doma, boš videla, da se boste sedaj vsi boljše počutili, vse bo bolj sproščeno in tudi on bo lepše napredoval. Zdravniki pa strašijo z marsičem, ampak verjamem, da boste z terapijami marsikaj dosegli! Vso srečo!

(odgovor članu jasmina in tadej)
Neposredna povezava do sporočila: 271
3.10.2009 21:48:56   
barika
http://www.ringaraja.net/forum/handling-video---pravilno-dvigovanje-dojencka/m_3400193/mpage_1/tm.htm#4547992

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 272
4.10.2009 8:00:16   
veselka
jutro,

naša ima od učeraj na koži od pipike pikice. a je to vnetje? rita je sicer lepa. dons bomo luftali "rito", pleničke treba še bolj pogosto menjat (sicer ne vem kdaj). kakšno kremo nej dam gor, s cinkom ali samo hladilno oz. bepanten?

sem pa ful vesela, da po 3 dneh dajanja AD3 kapljic še vedno vse BP user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 4.10.2009 8:03:04 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 273
4.10.2009 8:11:23   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: jasmina in tadej

user posted image hej! user posted image

Sporočam da smo že doma!user posted image

Naš korenjak je v varnem zavetju!

Trenutno je v dobrem stanju je zdrav! Naš boj se bo pa začel(fizioterapije,soča,itd...)
Upamo da nebo kaj hudega čeprav nas strašijo z cerebralno paralizo.

Se slišimo še kaj ko bo malo več časa!

Jasmina in Tadej user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa še za Timoteja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmina in tadej)
Neposredna povezava do sporočila: 274
4.10.2009 8:38:43   
klaja
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

jutro,

naša ima od učeraj na koži od pipike pikice. a je to vnetje? rita je sicer lepa. dons bomo luftali "rito", pleničke treba še bolj pogosto menjat (sicer ne vem kdaj). kakšno kremo nej dam gor, s cinkom ali samo hladilno oz. bepanten?

sem pa ful vesela, da po 3 dneh dajanja AD3 kapljic še vedno vse BP user posted image

Pri nas je zmeraj pomagal Sudokrem.

Še zmeraj v enem kosu, sicer se mi lušči čep, tako da upam, da bo kaj akcije!

< Sporočilo je popravil klaja -- 4.10.2009 8:40:05 >

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?