|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
24.9.2009 13:42:14   
frcefela

IZVIRNO SPOROČILO: Korina*

frcafela.....ja, tam nekje sem mela,....samo zakaj pol ni videl včeraj nič tak ko bi mogo?

Zato, ker je še prekmalu in si očitno zanosila kasneje in potemtakem noseča manj časa. V roku enega tedna se pa potem že mora videti plod in kmalu zatem tudi utrip. Pobožaj trebušček in razmišljaj pozitivno, Zdaj moram pa še jaz svoj nasvet upoštevat.

Punce, a vas kaj križ oz hrbet boli. Mene ful user posted image

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 476
24.9.2009 13:43:43   
frcefela
bejbobo držim pestke, da se vse lepo poštima s hematomom user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 477
24.9.2009 14:15:45   
alma82
Bejbobo dobrodošla user posted image
Upam da se vse fajn konča. Sporoči nam kaj bo naslednjič user posted image user posted image

Punce jaz sem tole prehrano nosečnic do zdaj že dvakrat pretipkala in dvakrat probala poslat pa mi ni hotlo. In talent jaz sem obakrat pozabila skopirat user posted image user posted image tako da moram spet jovo na novo tipkat user posted image

sem malo živčna zdej... bom kasneje še enkrat tipkala. Grem raj mal tv gledat user posted image

(odgovor članu bejbobo)
Neposredna povezava do sporočila: 478
24.9.2009 14:18:34   
alma82
Frcefela mene tudi hrbet grozno boli user posted image oz. križ . To je očitno od neprave drže user posted image . Ampak meni se zdi, da ko se lepo usedem, da me še bolj boli user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 479
24.9.2009 14:28:05   
frcefela
hahaha, ampak res, mene tudi še bolj boli, ko imam zravnano držo user posted image Iščem na netu kakšne vaje za nosečnice. Če najdem kaj primernega, prilepim tule.

Bo katera hodila na telovadbo za nosečnice? Jaz bom zagotovo.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 480
24.9.2009 14:38:19   
Korina*
Frcafela.....ti si danes moj sonček!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 481
24.9.2009 14:41:19   
alma82
jaz ne bom iz dveh razlogov. user posted image

Trenutno je prvi to, da imam zaradi teh izdedkov ''grozeči splav''. user posted image
Drugi razlog pa se vleče se od časa pred nosečnostjo ... nisem ravno preveč športen tip user posted image raje posedam na pijačkah al grem pa na kakšen sprehod za pou ure user posted image .
To je moja telovadba user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 482
24.9.2009 14:41:54   
frcefela
haha Korina, boš lahko vrnila uslugico, če bom jaz vsa depresivna, če se plodek ali srček še ne bo videl user posted image

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 483
24.9.2009 14:45:41   
frcefela

IZVIRNO SPOROČILO: alma82

jaz ne bom iz dveh razlogov. user posted image

Trenutno je prvi to, da imam zaradi teh izdedkov ''grozeči splav''. user posted image
Drugi razlog pa se vleče se od časa pred nosečnostjo ... nisem ravno preveč športen tip user posted image raje posedam na pijačkah al grem pa na kakšen sprehod za pou ure user posted image .
To je moja telovadba user posted image

alma, mogoče sem v množici vseh prispevkov spregledala ta podatk - a diagnozo grozeči splav ti je ginekolog postavil? Kako si pa kaj zdaj s temi izcedki, jih je kaj manj?
Baje je fajn jemati magnezijeve tabletke, sploh če so krči ali izcedki. To tudi Pušenjak pravi.

