|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
24.9.2009 10:02:45   
zvezdica.0809
Živijo in pozdravček vsem. Tokrat malo manj sodelujem na forumu, predvsem zato ker čakam da bo 1 pregled mimo in da vidim kako bo....

Korina, drži se. Sama sem imela zelo podobno izkušnjo, ki pa se na žalost ni dobro končala. V 8 tednu srček ni še bil, potem me je naročil na pregled čez 14 dni in še vedno ni bilo nič. Sledilo je čiščenje. Kot vidim si ti šele v 7 tednu, mogoče srčka tudi zato ni še dobro videt.
Te čisto razumem kako ti, ti pa povem, da poskušaj bit čimbolj mirna in ne razmišljaj preveč. Kar bo pač bo, na to ne moreš vplivat. Jaz sem se nekako potolažila, da če že ni bilo sreče, da je vseeno boljše takoj na začetku kot v poznejši nosečnosti.

Kdaj pa imaš naslednji pregled?? Jaz šele 7.10 in sem že prav nestrpna. Znakov nimam nobenih, mogoče sem zvečer malo bolj utrujena, ampak res čisto malo. Če ne bi test 2x pokalaz + ne bi niti pomislila da sem noseča.

lep pozdrav vsem in da bi vse dočakale tako željene user posted image  

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 451
24.9.2009 10:14:07   
frcefela
bejbe, a so še katero mozoljčki napadli? user posted image Počutim se kot v puberteti user posted image

(odgovor članu zvezdica.0809)
Neposredna povezava do sporočila: 452
24.9.2009 10:31:57   
Teja K
Dober dan user posted image !

Frcafelca mene je en na bradi, ki ga stiskam in stiskam že tri dni, pa vztrajno ostaja.

Sem pa dobila še en znak, končno joške Pamela Anderson hihihi. Sem rekla mojmu, če mi je slabo, slabo spim, hodim na wc 100x na uro, sem zaprta,... je končno en znak, ki mi ni tako grozenuser posted image . Se je samo smejal, hihihi.

Danes sem tudi povedal v službi in sem prejela čestitke. Sicer sem noseča šele 6 tednov, ampak so na mojem delovnem mestu, do mojega prihoda imeli težave in sem jih še jaz celo leto reševala in pucala, sem raje prej povedala, itak pa se že nekam redim, moram stare hlače ven vlečt, da me ne tišči vse.

Kako ste nosečke drugače?

(odgovor članu frcefela)
Neposredna povezava do sporočila: 453
24.9.2009 10:38:40   
Korina*
jaz sem cela mozoljasta postala!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 454
24.9.2009 10:56:38   
Mariana
Evo še meneuser posted image ,

tudi jaz sem polna vprašanj in strahovuser posted image . Pred tem sem imela že 2ssuser posted image , obakrat odmrtje ploda v 8 tednu. Zdaj naj bi bila v 7t3d. V petek sem prvič zakrvavela, pa ne hudo. Klicala na Urgenco pa so rekli da tako ali tako se ne da nič pomagat in naj ne hodim. Potem se je krvavitev povsem umirila, danes pa spet rahlo rjav izcedek, ko grem na WC. Jutri imam prvi pregled in zdaj me je že pošteno strahuser posted image . Kar vidim gin, ki zmaje z glavo in reče "žal mi je". Mi je pa slabo in na WC-ju imam abonma.
Nič, bo treba počakati do jutri. Upira se mi vsa hrana, paše samo kakšen pire pa špinača. Sem zelo utrujena. Jem Tifol, ker mi je bilo po Elevitu zelo slabo.

Punce, držite pesti za jutriuser posted image . Se vam javim. Berem vas pa ves čas.

Pozdravček.

