Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 27.8.2009 19:25:09
|
|
|
|
Anonimen
|
No saj naša je pa ful zadovoljna v lupinici in za to kar cincam s tem sedežem ... pa eni zavijajo z očmi, ko vidijo da je še v lopinici, samo sem pa nekje slišala, da dokler je otroku lupinica prav je to zanj najvarnejši sedež. Tak da mi bomo najbrš res počakali da vsaj 9 kil doseže.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 27.8.2009 19:38:44
|
|
|
|
5ra_28
|
Ja, če pa ji paše noter bit, pol pa se ti itak ne mudi. Saj taiu še tudi ni bila premala, pa sta nekje enaka, in po teži in po cm. Sam on bi se dvigoval, obračal, vse, sam sedel noter ne. ZDaj pa gleda okrog in atija, kako vozi (to je pomemebno, da vidi ), pa roke ima na naslonih kot car. Tai pa je danes ful mal spal in nikakor ni hotel spat več podnevi, čeprav je bil že fuuul zaspan, pa je prej na sprehodu spal ceč kot pol ure, zdaj doma pa večerja in že spi. Jaz pa učit. lep večer. A veste od kdaj dalje se lahko uporablja otroški sedež za na kolo. Gledala sem jih za spredaj na kolo, pa piše da je DO 15 kg, Torej bi že lahko imeli. Bom na pregledu vprašala P, sam vseeno me zanima, če katera ve.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 27.8.2009 19:42:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede stolčkov za na kolo sem brala, da so priporočljivi šele po 1 letu. Aja .. je pa naša punca danes popoldne pogruntala kako se ploska in zdaj že celo popodne ploska ko zmešana
< Sporočilo je popravil Otika -- 27.8.2009 19:47:51 >
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 27.8.2009 21:37:41
|
|
|
|
Detece
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika No saj naša je pa ful zadovoljna v lupinici in za to kar cincam s tem sedežem ... pa eni zavijajo z očmi, ko vidijo da je še v lopinici, samo sem pa nekje slišala, da dokler je otroku lupinica prav je to zanj najvarnejši sedež. Tak da mi bomo najbrš res počakali da vsaj 9 kil doseže. Otika tudi naš RUj je še vedno v lupinici in mu prav nič ne manjka. Avtosedež pa lepo čaka v škatli, da Ruj preraste lupinico.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 27.8.2009 21:40:30
|
|
|
|
Tedi77
|
Meni je rekla fizioterapevtka, da ko otrok samostojno sedi, ga lahko damo v avtosedež. Ampak naša ima 7 kil in pol in bomo res še malo počakali. lupinica ji ni še nič prevelika, je pa res, da se dviguje in ni več zadovoljna v tistem polležečem položaju.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 27.8.2009 22:45:51
|
|
|
|
pumpkin23
|
Mi ga mamo tud vsake toliko ze v tavelikem avtosedezu in fuul uziva. Ma pa 7,5kg in 72cm. Torej ce hocm cakat da bo mel 9 kg pol se par mescev ne bo v tavelikem avtosedezu. Torej ko sedi lepo samostojno in je dovolj močan ga pač daš v tavelikega. Mi smo pa zdej koncno zaceli hodit na fizioterapijo in smo ful zadovoljni ker se vidi napredek. Jupi koncno je pri 8mescih pokapcil obracanje s trebuha na trebuh in obratno . Je pac len desc, nimas kej. Cist po ociju .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 28.8.2009 10:38:04
|
|
|
|
pike
|
Pozdravljene, včeraj imeli pregled pri 9. mesecih in so nas v dolžino izmerili 76 cm in težki kot sem že sama doma ugotovila 11.300 g. P je rekla, da ima 1 kg preveč in ,da mora pa sedaj biti dopoldan na enem obroku sadja, ki ji ga sami pripravimo in en obrok kuhane zelenjave z 2 x tedensko mesom in lahko ji dam 1/3 rumenjaka. Naša itak ni zbirčna in bi jedla to kar jemo mi vendar zdaj ima blago "dieto". Drugače pa že sama sedi in se iz ležečega položaja skoraj dvigne in sedi. Kobacamo še ne, vendar nismo edini in se ne sekiramo zaradi tega, bo že. Je pa zato zelo glasna in že kak mesec kliče ATA, DEDE, TATA samo na MAMA že komaj čakam. Mi že tudi imamo stolček za na kolo za spredaj in bi jo čez kak teden že malo peljali na kakšno malo turico za pol urce. A imajo v BC čelade za tako majhne? Verjetno že. Lep pozdravček.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 28.8.2009 16:54:54