Jaz tudi nisem neka športnica, ampak baje je ta vadba posebej prilagojena in ni nič kaj težka za izvajat, baje pa veliko pripomore k lepši drži in bolj črvstim mišicam ob hrbtenici in medenici.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 484
24.9.2009 14:56:06   
ks
Jaz po moje na posebno telovadbo za nosečnice ne bom hodila - sem se pozanimala in je dovoljeno več ali manj vse športanje, tako da se bom držala teka, hoje in za vmes malce sobnega kolesa. Razen če res ne bo taka zima da se ne bo dalo ven tečt in hodit - ampka malce dvomim. user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 485
24.9.2009 14:57:47   
bejbobo
Jaz sem tud rekla, da bi hodila na kakšno telovadbo za nosečnice, če bom kje zasledila. Ampak sedaj ne vem kako bo s tem. A je katera že imela podobne težave z odluščenjem posteljice? Se je hematom potem zmanjšal, zacelil ali je morala celo nosečnost preležati. Upam, da je to samo na začetku. 

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 486
24.9.2009 15:31:05   
Vitaebella
Dobrodošle nove Majčice!

Alma, mene tudi zanima, kako je s tvojimi izcedki...Jaz jih več nimam toliko, imam pa na hlačkah vsak dan kakšen rjavo-rumen madež. Mene je še vedno zelo strah, kaj se bo razpletlo iz tega.

V petek sem malo krvavela, v soboto malo bolj, od takrat nič več, izločala sem samo rjave nitke (zelo malo), danes zjutraj pa sem imela tudi rumen izcedek.

Ima še katera od vas, razen mene in Alme, kakšen izcedek? Rumen, rdeč, rjav, fluorescenten :) ?

Lep pozdrav vsem, Korina, tebi pa želim, da nam čim prej sporočiš veselo novico.

(odgovor članu bejbobo)
Neposredna povezava do sporočila: 487
24.9.2009 15:34:47   
Teja K
Ojla "telovadke"

jaz semse ravno vpisala na tae bo, ko sem zvedela, da sem noseča, zato sem se prepisala na trebušne plese katere priporočajo za vadbo v nosečnosti in moram rečt, da uživam na polno, se veliko smejimo (kr smo same začetnice in ne znamo niti prav stat) in tudi vaje so ok, nič pretiranega, ampak vseeno telo krepiš, pa še naučiš se izolirat določene mišice.

Kar pa se tiče kolesarjenja, baje po 5. mesecu nosečnosti ni več priporočljivo. Najobljši so sprehodi s hitro hojo, kje v naravi, tako da se nadihaš še svežega zraka zase in za otroka.

Jaz vsekakor bom športala, če mi ne bo g. kaj na pregledu prepovedala, sem tudi v prvi nosečnosti in sem potem zelo hitro dobilo prvotno postavo nazaj oz. postavo sem imela še boljšo, saj sem sedaj malega veliko noslo in dvigovala :-)

(odgovor članu bejbobo)
Neposredna povezava do sporočila: 488
24.9.2009 15:38:00   
frcefela
Vitaebella, sama sem imela 3x rumenkasto rjav izcedek (čisto malo na dnevnem vložku) in nimam pojma kaj to pomeni. Upam, da nič slabega.

Me pa tudi skrbijo kar konkretne bolečine spodaj. Me drži dve uri pa je mir, potem pa spet par ur, spet mir. user posted image Zdaj jemljem magnezijeve tabletke, baje pomaga

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 489
24.9.2009 16:11:47   
isabeaux
bejbobo...jaz sem imela pr sinku v drugi obdržali nosečnosti lakune oz. jezerca polna krvi po posteljici...tko da vem koliko skrbi ti to povzroča...imela sem tri različno velika jezerca polna s krvjo...in nihče mi ni znal povedati nič...res pa je da se je sinko prehitro rodil, da je imel zastoj dihanja, acidozo, sepso, možgansko krvavitev in še in še...mene so tudi komaj rešili pri porodu z operacijo...in vse zaradi šlampavosti zdravnikov, ki niso znali poslušati in ne zaradi lakun...tko da ti samo počivaj, n naprezaj se in bo vse ok...bodo ti pa delali zato večkrat uz in seveda doplerjev test prehodnosti popkovnice...

Je pa tko...dokler dete raste in se razvija je vse ok...posteljica ima namreč zelo sposobno funkcijo prilagoditve in zato je tako velika...ker če je na delčku le te neki narobe prevzame funkcijo drug njen del.

pa vso srečo.....