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 455
24.9.2009 11:07:27   
frcefela
Mariana, držim pesti zate in za tvojo pikico user posted image

(odgovor članu Mariana)
Neposredna povezava do sporočila: 456
24.9.2009 11:24:20   
isabeaux
IZVIRNO SPOROČILO: Korina*

zdaj že niti to več ne vem, kolk bi naj bla noseča,...zadnja M 5.8. (ciklusi na 30 dni). Pomagajte

od 30 dni ki bi ble po 5. 8. si odštej 14 dni in nato prištej še 2 tedna...pa boš točno vedela kje si...em...ok...ti jaz povem čak...

torej user posted image  si 6 t. 6/7...oz. jutr boš 7 tednov...če si imela m redne na 30 dni...user posted image

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 457
24.9.2009 11:47:37   
Teja K
Marina držim pesti!

Mogoče pa je prišel čas zate, da dokončas user posted image , je mogoče samo tako kot pri nekaterih drugih, o katerih lahko prebereš na forumu priporočajo pri teh izcedkih ene Magnesol tablet user posted image upam, da sem si prav zapomnila, pobrskaj malo, pa javi jutri kako je šlo

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 458
24.9.2009 12:07:33   
alma82
Halo so user posted image . Ste se pa razčvekale user posted image
sploh vas ne morem dohajat user posted image

Evo poročilo s predavanj: (nekatere stvari so malo pomešane... pa sej se boste znašle a ne user posted image )

Govora je bilo o oploditvi, rasti trebuščka, hrani, pregledih, ...

Oploditev bom spustila user posted image

Pozorne moramo biti na držo telesa, ker nas bo potem manj bolelo v križu in tudi krči bodo bolj blagi. Poziti moramo kako stojimo in sedimo. Ko stojimo se ne smemo naslanjati na eno nogo (tko da nam en kolk bolj ven gleda ... me razumete?) ampak stojimo lepo na obeh nogah z ravno hrbtenico, isto sedimo-vzravnano, noge obe lepo na tleh, ne prekrižane itd.

v 7. mesecu se lahko začnejo izceki iz dojk. TO ni nič narobe, vse je ok.  To je prvo mleko, ki je zelo zelo kvalitetno, ampak ni nič narobe, če začne teči ven. Še vedno ga bo dovolj za dojenčka. Tako da takrat ni trebamo delati panike zaradi tega. Je pa treba dojke (bradavice) takrat še posebej čistiti, da ne pride do vnetja in podobnega.

Fajn je, če si malo masiramo bradavice (to ne vem kdaj naj bi začele delati, ampak mislim, da ni nič narobe če začnemo prej). Da postanejo bolj trde. Dovolj je, če si jih vsaj enkrat pod tušom zmasiramo, ali pa če nam jih zmasirajo naši fantje/možje. Proti koncu nosečnosti jih raje ne masirajte, ker lahko sprošijo popadke!

Modrček mora biti obvezno bombažen, ne sintetičen.

Nosečniške težave:
za slabosti pomaga ingver (kot čaj, ali korenina, ... v kakeršni koli obliki).
za zgago pomaga donat, ali pa Rupurut žvečilne tablete (2 do 3 na dan).
za krče pomagata kalcij in magnezij.
izogibati se moramo gneče (na busu, nakupovalnih centrih,...) zaradi gripe, ki zdaj prihaja.
za povečan izcedek (beli tok) pomagajo svečke Vitagin C ali Floragin.

Oreščki so zelo zdravi in dobri za razvoj možgančkov naših dojenčkov. Pest oreščkov je dovoj.

Od 4. meseca dalje NE SPITE NA HRBTU!! (ker hrbtenica pritisne na neko žilo in tako me, kot naši dojenčki dobivamo manj kisika. dojenček lahko umre, me pa pademo v nezavest zaradi pomanjkanja kisika!)
Najbolj je, da se že sedaj naučite spati na strani (položaj nezavestnega). To je najboljše tako za dojenčka kot za naš hrbet (bolečine...)