|
|
|
|
nanaa
|
Ojla, evo pišapela link kako je na zavodu http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/ZaBrezposelne/PraviceDNinDP.htm seveda greš na zavod šele po izteku porodniške. Verjetno ti prepozno odgovarjam, ker si se morala že odločiti. Če te zanima še kaj v zvezi z pogo, zaposlitvijo vprašaj... drugače pa pri nas tudi nič kaj novega razen to da Hana tudi za vsako stvar ploska:), reče edino ata, ja zobki še kar nula:) Punce mi razmišljamo da bi šli septembra še malo na morje in do sedaj smo bili skoz po apartmajih, za kake 4 dni se mi pa ne ljub vlečt vse sabo za kuhat pa me zanima kako ste se rihtali tisti ki ste bili v hotelu na polpenzjon? Pozna katera kakšen fajn hotel pa da ima notranji bazen, če bo slučajno slabo vreme. patkapatatka - sem prebrala članek, ful zanimiv in moram rečt, da se strinjam s pediatrinjo (je le od hofa:)) vse ob svojem času. Tedi77 - ful hvala za link, jaz za v tamal avto kupujem Maxi Cosi in že skoz čakam na akcijo baby centra tukaj pa vidim da so stolčki po taki ceni kot so tam v akciji, banda. A si ti kaj naročala že tam, jaz ful iščem kje se da v angleščino pa sploh ne najdem. lp
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 28.8.2009 18:01:32
|
|
|
|
blackcoffee
|
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa ... patkapatatka - sem prebrala članek, ful zanimiv in moram rečt, da se strinjam s pediatrinjo (je le od hofa:)) vse ob svojem času. ... ..kar naj bo od hofa. lol bi pa rada videla, kako črnke nosijo svoje otročičke in jim ti serjejo po njihovih hrbtih.. definitivno do treh let ne bom gledala otroka v plenicah! ker to je že razvada. imam prijateljico, ki ima tri leta starega otroka in ima sedaj totalne težave z navajanjem na kahlico, saj noče kakat v kahlo, kaj šele, da bi šel na stranišče. morajo mu dati pleničko, potem gre v kot in se tam pokaka. in samo mamica mu jo lahko obleče in sname. mislim... jaz ob čem takem znorim!! pa tudi njej se meša - verjemite!
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 28.8.2009 20:34:10
|
|
|
|
Anonimen
|
TROJANE: 1.9. - 4 2.9. - 5 3.9. - 5 4.9. - 5 5.9. - 3 6.9. - 4 7.9. - 4 8.9. - 4 9.9. - 5 10.9. - 5 11.9. - 6 12.9. - 4 13.9. - 5 14.9. - 5 15.9. - 4 16.9. - 6 17.9. - 5 18.9. - 6 19.9. - 5 20.9. - 6 21.9. - 6 22.9. - 6 23.9. - 7 24.9. - 8 25.9. - 7 26.9. - 5 27.9. - 8 28.9. - 6 29.9. - 6 30.9. – 7 Glasovale: Otika, Ana Luna, Balckcoffee, Čebeli, Nadya, Detece, nanaa, Ninica1, Lonja, Skorpika, Katja_p, 5ra_28, Sem bila danes pri zdravniku in imam neko virozo pa afto na mandljih ... počutim se še vedno bolj klavrno, sam bo ... upam da že do jutri, ko naj bi šla na dekliščino. Maya Maya nahrbtnik ... vsi razprodani ... je mami klicala v trgovino pa jih po znižani ceni ni več. A se spomnite ko sem par mesecev nazaj jamrala kako sem si uničila čisto nove kopalke? No sem jih takrat reklamirala brez upanja v uspeh ... no danes sem pa dobila pošto od Lisce, odprem in zagledam nove CELE kopalke ... JUPI!!! 3x hura za Lisco!!!! Lonja, naša ima tut eno interno budilko al jaz ne vem kaj ... ampak ne glede kdaj gre spat, je ob pol 7ih pokonc ... za dol past ... jaz bi pa takuuu še dremuckala . Skorpika eno za vasega cmrlja ... predvidevam, da je sedaj ze ves v pikicah? Ma ko že dolgo nisem nobene slikice pripopala ... tole je naša flenča v njenem Römerju ... zaenkrat samo doma v dnevni, da se ga privaja:
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 28.8.2009 21:29:51
|
|
|
|
Detece
|
Drage moje samo toliko da veste: Gremo na morjeeeeee- KONČNO! Bodite pridne in se vidimo v trojanah.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 28.8.2009 22:17:07