< Sporočilo je popravil isabeaux -- 24.9.2009 16:12:27 >

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 490
24.9.2009 16:45:43   
bubolin

Pozdravljene so user posted image !!!

Nooo končno sem tudi jaz dobila datum za prvi pregled in sicer 28.10 - ufff kako dolgo bom še čakala, da izvem da je z mojo pikico vse u redu. Takrat bom ravno konec 10. tedna.

Teja K - nisi edina, ki boš še toliko časa čakala - sva že dve user posted image

Korina - vse bo u redu, bodi optimist!!

Mariana - držim pesti zate.

Drugače je pa to moja prva nosečnost in stara sem 24 let, čez 5 mesecev bom 25. Jem Elevit tablete in nimam nikakšrnih problemov, zaradi teh tablet. Ja tudi jaz sem dobila majhne mazoljčke po čelu in špika me v križu.Pa mogoče da se utrujenos malo povečuje.Drugače pa vse ok.Za špikanje v trebuhu pa pomagajo Magnesol šumeče tablete.Tako so mi priporočile prijateljice, ki so že bile nosečke.

Kako se pa ve kaj počutite??? Aja pa pozabljivost se tudi stopnuje ja.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 491
   [Brisano sporočilo]
24.9.2009 17:23:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bubolin)
  Neposredna povezava do sporočila: 492
24.9.2009 18:01:42   
aischa1
pozdravljene  souser posted image meni je pa danes fuluser posted image ni šlo še nič z mene ampak ne vem več kaj naredit jem pomalem malo mi pomagajo tudi slani krekerji sedaj sem si naredila še metin čaj in drugo ne vem kaj probat. No lepo se imejte uživajte koliko se da tiste ki pa bomo imele kmalu preglede pa upam da zagledamouser posted image in da bo vse v redu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 493
24.9.2009 21:19:12   
nusi
Pozdrav vsem + seveda novi članici bejbobo. Vidim, da je kar nekaj nosečk zaskrbljenih, sama sicer nimam nekih posebnih razlogov za skrb, pa me vseeno vsake toliko popade strah pred "kajjazvemčem", tako da vam res želim, da bi se vse dobro izteklo.

Kar se mozoljčkov tiče.. tudi jaz sem vzbrstela, to se mi zdi najbolj primeren izraz user posted image
Pa komaj že čakam prvi pregled, prav nestrpna sem, še posebej ko prebiram izkušnje tistih, ki ste to že dale čez.

Pozabljivost je bila pri meni že prej problem, sedaj se samo stopnjuje, da o svojih zgornjih oblinah sploh ne izgubljam besed user posted image in odkrila sem novo ljubezen - sladoled user posted image

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 494
24.9.2009 22:09:40   
alma82
Frcefela ja postavljena mi je bila diagnoza grozeči splav user posted image . Nič mi niso dali da jemljem. Nobenih tablet ... nič.

Vitaebella jaz sem imela te izcedke vse skupaj samo v septembru okoli 14 dni. Mislim da nisva čisto nič podobne pri teh izcedkih. Močno upam da nisva.
Lahko da imaš izcedek zaradi kakšnega vnetja. Mi je pa danes G rekla, da se lahko krvavitev ali izcedek pojavita tudi ko se dela pojsteljica, nekaj takšnega.
Ti pa priporočam da počivaj kolikor lahko in če se le da omejiti spolne odnose. Ker tudi te povzročajo izcedke.
Lahko pa da ti je nožnica samo bolj prekrvavljena in ti je počila kakšna kapilarica.
Če imaš pa rumenkast izcedek je to najverjetneje vnetje.
To da si kasneje izločala samo rjave nitke je blo to, kar je od tiste kratke krvavitve notri še ostalo.
Moj izcedek je bil od rjave do rjavo-roza barve.
Sori če mogoče pišem kaj ne povezano...