Nevarno:
krvavitev, otekline (obraza, trebuha), neprestani glavoboli, poslabšan vid, hujše bolečine v trebuhu, neprestano bruhanje, mrzlica in nročina, odtekanje plodovnice, trebuh ne raste ali se manjša, celodnevno mirovanje otroka.
V teh primerih TAKOJ NA URGENCO ALI PORODNIŠNICO.

Po 24. tednu ne greš več na pregled k svoji G (mislim da v primeru če je kaj narobe in rabiš pregled) ampak greš direkt v PORODNIŠNICO na pregled.

Normalen pritist je 140/90 oz. je to mejni pritisk.

Če imamo vročino do 38°C je še ok. Ostanemo doma in se same cajtamo.

Reševalec (BREZ PLAČILA) nam pripada v primeru, da nam začne odtekati voda ali če začneš krvaveti. V ostalih primerih ga plačaš. To je bolj važno za takrat, če bi bile slučajno same in brez prevoza.

Otroka se začne čutiti nekje v 5 mesecu. Lahko pa tudi seveda kasneje. Nekje sem prebrala (to ni blo nič omenjeno na predavanjih), da tiste ženske, ki so malo bolj močne otroka začutijo kasneje.

V 9. mesecu moramo čez dan (ko smo budne) začutiti najmanj 10 gibov otroka. Če jih ne TAKOJ v porodnišnico.

Potovanja niso priporočena do dopolnjenega 3. meseca in po 32. tednu tudi ne.

SS se lahko zgodi do 14-15 tedna user posted image (jaz sem mislila da do 12 t)

Prhajte se z ne-toplo vodo. Vaginalni deodoranti so prepovedani.

Če si nagnjena k strijam ti nobena krema žal ne bo pomagala. Torej če jih je dobila tudi tvoja mama v nosečnosti, ne pomaga nič user posted image . (jaz bom očitno polna strijuser posted image )

Vsaj 2x v nosečnosti moraš iti zobarju. Tudi zato, da ti pove kaj je dobro da ti ješ za dojenčkove mlečne zobke in kasneje ko ga dojiš za njegove stalne zobke. (upam da sem to prav razumela).

Če že moramo nositi petke, naj bodo velike od 2-4 cm.

NE JESTI: suhega mesa, svinjine sploh ne, paštete, konzerve, školjke, gobe nabrane v gozdu (ko sem prišla domou se je pa mami glih pohvalila, da je dobila čudovite gobane od sosede ... jaz jih pa zdaj ne smem jesti user posted image ) šampijone (upam da sem prav napisala) lahko jemo. Čim manj soli, začimb in sladkorja.

V nosečnosti naj bi se zredile 7-10 kg user posted image . Imele naj bi 4-6 obrokov. Zajterk naj bo obilen, večerja pa ne.

Če imamo kakšne bakterije v urinu (mislim da je rekla bakterije) so priporočljive brusnice (čaj iz lekarne (ne filter vrečke), same brusnice, ...).

Železo najdemo v beluši, brstičnem ohrovtu, artičokah, zelju, zeleni solati, radič, motovilec, blitva, špinača, buke, kumare, koren zelene, zelena paprika, ohrovt, peteršilj. Ter v figah in slivah.

Izogibaj se sadju z veliko oglikovimi hidrati (to je skoraj vse sadje razen jabolk) . Že dve banani na dan - pa se bomo zredile za več kot 1 kilo na mesec user posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 459
24.9.2009 12:13:17   
alma82
Poročilo s predavanj 2. del:

V 2. polovici nosečnosti se priporoča še jod in železo da jemljemo. Folno kislino je priporočeno jesti celo nosečnost.

Pregledi:
MORFOLOGIJA v 20. tednu (plod, pojsteljica, plodovnica. Išče se nepravilnosti nosečnosti in ploda).

CTG vsak teden v 9. mesecu. Normalen utrip je 120-160 udarcev/min. Plus gledajo če imaš popadke.

V 28. tednu (če si RH NEGATIVNA) dobiš inekcijo.

Če si slabokrvna in jemlješ železo, ga jemlji na tešče z limonado (oz. vitaminom C).

