|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008 - 2. del
23.9.2009 9:09:30   
arupnik3
vsem hvala za predloge mislim da bo na vrhu spiska kar masažni stol

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 451
23.9.2009 9:40:08   
Anonimen
Jutro!

Še kar prihajam k sebi, ker današnja noč je bila pa čisto too much ... neki me je glava bolela in sem si rekla k hudiču z vsemi cunjami, jaz grem spat ... no in sem šla ob 10ih že v posteljo ... ob 11ih se je pa začelo ... do 3h ponoč sem vstajala na dobre pol ure, ker se je gospodično skos zbujala ... od 3h naprej pa "samo" še ma 2 uri ... madonca celo noč sem se samo sprehajala sem in tja user posted image ... in potem enkrat ponoč ko sem prišla nazaj v posteljo in je ta malo zaškripala, mi moj ves zaspan reče "Ma a se morš tolk premetavat!" ... ma da bi ga z enim šusom dol mahnila, če bi se mi dalo user posted image . Dejte povedat, a pri vas še kar zgledajo noči takole? Jz se že čist fertik user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Detece
... potem pa k frizeru, da bom lepa v trojanahuser posted image user posted image user posted image user posted image ....

Duš, a ve se to tako konkretno pripravljate ... ah pri nama bo samo Neži sfrizirana user posted image .

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 452
23.9.2009 10:33:50   
pike
Dober dan,

ja Otika, takšne približno so bile naše noči skoraj 2 meseca. samo, da naša se je na 1,5 ure prebujala ampak je to vseeno zelo utrujajoče ker praktično nimaš tistega pravega spanca. Bila sem tudi včasih tečna in nervozna zaradi nespečnosti. Zdaj se pa prebuja "samo 2 x ali pa mogoče 3 x na noč tako, da se ponoči 2 x dojiva ampak to je bolj cartanje.
Spat hodimo sicer okrog 21 ure in se zbudimo okrog 7 zjutraj. Pol mi gre okrog 10 ure spat za pol urce in nato še popoldan za kako 1,5 ure, včasih več včasih manj.

Ninica 1 kako je fajn vedet, da je tudi vaš približno isto težak kot naša. Se mi zdi, da v današnjem času mame podzavestno preveč primerjamo svoje otroke in pa ljudje okrog nas s svojimi komentarji češ kako je pa vaš malček močen ali suh ali premajhen, pa koliko vaš spi, pa če je to normalno.... in tako dalje in pol si pa glavo beliš, če je s tvojim user posted image vse o.k. Mah, vsi bodo pravi korenjaki!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 453
23.9.2009 10:44:07   
Anonimen
Ja naša pa "spi" od 8ih zvečer pa do pol 8ih zjutraj ... čez dan pa če imam blazno srečo okrog 11ih ali 12ih salbo uro ... več ne ... tako da se niti čez dan ne morem malo dol usest user posted image .

(odgovor članu pike)
  Neposredna povezava do sporočila: 454
23.9.2009 10:56:16   
december28
Otika: pri nas je čist isto! Danes je bil ob 4.20 h še močen jok...pa se potem mladič sploh ni pustil pomirit - kot, da je še malo spal in ni vedel kje čisto je in kaj se dogaja...
Pred kakšnimi 3 tedni je začel še na veliko spreminjat urnike odhoda v posteljo, pa jutranjega vstajanja in počitkov...in od takrat je še slabše. Vem da so spremembe urnika normalne, ampak se zadeva zdaj nikakor ne umiri - ponoči pa obvezno premetavanje - par dni celo na pol ure (no takrat je potem tudi zbolel za prehladom in je bilo verjetno to to)...alergij gotovo nima, nahranjen je dovolj - mu damo okrog 23h še v spanju mleko z žitno kašico, tako, da lakota to ni. Vroče mu tudi ni, je pa res, da se med premetavanjem odkrije in ga potem sigurno malo zazebe...potem pa spet jamra, a kaj ko spalne vreče ne mara...
Zna biti, da so vseskozi po malem zobje - zaenkrat nima še nobenega, ima pa že dolgo vidne izbolkline spodaj in zgoraj (dlesni pa sicer še niso rdeče, tko, da vprašanje kdaj bo )...