|
|
|
|
nanaa
|
Ja Detece uživajteeee maximalno
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 28.8.2009 22:18:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Detece ne skomin delat!!! UŽIVAJTE!!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 29.8.2009 7:29:01
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: pike Pozdravljene, včeraj imeli pregled pri 9. mesecih in so nas v dolžino izmerili 76 cm in težki kot sem že sama doma ugotovila 11.300 g. P je rekla, da ima 1 kg preveč in ,da mora pa sedaj biti dopoldan na enem obroku sadja, ki ji ga sami pripravimo in en obrok kuhane zelenjave z 2 x tedensko mesom in lahko ji dam 1/3 rumenjaka. Naša itak ni zbirčna in bi jedla to kar jemo mi vendar zdaj ima blago "dieto". Drugače pa že sama sedi in se iz ležečega položaja skoraj dvigne in sedi. Kobacamo še ne, vendar nismo edini in se ne sekiramo zaradi tega, bo že. Je pa zato zelo glasna in že kak mesec kliče ATA, DEDE, TATA samo na MAMA že komaj čakam. Mi že tudi imamo stolček za na kolo za spredaj in bi jo čez kak teden že malo peljali na kakšno malo turico za pol urce. A imajo v BC čelade za tako majhne? Verjetno že. Lep pozdravček. Naš skoraj 8 mesečni Gašper ima 76 cm in 11 kg in sva bila ravnokar pri pediatru in glede teže ni čisto nič omenil. Saj bodo kmalu bolj mobilni in bo bolje. Mali že veselo kobaca, se dvigne ob opori in govori: duda, ati. Drugače pa imamo 6 zobkov, dva podočnika pa fantu ravnokar delata probleme. Evo moja sončka med igro v banji:
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 29.8.2009 19:17:23
|
|
|
|
skorpika
|
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa Punce mi razmišljamo da bi šli septembra še malo na morje in do sedaj smo bili skoz po apartmajih, za kake 4 dni se mi pa ne ljub vlečt vse sabo za kuhat pa me zanima kako ste se rihtali tisti ki ste bili v hotelu na polpenzjon? Pozna katera kakšen fajn hotel pa da ima notranji bazen, če bo slučajno slabo vreme. mi smo gledali tako, da je bila možnost menjave večerje za kosilo (sicer nismo bili na morju ampak v toplicah), tako da je lahko kosilo jedel z nama...če pa nimaš te opcije, pa pridejo v poštev kupljene zelenjavne kašice, če jih ima seveda rad, samo pogreješ v grelniku flašk, pa je...tudi smo smo prakticirali, pa je bilo ok...je preživel!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 29.8.2009 19:21:18
|
|
|
|
skorpika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Maya Maya nahrbtnik ... vsi razprodani ... je mami klicala v trgovino pa jih po znižani ceni ni več. Skorpika eno za vasega cmrlja ... predvidevam, da je sedaj ze ves v pikicah? uf škoda za nahrbtnik! a ne bodo nič več dobili, al pa da bi ga iz kakšne druge trgovine dobili? vem da je ena trgovina tudi v hali A v BTC-ju, sam ne vem pa točno kje ja matic je zdej že ok, pikast je bil pa tolk, da ni res, ful je bil bogi...je še vedno bolj slabo, ker je imel od tega tudi aftice v ustih...ponoč se je drl 1,5h in ga sploh nisva mogla potolažit, tolk so ga srbele pike, no na koncu sem mu dala calpol in je revček zaspančkal!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 29.8.2009 19:22:06
|
|
|
|
skorpika
|
IZVIRNO SPOROČILO: abi Evo moja sončka med igro v banji: Huda fotka! lušna sta!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 29.8.2009 20:53:56
|
|
|
|
uršula83
|
Po dolgem času se malo javim. Naš Blaž bi kar naprej hodil, ni še nič stabilen, ampak samo na nogah bi bil. Sedi pa še ne sam. A tudi kakšen od vaših malčkov še ne sedi? Bomo vidl kaj bodo v posvetovalnici rekl. Drugače pa je imel pri 8 mesecih 8100g in 75,5cm. Tudi mi ga imamo še v lupinici, ravno iz razloga ker še ne sedi. Zob še nima nič, še vedno brezzobi.