NUHALNA SVETLINA od 11-14 tedna
AMNIOCENTEZA od 16-18 tedna

aja punce pa nosečnicam po 24 tednu ni priporočeno voziti avto. Ampak samo zato, ker če pride do česa se nosečnica prime za drebuh in ne drži več volana. Nam je rekla ta babica, da se nam zdaj zdi mogoče smešno, ampak da se bomo tudi me, ko se bomo česa ustrašile prijele najprej za trebuh.

< Sporočilo je popravil alma82 -- 24.9.2009 12:25:35 >

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 460
24.9.2009 12:23:30   
alma82
NUHALNA SVETLINA ali VRATNA GUBA

* v porodnišnici LJ: tel. št.: 01/ 522 60 73

* Prim. Dr. Reš: tel. št.: 01/ 510 68 00
  Ul. Br. Babnik 10
  Ljubljana

* Dr. Strah: tel. št.: 590 636 00
                  mobi.št.: 051 636 000
  Slamnikarska 3a
  Domžale (objekt Krizant - novi bloki)

* Dr. Pušenjak: tel. št.: 051/ 321 224 (??)
                        mobi. št.:051/ 336 847

tele kontakte smo dobili tam.
Ampak če se jaz ne motim, delata dr. Reš in dr. Pušenjak oba v Zdravstvenem centru Dravlje user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 461
24.9.2009 12:23:56   
Korina*
Današnji beta hsg imam 32901.

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 462
24.9.2009 12:26:21   
alma82
Korina* to je super a ne? user posted image user posted image

(odgovor članu Korina*)
Neposredna povezava do sporočila: 463
24.9.2009 12:26:25   
Teja K
Alma hvala za to izčrpno poročilo.

Uhh veliko podatkov.

Mam pa eno vprašanje, zakaj se ne sme gob jest? ali zato, ker je možna zastrupitev ali zaradi česa drugega?

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 464
24.9.2009 12:27:59   
alma82
Če vas muči zaprtje (in posledično tudi hemoroidi) pomaga Multi-Gyn Compresses. Ko so svečke (komprese), ki začnejo delovati v 10 minutah. user posted image

Zdaj grem pa še prepisovat še prehtano nosečnic in čemu se moramo še izogibat iz enega list user posted image .

Imam še brošurico za Downov sindrom ter o Vplivu tobaka na nosečnico in otroka.
A vam to dvoje tudi pretipkam ali ne?
Če bo katera imela željo lahko. Ni panike.

< Sporočilo je popravil alma82 -- 24.9.2009 12:30:59 >

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 465
24.9.2009 12:28:05   
Korina*
nimam pojma, sploh nimam predstave

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 466
24.9.2009 12:29:47   
MiniMiska
alma82, hvala za poročilo - prebrano in vzeto na znanje ;)
gobe - to tudi mene zanima. saj zdaj je itak že prepozno, ker sem jih že jedla ... če mi je tudi zato danes tako slabo, pa ne vem, sem šla pa prej iz službe in zdaj počivam... upam, da bom popoldne vsaj za kak sprehod na sončku.
korina* - mislim, da je to visoka vrednost in naj te ne skrbi, vse bo OK - držim pesti.

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 467
24.9.2009 12:32:49   
alma82
aja pa še jetrcam se moramo izogibati zaradi kovin ki jih vsebujejo.
Nabranim gobam pa zaradi radioaktivnosti.
user posted image
Jaz gobe in jetrca obožujem, ampak se jih bom probala izogniti... jetrca sem pa do sedaj že jedla...

aja pa komot lahko jemo mehke sire, skute (seveda vse kupljeno). Škodilo bi nam, če bi jih pojedle preveč. Je rekla, da ni dobro pojesti 1 kilo mehkega sira ali skute. Drugače da je ok.
Je pa rekla, da se tudi izogibamo plesnivim sirom.