Baje sicer nemirno spanje lahko traja celo tam do 5 leta (tako pravijo otroški psihologi)- včasih se izboljša, ko gre otrok v svojo sobo in ima čisti mir... no, bomo vidli...user posted image

Nadya: tole s kakcem me je pa (priznam! user posted image ) v bistvu nasmejalo, pa vem, da tebi ni bilo to nič smešno, ampak je res kot pravi detece - to je žal čisto običajna zadeva. Jaz bi zase tudi rekla, da ful pazim na mladiča (včasih si moram prav rečt, da moram bit malo bolj sproščena, ker otrok mora raziskovat in se osamosvajat,  sicer bo v življenju revež), pa je potem ravno meni med prvim postavljanjem na vse štiri pred dvema mesecema ritensko padel iz previjalne mize (mimo mene!!! user posted image ). Občutek je bil grozljiv - mladiču hvala bogu ni bilo nič, ker je nekako priletel na bok in rokice, tako, da glavica ni skoraj nič dobila (razen rahle odrgnine na bradi)... v nezavest torej ni padel, bruhal ni, jok pa je trajal kakšne 3 minute (baje dober znak!). Seveda smo šli na nevro urgenco slikat glavo in ga pokazat, pa mi je kirurg tam rekel, da imajo tam vsak dan vsaj 3 mamice z isto izkušnjo, in, da naj se ne sekiramo, pa da naj ne mislimo, da je to zadnjič...ker otroci pač padajo, da so mehki in, da je redko kaj...da pa rabi en otrok v žuivljenju žal tudi kar nekaj sreče, da vse tovrstne izkušnje bp preživi... user posted image
...seveda potem par dni nisem mogla k sebi in sem ga začela previjat na tleh na puzzlih. Tole starševstvo je od hudiča!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 455
23.9.2009 11:02:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: december28
... včasih se izboljša, ko gre otrok v svojo sobo in ima čisti mir... no, bomo vidli...user posted image

Naša spi v svoji sobici že od 2. meseca in do enega 5. meseca je prespala celo noč ... potem so pa prišli zobki in imamo nočne akcije user posted image

(odgovor članu december28)
  Neposredna povezava do sporočila: 456
23.9.2009 11:05:49   
pike

Naša je pred dvema tednoma imela 2 dni pomoči in podnevi vročino zaradi zoba in je tudi bolj nemirno spala, zdaj imamo 3 zobke.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 457
23.9.2009 11:07:37   
december28
A ja , pa še to - v ponedeljek zjutraj sem pri našem user posted image  na čelu opazila štiri rdeče pike - take malo večje, ne čisto pravilne oblike - in sem bila prepričana, da ga je ponoči sekiral komar (ker pri nas še vedno veselo pikajo! user posted image ). Vem, da te pike od komarjev trajajo par dni, ampak danes so se pa spremenila v bunkice - takšne malo vodene...user posted image , da nima on vseeno kaj drugega, sploh ker smo imeli v petek sistematski pregled  (norice??!)... je pa res, da drugje teh pikic nima, srbijo pa ga tudi ne (vsaj mislim, da ne)...

Povejte, kako je bilo pri vaših s piki komarjev... ne vem... po mojem ga bom danes kar peljala k pediatrinji pokazat, saj dela cel dan, mi pa živimo 100 m stran (kar ni najbolj fajn, ker bi človek včasih kar letel tja za kakšno neumnost! user posted image ).

Neposredna povezava do sporočila: 458
23.9.2009 11:35:30   
katja_p
Otika: mi se zbujamo še vedno vsako noč, če je sreča 2x, lahk pa tdu 3-5x. Ima pa tud kak tak dan, ko se zbudi in sma pokonc 2 uri, ker noče zaspat ...