< Sporočilo je popravil uršula83 -- 29.8.2009 20:55:41 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 29.8.2009 22:01:30
|
|
|
|
5ra_28
|
hiter pozdravček... tai panča, ati je šel na nogomet in se je zavleklo, , ampak še dobro, da se jmami lahko v miru uči. Grem kar na en rok prej, pa potem še na en drug izpit. Upam da bo. Sem čist not padla. Učim pa se le, ko tai spi podnevi in zvečer. v ponedeljek imamo posvetovalnico pri 9.mesecih. Pa sedež za kolo bom še hitr nabavila, mi je sestra od P rekla, da že lahko, da še ujameva zadnje lepe jesenske dneve na kolesu.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 29.8.2009 23:05:42
|
|
|
|
teja*
|
Oj. Mi smo iz morja. Za mojo Niko je bila kar katastrofa, posledično tud za naju, ker midva sva zelo rada na morje hodila. V morju je uživala, ampak kaj ko sem jo imela v vodi samo 2 x na dan po približno 15 min. Drugač pa se je revčka ves čas tako potila v apartmaju, da je non stop sam tečkala (ni hotla podnev ne spat, ne v naročju bit, še najraj je na tleh kobacala, ko ji pa ni več pasal, je pa spet sam jokcala), tako da drugo leto bomo vidli, al bomo šli na morje al pa kam v hribe. Včas sva ji tud bazenček naštimala z mlačno vodo, da se je mal ohladila. Potem je še ene pikice dobila v nedeljo, tako da smo bli v ZD Lucija, pa je dr. rekla, da ni 6. bolezen ampak, da očitno ne prenaša vročine in je zaradi tega dobila te pikice po telesu. Imela jih je 2 dni, pa so izginile. Kobaca pa tako po hiši, da je vsa njena. A vaši otročki še kaj zgubijo ravnotežje, Nika včas bunkne na tla, pa je tak jok? Imamo 8 zobkov. Sam se še ful slini, tako da mislim, da bo v kratkem še kakšen zobek. Včeraj pa smo dal vodo in kri, in je tako jokala. Najprej je laborantko ful grdo pogledala (ima trenutno obdobje, ko veliko ljudi kar grdo gleda, sicer se pol nasmeji), v sredo pa imamo pregled pri 9 mesecih. Tolk zaenkrat. Lp, Teja
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 30.8.2009 9:31:20
|
|
|
|
tasa.m
|
Teja, naša tudi vročino slabo prenaša, je hitro potna, pa na morju je tudi dobila pikice po celem telesu (od potu in vročine). Na plaži pri nas ni bilo problema, ker smo bili v naravni senci, v apartmaju pa smo imeli klimo, edino smo imeli kar nekaj minut do plaže, to je pa Laro ful zmučilo (vročina). Tako, da za naslednje leto bom gledala, da je apartma čisto ob plaži.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 30.8.2009 10:03:29
|
|
|
|
martka
|
pa smo doma... na morju- zakon. imeli smo app in zraven polni penzion. super! za gajo sem imela hrano zraven. jedla je 2x toliko kot doma. plavala ful! ko smo prišli domov je splazila. zaenkrAT ŠE POČASI IN PREVIDNO, plenice... in diperfreebaby... jaz to delam nekako prilagojeno. že precej časa smo na kahlici. verjemite, vsa srečna je, ko jo posadim gor in lula ali kaka. res je, da poznam njene znake ki nakazujejo ali eno ali drigo. odkar smo z morja je plenica skoraj vedno suha. tudi zjutraj. razen na tistih tri urnih sprehodih, ko je pač ne morem sredi parka dat iz plenice... bog pomagi... tako da neka srednja varianta... kar se pa tiče plenic in treh let- katastrofa! moj starejši je bil pred dvemi leti brez- no, ponoči pa res pri treh s kako občasno "nočno nezgodo", ki je nismo komentirali in so se tudi kmalu končale...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 30.8.2009 10:05:53
|
|
|
|
martka
|
kdaj še kaj več, sedaj pa grem lovit gajo, ki se je pravkar zbudila in se že veselo postavlja na noge v svoji postelji. lepo nedeljo
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del 30.8.2009 21:48:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Ola! Preživeli dekliščino, bilo je ful fino!!! Skorpika ... trgovka je mami rekla, da ti popusti že ful dolgo potekajo in da imajo še ful malo robe, ruzakov za otroke nosit pa nikjer več ni, ker so šli med prvimi. Tolk za danes ... nočka!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Očarljiva imena za deklice s francoskim pr...To je izbor 28 najlepših imen v Franciji - nekatera ste zagotovo že slišali, druga so precej posebna, ampak zvenijo pa z...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?