< Sporočilo je popravil alma82 -- 24.9.2009 12:34:31 >

(odgovor članu MiniMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 468
24.9.2009 12:42:23   
alma82
No predno grem prepisovat tisto o prehrani ...

Jaz sem imela do sedaj 3 vaginalne UZ in pri vseh treh je bil moj z mano. Prvič mi je bilo prvo minutko nerodno, potem pa nič več.
Njemu je bilo hudo zanimivo (tja dol itak ni upal pogledati zaradi G user posted image ). Pa čeprav je bila prvič maternica še prazna. Tako je bil ponosen, ker je pa on šel z mano na pregled.

Tako da punce če hočejo it zdraven, naj grejo... se bodo počutili bolj pomembne... pa še vključimo jih zdraven ... Da ne bomo potem jamrale, da nas ne razumejo. Naj hodijo še oni na pregled. Naj vidijo kaj nas skrbi in naj vidijo kaj nas razveseli pri pregledu.
Če se tako rade pohvalimo ''mi smo pa noseči'' naj potem tudi on hodi na preglede user posted image . Malo heca, malo pa zares.

Vsakič me je G sama vprašala (3 imela UZ pri različnih G) če hočem da je on zdraven.

Glede mozoljčkov user posted image jaz se tudi počutim kot ena najstnica user posted image . Ni kje jih nimam po obrazu user posted image . Na bradi sem imala 3 konjske podkožne (samo še en je ostal user posted image ) čelo in lica pa so zasuta z malimi mozoljčki user posted image . Pa so tako govorili, kako bomo lepe ko bomo noseče user posted image

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 469
24.9.2009 12:53:11   
larisa2002
Pozdravljeneuser posted image

Danes sem dobila datum za nuhalno in to je 27.10 ob 17-ih. Takrat bom noseča  13t1d.

Komaj že čakam.

Ko pa dobim izvide odnesem G in dobim datum za naslednji pregled v 16t.

Kako veliki pa so kaj vaši sončki?

Našuser posted image je bil v 8t1d 17,4mm.user posted image

Lep dan

(odgovor članu alma82)
Neposredna povezava do sporočila: 470
24.9.2009 13:02:38   
frcefela
Alma, ooo super, hvala za to izčrpno poročilo.

Korina to je super rezultat, si ravno v rangu .. Ovulacijo si imela nekje okoli 21.8 kajne? Izvid je super, ne skrbi.

(odgovor članu larisa2002)
Neposredna povezava do sporočila: 471
24.9.2009 13:03:31   
Teja K
Da so gobe radioaktivne, šid, jaz jih mam pa tak rada, pa ravno sem jih nabrala kakšno kilouser posted image in se že veselila rižotke al pa gobjega golaža, šampinjoni pa so tak brez okusa user posted image , ja pol pa bo teba počakat z gobarjenjem do drugega leta...

Larisa kak je moj otroček velik nimam pojma. K imam pregled šele 6. 11. in bom takrat noseča 12. t in takrat bom očitno vse zvedela, sem pa žalostna k moram tak dolgo čakat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 472
24.9.2009 13:15:29   
ks
ja naše dete je bilo v 7 tednu 10,7 mm :)

Neposredna povezava do sporočila: 473
24.9.2009 13:22:37   
Korina*
frcafela.....ja, tam nekje sem mela,....samo zakaj pol ni videl včeraj nič tak ko bi mogo?

(odgovor članu ks)
Neposredna povezava do sporočila: 474
24.9.2009 13:26:38   
bejbobo
Evo, še jaz se vam javljam po par dnevih prebiranja.
Sem čisto nova članica, čisto prva user posted image in zato je zame vse skupaj ...kako naj rečem...novouser posted image . No, kjub temu sporočam, da je moj datum po izračunih 1.5., vendar se po tihem kar malo bojim. Težava je v hematomu ki so mi ga odrili na posteljici in sedaj počivam, počivam, počivam in čakam kaj porečejo na drugem pregledu. user posted image

(odgovor članu ks)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?