No pa zgoraj sem omenila G ... danes sem bila celo popoldne v zdravstvenem domu in na urgenci in v porodnišnici user posted image
Danes sem dobila čisto SVEŽO KRI user posted image user posted image kar večjo količino user posted image

Plodek je velik 10,19 mm ampak nam je srček nehal biti user posted image user posted image
V ponedeljek imam še en UZ potem pa še isti dan čiščenje user posted image

Joj pri nas je grozno. Vsi full jokamo... jaz, moj, moja mami in moja sestra user posted image user posted image . Kakšna žalost... sploh ne morem opisat. user posted image
17.09. točno en teden nazaj nam je srček bil... danes ... en teden kasneje... pa .... user posted image groza.... grozno mi je....

Grem spat ker mi bo glavo razneslo od bolečin user posted image user posted image

Držim pesti za vas punce. Še vas bom prihajala brati in kakšno vmes napisati user posted image
Se vam pa še javim v ponedeljek...

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 495
24.9.2009 22:44:32   
Vitaebella
Joj Alma, ne morem ti opisati, kako mi je hudo zate, za vaju. Upam, da imata oporo drug ob drugem, da se čimprej pobereta in gresta ponovno v boj za otročka. Vem, da je to slaba tolažba, ampak narava velikokrat sama poskrbi, če je kakšna napaka. Mene bi strlo, priznam...bodi močna.
Drži se punca....user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 496
24.9.2009 23:02:12   
bejbobo
Alma tud meni je ful hudo ko beremuser posted image res mi je žal. Upam , da ti ostaneta moč in upanje za vnaprej. Tudi sama nevem, kako bi prenesla če se pri meni dogodi kaj takega. Kar bojim se pregleda prihodnji teden.user posted image   Drži se, mislim nate.

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 497
25.9.2009 8:03:42   
patella
Alma82: Kaj naj rečem user posted image user posted image user posted image - pogumno naprej!

Jst bi tut hodila na telovadbo za nosečnice - frcefela, a si kje okol Lj doma? Pozim bi se blo prov fajn po kakšni telovadnici pretegvat user posted image
Evo, ena stran za telovadbo nosečnic - http://babyfit.sparkpeople.com/, sam nism še probalauser posted image

Men se pa vsak dan stopnjuje user posted image - dons sm vstopila v 9.teden in zgleda, da zdej se bojo pa šele začele te slabosti. Do 1. pregleda mam še 18 dni (že odštevam).

Ja, tut men se pojavljajo gigantski mozoli, pa jih nikol, niti v puberteti, nism mela.

Glede izcedka - mogoče malce povečan beli tok, to je pa to.

zivepo: Če imaš težko delo, ki ni primerno za delo nosečnic, pol jst na tvojem mestu ne bi tvegala.

Sicer smo pa skoz izpostavljene nekim potencialno nevarnim snovem - jst sm zadnje čase ful živčna ratala. Kukr edn kadi v bližini, mi kar temperatura narasteuser posted image . AL pa ko zavoham kakšn neprijeten vonj, se že ustrašim, da to pa gotovo ni dobro za najinega bebija. Jooojuser posted image

aja, pa sploh ne vem več, kaj naj jem.... AL mi nč ne paše, ker mi je po skoraj vsaki stvari slabo, sam da pomislim nanjo, al pa izvem, da se je v nosečnosti ne sme uživati zaradi tega in onegauser posted image . Kr neki!

No, babnce moje noseče, lepo se mejte!

(odgovor članu bejbobo)
Neposredna povezava do sporočila: 498
25.9.2009 8:04:14   
mala
user posted image  Alma tudi meni je hudo ko sem prebrala tvoje sporočilo, žal mi je, da se vama je to zgodilo,user posted image  vidim da imaš ljubečo družino in moža, ki ti bo v oporo v teh težkih časih, drži seuser posted image ...

Sem ponosna mamica štirim čudovitim sončkom:)

(odgovor članu bejbobo)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   [Brisano sporočilo]
25.9.2009 8:08:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bejbobo)
  Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so najpogostejši simptomi nosečnosti?
Prvi znaki nosečnosti se pri vsaki ženski ne pojavijo na enak način. Preden opravite test ali preverite raven beta HCG, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?