Angel_Tian
|
hahahahahahahaha frcefela joj tole pa je zdaj poskrbelo za resen trebušni trening zaradi smejanja... Ti povem jaz mojo "zgodbico". Imela sem totalno nekomplicirano nosečnost, brez slabosti, brez bolečin ali kakih drugih težav. No, edino nekaj časa sem mogla neko železo pit, ker mi je en test krvi pokazal slabokrvnost - prvič v življenju :) Aja, pa AB negativna sem, tak da pač sem tud tisto injekcijo dobla. V glavnem, nobenih zdravstvenih težav, gimanje nonstop normalno. Super je bilo. Videl se je trebušček komaj v 6 mescu pa še takrat samo tolk, kot da bi bla malo napihnjena ali pa kot da sem malo več pojedla . Potem je trebušček sicer začel malo bolj rast, ampak res ni bil velik niti na koncu nosečnosti. Saj sem že omenla, če sem imela gor pulover, se sploh ni vedelo, da bomo kmalu že rodili. Potem pa je bilo takole. 24.6.06 sem imela rok (tisto leto je ta datum bil na soboto). Lepo za konec šolskega leta. In za konec šolskega leta imamo pri nas v Konjicah zabavo, ki ji pač rečemo 11-letnica, 12-letnica... (s to zabavo je začel naš lokalni radio in se prireja vsako leto kao za njihov rojstni dan. Imamo 2 odra, eden je narodni, drugi pa pop. Nastopa ogromno skupin in bla bla bla). V glavnem, ta zabava je torej bila v petek, 23.6., in seveda sva tudi z mojim mogla malo it pogledat. Bila je gužva in zelo lepo vreme, muzika po mestu nabijala kolker je šlo... Sva srečala kolege in še nekaj znancev, ki pač niso točno vedeli mojga termina. Ko so me vprašali, kdakj grem rodit, sem samo rekla "ja, jutri bom šla". In vsi samo v . Potem mi je ena celo rekla, da če še čutim otrokovo brcanje, da še ne bom rodila. Ona je namreč 2x rodila tako,d a dva dni prej otroka sploh ni čutila No, nima veze. Vsi so se mi smejali, ko sem se jaz s tistim malim trebuščkom sprehajala po mestu in trobla, da grem "jutri" rodit. Dalje... v soboto zjutraj ob petih je mene začelo pri jajčnikih nekaj ščipat. Malo je bolelo, ampak nič kaj pretiranega. V materinski šoli so nam rekli, da so popadki take bolečine, ki jih z ničemer ne moreš primerjat. OK, sem pač mislila, da mi je malo jajčnike napihalo. Sem lepo poležavala naprej. Nekje okol sedme sva se potem z mojim le vstala. Pa ker je bil že rok za rodit, bi itak mogla na ta dan it v porodnišnico. Lepo počasi sva se umila, si skuhala kapučino in ob pol devetih sva se odpravla proti MB. Za vsak slučaj sva s sabo vzela še ono spakirano potovalko, ker so pa mene "jajčniki" le začeli malo bolj pogosto ščipat . No, sva prišla v porodnišnico. So me pač priklopli na mašinerijo, zdravnik me pregledal - bila sem 2 cm odprta. Je vprašal iz kod sva. Ko sem povedala, da iz Konjic, je rekel, da se raje ne bi nazaj domov vozla. Obrnil se je k mojmu pa mu samo rekel: "ja nič, rodili bomo!" Saj moj je tak brez besed pa čist bled obstal. Pa smo se v tisto prekrasno "haljico" oblekli, šli še malo srčka poslušat pol pa počasi v porodno sobo. Pa je bilo v 4 urah vsega konec. Drla se tudi nisem (so se v sosednjih sobah dovolj )... Popadki so mi samo kake pol urce pred porodom šli zares na živce, drugače pa je blo znosno. Ja, tako nekak je blo pri meni - vse na izi Čisto realno povedano in upam, da nisem kaj pomembnega izpustila. Crknila nisem Saj močno upam, da bo tudi v drugo šlo "kot po maslu"