A od katere otroček še papca ponoči? Mi2 se še dojiva, ker mi nikako ni za poslušat tistega joka, ko se zbudi.

Se vidimo ju3!

Neposredna povezava do sporočila: 459
23.9.2009 11:43:59   
čebeli
Tudi naša bejba je ponoči nemirna. Je tudi že jokala kar v polsnu...in takrat sem jo prebudila in pocartala na sisi. Pri nas sisa najbolj pali, sam kaj ko nuca včasih sam pol ure...user posted image Naša pa skos hoče bit odkrita. Pa imamo precej mrzlo v spalnici in mene brez kovtra in deke hudo zebe. Ampak tale naša mala gospodična pa hoče bit sam z rjuhico pokrita...zdej pa se je je lotil lažji prehlad (upam da pri tem ostane in se hitro pocajta). Drugače pa sem ugotovila, da je punca ponoči ful žejna in ji po flaški dajem pit. Potem je preostanek noči mir.

Komarji so tut še pri nas. In na tamali izgleda komarjev pik točn tko, kot si opisala...po parih dneh se pojavi tudi vodena bunkica...samo ne bom rekla, da je pri vas nujno komarjev pik...če te matra, se pojdi vseen prepričat.

Neposredna povezava do sporočila: 460
23.9.2009 11:58:43   
arupnik3
pri nas komarjev ni
naredte kšno slikico jutri pa jo pokažite pa lepo se mejte
otika naše noči zgledajo tkole že ene 3 tedne in sm kot zombi sm se že navadla vsake pol ure vstajat upam da bo kmalu minilo in bo spala kot včasih
tjaša ne papa ponoči, zvečer okrog 20.30h pa potem zjutraj okol 7.30h umes ji dam pit al pa dudo (se ne dojimo)
lep dan želim

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 461
23.9.2009 12:26:25   
Nincica1
Pri nas tudi še vedno ne spimon cele noči. Zaspi mi okoli 20.00, ga dam v posteljico in mogoče spi do 21.00 in potem ga nosiva, pojeva in tako spet eno uro,...ko grem spat ga dam k sebi in ponoč še vedno tudi na pol ure na sisi, tako da kdaj se bom naspala ne vem, mi je pa še vedno jutranji nasmeh najlepši in pozabim na mučne noči. Danes se je drl celo od 3.00 do 5.00, ga tudi sisa ni pomirila in očitno ga spet zobki matrajo, ker ves čas tlači prstke v usta in sem mu potem ponoči namazala dlesen z Detinoxom in dala Osanit tabletke in je zaspal do 8.00.

katja_p no lahko se potolažiš, da nisi edina.

pike ja taki so naši korenjaki, saj so se že rodili težko kategornikiuser posted image saj bodo zgubili vse, ko bodo kmalu začeli tekati naokoli. So si pa res različni.

No še dobra novica. Dobili smo varuško in to na super lokaciji in mislim, da je tudi ona krasna, tako da spotoma do službe in bo do vstopa v vrtec čuvala.
tasa m v Princu smo pa rezervirali že februarja in smo zdaj baje 100% notri za naslednje leto.

Jutri se vidimo!

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 462
23.9.2009 12:27:22   
tasa.m
IZVIRNO SPOROČILO: december28

Baje sicer nemirno spanje lahko traja celo tam do 5 leta (tako pravijo otroški psihologi)- včasih se izboljša, ko gre otrok v svojo sobo in ima čisti mir... no, bomo vidli...user posted image

Nadya: tole s kakcem me je pa (priznam! user posted image ) v bistvu nasmejalo, pa vem, da tebi ni bilo to nič smešno,

Pri nas bo držalo glede spanja v svoji sobici, se jaz zdaj tako fajn naspim, da že od 5. zjutraj gledam kot čuk user posted image , že kakšne 14 dni je v svoji sobici, pa smo imeli do zdaj samo eno noč bol burno (je bil razlog, smo dobili nov zobek), prej je bilo pa ponavadi 3 x vstajanje ali več, jo pa priklopim na zizo in hitro nazaj zaspi, tako da vsaj dveurnega jokanja ponoči pri nas ne poznamo.

Smo pa tudi mi spali od prvega meseca pa do petega skoraj celo noč (1x prebujanja), pol smo pri 5. mesecih dobili prvi zobek in takrat se je začelo, verjetno se je potem že kar navadila, da mora tokrat dobit zizo.

Nadya; ti jo je pa zagodel.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

Neposredna povezava do sporočila: 463
23.9.2009 12:30:12   
tasa.m
Pri nas jo je glih včeraj en komar pičil, zdaj je še rčeča bulica, vem pa da traja nekaj časa, da popolnoma zgine. Jo pa namežem z bepatenom, da je ne bi kaj srbelo.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 464
23.9.2009 14:15:29   
Vplanu
Živjo punce,
Da se vam še jaz malo javim po dolgem cajtu user posted image .
Mi smo imeli na sistematskem pregledu na začetku tega meseca pri 9 mesecih 75 cm in 9.600.
Veselo se plazimo, postavljamo na noge, prestopamo, čebljamo in seveda nabiramo buške - ampak jaz nisem nikoli za njo hodila in pazila, da ne bo kam usekala. Če se, pa se naslednjič sigurno ne več. Imamo 8 zobkov.
Jemo skoraj vse - enkrat več drugič manj.
Sem jo dala pred enim mesecem v svojo sobo in sem jo "učila" spati po knjigi Spi dete spi. Za to sem se pa odločila zato, ker sem jo morala vsak večer uspavati po eno uro (isto je bilo čez dan) user posted image - sem bila čisto nervozna in zoprna - posledično tudi tamala. Ponoči se je tudi non stop zbujala in premetavala. Sem bila kot zombi user posted image user posted image No in sedaj DETE SPI - celo noč. Če se zbudi-kar je redko- ji dam flaško z vodo in spi dalje. Za nekatere je ta metoda prehuda in pregroba - jaz osebno sem k njej hodila samo prvi večer 20 minut - potem je zaspala. Drugi večer je že "štekala", da je to njena soba, njena postelja, njej zajček za spat. Aja, pa še na ta način sem jo navadila, da spi v žakeljčku. Nekaj sem morala spremeniti, ker drugače bi se mi odpeljalo. No, in sedaj tudi jaz SPIM in se NASPIM. Posledično je otrok začel spati normalno tudi čez dan. Jaz pa sem ful zadovoljna, da mi je uspelo. No, pravzaprav sva obe zadovoljni.
Ful bi prišla jutri ampak imam ravno sestanek z mentorico glede diplome, ki jo pridno pišem vsak dan. Da bom do službe vse končala user posted image .
user posted image Vid za hojo - eni so pa hitri!
Kmalu nam začne teči zadnji mesec porodniške - zato pa punce UŽIVAJTE z mladiči!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 465
23.9.2009 14:21:27   
katja_p
Dans pa pr nas ni dnevnega spanja ... Sploh nism vajena! Lepo mi vsak dan spi 2x po 1,5 ure do 2 uri, dans pa komi pol ure spravi skup. Pa ma take podočnjake da joj! In v joku se zbuja ...

Ma, bo že ...

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 466
23.9.2009 17:33:57   
teja2008
No pa da se še jaz po dolgem, dolgem času malo javim. Danes sva s Tejo imeli posvetovalnico (9 m). Dolga je 73 cm in težka 10350. Veliko že čeblja, se plazi, ploska, v glavnem bi bila kar naprej aktivna. Od začetka je imela dudo in pila na flaško. Pred enim tednom pa si je poškodovala jeziček-spodaj, kljub temu da smo poškodbo v dveh dneh z daktrinom popolnoma odpravili noče več dude in tudi flaške ne. Sploh jih ne sme videti. Tako da zdaj zaspi s pleničko brez problema. Problem pa se pojavi pri pitju, ker dama še ne zna piti s kozarčka. tako da zdaj pijeva z žličke... Saj bo tudi to minilo. Drugače pa pridno spi, je skoraj vse. No sem kar mal zagnjavla.Kako pa so kaj vaši decemberčki s hojo?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 467
23.9.2009 19:54:09   
arupnik3
Tjaša vstane z oporo ali brez opore in stoji ali pa naredi 2-3 korake in pade na tla ali na kavč to je to pobere tut kšno igračo iz tal in vstane...

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 468
23.9.2009 21:14:48   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: nadya
Ja kavica tale tvoj stol je pa sigurno original, sploh ker SOKE piše goruser posted image

user posted image pa men je un tip rekel, da je original. zapakiran pa je tud tko.. da ne verjamem, da jih sam izdeluje.

še novica: gromki ima zunaj tudi zgornja zobka. eden je že vidno zunaj, drugi pa je ravno pokukal iz delsni. vsak dan škrta s temi majhnimi zobki. a počnejo to tudi vaši?
danes je začel govorit MAMA! pa ne tako, da bi slučajno rekel, ampak je dobesedno ponavljal mama. no, pa naj vadi. user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 23.9.2009 21:30:18 >

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 469
24.9.2009 7:31:12   
arupnik3
dobro jutro
lepo se mejte na trojanah po moje bo bel zatišje tuki gor v tistem času

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 470
24.9.2009 7:47:19   
pike
Dobro jutro,

no jutro je dobro čeprav je noč bila spet user posted image user posted image . Malička je imela spet prebujanje na 1 uro in bedeli smo od 04 do 05 ure.

Tudi naši gre zgoraj zraven že enega zobka drugi ven, ker ima vse napeto in belo, tako, da je verjetno to krivo za slabo spanje.

LEPO SE MEJTE NA TROJANAH IN POROČAJTE.user posted image

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 471
24.9.2009 8:45:40   
čebeli
Helou!

Končno sva vstali in se uštimali tudi midve, zdej pa tamala na puzle igrat se, mami pa na RR-tut igrat se user posted image .

Na Trojanah uživejte, če bo pa kaka grupna slikca,  pa prec prpopat! Da vam bomo lahko fovš...user posted image

Mi smo kar dobr spali, je pa tamalo nekej prehlad ujel. Ful je hecna, ko si pokrije nosnico in pihne, pol pa vseskup razmaže...to mam mami dela nonstopuser posted image . Edin me skrbi, da se mi hmal pocajta...mamo namen jit zdej na plavalni tečaj u pondelk.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 472
24.9.2009 8:56:03   
december28
Hello,

skratka, zdejle sem se po dolgotrajnem razmišljanju, vseeno odločila, da danes žal ne prideva - včeraj sva bila pri zdravnici zaradi pikic in je bila ful gužva zaradi sistematkih, tako, da nama je sestra rekla, da če ni tolk nujno, naj prideva jutri popoldan.

Zdaj mi je pa ful bedno ga tko okrog vozit - sploh, ker imava do Trojan več kot 1 uro. user posted image

Mi je prav žal, evo ga feeling nesposobnosti ponovno. Ne bit hude name, pa fajn se imejte!

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 473
24.9.2009 9:11:32   
abi
Dobro jutro,

no, tolk o planiranju. Ker so AB  očitno "prijeli" je moja malenkost že veliko bolje, in sem imela v planu danes odpeketat proti Trojanam, pol pa včeraj pride ta velika domov iz vrtca vsa brez energije in čist apatična. Seveda zvečer sledi vročina..... user posted image    user posted image    user posted image
No zdej smo pa vsi trije doma, tako da, uživajte punce in potem na raport na RR  kako je blo.  Pozdravček .

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 474
24.9.2009 9:24:54   
gemina
Jutro,

punce, jst bom mal zamudila na trojane, ker je mali ravno zaspal drugo rudno. Pridem mal kasnej, počakte me!!!!

LP

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?